Proč ho nechali uniknout???!!!


Nechtěl  jsem  dnes psát  nějaký  článek pro Kosu.  Ta je  ve  šťastné pozici  – má  už  teď  zásobu  článků  až  do  příštího čtvrtka  včetně. Nicméně,  v zeleném  údolí na  chatrči  u  vlků  lilo celý  den jak když  Kalousek  mluví pravdu a  byla  zima jako když  Drábek zvyšuje  důchody.  10 stupňů  celsiových. To nebylo na  žádné  činnosti  venku. Jen vysedávání  v chatrči s možností  aktivit,  které ten prostor  dovoluje.

Tedy četba, internet, radio, televize.

Ale  dostal jsem  upozornění, abych  si pustil na  ČT 24 přenos  z jednání  bezpečnostního výboru  ohledně  právě  Kalouska.

Nebudu  to popisovat.  Mnozí  z vás  to  také  viděli, mnozí  četli o  závěrečném výstupu, kdy  se tenhle  parlamentní výbor usnesl, že  Nečas by  měl  urychleně  Kalouska  odvolat.

Drzost  toho pána  byla  skutečně  nevídaná. Mlel  tam pořád  dokola,  že  si nenechá  vzít právo vystupovat  v parlamentu a  říkat, co uzná, za  řečnickým pultem  za  vhodné.  Jako by  toto někdo  zpochybňoval, nebo mu  bránil.

Hraje  vabank a  ví, že  kdyby  případ  CASA  byl došetřen,  pak  že  se jedná  o jeho  existenci.  Základní  existenci.

Dle mého názoru  by  šel sedět  až  by  zčernal.  Kdyby  někdo  začal mluvit. Aliance členů  výboru  za  ODS a  Kalousek  partaj  byla  neuvěřitelná.  Taková  poslankyně  Černochová se za Kalouska  bila  jak za  svou  životní osudovou   lásku. Mluvit  o někom  tak  nechutném, jako je  Korte,   je  ztráta  času. Odboráři jsou pro něj  lůza.  Oposice nejspíš  také. Kalousek  svatý  muž.

Fakt  je, že  zejména  soc  dem poslanci  Tejc,  Křeček i Zaorálek  dělali  co mohli, aby  Kalouska  skřípli.  Dařilo se jim  to  s velmi střídavými výsledky. A  v podstatě  ho  dostali do  opravdu  úzkých  jen  dvakrát.

Poprvé  to  byl  poslanec  Bublan, když   Kalouskovi  připomenul  jejich  vzájemný  rozhovor  po  odchodu  z jedné televizní debaty,  kdy byl  Kalousek na  paškálu  kvůli  telefonátu  vyšetřovateli Mazánkovi. Bohužel  – nemám k disposici  záznam.  Ale  v archivu  ČT  to bude celé.

Bublana  nemohu  reprodukovat  doslovně,  nicméně  otázal se jej a nyní  budu  volně  parafrázovat –  zda si  pamatuje  svoje  závěrečná  slova, než se rozešli,  že  pošle Mazánka  do civilu?!

Kalouskovu  reakci  si jistě  představíte  – zásadně  to popřel. Nechápu, proč  Bublan  následně  okamžitě  nevyskočil a  neoznačil Kalouska  za  lháře.

Ještě  daleko více  mne  ale překvapuje,  že  sdělovadla  na  tohle prostě  vůbec  nereagovala!!  Je  ticho po pěšině. Při  tom  čelný  poslanec  potvrdil  přesně  to, co  říká  Mazánek i Lessy!!  Na  fous  stejně.

Druhý moment, kdy muselo  být té  sedlině  české politiky  jménem Kalousek  zatraceně  horko, bylo vystoupení  Klasnové.  Ta  reagovala  na  slova  Lessyho  že  je připraven podstoupit  test  na  detektoru  lži,  ohledně  inkriminovaných  rozhovorů s  Kalouskem dotazem, zda je  i  on  ochoten  na  detektor  ve stejné  věci  jít a  podrobit  se testování.

Kalousek použil svou  obvyklou taktiku  okecávání a  mluvil  úplně  o jiných  věcech. Až  na  samý  závěr,  ovšem  sdělil, že  sice slíbil  vyšetřujícím  orgánům  veškerou  spolupráci, ale  o  jejím rozsahu  že  si  rozhodne  sám..  A  bylo.

Opět – nechápu. Nechápu a  znovu  nechápu, proč  ho Klasnová  i ostatní nechali   uniknout  z pasti!

Proč  nikdo  z nich  nevyskočil jako čertík z krabičky  a prostě  po Kalouskovi  nevystřelil:

Pane  ministře,  jste ochoten se podrobit  ve  stejné  věci stejné proceduře na  detektoru lži  – odpovězte  ano/ ne  ?  A dotlačit  ho k jednoznačné odpovědi!

Opět  – žádné  ze sdělovadel, pokud  vím,  si  toho zatím  nevšimlo. Ale  kdyby vznikla  přestřelka a jednoznačný  tlak,  všimnout  by  si jednoduše  musel každý.

Už  jsem psal a opakuji se – nechápu, že  ho nechali uniknout.

Zrovna  tak mi není  jasné, proč, když  Kalousek  tvrdí, že  pravda je pro něj pravda a lež  lží,  se ho nikdo nedotázal, zda je pravdivý  přepis  jeho  rozhovoru s poslancem Skokanem!

 Tohle  ten  exemplář  zatím  odráží s tím, že je  to lidské  dno.  Aniž by se k tomu nějak  vyslovil.  Nechť  sdělí národu,  že  je  to lež!  Skokan má nahrávku!  Nebo  nechť uvede, že  to tak bylo!  Aby bylo jasné,  že  styl telefonátu   shodně  popisovaný  Skokanem, Mazánkem i Lessym je prostě  nejméně  v jednom doložitelném případě takový. Žádnou jinou možnost, když  bude v tlaku  – nemá.  Hrubá  chyba!

Podobně  jsem  čekal  další  dotaz. Vlastně  dva. Ten  první  měl  přijít  docela  nevinně   a předem, s dostatečným předstihem:

Pane ministře,  stojíte  si  za  tím, že  mluvíte  vždycky  pravdu?  Nic  víc, jen  tohle. Kalousek  by sice tušil  nějakou zradu,  ale  asi by neměl na  výběr. A potvrdil, že pravdomluvnost  je  pro něj  něco stejně  přirozeného jako že  dýchá.

Pak bylo na místě  pustit opět  slovo kolegům,  a  dát si na  čas.

A  dejme  tomu, po  čtvrt  hodině  na něj vytáhnout  starou věc  – s tím jak tvrdil, že má nahrávku  zjednání  šéfredaktorů  hlavních vydavatelství.  Kteroužto  informaci pustil do médií. Aby  o  den nebo dva později  to  prohlásil za  mystifikaci.

Takže  jak se srovnává  pane ministře  vaše sebevědomé  prohlášení o vaší pravdomluvnosti  s tímhle případem? Co  je  lež a  co pravda? Máte  nebo měl jste  nahrávku nebo jste  vědomě  zpočátku lhal?

Opět – nestalo se. Další hrubá  chyba.

Přeji   vám všem hezký letní den a Miroslavu  Kalouskovi  rychlý, ale spravedlivý  proces.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

85 reakcí na Proč ho nechali uniknout???!!!

  1. kočka šklíba napsal:

    Njn, je to divné ale je možné, že opoziční politiky to v tu chvíli nenapadlo. Ono přece jen je rozdíl to poslouchat V ČT a živě se toho účastnit v PS. Například Bublan je pro mě jeden z mála politiků, kterým docela věřím. Ale jsme vlku znovu u „novinářů“. Tentokrát u těch z ČT, ti už čas na rozbor řečeného mají. A jak sám píšete, nic. I když přes den, to co jsem mohla zaznamenat, byli někteří, bohužel si nepamatuji jména, na redaktory ČT, docela odvážní. Nicméně Veselovský večer s Lessym už chytil ten správný vítr, teda lokajství ;).

    • kopřík napsal:

      U Veselovského byl po Lessym i Schwarzenberg…na toho už se ani nijak nezlobím. Je mi ho jen líto.

      • Slim napsal:

        Poslyšte, taky jsem se na pána ze Švarcemberku díval, a jak ho nemám rád, asi ve dvou okamžicích mi přišel docela dobrej. Totiž, ve srovnání s přihlouplým, ale (nebo tudíž?) agresivním Veselovským. Kdyzž mu řekl, že už mu na to potřetí odpovídat nebude, že to neumí posoudit.
        Přece jen se u něj občas projeví zmoudření věkem. Řekl něco jako, že každý někdy v životě chybí. To když Vesel. postavil své rádoby nekompromisní aut – aut: kdo lhal Kal. nebo Lessy?
        P roč mi naši „umírňovači“ taak vadí?? A to ještě, kam se Veselovský hrabe na Drtinovou !

        • Analytik napsal:

          Naprostá pravda!
          Je sprosté chtít na politikovi, aby se rozhodl pro jedinou ze dvou možností.
          Navíc v okamžiku, kdy nemá za zády jediného poradce!
          Proč ho tam vůbec Kalousek posílal?

  2. Občan napsal:

    Novináři jsou, Vlku, přesně to, co o nich řekl Zeman Miloš. Jakkoli on sám je morálně stejnou žumpou, v tomhle měl pravdu.
    Nad tím, co předvádí „veřejnoprávní“ televize, už jen bezmocně krčím rameny. A obě vysílací rady se tváří, že je vlastně vše v pořádku.

    Takže výsledkem je, že teď jsou Kalouskovy telefonáty „novinářstvem“ podávány tak, jako by policisté volali a vyhrožovali jemu.
    Poslanec Skokan, který se na Nečase obrátil s důkazem a se žádostí, aby tedy konal, jak slíbil, je vystaven ze strany novinářů různým útokům a zlehčování jeho svědectví.

    A lidé mlčí.

    Lámu hůl…

  3. Jethro napsal:

    Vlku, ty pořád vycházíš z chladné kalkulace, tak trochu šachové.
    Tady jde ale o dynamiku, o emoce, o názory, o drolení omítky, pod kterou pukají kameny. Zvenku to nevypadá, že by to mohlo spadnout, a ono, podívejme se.
    Všechny ty „drobnosti“, kterých si někteří „nevšimli“, těch si všimly miliony lidí. Policajtů i těch vně. Kalouskovi věří opravdu asi už jen Rumcajz, nebo to alespoň říká.
    Pro mne zcela zásadní je, kdo stojí vzadu.
    Pokud by to byl Kalus-Bárta, asi se shodneme, že Klaus dodá pár neposlušných poslanců ODS levou zadní.Tam by mne zajímal tvůj názor na případnou motivaci. Proč to spustili už teď.
    Pokud za tím stojí někdo jiný zvenčí, nic neskončilo. Příprava byla příliš dobrá a detailní.
    Přidávám se k sázce proti Kalouskovi do zimy.Ale kdo to je?
    Asi se shodneme, že nejde o náhodné šťastné chvilky, kdy se emancipuje policie, která jinak má problémy ufinancovat i prášek do kopírky. A že zcela náhodně do toho spadla Parkanová.

    • Jethro napsal:

      Klas – Bárta samozřejmě

    • Občan napsal:

      Ono možná nejde o to KDO, ale CO.
      A tím „CO“ může být zhroucení státního rozpočtu. Což už Kalousek v podstatě přiznal.
      Ani by mě moc nepřekvapilo, kdyby současné dění bylo předzvěstí toho, že bakalice nějak propasíruje darování republiky Vatikánu a vzápětí zmizí jak pšouk.

    • Slim napsal:

      KDO?
      No co takhle loutkáři z byznysu? Kdo teď vlastní Respekt? Myslím, že Kalousek je jen bílý kůň, a ti jsou přechodní, nesoustřeďujme se na něj příliš.

      A abych teda docela změnil téma – jak říkal sir Humphrey- dnes je QUATORZE JUILLET.
      Takže Allons enfants… a povznesme myšlenky

  4. Občan napsal:

    Co se socdem týče, obávám se nejhoršího.
    Tedy toho, co již několikrát naznačil Pehe – že se ČSSD potichu domluvila s TOP 09 na nějaké formě „vlády národní jednoty“. Teď sice naoko bouří, ale jakmile dojde na lámání chleba (darování části ČR Vatikánu), nechá věcem volný průběh.

  5. Analytik napsal:

    V tomto případě se musím zastat Kalouskových protivníků.
    Jethro má pravdu, že protiútok musí mít dynamiku. A Sněmovna není hospoda. Mají tu dost pevný jednací řád, na kterém předseda komise nebo řídící ve Sněmovně dost lpí.
    Takže, když chce někdo na Kalouska zaútočit, tak může leda vyskočit jako čertík z krabičky a přihlásit se. Jenže na to už čekají Kalouskovi spojenci a ohlásí technickou připomínku, která má přednost.
    V tom zmatku se jakákoli ostrá reakce na Kalouskovu lež rozplizne, že to ani diváci nestačí zaregistrovat.
    Na druhé straně si většina diváků (soudím-li podle sebe) uvědomí Kalouskův způsob boje a pokud nejsou na hlavu padlí, dojdou ke správnému závěru, jaký je stav na bojišti.
    A snad si to budou pamatovat až do voleb.

  6. Šims. napsal:

    Klasnová byla zcela jednoznačná, Bárta popisuje vysoké stromy z USA. Něco se děje a v projevu Klasnové bylo slyšet velké odhodlání a jednoznačnost. Jak by ne, když manžel Bárta má určitě velmi přesné informace o pozadí věci. A to odhodlání jít proti církevním restitucím je mi trochu záhadou, protože Klaus je myslím pro ně všema deseti. Aby se v tom prase vyznalo. Já jen nechápu Nečase, jak se nechal uvařit. Jde o odepsaného muže, to je myslím jasné každému – protože to co předvádí v přímém přenosu je neobhajitelné ani před vlastní manželkou. Vždycky mu záleželo na pověsti, nyní jen mele dokola vláda rozpočtové odpovědnosti, vypisuje knížečky s úspěchy, snad tomu ten bláhovec i věří. Tahle hra jde mimo něj, z něj udělali tzv. užitečného idiota, tahle hra je o Kalouskovi a těch vzadu. Vzadu mohou být jen pracháči, ale otázkla zní kteří konkrétně. A nechápu Skokana a Bártu, proč s tou nahrávkou nejdou ven, udělat z ní něco jako klausovo pero by sklidilo úspěch a Kalousek by si špatnou pověst už neodpáral. Protože pořád je v tomto národě velká soupsta lidí, kteří se o politiku nezajímají, ale o takové youtobácké prezentace ano a šlo by to i ven z republiky a to by bylo jenom dobré.

  7. vlk napsal:

    Jehtro
    nevěřím na to, že to někdo plánuje a koordinuje. Útok proti koalici. Ne, to se jen tak vyvrbilo. A dost možná, kdyby nebylo připadu Rath, že by policajti zatím nevylezli s CASAmi.
    Já na spiklenecké teorie nevěřím. Pokud je sám nevytvářím ,-))
    A ohledně Kalouska, ty hledáš loutkáře někde v pozadí za ním.
    Udělej si profil toho člověka – ten přis vé ctižádostivosti žádného loutkáře dneska mít nemůže. Jsouokolo něj lidé v pozadí , jako třeba Háva, to určitě, ale ty už dne s viděl spíš jako Kalouskův obslužný personál. Vsadím se, že ve skupině, co je kolem něj, je on náčelník.

    Ohledně novinářů své jsem napsal včera. Nicméně padlo tady slovo o veselovském. O něm si myslím, že dělá v drtivé většině případů svou práci dobře. Je to jedne z těch, co se umí i papalášů hodně nepříjemně zeptat. Nikomu se nepovede všechno, každý má nějaké politické preference, ale že by Veselovský byl zrovna devotní nebo zaplacený slouha, tak tomu rozhodně nevěřím.

  8. Analytik napsal:

    Někteří politici berou svět vysoké politiky jako počítačovou hru. Věří, že jim ještě zbývá několik dalších životů. Kalouskovi to dosud vycházelo, teď už vidí své poslední GAME OVER!
    Nečas to zabalí z psychických důvodů, protože ještě nemá tak okoralou duši, jako jeho starší kolegové.

  9. Šims. napsal:

    Dávám odkaz, jak se hlasovalo o církevních restitucích: http://www.psp.cz/ff/6d/64/ec/16.htm
    Jinak vlastně prošly o jediný hlas – bylo potřeba dostat 92 hlasů a dostaly 93, fakt hezké. Z ČSSD byli omluveni 3 poslanci, Z ODS omluven 1 a nepřihlášeni 3 (např. Černochová, která byl na jednání bezp. výboru přítomna, Bendl). Z Topky nepřihlášeni 2, KSČM – musím pochválit přítomno 100% a všichni proti, VV nepřihlášeni 3 (např. Dobeš, Šťovíček), nezařazení – omluveni Bém, Paroubek, Škárka, nepřihl. Rath, Doktor, proti hlasovali Bárta, Kočí, Lidem všichni pro. Takže hezký souběh. To se nám tak mnoho poslanců rozjelo na dovolené? Nerozumím tomu, když se tak dlouho bojovalo proti přijetí a věděli, že budou projednávány. Vždyť 5 poslanců by teoreticky mělo být proti přijetí – Klučka, Michalík, Seďa (ČSSD), Rath to neovlivní, Paroubek, Škárka.
    Nebo v tom mám hledat strategií, já už fakt nevím co se chce a nechce udělat. Takhle nečitelná politika se hned tak nevidí.

    • Analytik napsal:

      Technický dotaz:
      Smí věřící poslanec hlasovat proti církevním restitucím?
      Není to uvedeno v Desateru jako smrtelný hřích?

      • Šims. napsal:

        Pokud by bylo desatero míněno vážně, tak by se církev o nějaké restituce nervala. V desteru není napsáno nic o tom, že by nějaká církev vůbec existovala, to je napsáno jenom pro slušné a věřící lidi (přičemž se ona víra neodvíjí od institutu církve, ale od víry v Boha). Církve si vymysleli ti, co chtěli na víře parazitovat, nic víc, nic méně. Někdo z Vás četl, že JK kázal v kostelech, před pozlacenými oltáři, já tedy ne.

        • Analytik napsal:

          Kdyby mělo Desatero platit v Čechách pro všechny poslance, tak by Sněmovna zela prázdnotou. Většinu našich zastupitelů by diskvalifikovalo přikázání „nepokradeš“ a ten zbytek by neprošel sítem zbývajících devíti.
          A komu by to vlastně vadilo? Jenom těm politikům!

        • vonrammstein napsal:

          Ono by to ani technicky nešlo, víte? V Kristových časech totiž žádné křesťanské kostely s pozlacenými oltáři nebyly. Ani bez nich. Zato byly synagogy. A ano, do těch kázat chodil.

      • Občan napsal:

        Já bych naopak čekal, že SKUTEČNĚ věřící poslanec by měl hlasovat proti „restituci“.
        Protože „restituce“ v té podobě, v jaké byla odhlasována, je v rozporu se základní křesťanskou věroukou.

      • vonrammstein napsal:

        Určitě smí. Poslanec má hlasovat podle svého svědomí a pokud by se konkrétní jedinec domníval, že restituce Církvi a sektám uškodí nebo že nejsou z jakéhokoliv jiného důvodu vhodné, klidně může hlasovat proti, aniž by hřešil.

    • vonrammstein napsal:

      O jediný? Při stavu 93 pro, 89 proti?

    • JiB napsal:

      Šimsi,
      je třeba to chápat tak, že když už došlo na hlasování o církevních restitucích teď – pořád ještě dlouho před volbami, tak že je z předvolebně-taktických důvodů lepší jej nechat proniknou do senátu, kde má ČSSD pohodlnou většinu, která jej bezpečně vrátí do sněmovny, což umožní držet toto celorepublikové téma ve hře až do krajských/senátních voleb.

      Berte to jako taktický předvolební tah, který nás však ve svém důsledku může stát několik desítek miliard, když se pak najde 101 VPRAVOvěrných (;-(.

  10. tata napsal:

    psal sem už včera že tlak v některych věcech je na KALOUSKA NEDUSLEDNY,a byl
    by zapotřebí nebot ztrací nervy,už včera sem popsal třeba natom bezbečnostním vyboru,že ho nechaj kecat ty jeho fraze.přitom jdou jednoduše nabourat.DONUTIT ho se zamotat do lží.

    dnes mě dostalo sobotní pravo,co kupuji jen ve středu kvuli přiloze bydlení..manželka,a sobotu kvuli programu….
    Hned na první straně nepochopitelná dedukce levicoveho tisku……..což asi už není pravda podle toho co piše až na pár vyjimek..třeba HANÁK………TAKŽE TAM stalo ,řeknu to svími slovy přepisovat se mi to nechce……….je to slovo proti slovu a ČSSD POUŽIVÁ JEN OPOZIČNÍ RETORIKU k vyslovení neduvěry……….jak toto muže někdo napsat nechapu,hrubé porušení zakladu demokracie je už telefonat vyšetřovateli,oni napiší že je to tvrzení proti tvrzení na hlavní straně.,,,,,,,,,,,,,NADPIS ted doslovny co upozornuje…………..
    …………………………..TELEFONATY POLUCISTUM.:
    BRAMBORAČKA I FRAŠKA
    TAKŽE NE podkopaní zakladních principu…….velebnosti mě se chce blejt

    NO DALŠÍ BONBONEK ROZHOVOR S NEČASEM………CELÁ strana………nejlepší cint……….na otazku žeporušil zakaz…..nikoliv zakaz byl volat statním zastupcum a vyšetřovatelum…….pol.prezident je neco jiného,naopak lesyho hovaní je nestandartní a nevěreohodné…………co dodat du blejt

    • vonrammstein napsal:

      Vy kupujete tištěné noviny kvůli TV programu? Zvláštní…Odsud to vypadá, že máte internet…

      • tata napsal:

        co je natom zvlaštní,ten hlavně kupuje má žena aby si tam našla vtom programu svoje věci ja na televizi moc nekoukám.DŘIVE SEM JE KUPOVAL KAŽDY DEN,ten program už je takový rituál,kdybych je nekoupil tak je de koupit žena.NO JE MI LITO KDYŽ je to pro VAS ZVLAŠTNÍ,ale pro toto se budu řidit přaním me ženy

        • vonrammstein napsal:

          Ale to jistě 😀 Dělejte si s Pánem Bohem, co uznáte za vhodné, taky mám svoje rituály 🙂 Jen mě udivilo, že kupujete tištěný program za peníze, když ho máte na netu zadarmo 🙂

          • tata napsal:

            stary lidi neradi něco mění,on program na internetu musite třeba pustit počitač,nic nemuže nahradit tištěnou verzi,aspon v našich letech,a je to trochu zvyk,hlavně žena to čte celé dopoledne,ja prolitnu titulky a přečtu jen něco ,pro mě už těch 17 korun je strata,věčinu si přečtu na internetu,ale občas musite vyhovět tomu krku rodiny,a proč ne vtakovéto banalitě že.

          • vonrammstein napsal:

            🙂 Samozřejmě 🙂

  11. Analytik napsal:

    Právo je jen pro otrlé čtenáře.
    Mě už je přes 60, ale tolik odvahy jsem ještě nenašel!

    • tata napsal:

      mam jiny nazor ale to je jedno,dřive asi 5 let sem je kupoval pravidelně,zkoušel sem jiné třeba mladou frontu,lidovky,nedej bože respekt.holt každej mame jinej vkus,a ja se zaten svuj nestidím jako že sem vždy byl levičák.VIDITE JA SEM SE DIVIL ŽE MUŽE NĚKDO ČÍST doležala,mě stačí když ho vidím v televizi,mi bysme nemohli byt spolu ani 5 minut.TO SAMÍ KNIŽAK…………ALE je to jako ze vším….pro někoho jsou tyto lidé bozi.

      vidite pro VAS JE PRAVO jen pro otrlé,ja bych zase řekl že hodně opouští levicovost,proto ho taky nekupuji krom zminěného

  12. anita napsal:

    Kalousek je určitě ve stavu přetlakového papiňáku. Bojím se, aby nám v nejbližší době, neexplodoval, až na druhý konci světa.

    • Akela Vlková napsal:

      Jéééééééééééééé ti by bylo škody 🙂 Chudáci ti na druhém konci světa, pokud by tam doexplodoval ve stavu celistvém. 😦

    • tata napsal:

      TED SEM SLYŠEL KNIŽETE………jestli padne kalousek padne vlada a do toho nikdo nepude………..jak sem řikal nevěřím že tato vlada padne,když tak pár měsicu před volbami maj ještě moc věcí tuto republiku zdevastovat.BOHUŽEL JE TO PŘESNĚ NAOPAK CO TVRDÍ VĚTŠINA PRAVIČAKU…………ONI TO PŘEDAJ V NAPROSTÉ DEVASTACI A PAK OPĚT BUDOU ŘVAT JAK TO SOCANI VEDOU.bylo to po KLAUSOVI BUDE TO I TED

      • Občan napsal:

        Tato, tohle už říkal Sedmispáč asi pětkrát a vždycky „mystifikoval“ 🙂
        Stejně tak sliboval, jak rezignuje na funkci když… „Když“ nastalo a dědek si pokaždé našel nějakou výmluvu, aby nemusel splnit, co slíbil.

        S jeho dluhy se od zlatého koryta neodchází. V ČR dluží asi 15 mega a v Rakousku asi před třemi lety rozprodával nemovitosti, aby mu je nezrekvírovali exekutoři.

    • Analytik napsal:

      Gazdíkova odvaha hraničí s pokusem o politickou sebevraždu.
      Jak si mohl dovolit uvažovat o možnosti „Lže buď Kalousek“ ?
      Správná formulace měla znít „Lže buď Lessy nebo Lessy. Jeden z nich bude muset skončit.“!
      Tak je to správné i z hlediska matematické logiky 😉

    • Cech napsal:

      No on ten učitelskej mládenec je pouze 1/2 Semilské podpory.
      Domnívat se že se nejedná o velmi dobře zrežírované představení, před závěrečným finišem ve prospěch Vatikánu je pouze dětinské.
      To podstatné je že z církevních restitucí nesmí být v budoucnu obviněn pan Kalousek,jinak prostě je to asi jako, ještě jedno kolečko po dvorku aby si nemyslel že jsem K…. a potom jako zakopnu aby se chudák neuštval.
      Tento ve sněmovně „vyrobený souhlas“, je nutné tvarovat tak aby veřejnost nebyla schopna jakékoliv reakce až do finále.
      Proces, kterým se takto vymodelované veřejné mínění prosadí, je prostý a zkušenost a zručnost manipulace s českým občanem má skupina „V“ již odpracovanou pří dosazení Karla do čela partaje TOP 09.
      Tímto způsobem se otvírají konečně možnosti k 30_letému upevňování moci.
      Je málo pravděpodobné, že většina tento tah pochopí, natož aby se zmohla na účinný odpor.
      Důsledkem 600_letého výzkumu doprovázeného v současnosti všemi mediálně dostupnými moderními prostředky komunikace v ČR se více jak s P=0,76 podaří demokracii zahnat do kouta na dlouhá léta.
      Jak je vidět pan Kalousek svá předsevzetí plní a je na čase po skončení CR zmizet neboť rozpočet této země je v PR…. .

  13. Šims. napsal:

    K církevním restitucím na BL
    http://www.blisty.cz/art/64146.html

  14. Carlos V. napsal:

    Co činí církev ? Nakazuje člověku, čemu věřit. Jak věřit, co činit.

    Pakliže by toto nakazovala pouze svým člemů, je v pořádku. Každý klub má svoje pravidla. Problém ale je, že církve se snaží rozkazovat i svým nečlenům. Činí to nejen veřejnými pohlášeními, zejména se opakovaně snaží prosadit svoje myšlenky skrze své členy v politice. Není pochyb, že pakliže by círvke měly dotatek členů v politice, snažily by se omezit všechny občany na jejich právech a svobodách.

    Domnívám se, že tato snaha je dokladovatelná a tudíž lze označit církve (zejména církev katolickou) za hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka.

    Takovéto hnutí, které se snaží ovládnout a omezit lidi by mělo být rozpuštěno.

    Zdůrazňuji, nejde o otázku náboženství či víry, alébrž o otázku úmylu upírat ostatním občanům jejich svobody.

    • Řezníček z Brna napsal:

      Jsem katolík, ale nikdy jsem necítil, že by na mne církev nějak tlačila čemu mám věřit a co mám činit. Všechno je jen otázka svědomí, které jak definuje církev je hlas Boží v každém člověku. Pokud ale někdo se sebou nechá manipulovat, je možné, že i v katolické církvi se může vyskytnout, že se tak děje. Co je to církev, přeloženo z řečtiny- shromáždění, lépe řečeno shromáždění hříšníků.

      • vonrammstein napsal:

        Máte zřejmě snížený práh citlivosti. To už jste ostatně na DaH prokázal opakovaně.

        • Řezníček z Brna napsal:

          Pan Carlos píše, že katolická církev se snaží ovládnout a omezit lidi, tudíž by měla být rozpuštěna /cituji p. Carlose/. Já takovou zkušenost osobně nemám, díky Bohu! Církev má učitelskou úlohu, ale na druhé straně účast v ní je dobrovolná, ve 21 století nikdo nikoho nenutí, aby v ní byl. Katolická církev není totalitní organizace, jak některé sekty, s tímto jsem se za 50 let života nesetkal. Pokud máte opačnou zkušenost pane vonrammsteine, tak mne je to upřimně líto.

          • vonrammstein napsal:

            Víte, pane Řezníčku z Brna; Církev je tu právě a jedině proto, aby Vás dotlačila k tomu, čemu máte věřit a co máte činit. Protože Vy sám o sobě se spasit neumíte. Možná chodíte na mše někam, kde rezignovali na podstatu apoštolátu-pak je to velmi smutné. Nebo nechápete podstatu-a to je smutné taky. Katolická Církev JE totalitní organizace, pokud se na ni díváte okem liberála. Má pevná, neměnná pravidla, bezvýjimečně platná pro každého člena. Kdokoliv tvrdí cokoliv jiného, lže. Kouzlo té „totality“ spočívá v tom, že-jak správně píšete-k účasti nikdo nikoho nenutí. Pokud si Církev zvolíte, činíte tak dobrovolně a stejně dobrovolně přijímáte přísná pravidla a cejchy, které jsou s tím spojené.
            Carlos se samozřejmě krutě mýlí, jeho chápání svobody je poplatné asi tak Velké francouzské revoluci, nejhoršího průseru v dějinách lidstva.
            Tímto se Vám současně omlouvám, tuhle reakci jsem měl přičinit spíš pod Carlose, jenže Váš příspěvek jsem zaregistroval dřív.

          • Občan napsal:

            O tom JAK a ZDA bude někdo spasen, fakt nerozhoduje žádná organizace 🙂
            Stejně tak ZDA a JAK člověk svou víru vyznává není záležitostí organizace, ale vnitřního přesvědčení. Je-li nějaká víra institucionalizována a ritualizována, pak už nejde o víru, ale o naučenou pověrčivost a mocenský vliv.
            Víra v cokoli je čistě niternou záležitostí, kterou těžko může ovlivnit nějaká instituce. Ovšem může například člověka znechutit a jeho víru zpochybnit, to jo – třeba svým odporným chováním a konáním.
            Nikdo se totiž se žádnou vírou nerodí. Té je obvykle jako dítě naučen rodiči a prostředím, v němž vyrůstá. Pouze lidé, kteří se k nějaké víře přiklonili v dospělosti a se zdravým rozumem, a pokud tak neučinili účelově (třeba aby si zachránili majetek nebo život), mohou být považováni za skutečně věřící. Všechno ostatní je jen dril; leckdy značně nemilosrdný.

          • vonrammstein napsal:

            Občan: Taky Vám chybí znalosti. Jinak byste věděl, že jedním z dogmat je „Není spásy mimo katolickou Církev“. Má na to jaksi patent. Víte proč? Protože ji založil Kristus osobně a taky jí stanovil základní pravidla. A úkolem Církve je strážit tradici a vysvětlovat ji a interpretovat. Cokoliv, co se vymyká tomuto úzu je blud, hereze nebo schisma. Proč? Protože se odchyluje od Kristova učení. Doslova se to dá definovat jako neposlušnost Bohu. Což je stav, ve kterém se nacházejí všechny „křesťanské“ nekatolické denominace. Já jim věřím, že věří. Ale ne v toho Boha, který nám dal Desatero. Tam fakt není prostor pro relativizaci.
            Já jsem se taky s vírou nenarodil, rodiče byli oba nevěřící. Konvertoval jsem při plném vědomí a po osmnáctiletém rozmýšlení jako dospělý, ženatý a dětný člověk. Nikdy jsem ani na vteřinu nezalitoval, přestože mi bývalá manželka v době rozvodu řekla, že pokud budu synkovi cpát do hlavy „ty náboženský sračky“, už ho nikdy neuvidím. Tedy jsem podle Vaší kvalifikace skutečný věřící.

          • Carlos V. napsal:

            Nebudu diskuzi příliš shazovat poukazem na dávné historické křivdy.

            Píšete, že učást v círvki je dobrovolná – budiž – ale naznačujete, že se nesnaží ovládnout a omezit lidi – nečleny.

            Zde bych připomenul mnohá vyjádření církevních představitelů na téma antikoncepce, svazků gayů, potratů atd.. Připomínám, že tato vyjádření se netýkala zdaleka pouze věřících, byla ke všem občanům. A zejména – nešlo jen o prázdné floskule, ale o konkrétní tlak konkrétních politiků církví ovlivněných v ovládnutí a omezení svobod ostatních občanů.

            Co se týče vnitřní organizace církví, jsou-mi zcela jedno, pakliže je zachováno právo odejít.

            Proč je zde církev, to je otázka, kterou bych nechal na věřících. Pro mě zde není.
            A věřící budiž ji spravují i financují k jejich libosti.

          • vonrammstein napsal:

            Carlos: Samozřejmě. Církev dělá to, k čemu byla stvořena a určena. Zachovává a hlásá Boží Pravdu (to velké P není překlep). Z vlastní podstaty nemůže a nesmí dělat nic jiného. Naopak je povinna hlasitě protestovat proti perverzní praxi současné demoliberální společnosti. Vaše pojetí svobody se mi jeví rovněž úchylným. Já se řídím přirozeným právem. To nezahrnuje vraždy nenarozených dětí ani sodomské praktiky, které byly Bohem odsouzeny ku spálení dávno před Kristem. Jestli páchání těchto hnusů považujete za projev svobody, pak budu hlasitě volat, aby byla tato svoboda omezena k nule.
            Právo odejít máte vždycky. Ale vždycky to s sebou nese poměrně fatální následky

    • Kanalnik napsal:

      To je pausalizace na kvadrat.

      • Řezníček z Brna napsal:

        Pane vonrammsteine,
        Vy se zcela jistě ve svém tvrzení, že není spásy mimo KT církev odvoláváte na Florentský koncil, ale prosím, vemte potaz stávající účení katol. církve: Věčné spásy mohou dosáhnout všichni, kdo bez vlastní viny neznají Kristovo evangelium a jeho církev, avšak upřimným srdcem hledají Boha snaží se pod vlivem milosti skutečně poznávat jeho vůli, jak jí poznávají z hlasu svědomí. Pokud bychom tvrdili, že spása je pouze přes KT církev, omezili bychom účinnost základní pravdy, že Bůh je nanejvýše milosrdný. U Boha není nic nemožného, ani spasení duší, ktere jsou mimo církev, ale mají ctnosti.

        • tresen napsal:

          vonrammstein napsal:
          „Já se řídím přirozeným právem. To nezahrnuje vraždy nenarozených dětí ani sodomské praktiky, které byly Bohem odsouzeny ku spálení dávno před Kristem. Jestli páchání těchto hnusů považujete za projev svobody, pak budu hlasitě volat, aby byla tato svoboda omezena k nule.“
          V protiargumentech nemám žádný koncil. Moje přirozené právo a jeho paragraf první, zvaný milosrdenství, říká, že člověk nemá způsobovat utrpení jinému člověku. V tomto ohledu je dvojice navzájem se milujících gayů, kteří nežádají nic než právo na své soukromí, čistší než ti, co jim toto právo upírají, případně je posílají na hranici.

          • vonrammstein napsal:

            Ten Bůh je ale zlý, viďte? Spálil na prach Sodomu plnou gayů, kteří nechtěli nic jiného, než se milovat, A taky pomilovat každého, kdo se mezi ně ke své smůle dostal, dokonce proti jeho vůli.
            Jo-vy myslíte ty, co půjdou svoje právo na soukromí davově vyřvávat 18. 8. na Václavák? A co budou slušné lidi včetně dětí pohoršovat perverzním oblečením a obscénním chováním na veřejnosti?

        • vonrammstein napsal:

          Ano, ale to platí jen za jistých specifických podmínek. Klíčová věta je „kdo bez vlastní viny neznají Kristovo evangelium a jeho církev…“ Jistěže může být spasen buddhista, taoista, šintoista, animista či ateista-ale právě jen za té podmínky, že se s Kristovým učením nestkal a přesto je dobrým, slušným, poctivým člověkem, který jakoby žije Desatero, ačkoliv ho nezná. Když to řeknu poněkud neohrabaně.
          Neplatí to ovšem pro lidi, kteří se s Kristovým učením setkali a odmítli ho, nebo ho překroutili k nepoznání. To už je ta vlastní vina.

  15. tata napsal:

    navic už je jasné jak politici ovlivnují i samotny premier,nebot vysloveně lžou totiž ten odbor co to má vyšetřovat zapomněl sem nazev.PREMIER DOSLOVA ŘIKA ŽE VYŠETŘÍ KDO MÁ PRAVDU.to zaprvé neni technicky možné když to není nahrané a co je nejduležitější oni nebudou šetřit samotny telefonát jestli vyhrožoval,ale kdo vynesl informaci že samotny telefonat byl.NEBOT jak vedoucí toho odboru prohlasil že k vyšetřovaní připadneho vyhrožovaní nemaj opravnění

    KDYŽ SE ZAMYSLITE tak už zlogiky věci je jasné,že jestli něco vyšetří tak jen věc co nemuže uškodit KALOUSKOVI,ALE naopak ten černej petr je jen na policii.OVŠEM PROČ TEDY VUBEC JE DANEJ PODMĚT ŽE.proč KALOUSEK A NEČAS DĚLAJ RAMENA?že se pravda ukaže,když o pravdu nejde. odpověd si každej date sám.

  16. zdenekb napsal:

    Vzhledem k tomu, jak se Nečas i Kalousek nyní ohánějí vyšetřováním GIBS, vzpomněl jsem si, že ona generální inspekce, která má vše kolem Kalouse rozseknout, byla součástí velké koaliční dohody, která se sice vůbec nedohodla, ale pan president se přesto stal jejím garantem, i když to pak popřel… (obojí na kamery). Sám nevím, co z toho vyplývá (jestli vůbec něco) ale dávám to k úvaze hlavám zběhlejším v analýze a spekulaci…

    http://zpravy.idnes.cz/kalousek-dohodu-u-klause-uz-jsme-zkonzumovali-john-na-ni-dal-trva-pyk-/domaci.aspx?c=A110103_162253_domaci_kop

    …i s rizikem, že se dozvím, že jsem vůl a slyším trávu růst… :).

    • JiB napsal:

      Zdenku b., aniž bych se cítil býti „zběhlejším v analýze“ … (;-).

      Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) je ve své podstatě správné systémové řešení, kdy byly převedeny pravomoce inspekce ministra vnitra na nově zřízený na ministrovi nezávislý orgán. To je ze své podstaty systémově správné řešení. Pokud se o to zasloužily VeVerky, pak jim to budiž připsáno k dobru coby vedlejší pozitivní produkt jejich podnikatelského záměru, kterých je povícero (jsou to paradoxy, ale je to tak). Nicméně vše je o konkrétních lidech!!! A přiznám se, že o personálním složení GIBS vím jen málo.

      A k věci samotné.
      Již před týdnem jsem na jiném porále psal, že Kalousek je stratég, který má své kroky promyšlené několik tahů dopředu. Tj., že když telefonicky zastrašoval vyšetřovatele Mazánka, tak se domnívám, že dopředu kalkuloval s tím, že jak už to u nás chodí, tak že takováto informace uteče ven a on bude mít záminku k tomu podat podnět GIBSu a vyvíjet tak tlak na vyšetřovatele. No a v případě Lessyho to samé (navíc jemu volal až po té co se jeho telefonát Mazánkovi provalil – evidentně musel čekat, že se telefonát Lessymu dostane na veřejnost). Přičemž u něj má situaci snazší, neboť jeho nadřízený ministr Kubice po něm jde jak po uzeném – v něm Lessy zastání čekat nemohl, ba naopak. Tímto vytváří Kalousek značný tlak na vyšetřovatele a kolíkuje si hřiště. Přičemž ani nemusí mít nějaké své lidi v GIBS, stačí už ten mediální tlak na policisty, kteří na něj nejsou, na rozdíl od Kalouska, zvyklí. Společně se samotným prošetřováním vyšetřovatelů GIBSem vytváří kumulovaný pres. No a nelze ani vyloučit, že by si to dopředu neošéfoval přes bývalé kolegy svých lidí z FAU působících dříve v řadách policie stejně jako příslušníci GIBSu.

      Navíc GIBS jen stěží, i v situaci objektivního šetření, mohl nějak autoritativně vzhledem k důkazům říct kde je pravda. Krom toho, že v případě Mazánka by měla šetřit pouze(!) onen únik informací a ne Kalouskovo zastrašování! Přičemž jediné co Kalous riskuje je mediální tlak, na který je zvylý. Jinak řečeno Kalousek se snaží nasypat písek do soukolí spravedlnosti tak, aby se stroj zadřel a zastavil se daleko od jeho osoby.

      Zbývá jen doufat, že Kalousovi ta jeho strategie nevyjde, ale z jeho pohledu a v jeho situaci postupuje plánovaně a velice racionálně! Ač to na první pohled nemusí tak vypadat.

      PS: Kalous Nečase svírá za ..…, minimálně(!) případným pádem vlády a tím má na své straně kmotry z ODS, v jejichž zájmu rozhodně nejsou fungující OČTŘ. Přičemž události posledních dní celkem ozřejmují to, kdo měl zájem nad výměnou ministra spravedlnosti a jeho prostřednictvím ovládnutí státního zastupitelství a kdo byl nejspíš tím hybatelem věcí…

      • Šims. napsal:

        Podal jste určité domněnky a fikce ohledně Kalouska a je faktem, že nikdo nemůže vědět přesně k čemu se jeho mysl ubírá. Ale ráda bych připomněla pár věcí, které by se stratégovi nestali. Jeho sprostá huba jej zrazuje každou chvíli, jeho chlast taky neznamená nic jiného než komplikace. Člověk, který postupuje systematicky a chladně se nechová takovým způsobem, vždyť je jak utržený ze řetězu. Systémem a záměrem nemůže přeci být situace, aby mne nenávidělo 80% obyvatelstva (nejméně) a aby si vyrobil přímo nepřátelskou bariéru kolem sebe. Soudný, normální člověk se ho přece už musí přímo lidsky štítit.

        • JiB napsal:

          Paní Šims.,
          nejsem si jist, jestli jsme si rozuměli. Morální integrita a intelekt jsou dvě různé věci. Mám-li být upřímný, tak mě se z Kalouska také děla šoufl. Ovšem snažím-li se na věc dívat z druhé strany, tak musím uznat, že jeho kroky mají jakousi vnitřní logiku. Třebaže se mu do toho připlete nějaká ta nepříjemnost, se kterou patrně nepočítal. Viz Skokan. Ovšem i to dokáže otočit o 180°.

          Nicméně v rámci možností, které mu zbývají, si podle mě počíná s bravůrou satanáše.

          Vezměme si jaké má možnosti:

          1) Nedělat nic, jenom chlastat a čekat až si pro něj samotného přijdou po té, co se Vlastička u výslechu sesype a začne zpívat.
          2) Přiznat se, spolupracovat s policií na rozkrytí a čekat mírnější trest.
          3) Přejít zavčasu do protiútoku, znevěrohodnit vyšetřovatele a zastrašit je dřív, než si pro tehdejší náměstky MO, Hávu z Omnipolu a nakonec i pro něj samotného přijdou.
          Napadá Vás ještě nějaká jiná možnost?

          Přičemž to, že jeho zastrašování má na policii jistý dopad přiznal(!) už i Lessy … „dílo bylo dokonáno, policie bude sčítat škody“.

          Osobně doufám a moc si to přeji, aby mu to tentokráte již neprošlo, tak jak všechny ty kauzy předtím (a že jich bylo), v některých byli dokonce i mrtví(!) a šel po zásluze „zasedat“ za Rathem do Litoměřic, ale musím objektivně uznat, že v rámci možného se k naší smůle drží dobře. Který jiný politik by byl v jeho situaci stále ještě v ministerském křesle??? Snad jedině Klaus. Jinak mě nenapadá nikdo.
          Všimla jste si, že třebas, že pan Čistá Špína, který mu původně dal výstrahu před dalšími telefonáty, tak i když ji Kalousek porušil, se nakonec vozí po Lessym místo toho aby s razancí sobě vlastní odvolal nejlepšího ministra financí rozvojového světa?!

          PS: Co si v této situaci, kdy mu jde o „tepláky“, oněm myslí voliči je až druhořadé. Navíc ti vpravověrní mají tak krátkou paměť…

          • anita napsal:

            Určitě máte pravdu, že má podporu u Nečase. Jenže, Nečas se bojí „velkého taťky“ z hradu. Když se stal předsedou vlády, měli spolu velmi soukromou debatu, utajenou, jen mezi sebou. Domnívám se, že z hradu nešla jenom jedna rada Nečasovi, no přes mobil určitě ne, možná potrubní poštou 🙂

          • JiB napsal:

            Anito,
            vyloučit to nelze, ovšem ten, kdo tady má vydírací potenciál v podobě shození vlády je Kalous ušatý a ne Vrtošivý stařík!
            A to ještě nevíme, co všechno má v šuplíku za cenné „informace“ díky FAU …?!

          • Šims. napsal:

            Za prvé se omlouvám za hrubici, když jsem si teď četla můj příspěvek kvůli Vaší reakci, tak mne porazila hanba. Ale on když člověk soustředěně formuluje myšlenky, tak nějak občas nemyslí na detaily. Ale k obsahu – je mi jasné, že Kalousek musí o svých věcech přemýšlet, on když má člověk doslovně nasr.no k gatích, malér hrozí ze všech stran , tak se stane ostražitějším a přemýšlí fakt pár tahů dopředu. Opatrnost je namístě. No a právě ta „opatrnost“ mne zaráží. Vždyť se chová někdy úplně hloupě – přeci nebudu startovat na první našlápnutí a hned volat koaličnímu poslanci, že je vůl etc. Zvlášť když byl z véček, které snad odposlouchávaly i zvuky na toaletě. Tohle fakt stratég nedělá. Víte ono to s Kalouskem bude tak nějak jako s tím jeho nejlepším ekonomem rozvojových zemí. Zkrátka se někdy okolo určitých osob vytvoří určitá gloriola a pokud je i atmosféra země náchylná k přebírání i negativních vzorů, tak je ikona na světě. Někde jsm již dala příklad z knihy Král krysa. Poklud byli všichni zavření v zajateckém táboře, tak byl král králem a jakmile došlo k osvobození tábora upadl do abslutní bezvýznamnosti a všichni (i ti co mu lezli do zadnice) se k němu obrátili zády. Takhle nějak dopadne Kalousek. Do zadlku mu asi nadále poleze jen Gazdík, Langšáldová a Korte, typuji.

          • Anonymní napsal:

            spachat sebevrazdu 26 bodnymi ranami do zad?

          • JiB napsal:

            Šims.
            Kalouskovo chování ke Skokanovi před 3/4 rokem s jeho současnými telefonáty policistům nesouvisí. To skutečně mohl být důsledek přemíry alkoholu v kombinaci s přefouklým egem. A to že Skokan s tím vyrukoval teď, lze brát jen jako pokus o vendetu ze strany Skokana a Bárty za vnitrostranický puč ve chvíli, kdy má Kalous ušatý objektivně velké potíže. To podle mě s telefonáty Mazánkovi natož Lessymu nemá nic společného. To je potřeba rozlišovat. Ani jednomu z policistů nevolal v noci v deliriu tremens, ale v pracovní době!

            A všimněte si, na Mazánka nepodal podnět k prošetření GIBS pro trestný čin pomluvy, ale za úniku informací ze spisu!!! Je to podobné, jako když si nechal udělat dobrozdání na to, zda existuje zákonná povinnost mít nezávislý posudek, přestože obvinění zní jinak(!) a teď se tím ohání na všechny strany a jak mu to všichni baští…

        • anita napsal:

          Já si taky myslím, že ho zrazuje chlast a v něm volá a pak se diví sám sobě, cože to zas vymamlasil a v tom, taky žádnou strategii nespatřuji.

  17. Občan napsal:

    Novým policejním prezidentem bude plk. RNDr. Jaroslav Skříčil, Íčkův „bílý kůň“ v řadách policie.
    Před plyšákem „managoval“ v Meoptě Přerov (údajně nářaďovnu), pak si ho ODS dosadila do představentva Meopty a v r. 1993, kde se vzal – tu se vzal, najednou řediteloval Okresnímu ředitelství Policie ČR v Olomouci.
    Od té doby je s Íčkem jako siamské dvojče.
    V červnu 2010 jej ODS dosadila na post ředitele Správy SM kraje Policie ČR.

    • Minorita napsal:

      Hmmm, klasická „modrá“ kvalifikace jako řemen … A můžeme si pomalu odškrtnout další kauzičku … Opravdu tento bordel a neřád všeobecný vyřeší volby 🙂 ??? A teď tu o Jeníčkovi, že …

      • Občan napsal:

        Asi nevyřeší.
        Protože pokud momentální dění nase.e lidi tak, že půjdou volit komunisty (a to zcela reálně hrozí – bavíte-li se se svým okolím mezi čtyřma očima), schytáme to za jejich případný velký úspěch ve volbách zvenčí – hlavně ekonomicky. „demokracie a svoboda“ půjdou (ze strany vnějších lobby) fofrem stranou a „demokratickému Západu“ bude úplně putna, že byli zvoleni demokraticky a zcela svobodně.
        Ale i to snad mnohým otevře oči a konečně pochopí, jak to s tou „svobodou a demokracií“ ten stále ještě vzývaný „Západ“ vlastně celou dobu myslí…

        Vzpoměňme v této souvislosti na konec 50. let a půlku 70. let v Itálii. Dvakrát v oněch obdobích tam vyhráli volby komunisté a okamžitou reakcí byly v obou případech americké výhrůžky vojenskou intervencí.

      • Istar napsal:

        Já bych ho předem nezatracoval. Historie nás učí (tedy alespoň ty z nás, co se chtějí učit), že loutky, dosazené pro jejich šedost a snadnou ovladatelnost se občas vymknou kontrole a nestačíme se divit. (tedy abych byl přesnější, ti co je dosadili se nestačí divit)

        • Analytik napsal:

          Btw, RNDr to je matematik nebo fyzik se stetoskopem, že?
          Něco jako Nečas a plukovník u Policie?
          Podivné! Lidi, co rozumí přírodním vědám, obvykle mají titul ing. a živí se prospěšnou prací.
          RNDr nápadně připomíná RSDr = někdejší inženýři lidských duší!

  18. Šims. napsal:

    To Jib
    Já nehledám nějaké spojitosti mezi Mazánkem a Skokanem zeleným. Ale právě zde narážíme na tu sociální integritu. Z té mi vychází, že jestliže byl Kalousek schopný , a to ať byl v jakémkoliv rauši, volat tak sprosté nadávky a vyhrožovat, tak je jasné, že toho byl a je schopen v řadě dalších případů. Beru to jako důkaz, že Kalousek je lhář, není rovný chlpa, protože neumí za žádnou cenu přiznat chybu. Člověk a to podotýkám zvláště chlap, když je schopný přiznat svou vlastní chybu, tak je to podle mne formát. Protože moje zkušenost je, že mužští přiznávají chyby snad až na smrtelné posteli (nic ve zlém). Měla jsme rodinu já a 3 mužští, tak vím o čem mluvím. Mám to žité. Kalousek je schopný maximálně vše překroutit, říkat poloviční pravdy a celé lži, typologie demagoga jak vystřižená. U něj je to ještě řízlé alkoholem a následky jeho dlohodobého požívání.

    • JiB napsal:

      Šims.
      já myslím, že čas nás rozsoudí a to v řádu dnů max. týdnů.

      Kéž bych se mýlil…

    • kočka šklíba napsal:

      Mimo téma, ale rozesmálo mě to a souhlasím : „Protože moje zkušenost je, že mužští přiznávají chyby snad až na smrtelné posteli (nic ve zlém).“
      Ostatně souhlasím i s celým Vaším příspěvkem :).

Komentáře nejsou povoleny.