Hrochovy denní ruské překlady dnes z 20.9.2014


přeložil hroch

Je Gruzie chytřejší než Ukrajina?

Gruzie se ukázala být chytřejší Ukrajiny!

Jim, totiž, Američané svého času nabídli následujicí….

Vy, Gruzíni, jste vždycky žili v přátelství s Ruskem, ale pokud se obrátíte na naši stranu, pomůžeme vám, čím jen budeme moci. No, a co měli Gruzíni dělat? Silnice špatné, všude korupce policii rozežrala rez…

A mnoho dalších problémů, které sami vyřešit neumíme,  Rusko nám v naši těžkou dobu nepomůže – má svých starostí dost. Když byl SSSR, Gruzii si hýčkali, opatrovávali, dotovali, jezdili do gruzínských lázní, kochali se gruzínskými městy, zvali si gruzínské zpěváky, gruzínští režiséři natočili mnoho kouzelných filmů…

Všechny znamenitosti nespočítáš! Ale Rusko v mžiku zchudlo, jakmile byl rozbit SSSR. Pomoci se odnikud nedočkáme – jen od Ameriky.

Gruzíni sehráli znamenitou hru: vlichotili se Americe, vzali si od nich prachy, uvedli do pořádku svoje města, vyřešili korupci v policii (něco takového se od Gruzínů nedalo čekat ani v době sovětské!). A jaké mají dnes v Gruzii silnice!

Ne horší než v Holandsku, jen se vinou mezi nejkrásnějšími horami. Mí přátelé si do Gruzie zajeli jako turisti, protože Evropa se mnohým vysoce rozvinutým lidem už zajídala.

„Nojo, říkají, válka byla, ale nikdo nebojoval. Ruská vojska zašla a odešla. Nebylo samozřejmě pěkné, že cestou s sebou vzali záchodové mísy utržené v domech a hotelích po cestě. To ale chápem, vojáci jsou chudí. Kde budou shánět záchodovou mísu, až se vrátí domů?“ Někteří takové historky vyprávějí s úsměvem a bez zloby.

Magora Saakašvilliho zvolili speciálně, aby zalichotili Američanům, ale on upřímně uvěřil tomu, že teď bude rozhodovat o gruzínsko-ruském přátelství a zničí je jednou provždy. Mimochodem, to, že je zakomplexovaný blb (nebo darebák – každý má právo ho nazývat, jak chce), to brzy i největší prudiči*) zjistili.

Zato Gruzíni se nakonec ocitli v naprosté pohodě.

Dali svoji zemi do pořádku, blbce-schizofrenika a neurastenika odklidili a zase se potichoučku začínají přátelit s těmi, kdo ještě v 19. Století zachránil Gruzii před nájezdem Turků.

Povšimněte si, že se na pultech ruských obchodů dokonce objevilo gruzínské víno, minerální voda… A do Gruzie zamířili první turisté!

Bylo, samozřejmě třeba dál lichotit Američanům, sem tam je papírově podpořit v jejich při s Ruskem, ale ruské turisty se taky nechce odmítat.

Gruzie má teď, pravda, problémy s přijetím do EU, ale koho z Gruzínů to vlastně vzrušuje?

Daleko důležitější je, že Gruzie rozkvetla i bez celé EU. Američani také ve vztahu ke Gruzii zvolnili, a možná, že na ni docela zapomněli… Co z nich budou mít, když tam nemůžou rozmístit svoje rakety? Budou to, pravda, ještě zkoušet.

Takže od koho je třeba se učil , jak vyladit politiku s Američany – u Gruzínů. A Lotyšsko a Litva a Ukrajina by mohli lehce ohromit EU i Ameriku, vyjadřovat jim obdiv, ale nebrat vážně všecky jejich ničemnosti.

Mám takový pocit, že ze všech Gruzínů dnes prská zlobou proti Rusku jen – Saakašvilli. On, vlastně ani není Gruzín. On je hybridem několika národností, přičemž od každé chytil ten nejnepovedenější chromozom.

A jiný Gruzín mi diskrétně a anonymně řekl, že “… je vlastně dobře, že Abcházie a Osetie nepatří do Gruzie. K čemu by nám byly ty zátěže, ty chudý národy? Mít za rohem rebely? U nás je teď tak dobře, takový klid. A co hlavní – dokonce policie nebere úplatky“.

Politici Ukrajiny se, bohužel, nejen rozhodli učit se u kolegů z Pobaltí, ale dokonce je přeplivnout v podlézání Západu a Americe.

Zajímalo by mě, jestli Obama a okolí vědí, jak je Gruzie využila? Myslím si, že ne. Protože jinak by celou Gruzii a Saakašvilliho označili za Putinův projekt. Vždyť Američani se správnou nemódní sexuální orientací si vážně myslí, že Conchita Wurst – je putinovská provokace ve vztahu ke skutečným chlapům Evropy.

Vůbec nechápu, jak je možné vážně předpokládat, že Američani přinesou někam šťastný život? Za prvé- proto, abych mohl učit druhé šťastně žít, musím být sám šťasten. A dají se považovat za šťastné lidi z nichž skoro každý má svého cvokaře? To musí mít v duši úplný rozvrat!

Je už nezachraňují ani hollywoodské filmy se svým hepyendem. Nezachraňují ani ty záběry, které vyvolávají svíravý pocit v hrdle každého vysoce rozvinutého inteligentního člověka, když v každém filmu několikrát vztyčují americkou vlajku. K tomu pokaždé hraje patetická hudba.

Je to primitivní na úrovni nejhorších sovětských filmů. Jak noviny „Pravda“ a “Izvestija“ chruščovských časů.

Jak je vůbec možné amíky idealizovat, jestliže v každém jejich filmu (všimli jste si?) chlapi v průběhu pracovního (věcného) rozhovoru – zaručeně je taková scéna! – močí na toaletě, ale hrdinové si 2-3 krát za film usilovně čistí zuby. Přitom pastu nevyplivují! A co je ještě horší – někdy to dělají ráno, a potom manželé po čištění zubů po sobě lezou a líbají se se slovy: „Oh, my honey!“.

Chápu také, proč je tolik scén v amerických filmech natočeno na záchodě. – Mají ve studiu jakýsi záchod, který se velmi levně pronajímá. To je logická úspora!

U Stanislavského najdeme pojem – fyzická adaptace. Proto, aby herec hrál přirozeně, potřebuje pomůcku. Například musí kouřit, nebo odklepávat popel, ždímat čaj, hledět do okna, nahlížet klíčovou dírkou… Tomu se říká fyzická adaptace.

Takže prostoduchý amík, který nemůže přijít na nějakou zajímavější fyzickou adaptaci, než rozepínání a zapínání poklopce, pojídání big-meka a pečlivé čištění zubů bez vypláchnutí toho, co vyčistil? A potom vztyčování vlajky za doprovodu patriotické hudby. My jsme byli ještě pionýry a nemohli jsme vidět tyto filmy v sovětské době.

Podle mého, válka na Ukrajině začala kvůli tomu, že se zápaďáci překoukali hollywoodských filmů. A dívat se na ně bez nutného vzdělání se nedoporučuje nikomu. Ony bezdůvodně bouří chromozomy a spermatozoidy a navíc vyvolávají adrenalinovou závislost. Jsou nebezpečné, jsou destruktivní…

Jaký to musel být deficit adrenalinu, aby začali válku kvůli … jazyku!

Co mohlo být, vzhledem k situaci jednodušší, než schválit dva státní jazyky? Nebo si ukrajinští politici vážně myslí, že ukrajinština a ruština jsou cizí jazyky? Podle všech lingvistických pojmů jde o jeden jazyk!

A ať mi někdo dokáže, že vyslovení písmene „g“ s přídechem je charakteristickým rysem kteréhokoli jazyka. A kvůli tomuto „h“ začínat válku?

Hollywood, to je mocný nástroj podřízení národů planety prostřednictvím destrukce lidských duší! Jen bezduché může nadchnout americká idea demokratizace a „obšťastňování“ všech, na kom je možno se přiživit.

Také bych chtěl těm „prudičům“ položit otázku: „Proč všude lezete se svou licoměrnou demokracií?“ Boj za spravedlnost? V důsledku této „spravedlnosti“ zahynulo ve světě víc lidí než před ní.

No a teď závidíte, že na Krymu díky Rusku neteče krev, jako je tomu na Ukrajině díky vašemu mírotvorectví. Proto také hecujete krymské Tatary proti Rusku. A začnete je financovat, pokud jste ještě nezačali. Potřebujete krev! Vyděláváte na ní peníze, amíci zaprudění. A to není výmysl, nýbrž statistika.

Amerika dnes – to je plíseň, rozežírající duchovnost planety! Vietnam, Korea, země Afriky, Jugoslávie…Nedají se ani spočítat všechna místa kam ta plíseň zalezla v posledních letech se svou pastí na duše.

A naši tzv. liberálové … Podívejte se na ně, na ty liberály. Na koho kápneš, má byt za několik milionů. Přitom se jim nelíbí žít v Rusku. Dělají byznys, drží banky, všelijakými machinacemi okrádají lidi … Sídla na jižním pobřeží Francie… Tam se scházejí, nebo v Anglii, jak tomu bylo ještě v 19. století, a začínají: „Jaká hrůza se to děje v Rusku! Jak hrozně tam žije lid!“ Podívejte se na sebe do zrcadla, aspoň nevyhlašujte, kolik stály vaše byty.

Podívejte se, kdo na „Echo Moskvy“ cejchuje Rusko?

Ne, já si nemyslím, že v Rusku je všecko báječné.

Sám kritizuji mnohé z toho, co se v Rusku děje. Ale jedna věc je – kritizovat a druhá – hanět. Kritika jde z duše, ale hanění … za prachy! Podívejte se, jen se pozorněji podívejte: všichni, kteří Rusy očerňují, to jsou ti, kterým nedali cosi dokrást.

Neudělili titul, nepovýšili ve službě v jakémsi úřadu, atd, atp. Většina z nich má několik cestovních pasů. Přátelé, pokud se vám u nás nelíbí – odjeďte!!! Nikdo vás nedrží. Většině národa jste protivní. Režisér staví nové divadlo za státní peníze a srovnává Putina s Hitlerem. To je snad kritika? To je obscénnost.

Myslím si, že náš prezident skutečně, při budování života v Rusku, daleko ne všecko dělá správně. Ale v naší situaci volit správné řešení, není vůbec jednoduché.

Nedávno jsem se v jedné zemi zeptal místního občana, jak se jmenuje jejich předseda vlády? On pokrčil rameny a řekl, že to neví. Víte, kdy je možno zemi považovat za úspěšnou? Když lidé, kteří v ní žijí, neznají jméno premiéra!

P.S. Toto povídání bude nejlépe uzavřít frází z mého dávného vystoupení: „Ty, kteří nenávidí židy, nazývají správně antisemity, ty, kteří bojují proti černochům – rasisty (taky správně), ale proč ty, kteří nenávidí Rusy, nazývají ochránci práv, to nechápu!“.

P.P.S. Všimli jste si, který hokejový zápas na mistrovství světa byl nejmírumilovnější – doslova přátelské utkání?

Rusko – Bělorusko!

Praví neagresivní slované hráli – ani jedna rvačka!

Ale stačí, aby vylezli severoameričani, a rvačka je nevyhnutelná!

Mimochodem, stejně tak rvaví a agresivní jsou eurounijní vikingové.

No, a tak je to i ve světě politiky!

Michail Zadornov

Doněck – výbuch

V Doněcku byly vyhozeny do vzduchu sklady státního chemického závodu, vyrábějícího průmyslové trhaviny. Píše se o tom, že útok byl veden dvěma raketami v době vykládky humanitárního konvoje v Doněcku.

Podle prvotní informace explodovalo 12 tun hexoghenu a zničen byl celý areál skladu včetně okolních budov.

P.S. Bylo oznámeno, že výbuchy byly dva

P.P.S. Na druhém snímku je patrné, že explozí bylo několik.

17 18

Mina pod městem….

Výbuch v Doněcku provedli až po jeho ostřelování raketami středního doletu – „Točka U“ 9M79 (mimochodem, od počátku války provedly ukrajinské vojenské síly kolem 70 startů těchto raket a jejich modifikací – a světovou veřejnost to nezajímá). Následovala řada komentářů, ze kterých plyne, že měl Doněck velké štěstí. Ve skladech podniku je 2,5 tisíce tun výbušnin. Hovořit o ekvivalentu je těžké, protože se neví, jaké výbušniny ve skladech jsou. Pokud bychom vzali hexogen, tak explozivní síla jedné tuny odpovídá 1,7 tuny tritolu. Jinak řečeno, nachází se tam explozivní síla srovnatelná s jadernou náloží o síle 3-4 kilotuny! Bereme-li v úvahu dosavadní „rozptyl“ těchto raket při dopadu na cíl, dojdeme k závěru, že minimálně část města byla rukojmím kyjevských nacistů, kteří mohou využít vhodné shody okolností k teroristickému aktu podobnému zničení Boeingu – svalit vinu na domobranu. Počet obětí takového zločinu by mohl být neskutečně větší…

El-murid / 140920

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.