Flash – zdá se, že jeden malér a jedna válka západnímu světu nestačí


Konflikt na Ukrajině je  jedna  hrůza. A  před týdnem bylo pozdě , aby skončil. Ale jak se z dá, svět může mít brzy  další. Větší , daleko horší a na opačné straně  světa!!!!

Asi  se  v našem hodnotovém okruhu jaksi přemnožili ti, které  už  život  omrzel. Nevěříte?

A  jak tedy  vyhodnotíte čerstvou informaci, s kterou opět přišel server  n-tv.de , že  Japonsko obnovilo a  to nekompromisně požadavky na  navrácení  Kurilských ostrovů Ruskem, pod  japonskou správu? Nevěříte?  Tak si přečtěte tohle, já to udělal pro jistotu čtyřikrát a ještě nakonec po páté zapnul překladač, abych měl jistotu, že pořád ještě německy  správně rozumím:

Japonsko obnovuje územní spor s Ruskem

Zatímco Rusko svou invazí na Ukrajinu vyzvalo Západ, geograficky hrozí potíže i na Východě. Japonsko si nárokuje skupinu ostrovů v jižním Pacifiku, což podněcuje konflikt, který se schyluje už desítky let.

Japonská vláda obnovila své územní nároky v územním sporu s Ruskem o souostroví Jižních Kuril. Ministr zahraničí Yoshimasa Hayashi popsal čtyři ostrovy jako „nedílnou součást“ Japonska, jak uvedl japonský deník „Sankei Shimbun“. Premiér Fumio Kishida dříve použil tuto formulaci. Tváří v tvář ruské útočné válce proti Ukrajině se jeho vláda vrací k jazyku, kterému se Kishidův předchůdce Šinzó Abe deset let vyhýbal v naději, že dosáhne dohody s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Souostroví, o které se po desetiletí vedou spory, leží mezi ruským poloostrovem Kamčatka a japonským severním hlavním ostrovem Hokkaidó. Japonsko ztratilo ostrovy ve prospěch Sovětského svazu po kapitulaci ve druhé světové válce. Tokiose pokouší  získat zpět od té doby okupované ostrovy Etorofu (rusky Iturup), Kunashiri (Kunašír), Šikotan (Schikotan) a skupinauHabomai na dělicí čáře mezi Ochotským mořem a Tichým oceánem a po desetiletí popisuje čtyři ostrovy jako „nedílnou součást“ Japonska. Prozatímní návrhy vrátit dva ze čtyř kontroverzních ostrovů jako jakési dočasné řešení tak byly zamítnuty.

Ale Abe se během let v úřadu zdržel použití fráze „nedílná součást“ Japonska, což signalizuje flexibilnější postoj ke sporu v naději na historický průlom. Návrat Kishidy ke starému jazyku nyní podle pozorovatelů signalizuje, že tuto  liniiopouští.

Rusko po desetiletí odmítá vrátit ostrovy jako právního nástupce Sovětského svazu. Spor dodnes brání uzavření mírové smlouvy mezi oběma zeměmi.

On opravdu jeden malér, hrozící  přerůst  v poslední světovou  válku lidských dějin nestačí!!! My  to skutečně máme rádi pořádně horké!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.