Tři různé zprávy o sestřelu HM17


Přiznávám, že  jsem velmi netrpělivě  čekal na včera  zveřejněnou předběžnou  zprávu o sestřelu  Boeingu na  letu MH 17. Asi stejně jako vy.  S  tím, že  její hlavní informací  měl být  alespoň nějaký náznak toho, kdo za  tuhle hroznou tragedii může.

Protože  jen tohle   a jedině  tohle   je  důležité!.  Technický popis  pádu letadla?  nebo  posledních chvilek  zoufalých pasažérů?  Možná  interesantní – tu pro sadisty, tu pro technické  fajnšmekry. Ale  normálního  člověka  zajímá jediné – kdo tu  hrůzu  má na  svědomí!?  všechno ostatní  je  ve  světle  téhle otázky  nepodstatná vata.  Jenže  právě na  tohle zpráva  holandských  vyšetřovatelů  vůbec  neodpovídá! A  v podstatě si dává  zatraceně  dobrý pozor, aby  ani nějakou souhru náhod  nenaznačovala vůbec nic!

Alespoň soudě podle toho, co mi  moje  neangličtina  dovoluje pochopit z originálu  zprávy vyšetřovací komise, kterou si zájemce  celou  může  prohlédnout zde:

Click to access b3923acad0ceprem-rapport-mh-17-en-interactief.pdf

Projížděl jsem i německé servery  a  zatím  bez  úspěchu  zjistit  něco  navíc  nad  konstatování  českého mainstreamu, že :

Letoun se podle závěrů nizozemských vyšetřovatelů rozlomil ve vzduchu poté, co byl ve vysoké rychlosti zasažen „množstvím objektů”. Žádné známky technické závady nebo lidské chyby se nenašly. 

To říká například i internetový  článek Die  Welt. K nalezení zde:

http://www.welt.de/politik/ausland/article132041454/MH17-wurde-definitiv-abgeschossen-nur-von-wem.html

Die  Welt  rozhodně  nejsou  noviny, které  fandí  Rusku a Putinovi,  ale  přesto  zejména  těm z  vás, kteří vládnou  dostatečně  němčinou, vřele  doporučuji jej  aspoň zběžně prolétnout a  pak srovnat s  artiklem  na  téže  téma,  který  právě pustila na  svůj  server  iDnes. cz  /ne/slavná a  vždy  /ne/objektivní MfD.

Rozdíl mezi  normální, poctivou  žurnalistikou  a  stranicky  tupým  fanděním „těm správným“  vypadá  přesně  tak,  jako dva následující  rozdíly ve zpravodajství  obou zmíněných   serverů.

V jednom případě uvedu, co na  iDnesu ve zprávě   k nalezení je  a zcela chybí v  Weltu  a druhém je  to naopak – uvedu, co  chybí  v článku z iDnesu a naopak lze nalézt na  Weltu.

1-co má iDnes  a není ve  Weltu:

„Zpráva neříká, že let MH17 sestřelila raketa. Ale v podstatě vylučuje cokoli jiného,“ řekl BBC analytik Richard Westcott. Předběžné závěry vyšetřování nahrávají tvrzení Kyjeva i západních vlád, že stroj sestřelili proruští separatisté protiraketovým systémem Buk. 

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/mh17-vysledky-vysetrovani-nizozemsko-ukrajina-boeing-pfg-/zahranicni.aspx?c=A140909_094551_zahranicni_vez#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Místo  toho Die  Welt  výslovně  uvádí:

Von wem und von wo – aus der Luft oder vom Boden – die Geschosse abgegeben wurden, dazu enthält der Bericht des Dutch Safety Board keine Erkenntnisse.

V překladu : od koho a  kde  – zda ze  vzduchu nebo  ze  země – byly  ty  projektily  vypáleny, o tom zpráva  Dutch Safety Board neposkytuje  žádné  informace!

Zdroj: http://www.welt.de/politik/ausland/article132041454/MH17-wurde-definitiv-abgeschossen-nur-von-wem.html

Místo iDnes jsem klidně  mohl zvolit  Novinky .cz a bylo by  to stejné. A hlavně Aktualne.cz ! Ty totiž po zprávě  Holandanů  mají jasno

Při katastrofě, kterou pravděpodobně způsobila raketa země-vzduch odpálená z míst kontrolovaných separatisty, zemřelo 298 lidí, většinou Nizozemců.:

Viz: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/experti-se-vrati-na-misto-tragedie-malajsijskeho-boeingu/r~97ebf6be386711e4b3d60025900fea04/

Jen  iHned.cz se drží /zatím/ při zdi. Netuším,  v  době, kdy článek píši,  co se  nám bude pokoušet  nalít  do  hlavy  naše /vaše ČT a  zejména  intervjůci Bohouš  Vostal z Holandska a  Míra Karas  z Ukrajiny  či Moskvy.. No vlastně  – ted už  vím.Oba jsem tipnul správně. Ale nenapadlo mne, že  hlavní slovo, se  sice  decentními, přesto  nepřehlédnutelnými  náznaky, jak to  vlastně bylo, bude mít drsně  a sveřepě  se tvářící Michal Kubal, který nejspíš  chtěl vzbudit dojem, že  tu zprávu psal on sám. A perfektní  byl zase Míra Karas. Který nedávno    pouštěl do světa, jak  vzbouřenci znemožnují vyšetřování a nikoho na  místo tragedie  nepouští a  to ani vyšetřovatele, aby  včera  zase hořekoval nad  tím, že  místo s  troskami  nikdo nehlídá, ačkoli je  na  území separatistů… Tomu  se fakt nedá zavděčit!

Ale máme  v pracovním pořádku důležitější věci – například   ještě nutno dát  příklad číslo  dva  – co má  Welt  a naopak  zcela postrádají psáči  z iDnesu a  podobných  zpravodajských  kanálů / kdo  vymyslel termín  zpravodajský  kanál  byl  genius!!!/.

Welt, v  samém závěru svého článku,  uvedl toto:

 Vorsitzender der Ermittlungskommission: „Weitere Ermittlungen sind notwendig, um die Ursache genauer zu bestimmen. Das Safety Board ist der Ansicht, dass in der nächsten Zeit zusätzliche Beweise zur Verfügung stehen werden.“

Předseda  vyšetřovací komise: “ Nutné je  další  vyšetřování, aby  příčina  byla  vyšetřena  přesněji. Vyšetřovací komise je názoru, že  v budoucím čase takové  důkazy  k  disposici  budou!  „

Proč  by se s  něčím takovým  iDnes. cz obtěžovalo? Má přece   jasno  – Předběžné závěry vyšetřování nahrávají tvrzení Kyjeva i západních vlád, že stroj sestřelili proruští separatisté protiraketovým systémem Buk.

Zatímco takový  Welt, nejspíš  placený  Moskvou, si na nic  takového ani stínem netroufne:

Od koho a  kde  – zda ze  vzduchu nebo  ze  země – byly  ty  projektily  vypáleny, o tom zpráva  Dutch Safety Board neposkytuje  žádné  informace!

Takže  to by  byla  jedna  zpráva  o sestřelu  HM 17. Ale já v posledních  dvou dnech zaznamenal ještě  další  dvě. Minimálně informace o nich. Začnu tou  z  včerejších Britský listů.

Ty, věrny své  linii  z posledních  měsíců, zdá se  vůbec nepochybují,  kdo  má  na triku  zničení  Boeingu  HM17.

Takže  pondělní  BL uveřejnily  tento  článek

BBC: Raketomet BUK obsluhovali ruští vojáci

http://www.blisty.cz/art/74643.html

Jádrem  ono  reportu o sestřelu  z  dílny  BBC  je toto:

Tři svědci, všichni civilisté, každý zvlášť sdělil investigativnímu pořadu televize BBC Panorama, že viděli raketomet na vzbouřenci ovládaném území několik hodin před tím, než bylo sestřeleno malajské dopravní letadlo.

Jeden svědek viděl raketomet v 13.30 místního času, jak sjíždí z dopravníku v městě Sněžnoe, asi 15 km od místa katastrofy malajského letadla. „Viděli jsme, jak ten raketomet vykládají, a když BUK nastartoval motor, kouř z výfuku zaplnil celé náměstí,“ řekl svědek.

Svědci sdělili BBC, že posádka raketometu budila dojem, že jsou to ruští vojáci: „Byli plně disciplinovaní, na rozdíl od vzbouřenců, a neměli standardní ukrajinskou kamuflážní uniformu, kterou nosí ukrajinská i vzbouřenecká vojska. Měli čistý ruský přízvuk. Vyslovovali hlásku ‚g‘ jinak než my,“ řekl.

Na východní Ukrajině sice většina lidí mluví rusky, ale posádka raketometu BUK nemluvila rusky s místním ukrajinským přízvukem.

Toto svědectví potvrdil druhý svědek, který dodal, že důstojník ve vojenském džípu, který doprovázel raketomet BUK, mluvil s moskevským přízvukem.

A  aby  toho nebylo málo, tak v pondělí  přišel  ještě  jeden  článek  BL, který měl dokazovat, že  separatisté  nejen  měli BUK , ale že  tento  BUK  pocházel z  Ruska!  A navíc – vůbec nepochybuje, že právě  toto zařízení  sestřelilo malajsijské letadlo!  Jak můžete  odvodit  už  z názvu:

:

„Systém Buk, který sestřelil malajské letadlo, byl z Ruska“

– See more at: http://www.blisty.cz/art/74638.html#sthash.uyVOxPTS.dpuf

 
A  první věta  artiklu  samého má tohle  znění:
Objevily se nové důkazy o tom, že odpalovací zařízení systému Buk, které bylo „použito k sestřelení malajského letadla MH17 dne 17. července“, pocházelo z Ruska a pravděpodobně ho použili ruští vojáci.
Kdyby  náhodou  Britské listy  o tenhle  článek Kosy zavadily,  sděluji jim, že  jsem nepřehlédl  ony  uvozovky  jak v  nadpisu, tak v oné inkriminované větě, kterou jsem otiskl.  Nicméně ty  uvozovky,  které  snad  mají  relativizovat  obsah  v nich, nemohou  na  splnění  svého poslání nikdy  dosáhnout. Protože  obsah  příspěvku  je zcela  jednoznačný!   A  dovozuji, že  jak  byl jednoznačný, tak byl  i vydavatelem zamýšlený. To abychom se nehandrkovali  o slovíčka. Vlastně  o  semanticky  speciální  znaky!
 
Prošel jsem i  anglický  zdroj, z kterého  BL  pro svůj  článek  čerpaly.  A musím konstatovat, že  jeho autor  odvedl  důkladnou práci.  Nicméně  jeho práce má zcela  zásadní  slabinu – vlastně  hned  dvě:
1- pracuje  se snímky, které  mají doložit přítomnost  BUKu na území rebelů, které buď pochází  ze zdroje  úplně neznámého  nebo přímo od  tak spolehlivé instituce, jaku se ukázal a být  SUB.  Pokud by si  BL  a jejich eventuální  názoroví  souputníci  dali  maloučkou námahu, pak na Kose snadno najdou  doložené příklady toho,  jak  SUB  manipuluje  s fakty!  Ani se při tom nezpotí.
A podobné  je  to s kvalitou argumentace  toho druhého článku!  Prostě  Systém BUK, který sestřelil malajské letadlo! a  šmytec!
Že  i kdyby  ona  reportáž  BBC  byla pravdivé a opírala  se o daleko přesnější údaje než jen o  tvrzení, že  BUK začoudil celé náměstí a  že  jako  svědci poznali dokonce moskevský přízvuk!!! /schválně  bych  rád slyšel od  Karla Dolejšího jestli si
a- myslí, že  rozdíl mezi místní  ruštinou a tou moskevskou bude asi stejný jako mezi pražskou češtivou  a chacharštinou v  Ostravě
b- kolikrát  asi tak  ti dva  svědci, co tohle tvrdí, podle  něj byli v Moskvě  a mají to naslechnuté? Jo jistě, oni  koukají  na  ruské TV, že ? Tak  dobře. Předpokládám, že  Karel Dolejší ještě mohl stihnout vojenskou základní službu.  Aby  měl přímou zkušenost s  tím, jak že  na  vojně mužstvo i lampasáci mluví  spisovnou češtinou  z českých televizních obrazovek../.  a také by  jistě  dokázal například rozlišit  akcent  češtiny  ze severních a jižních Čech..
Nicméně – to je naprostá  banalita –  kde bere  ten, kdo formuloval onen  bombastický  titulek jistotu,  že  střílel BUK obecně a určitý stroj a konkrétní osádka konkrétně? Tak to mne opravdu zajímá  mimořádně! A nejspíš   asi tak nejméně  dvě  miliardy dalších obyvatel planety. Die  Welt si  na něco takové  netroufl ani náznakem. Proto zopakuji co napsal včera  po zveřejnění holandské zprávy:
Od koho a  kde  – zda ze  vzduchu nebo  ze  země – byly  ty  projektily  vypáleny, o tom zpráva  Dutch Safety Board neposkytuje  žádné  informace!
Ovšem  články  z BL  vědí, že, na  rozdíl od vyšetřovací komise, že  to určitě  byla
1-raketa
2-raketa  z BUKu
3-z  BUKu, který byl na povstaleckém území
4-přijel z Ruska
5-měl ruskou posádku
 
Nezbývá  než  mlčenlivě, s  úctou a obdivem  postát!! Zejména  tehdy, když  si  člověk vzpomene  na  oficiální  rozbor  ruské strany, konkrétně  GŠ,  k inkriminovanému videu  ohledně  BUKu na  ukrajinské straně hranic, který je obsažen v téhle fotografii:
9gV  rámečku na obrázku ruský GŠ píše  asi toto:
Snímky byly pořízeny ve městě Krasnoarmějsk, což potvrzuje reklamní poutač u dálnice, na kterém je adresa autosalónu v ulici Dněpropetrovskaja 34. No a samotný Krasnoarmějsk je od 11. května pod kontrolou ukrajinské armády….
 
 
 
Ale co,  nebuďme  nesnesitelní detailisti –  mám ještě  třetí  zprávu o sestřelu , která  se v těchto dnech objevila.  A  jsem  docela  zvědav, jak by se  s ní popasovali v  Britských listech, o psáčích  z  iDnes nemluvě., pokud  by ji vzali na  vědomí a  chtěli se  s ní zabývat.
Není to  zpráva  ledajaká!  Jde o řádnou odpověď  německé vlády  na  oficiální poslaneckou  interpelaci v Bundestagu vznesenou poslanci frakce Die Linke.
Informoval o ní německý  veřejnoprávní  vysílač  Westdeutscher Rundfunk na  svých webových  stránkách  dne  06.09. 2014 pod  tímto linkem
Nemyslím, že  Britské listy  a  už  vůbec  ne  něco jako  „zpravodajský“  kanál i Dnes  z  toho budou mít radost!
Dám sem klíčové  pasáže  a budu  se snažit  je přeložit  tak přesně, jak jen dovedu:
 
Die Bundesregierung hat erstmals Informationen zu Radaraufzeichnungen rund um den Absturz von Flug MH17 herausgegeben. Grundlage sind Daten, die von Awacs-Flugzeugen der NATO in zeitlicher Nähe zum Absturz erfasst wurden.
Die NATO-Maschinen, die im polnischen und rumänischen Luftraum unterwegs waren, erfassten demnach Radarsignale eines Flugabwehrsystems sowie ein weiteres nicht zuzuordnendes Radarsignal. Das Flugabwehrsystem wurde automatisch „als ‚Surface to Air-Missile‚ SA-3 klassifiziert“.  Dabei handelt es sich um ein radargestütztes Flugabwehrraketensystem, das in den frühen sechziger Jahren in der Sowjetunion in Dienst gestellt wurde und Ziele in einer Höhe von bis zu 18.000 Metern bekämpfen kann.
 
Spolková  vláda  vydala poprvé  informace  ohledně  radarových záznamů, kolem  zřícení  letu MH17. Základem jsou data  pořízená letouny  včasné výstrahy NATO  –  AWACS v  době kolem pádu letadla .
Stroje  NATO se v  té době nacházely  ve vzdušném prostoru Polska a Rumunska a  zaznamenaly  radarové signály systému protivzdušné obrany  a také ještě  jeden , blíže  nepřiřazený  radarový signál. Signál ze  systému protivzdušné obrany  byl automaticky klasifikován jako jako  pocházející  od  systému raket  typu  SA-3. Jde o radarem řízený  protiletadlový raketový systém, který byl zaveden do služby v sovětské  armádě na začátku 60-tých let /pozn.autora- konkrétně  v roce  1961/  a může  likvidovat  cíle  až  do výšky  18 000 metrů.
 
Flug MH17 soll zum Zeitpunkt des vermutlichen Abschusses in einer Höhe von rund 10.000 Metern unterwegs gewesen sein. Allerdings geht aus der Antwort der Bundesregierung nicht hervor, ob MH17 auch tatsächlich durch eine SA3 oder eine Rakete anderen Typs abgeschossen wurde. So könnte laut Experten auch die bereits vielfach diskutierte BUK-Rakete ursächlich für den Absturz sein, z.B. wenn diese ohne externe Radarführung abgeschossen wurde.

 Let  MH 17 se v okamžiku údajného sestřelu nacházel ve výšce  10 000m. Ale  z odpovědi spolkové  vlády na interpelaci nelze  dovozovat, zda  MH17 byl skutečně  sestřelen raketou  SA 3 nebo raketou jiného typu. Podle  expertů by  mohla být  příčinou sestřelu  i tolik diskutovaná raketa  BUK, například TEHDY, když by tato BYLA  VYPÁLENA BEZ EXTERNÍHO RADAROVÉHO NAVÁDĚNÍ!!!!!!!

Dále je v textu  článku WDR konstatováno, že  Berlín má  k disposici i komunikaci s letadlem, ale že není  oprávněn ji zveřejnit, to že může  jen ten, kdo provádí oficiální vyšetřování,  což jsou, jak říká zpráva  č. 1  -Holanďané.

Nicméně ještě  sem dám  úplný závěr:

Für die Linksfraktion wird durch die Antwort der Bundesregierung vor allem deutlich, dass diese zur Zeit die Ursache für den MH17 Absturz offenbar nicht klar benennen kann. Dr. Alexander Neu (Die Linke), Mitglied im Verteidigungsausschuss des Bundestages: „Die Antworten der Bundesregierung zeigen ganz deutlich, dass die Bundesregierung über keinerlei Kenntnisse verfügt, ob die MH17 abgeschossen wurde und vor allem von welcher Kriegspartei sie abgeschossen ‎wurde.“

Pro poslaneckou frakci Die Linke je  z odpovědi spolkové  vlády ze všeho nejvíc  zřejmo, že  vláda  v  tomto okamžiku není schopna  jasně pojmenovat příčinu katastrofy  letu MH 17. Poslanec  Die Linke  a člen  Branného výboru Bundestagu, Dr. Alexander Neu konstatoval: „Odpovědi  spolkové vlády zřetelně  říkají, že  spolková  vláda  nedisponuje žádnými  informacemi,  zda byl HM17 sestřelen a především, která ze  stran v konfliktu za  sestřel odpovídá.“

Shrňme  si  fakta, jak je  dala k disposici  spolková  vláda.

1- situace na  Ukrajině  byla  ten den velmi detailně monitorována prostředky  NATO.

2-z jejich výstupu  vyplývá, že bezprostředně před sestřelem byly  zaznamenány  dva  radarové kontakty.

3- jeden z nich  je  neznámý / proč? , to je dneska ještě možné? pocházel snad z nějaké tajné  zbraně, která není NATO známa?/, druhý ovšem svůj popisek má – raketový systém SA 3.

4- nikdo není schopen určit, jaká  raketa zasáhla letadlo!!! Zvláštní  – týdny  byly prohledávány  trosky  a nejsou  zbytky  rakety?

5- kdyby  byla  trefila MH 17 raketa  z BUKu,  NEMOHLA být naváděna radarem!!! NA druhé straně  – radarový paprsek  SA  3 zaznamenán  byl!!!

Nemám sebemenší ponětí  o funkci  raketových systémů a  o operování s  nimi.  Ale  představa,  že  někdo  takové zařízení  užívá a je s chopen trefit  éro na nějakých  nejméně  15 kilometrů při optickém navádění  / 10 km do výšky  + vzdálenost od  cíle / mne  přivádí v úžas!   Pro pořádek ovšem dodejme, že  teoreticky  to možné  je, protože  technický popis  Buku říká, že

V prípade silného aktívneho rušenia a za dobrej optickej viditeľnosti je možné protilietadlové rakety navádzať optickým kanálom,

Zdroj: http://www.military.cz/russia/sam/9k37-buk/buk.htm

Nicméně  -je zvláštní, že  AWACSy  nezachytily ani signály  z přehledového radaru systému  BUK,  typu Koupol!  Takže  celá  story  sestřelu nějakým systémem povstalců by musela  být tato : Do  sestřelové zony  přijede  BUK  povstalců.  Tam se zaparkuje, připraví k nasazení, ale zásadně  bez střeleckého  i přehledového radaru. Posádka   zasedne  k přístrojům a pošle  pozorovatele  s dalekohledem, aby  obhlédl nebe  a podal jí zprávu o tom, kdo je  zrovna  vidět a koho sestřelit! Alternativní  možnosti jsou, že  je  přes  nějaký  notebook nebo mobilní připojena  na server  Flighradar. com a  tam sleduje cvrkot  civilní přepravy  v  regionu a vybere  si  nějaké éro k sestřelu. Jistě, existuje možnost, že  byla  přes nějaké pojítko v kontaktu s nějakým vzdáleným rozpoznávačem cílu – například  v Rusku a ten prostě  dodal koordináty  palby a  pak už  si to posádka  povstaleckého BUKu řešila sama tím optickým kanálem…. Děs, běs, řekl bych!  Ale fantazii se meze  nekladou, jak známo. Zejména těch, co měli půl minuty  po oznámení  katastrofy  jasno, kdo  za  všechno může.

Ale  vyjděme  z  faktu,  že  AWACS zcela jasně  zachytil  signály  zařízení  SAM  3!!!!  Ze začátku  šedesátých let….

Podle  dostupných informací ruská  armáda už  dávno vyřadila  jako původní verzi  SAM  3, tak  pozdější modernizace , známé jako

S-125 Neva/Pechora

nicméně je  známo, že  je  pořád  ještě  drží  jako vhodný  exportní artikl pro  země, které si nemohou dovolit  sofistikovanější systémy.

Přidejme k tomu, že  o SA 3 nebo S125 v jakékoli modifikaci v souvislosti s povstalci  NIKDY nebyla  řeč.

Ale o SAM3 a  jejich modernizacích se mnoho  konstatuje  v článku

http://militaryanalysis.blogspot.cz/2013/11/sa-3-goa.html

Třeba tohle:

This S-125 [Soviet/Russian] designation in actuality the Soviet/Russian SA-3 surface-to-air [SAM] missile NATO code name Goa.

A  co že je  napsáno v  originále  zprávy německé vlády? Toto: „als ‚Surface to Air-Missile‚ SA-3 klassifiziert

A následně ještě

8. „In October, 2010, Ukrainian Aerotechnica announced a modernized version of S-125 named S-125-2D“

A  není sám, kdo  uvádí, že  ukrajinská státní zbrojovka  provedla vlastní modernizaci SAM 3- alias S-125 Neva/Pecora na S -125-2D. totéž lze najít  i ve Wikipedii s odvoláním na  naprosto důvěryhodný  zdroj,  kterým  je Jane’s Defence Weekly,

viz  http://en.wikipedia.org/wiki/S-125_Neva/Pechora  

píše toto:

There is also a version of the S-125 available from Russia with the warhead replaced with telemetry instrumentation, for use as target drones.In October, 2010, Ukrainian Aerotechnica announced a modernized version of S-125 named S-125-2D Pechora.[13]

Kdyby náhodou  ještě  někdo měl pochybnosti o ukrajinské produkci modernizované verze  SAM 3, tak ho snad uspokojím tímhle linkem:

http://en.uos.ua/produktsiya/tehnika-pvo/67-zenitniy-raketniy-kompleks-s-125-2d-pechora-2d

Jde  o  oficiální stránku ukrajinské zbrojovky, kde  lze nalézt kromě fotografií systému i  video o o jeho nasazení.

Co jsme  tím , vším chtěl  říci?

Tohle:

Dosud pojednávané verze  sestřelu  pracovali s tím, že sestřel má na svědomí BUK. A  to zejména BUK povstalců, protože  prý ho mohli  mít. Jenže problém je v tom, že  signály z  nějakého BUKu radary  NATO vůbec nezachytily! Verze s  tím, že  opolčenci získali BUK  a pálili  přes  optiku, je  sice možná, ale  asi tak  pravděpodobná, že  já se dožiji 115 let. Vyloučeno to také není.  Bylo by to fajn, měl bych ještě  více než půl života před sebou.

Co ale  teď  více  jistě, je skutečnost, že  byly zachyceny  signály  protiletadlového systému SAM  3. A jediný, kdo je  měl  v oblasti bojů k disposici  je  Kyjev….

Tedy pokud  někdo  nepodá  průkazné informace , které by  říkaly  cosi jiného.

Nicméně byla  to opravdu raketa? Podle  Die  Welt  ani to dnes, na základě holandské  zprávy nikdo říci nemůže!  Nemá nakonec  pravdu  Kchodl se svým článkem

BUKuji, BUKuješ, média BUKují aneb léčba BUKového viru

a není náhodou ten neznámý  radarový  signál  paprskem z ukrajinského SU  25? Podle  exvelitele  českého letectva , generála  Minaříka je  SU  25 technicky  schopen na  Boeing zaútočit. Viz

http://moneymag.cz/aktuality/3745-exvelitel-vzdusnych-sil-prozkoumal-sestreleny-let-mh17-a-toto-zjistil

Mimochodem – včera  se na České pozici objevil komentář  Jana  Schneidera k holandské zprávě. A přizval si k ní experta na výbušniny. A  docházejí k obdobným závěrům jako Kchodl v Bukovém viru! Viz:

http://ceskapozice.lidovky.cz/co-zpusobilo-katastrofu-mh17-d1b-/tema.aspx?c=A140904_122542_pozice-tema_lube

Takže  tři zprávy  k sestřelu – od  holandské vyšetřující komise, od pořadu BBC a od  spolkové vlády. Každá jiná.  Vyberte  si  sami.  Já se nad nimi  snažil uvažovat. Třeba jsem něco zásadního přehlédl.

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.