Ukrajinská svodka z 03.11.2014


napsal Ernest, přispěl TK

Všechny texty bez uvedení zdroje jsou převzaty z   vk.com/strelkov_info

02.11.14. Zpráva domobrany.

„V Doněcku je neklidno. V oblasti Písků vybuchují granátů a střelbu, bojuje se. Ukrajinské průzkumné diversní skupiny se opět snaží proniknout do města a areálu letiště. 21:30 dělostřelectvo domobrany Novorossii udeřilo na pozice Ukrajinců v blízkosti vzletové a přistávací dráhy.“

02.11.14. Zpráva anglického novináře Graema Phillipse.

„Mezinárodní pozorovatelé řekli, že volby v Doněcku byly na úrovni mezinárodního standardu. Evropa musí uznat legitimitu. Dnes, 6 měsíců po oděském masakru. Bolí mě srdce.“

02.11.14. 23:41. Zpráva novinářů.

„V Doněcku, kde bylo po celý den příměří, byla obnovena dělostřelecká palba, uvádí zpravodaj z bojiště.
Zvuky dělostřelectva v současné době přichází ze severní části města, stejně jako z
doněckého letiště. „

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3439269-v-sbu-prohnozyruuit-zavershenye-konflykta-na-donbasse-v-2017-2018-hodu

V SBU předpovídají konec konfliktu v Donbasu v 2017 – 2018
Z Korrespondent.net dnes 22:20

Můj komentář: V letech 2017-2018 už na Ukrajině NEBUDE TATO VLÁDA.

http://ukraina.ru/news/20141102/1011058864.html

Pokus o narušení smutečního shromáždění v Oděse selhal

Kolem poledne obdržela policie zprávu o zaminování Kulikova pole. Oblast byla ohraničena kordonem, a lidi, kteří tam byli, se pokusili vykázat za jeho hranice. 2. listopadu na Kulikovo poli byla akce na památku zabitých v Domě odborových svazů: lidé nesli květiny na provizorní památník zabitých ze dne 2. května. Hlavní smuteční setkání a vzpomínková bohoslužba byly plánovány na 14:00, ale kvůli zprávám o zaminování se aktivisté rozhodli uspořádat vzpomínkovou bohoslužbu mimo ohrazené oblasti a shromáždili u památníku padlých revolucionářů. Krátce po zahájení akce, policisté oznámili, že skončili ohledání a dovolili, aby se lidé vrátili do této oblasti. Výsledkem bylo, že akce byla rozdělena: jedna skupina zůstala u pomníku, jiní šli k domu odborových svazů. Účastníci drželi portréty zesnulých a vlajky Oděsy. Jako součást smuteční slavnosti byly na oblohu vypuštěny černé balonky.Akce se zúčastnilo asi 500 lidí. 2.května se v Oděse konaly za účasti radikálů Euromajdan a fanoušky Černomorce Oděsa a Metalistu Charkov -fotbalových klubů nepokoje . Podle oficiálních údajů, při požáru v budově Domu odborových svazů bylo zabito 48 lidí.

09:03 Přidali novináři:

„V Mariupolu na  shromáděníobčanů přijeli Gazellou 3 vojáci z pluku „Azov“ a začali střílet do vzduchu a do různých směrů. Jeden z nich zasáhl kluka. Kluk zemřel týden před svými narozeninami, bylo mu 21let …. „

11:42 K 11.00 ( MSK) v Debalcevu je klid.

11:26 Noc v Charcyzku proběhla tiše, v tuto chvíli je situace ve městě klid.

10:33 K 10,00 (MSK) v Avdějevce je klid.

10:13 Krasnogorovka (Doněck), všude je klid.

09:43 K 9:30 (MSK) v Stachanovu a Alčevsku jsou slyšet salvy.

09:24 Ráno v Jenakievu začalo tiše, veškerá komunikace je normální.

02.11.14 Zpráva novináře LLR Alexeje Toporova

Volby proběhly. Přes silné pomluvy ukrajinských sdělovacích prostředků, lidé volební místnosti téměř brali útokem. Organizátoři zjevně nečekali takový příliv hlasujících. Dokonce prodloužili dobudo 22:00, přesto se situace nezměnila, mnozí z voličů nestačili splnit svou občanskou povinnost.
No, a co psal
a druhá strana? No, za zpočátku že nikdo do volebních místností nepřišel. Pak, že jsou voliči poháněni hlavněmi samopalů. Dále, že při volbách rozdávají pytle brambor a ruské potravinové balíčky. A na závěr, že „teroristé“ tam rozdávají povolávací rozkazy do armády.
Můj kolega
Cencenatov udělal fotografie na jednom z míst Luganska v 9 hodin ráno, ani zmíněné „hlavně„, ani žádné brambory, žádné povolávací rozkazy. Podívejte se na to.
Ale skutečnost, že ne vš
ichni hlasování stihli, to je samozřejmě vážná chyba, do 20:00 hlasovalo pouze 62% obyvatel republiky. Ale to, co je více než zřejmé: lidé opět vyjádřili svou touhu žít samostatně, ne pod patou fašistické kyjevské junty a být součástí ruského světa. Díky Bohu!

03.11.14 13:14 Přidal dobrovolník s volacím znakem „Major“: „.

Přijeli další dobrovolníci. Nehledě na nejasnou situaci s“příměřím„, přicházejí místní do domobrany s nemenším nadšením než dříve. V Doněcku je, jako vždy neklidno, občas jsou slyšet výbuchy a kulometná palba, zejména v blízkosti letiště. Je obklíčen 31. ukrajinský zátaras, stejný osud brzy potká zátaras No.29. V Gorlovce je přestřelka v první linii, ale obrněnou techniku ukrajinská armáda nepoužila. V Debalcevu domobrana silně udeřila dělostřelectvem v oblasti Černuchina. V obci Gejevka proběhla střetnutí průzkumných skupin Ukrajinců a domobrany„.

03.11.14. Ranní zpráva domobrany.

„Situace zůstává napjatá. Včera na území Novorossii se konaly volby poslanců parlamentů a premiérů lidových republik.

Podle Ústřední volební komise republiky, volební účast činila v DNR – 70%, v LLR – 61,7%. Podle předběžných údajů, ve volbách v DNR vede A.Zacharčenko (81,4%), do parlamentu DNR – hnutí „Doněck republika“ (65,1%). Ve volbách pemiéra LLR vede I.Plotnickij (63,2%), do parlamentu LLR – hnutí „Mír Luhansku“ (69,2%).

2.listopadu pozorovatelé OBSE I.Červenakov(Bulharsko), M.Toridžev (Česká republika) a T.Bara (Maďarsko) sppolečného centra pro dodržování příměří navštívili Debalcevo, .
Nacisté i nadále ignor
ují dříve dosažené dohody o příměří a zavedení „klidu„. Zjištěno nejedno porušení příměří ze strany ukrajinských sil:
– V 20.45
z palebné pozice banderovců blízko Trečizbenky byla palbou dělostřelectva zasažena vesnice Směloje. Poškozen byl soukromý dům a hospodářské budovy;
– V období 21,20-00,00 nacist
é za použití konvenčního dělostřelectva, tanků a minometů nejméně pětkrát z obcí Písky a Avdějevka zaůtočili na pozice domobrany DNR na severním a severozápadním předměstí Doněcka. Jeden obránce Donbasu byl zraněn“.

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3439414-obzor-zarubezhnykh-smy-vybory-v-donbasse-y-nevyhodnyi-hazovyi-dohovor

Dohoda o plynu je výhodná pouze pro Evropupíše Forbes

Dohody o plynu mezi Ruskem, Ukrajinou zabezpečuje EU dodávky na zimu (přes Ukrajinu). Evropští činitelé potvrdili tento úmysl i slovy. Předseda Evropské komise José Manuel Barroso uvedl: „Teď není žádný důvod, aby Evropané museli v zimě mrznout „.
Ukazuje se, že za měsíc
trvající jednání o sporu o plyn mezi Ukrajinou a Ruskem vlastně měla zajistit dodávky ruského plynu do Evropy, a Ukrajina byla jen vedlejší záležitostí.
Diskuse zastínil
a nekonečná ruská propaganda, podle které pozastavení dodávek plynu na Ukrajinu  ohrožuje samotnou Evropu.
Co
dostala Ukrajina podle této dohody? Získala povolení utratit asi třetinu finanční pomoci, kterou dostává od MMF a EU, na platby za ruský plyn, využívajíc nevhodně omezené zdroje, zoufale potřebné v oblasti obrany, infrastruktury a provedení reforem.

Horší je, že evropští představitelé mluví o obnovení vztahů s Ruskem. Komisař EU pro energetiku charakterizuje smlouvu jako možný „první záblesk“ naděje na zmírnění napětí mezi Ruskem a Ukrajinou (jinými slovy, vše, co je třeba odpustit a zapomenout?).

Zdá se, že poté, co se ocitla dvakrát – v letech 2009 a 2014 – v nebezpečné situaci kvůli tomu, že Rusko použilo zbraň v podobě zemního plynu, Evropa musela tvrdě a těžce jednat s cílem dosáhnout lepší dohodu pro Ukrajinu, aby nepřispívala k závislosti Kyjeva na množství plynu placeného nedostatečnými úvěry a rychle prováděla opatření, která by zajistila její nezávislost na despotické plynové zbrani Putina. Bohužel, očividně se to nestalo.

03.11.14. 12:42.Stručný přehled situace za posledních několik hodin.

„V Doněcku jsou znovu (12:30) slyšet vybuchující granáty, ale ráno bylo ticho. V oblasti Písků pokračující střety, slyšel střelba KPVT a ručních palných zbraní, nad oblastí boje proti nepřítel stále používá bezpilotní letouny. Slyšeli jsme rovněž výbuchy granátů z houfnice u startovací a přistávací dráhy letiště, naše dělostřelectvo palbu potlačuje nepřátelské palebné body. V Alčevsku na Prospektu Metallurgů je slyšel práce raketometů. Ze strany Debalceva a Bachmutky-Kirovska probíhá palba na Antracit až se třesou okna, ještě neskončila včerejší voleb euforie , město se připravuje na otevření podniků a dolů, jinak klidná, jinak je slunečno a mrazivo. Kosťantinovka -.. je napjatá situace. Ukrajinci přivezli raketomety a tanky, vykopali příkopy v blízkosti centra města, k něčemu se připravují„.

03.11.14 14:27 Přidal dobrovolník Prochorov.

„Hlásili, že asi v 5 ráno začal boj u vesnice Batmanovka (u Gorlovky). Výsledky dosud neznáme.
Také minul
ou noc byly obvyklé boje – letiště Doněck-Písky a zátaras na přechodu Andrejevka. Abych tak řekl – pozdrav po skončení voleb. Od rána – to vše znovu. Na Bachmutce všechny zátarasy do čísla 28 včetně strašíme. Samozřejmě – nejvíce to dostává 31. a 29.. Na 31- musíme přinést písemné ultimátum – další „čínské“ poslední varování – buď zmizí do oběda, nebo útok. Ukrajinci požadovali bezpečnostní záruky – říkají, aby to nebylo jako v Ilovajsku, že zpočátku dostali koridor a pak ten „Donbass“ obklíčili, odzbrojili a poslali na veřejné práce (zdarma). Jak bylo slíbeno, v poledne začalo ostřelování 31 zátarasu. Ukrajinci poslali obklíčeným pomoc v podobě obrněné techniky. Na pomoc 31 zátarasu poslali 4 BTR-4. Nedojely. Teď spustilo jejich dělostřelectvo hroznou silou – přitom plošně. Teď na pomoc 31. zátarasu jde 24. brigáda s technikou„.

03.11.14. 15:40. Zpráva domobrany.

U obce Kirovskoje probíhá tanková bitva. Souboj jednotek domobrany a tankové jednotky Kyjevských sil, probíhí na Mogile Ostroj, mezi Širokoj a Komsomolec. Zvuky boje je slyšet na Krynke. Také u Nikišina se tvrdě bojuje, již po dobu několika hodin jsou slyšet výbuchy těžkých granátů. V současné době existují vážné problémy vemobilní komunikacia s internetem v Charcyzsku. V Debalcevu je slyšet kulometná palba„.

03.11.14 16:45 operativní zpráva dobrovolníka Prochorova

„Volby skončily, a příměří probíhá na všech frontách, bez výjimky.
O Bachmutce – nyní Ukrajinci a domobrana se navzájem častují dělostřelectvem na čáře Kemerovo-Frunze – 32 zátaras – 31 zátaras -Krymskoje-Gorskoje.
Od rána je v Nikišinu těžký boj.
U Černuchina kozáci postoupili.
Na letišti – opět přestřelka.
Obklíčení Štěstí pokračuje – nyní jsme ostřelovali Ukrajince u vesnice Staryj Ajdar (severně od Štěstí).
Ukrajinci prohlásili, že za uplynulý den opravili jeden tank T-64 a jedno auto a za týden – 37 kusů vojenské techniky“.

03.11.14. 17:30. Zpráva domobrany.

„Ve oblasti doněckého letiště je to opět velmi“horké“. Ukrajinci ze strany Písků stříleli na důlní haldy dolu Okťjabrskij, ze strany Opitnogo zase pálí na prostor mezi novým terminálem a řídící věží. Starý terminál je zahalen kouřem, zdá se, že Ukrajinci tam mají požár po tom, jak je motorolovci zasypali granáty z AGSů. V 17:15 kanonáda zesílila, Ukrajinci začali střílet z oblasti Avdějevky a Písků na areál letiště a 15. úsek. V Šachťorsku, Thorezu, Enakijevě je slyšel střelba ve směru Kirovskoje a další“.

03.11.14. 18:35. Zpráva domobrany.

„V Doněcku se situace se zahřívá. Ukrajinci opět začali používat zápalné miny na areál kláštera a hřbitova. Z oblasti Písků Ukrajinci bijí do oblasti Metra konvenčním dělostřelectvem, 15. úsek ostřelují zápalnými minami. Ve starém terminálu je stále kouř, jasně jsou slyšet zvuky výbuchů granátů ukrajinských děl. Domobrana má po dnešním krátkém boji raněné o zabitých dosud nic nevím. Silnice Doněck Gorlovka je domobranou osvobozenod Ukrajinců, autobusy jezdí přes Jasinovatský zátaras, spojení Doněck – Gorlovka a Doněck – Enakievo funguje. „

03.11.14. 18:53 Ukrajinská armáda za použití konvenčního dělostřelectva, tanků a minometů nejméně pětkrát z osad Písky a Avdějevka ostřelovala pozice domobrany na severním a severozápadním okraji Doněcka. Jeden obránce Donbasu byl zraněn.

http://korrespondent.net/ukraine/3439610-v-luhanskoi-oblasty-separatysty-obestochyly-42-tysiachy-chelovek-moskal

Guvernér hrozí vypnutím elekřiny a plynu na separatisty ovládaném území.
Nezákonné ozbrojené skupiny vypnuly proud v Stanično Luhanském regionu a nechaly bez elektřiny 42.000 obyvatel luganského regionu. Uvedl to vedoucí státní správy Gennadij Moskal v pondělí 3. listopadu, uvedla tisková služba guvernéra.
Vedení bylo zničeno úmyslně, protože žádný boj v této oblasti nebyl. Záměrně také prorazili renovova plynovod v Černuchinu“ – řekl Moskal.
Požadoval také,
aby samoprohlášená „Luganská lidová republika“ do dvou dnů obnovila poškozené sítě a pohrozil vypnutím proudu a zemního plynu na územích ovládaných separatisty.
„Pokud ve lhůtě dvou dnů (L
LR – pozn.) svými silami neobnoví elektřinu v Stanično Luganském regionu a neobnoví dodávky plynu do Černuchina, ani neopraví plynovod u obce Sokolniky, oblastní administrativa bude nucena se obrátit na ukrajinskou vládu, aby přijala odpovídající opatření v dodávkách elektřiny, plynu a vody na území LLR „- řekl Moskal.

http://korrespondent.net/ukraine/3439656-voennyi-ustroyl-strelbu-na-ostanovke-v-dnepropetrovske

Opilý veterán ATO se samopalem v ruce se zamkl v bytě.
V Dnepropetrovsk
u, na autobusové zastávce v rezidenční čtvrti „Kločko“ muž zahájil palbu ze samopalu. Oznámil to vedoucí Centra spojení s veřejností oblastní správy ministerstva vnitra Ukrajiny v Dněpropetrovsku Alexej Ščerbatov, uvádí Ukrinform.
Podle něj
policie naznačuje, že člověk je účastníkem protiteroristické operace v Donbasu.
„Stř
elec je nyní zavřený v bytě na ulici Jantarová, na místě pracuje policie, která nevylučuje, že střelbu ze samopalu zahájil účastník ATO“ – řekl.
Podle
policistů se jedná o bývalého vojáka, který je ve stavu silné opilosti.
Podle předběžných údajů
nejsou žádné oběti.
Jak informoval Korrespondent.net, Ukrajina
stojí před otázkou psychologické rehabilitace vojáků vracejících se z oblasti ATO.

Tolik dnes Ernest.Díky.

 

Mapy:

Ukrajina:

https://i0.wp.com/www.rnbo.gov.ua/files/2014/03-11.jpg

Opolčenská – legenda TK:

https://www.email.cz/download/i/pYsCJ45xEeiSq78GjMrcybQh_0VjBHSgFHZd2vQL8rc6DhRBDNf5tGQbLp1wpzopTTNGtbs/2014-11-02_CZ_release.jpg

Legenda 2.listopadu -českou mapu i legendu vytvořil TK

1. Dělostřelecké a minometné ostřelování Doněcka (čtvrti Kirovská a Putilovka), civilista byl zraněn.
2. Pokračují boje na doněckém letišti
3. U obce Marinka byla zlikvidována ukrajinská diverzní skupina
4. Na severním předměstí Horlivky probíhaly boje za účasti tanků. Dělostřelcké a minometné ostřelování ukrajinských pozic u obce Mayorsk.
5. Pokračují boje a vzájemná dělostřelecká a minometná palba u Debaltševa, Nikišina a Černukina
6. Raketometný útok na ukrajinské pozice u obce Gorskoe. Dělostřelecké ostřelování ukrajinských pozic u obce Zolotoe.
7. Raketometný útok, minometné ostřelování a palba z ručních zbraní na ukrajinské pozice u obce Krymskoe.
8. Operace novoruských diverzních jednotek a ostřelování ukrajinského blokpostu u obce Bahmutovka.
9. U obce Elenovka byla zlikvidována ukrajinská diverzní skupina
10. Raketometný útok na ukrajinské pozice u obcí Pavlopol a Vodyanoe
11. Raketometný útok a dělostřelecké ostřelování ukrajinských pozic na východním předměstí Mariupolu (čtvrť Vostochny)

Interaktivní komentovaná:

Opět dneska budu rád, pokud se mi podaří, abyste  Ukrajinskou svodku vůbec  četli. Tudíž  nepřidám nic moc. A budu citovat jen ze  zdrojů,  ke kterým máte přístup také bez jakýchkoli omezení. Zejména  z ČRo.

Začnu informací, která jaksi ve víru událostí unikla. Zaorálek navštívil prý Ukrajinu. konkrétně  tu zakarpatskou. V Užhorodu   měl diskusi se  studenty na místní universitě, kde měl konstatovat, že  sankce  vůči Rusku fungují. A to prý dokonce  tak, že ho nakonec přinutí  vydat Krym…Zaorálek nejspíš  má v plánu 3.ww nebo totální zruinování české ekonomiky.

Nic jsem si  nevymyslel. Prezentoval, tuším Mitrofanv na  stanici Radio Česko.

Když jsem u téhle  stanice, včera dopoledne  vysílala pořad, který se jmenuje Pro a proti. V tomhle konkrétním díle, který moderovala  Renata Kalenská, kterou si leckdo z  nás pamatuje  z pořadu Sněžení na  ČT  nebo z Lidovek. A ta si do studia,  k vzájemné diskusi, pozvala  Hynka Kmoníčka  – takto hradního „ministra zahraničí“ a  jakéhosi  Davida Svobodu, který byl představen jako vědec -historik, ukrajinista…  Předmětem diskuse byla postava  Stěpana  Bandery,  o kterém měl Zeman prohlásit, že  to byl masový vrah… No však také když si do vyhledavače  zadáte  hesla  Radio Češko, Kmoníček  David Svoboda  Kalenská, tak vám ten pořad vyjede pod názvem

Na postavě Bandery si každý může léčit své ego, komentoval Zemanovy výroky o něm historik

http://www.rozhlas.cz/plus/proaproti/_zprava/na-postave-bandery-si-kazdy-muze-lecit-sve-ego-komentoval-zemanovy-vyroky-o-nem-historik–1415907

Pro soudného posluchače, který si dal nějakou práci cosi o Banderovi zjištovat, děs  a hrůza!

Pan vědec ukrajinista prostě  vidí Banderu jinak. Nebyl to, dnešními slovy terorista, třeba už proto, že  měl podíl na teroristické vraždě vysokého polského úředníka před  válkou. Prý  byl tak trochu obětí poměrů, měli bychom vědět, kolik že měl nepřátel ve vedení UPA.

Když mu Kmoníček namítl, že  prezident Zeman v souvislosti se jménem Bandera  výrok polského prezidenta  Komorowského, který prý  říká, že  Bandera  svým soukmenovcům sdělil: zabijte  každého Poláka od 6-ti do 60-ti a  každého žida bez omezení věku, tak onen vědec  Svoboda odvětil, že to nikdy neslyšel a že  jako by  rád  viděl zdroj té citace a  že polský mainstream jede  ve starých schematech..

Velmi bych  tomuhle panu vědci doporučoval, aby si například  projel Wikipedii nebo gúglil třeba heslo Volynský  masakr. Ostatně,  je o něm mimořádně drsná zmínka  i na  Kose. Včetně  dobové banderovské literatury.

Korunu tomu nasadil ovšem ve výroku, že  ty excesy v té době  nebyly  až tak výjimečné, ale že  v  té době  to bylo jakž takž  normální… A  že jako už vůbec  by si něco takového neměl dovolit prezident země , která vyhnala  3 000 000 svých občanů v odsunu…

Sděluji vědci ukrajinistovi, že se velmi stydím za to, co se dálo při divokém odsunu.Nicméně  sdílím  Zemanův názor, že  podle platných zákonů předválečné a poválečné ČSR  by  většina  sudetských Němců při jejich aplikaci na jejich osobu  byla dopadla podstatně  hůře než jen vystěhování s 20-kilogramy  zavazadel na osobu.  A  že  to, co já pokládám za  naprosto nepřijatelný a neomluvitelný  exces – například  Postoloprty Vráž, Mutěnice    a mnoho a mnoho dalšího, bylo jen dětskou hrou proti tomu, co banderovci provozovali  na Ukrajině proti polskému, běloruskému, ruskému, židovskému, českému, madarskému etniku. A  že  Němci, kteří se dopustili podobných excesů  -Lidice Oradour, Babij Jar, jugoslávská města  a vesnice a byli chyceni,byli všichni , bez milosti pověšeni  jako váleční  zločinci.

Vrcholným okamžikem ovšem bylo, když  se  pan vědec  Svoboda začal točit jako had kolem toho spolupráce banderovců s nacisty  a jejich společnému boji na  frontě  a paní moderátorka mu  iniciativně přispěchala na pomoc s výrokem, že přece  Churchill se za války také spojil se Stalinem…

Pan Svoboda  doslova  zavrněl blahem…

A Kmoniček ani nepípnul… Jen jsem čekal, kdy někdo z nich přijde  s tvrzením, že  vlastně  tu 2.ww vyhráli nakonec  ti špatní!  Až semhle už jsme se, v zájmu tzv. politkorektnostia nových pohledů na historii posunuli!

Napadlo vůbec  tyhle tři lidi, že  v  2.ww šlo o střet civilizací?!  A  že nebýt toho spojení Churchill -Stalin, tak dnes spolu nejspíš  nemluvili?!  Že tak protikladní lidé s neslučitelnou životní i politickou filosofií se mohli spojit jen proto, že  lidstvo bylo dohnáno na kraj své civilizované existence?!

Až semhle se posunula  dnešní  informační  politika – k tomu, aby  nebylo nutno prohlásit  kyjevskou Ukrajinu za nejméně polofašistický stát, hledáme  omluvu pro někoho jako je  Bandera, jeho tehdejší i nynější pohůnci!

Nakonec  se pánové Kmoníček a Svoboda shodli na  tom, že by si Bandera zasloužil svoje místo v  českých učebnicích dějepisu. Prý by snad i čtyři  vhodně formulované řádky  stačily. No já myslím, že  Banderovi by se učit mělo. Aktuálně. A  na konkrétních příkladech ze současnosti. Ze  současné Ukrajiny. Je jich víc  než  dost.

Další  informací z vysílání  Radia  Česko je informace od Jana Macháčka, že  na  stránkách amerického velvyslanectví v Budapešti je  bezprecedentní informace –USA  uvalily  sankce na  5-6 lidí z nejbližšího okolí premiera Orbána. Prý je  to akce v boji USA  proti novému mezinárodnímu  zlu -kleptokracii. Tohle je  ukrajinská svodka, Orbán tu normálně nemá co dělat a navíc je pro mne polonácek  a nechtěl bych,aby někdo takový časem vládl u nás, ale  právě v souvislosti s Ukrajinou je pikantní, že  boj s kleptokracií u   amerických spojenců začíná aktuálně v Budapešti a nikoli v Kyjevě. Nemluvě o Kábulu, Bagdádu, atd.atd….

No nic. Zajímavé věci jsem také slyšel na přehledu tisku v na ČT 24. Toho zahraničního. K Ukrajině tam byly zprávy  dvě – první, že  jakýsi švýcarský režisér  točil na vlastní náklad reklamní spot pro nábor  do Ukrajina Army. Kam obsadil svoje osobní přátele. A  ten spot  byl nakonec tak povedený, že  ty  Švýcary  v kyjevských uniformách nyní denně  uvidí i diváci na kyjevské zemi. Aby  s e zvýšila jejich chut jít postřílet  spoluobčany na východě  nebo padnout  za Porošenka, Janukovyče a podobné figury.Jsem rád, že na tohle edinaja Ukraiina  prachy má.

Ale  to je jen drobnost. Zajímavým způsobem vysvětluje  nesporný  úspěch a vysokou  účast opolčenských voleb kyjevský tisk. Zkrátka , kdo přišel volit, tak dostal pytel potravin. Nic jiného v tom nebylo.

Já myslím, že vedení ČT i Míra  Karas s Pepou Pazderkou by se  nad  tou informací i nad svou prací měla zamyslet! Hodně zamyslet! Nic takového neuměli natočit. A že těch pytlů s potravinami  musely být doslova Himaláje a lidí s pytli  průvody….

No nic, tak zas  zítra. To už snad budu na normálním připojení.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.