Sprostý podvod nebo…..? Nebo sprostý podvod s opačným znaménkem! Vyberte si!


Včera si moje mailová  schránka  opravdu užila!  Už  od  rána  do ní  docházely  maily se  staženým obsahem  z přehledu  zpráv  Microsoftu z  prohlížeče  Edge, konkrétně  s  následující  doslova  bombovou informací, která  zněla

Mimořádné prohlášení ministra zahraničí Lipavského v souvislosti s odhalením organizace atentátu na zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho.

První  hnutí  mysli každého  kdo  vydává nějaký politický  blog alternativního typu  je  dostat to okamžitě na  sklo, protože  to je bomba všech  bomb.  Zejména  v pražsko brněnském protektorátu  republiky  Ukrajina.Dejme  si ten text:

V souvislosti s organizací atentátu na slovenského prezidenta Petra Pelligriniho na území České republiky ukrajinským občanem Maruničem V., pan Vitalij Usatyj Chargé d’affaires a.i. Ukrajiny v České republice je prohlášen za personu non grata.

Po mimořádném jednání s prezidentem Petrem Pavlem v souvislosti s odhalenou přípravou atentátu na území našeho státu na prezidenta Slovenské republiky Petra Pelligriniho ukrajinským občanem a agentem Hlavního ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny Maruničem V., je chargé d’affaires Ukrajiny v České republice pan Vitalij Usatyj prohlášen za personu non grata. 

Nařizuje se mu opustit Českou republiku do 48 hodin od zveřejnění tohoto veřejného oznámení.

Pro jistotu přidám  ještě  sreenshot,  než  to Microsoft  vymaže:

VýstřižekVýstřižek1

Jenže  druhé  hnutí  mysli  je  přesně opačné. Nevydat,  dokud  to  není  ověřeno. Nemám problém s e omluvit,  když  mi něco uklouzne, ale  rozhodně  si v  tom nelibuji. Naopak. Každý  úlet mne  mrzí.  Zakládám si  totiž  na  tom,  že  Kosa  bud e pro všechny  spolehlivým zdrojem informací.

Takže  následovalo ono ověřování. A  ať  jsme hledal,  jak chtěl, nikde ani zmínka,  která  by to podporovala.  Co horšího  – nikde  nic,  že  by  to snad  někdo  z  ČTK  převzal.  A na  samotném webu  ČTK České noviny když  dáte  nadpis  článku,  se bez jakéhokoliv  vysvětlení  objeví  tohle:

Výstřižek

Přijde  vám tohle  normální? Takže  pátrání  zda  hoax a  přiznám, že  i  já  jsme to za něj držel, pokračovalo. Dlouho bez  výsledku.  Až  server  Lupa.cz nabídl vysvětlení:

Neznámí útočníci vydali přes web ČTK smyšlené zprávy

kde  se píše:

Na zpravodajském webu agentury ČTK se v úterý dopoledne objevily smyšlené zprávy, že česká tajná služba zmařila atentát na zvoleného slovenského prezidenta. Notifikace se objevily také v mobilní aplikaci.

„Jedná se o fake zprávu, která se nezakládá na pravdě. Jde o to, že stránky ČTK byly napadeny neznámým útočníkem. Vyšetřují to státní orgány,“ řekl mluvčí BIS Ladislav Šticha pro Deník N, který o případu informoval.

„ČTK upozorňuje, že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem ‚BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho‘ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž,“ uvedla ČTK v oficiálním prohlášení.

„Útočník prolomil zabezpečení účtu publikačního systému webu České noviny,“ sdělila tisková mluvčí ČTK Martina Vašíčková. Podvržené zprávy se objevily na české i anglické verzi webu. „Zprávy byly z webu Českých novin odstraněny a přístupy zablokovány,“ ujistila mluvčí.

Do zpravodajského servisu, který odebírají redakce a zákazníci ČTK, se falešné informace nedostaly.

„O hackerském útoku na ČTK víme a jsme připraveni poskytnout maximální součinnost,“ oznámil na sociálních sítích Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. 

„ČTK o útoku komunikuje s Bezpečnostní informační službou, Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost a policií. Další informace zatím poskytovat nebudeme,“ dodala mluvčí ČTK Martina Vašíčková.

Falešné zprávy už jsou z webu České noviny odstraněné, ale stále jdou zobrazit v mezipaměti vyhledávačů, které je stihly zaindexovat. 

Takže  fake. Dokonce  sprostý  hoax  ve  své  krystalické podobě, že  nemůže  být  jasnější!  Řeknete  si okamžitě.

Po  určitém  časovém odstupu  vám to  ovšem  začne  šrotovat v  hlavě,  zejména  se vynořující  podivné  otázky.  Typu

1- kdyby  to nebyl  hoax, nýbrž  realita, jak byste z pozice  českých papalášů  reagovali a  co byste  asi tak podnikli,  aby  nevznikl  obří zahraničně  politický  skandál s nedozírnými  důsledky?  Já za  sebe  říkám, že  přesně  tohle, co udělala  ČTK na  Českých novinách, Lupa.cz a  veškerý  český  mainstream!

2- když  jde  o vzorový a  doložitelný  sprostý  hoax,  jak  to, že  toho nejsou plné  noviny, a obrazovky?  Že  se  to  nemele  všude?  Doslova  všude? Ale  že kolem toho je  dokonalé  ticho?

Na  tohle  odpověď  nenalézám.  Naopak přesně  tahle  otázka  bez  rozumné odpovědi,  ba  dokonce bez pokusu o ni  budí podezření.  Neodbytné podezření.  Že  ten  velesprostý  hoax  nám  věší na hlavu  právě  ti, co jindy  o  fake  a hybridní  válce  neustále a  neustále  melou, ale nyní  si,  tak  naprosto pro ně nezvykle,  uložili bobříka  mlčení! Tohle  nemá  logiku a je to nanejvýš  podezřelé!

Takže  pokud  se  mne nyní  zeptáte – jde  o podvod a  hoax ze  strany  hybridních  válečníků  nebo  o d našich  českých papalášů a  „jejich“  medií  vlku. Odpovídám  asi takhle:

Nejspíše  to první.  Nicméně  pravou  ruku  bych na to rozhodně  nedal.  Zejména ne proto,  že  už  nás  tolikrát podvedli, zejména  co se  informací  souvisejících  s  Ukrajinou  týče a  pak  to nevysvětlitelné  mlčení…  Ale  prostě  ta  druhá možnost  mi přijde jako příliš  sprostá i na  Fialu a Obludárium. Nicméně ani  na  tohle  nejsem ochoten  vsadit  sebemenší obolus  i  Fortuny nebo jiné  sázkovky. Protože  si uvědomuji,  že  hlavním motivem pro můj  výběr  je pořekadlo – přání otcem myšlenky!  Nechci , abych  žil  ve  státě, kde  by  odhalenou přípravu  vraždy  slovenského prezidenta  vymlčela  česká  vláda   česká  media!

Apropos  – odhalená  příprava  vraždy  slovenského prezidenta – schází  mi tam informace,  kdo  že  tu vraždu  odhalil. Zahraniční rozvědka  asi fakt  nebyla.. Takže  Vojenské zpravodajství  nebo  BIS? Jak  vám  vychází  představa,  že  statečný  generál Koudelka a jeho  chlapci pracují proti Ukrajině?  Sci fi,  že?  Takže  zbývají  jen  vojáci.  Byli by  to oni nebo ne?  Kdyby  ano,  pokládal  bych  to za  další  body  pro verifikaci  té zprávy.

Ale ono je  to jedno.  Za mne  hoax. Sprostý  hoax.  Hybridních  válečníků. Vy  si svobodně  vyberte!

V  každém případě  -děkuji všem, co mysleli na Kosu  a  chtěli pro ní bombu! Mojí odpovědností  je  všechno prověřit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.