Jak se dnes svítilo proti Fialově tmě a válce


JAK SE V BRNĚ SVÍTILO PROTI VÁLCE A VLÁDĚ P. FIALY?

ZATÍM BEZ MICHALA HAŠKA…
Pro KOSU zaznamenal: Řezníček z Brna
V úterý navštívil Brno p. Jindřich Rajchl, aby zde uskutečnil na dvou místech předvolební kampaň.
A protože všude, kde se něco děje, musí být i někdo od Světlušek, pan Michal Hašek, bývalý hejtman a čelný politik ČSSD, který teď kope za PRO a který doprovázel p. Rajchla,  nám slíbil, že určitě v pátek přijde s námi svítit a když ne tento pátek, tak příští určitě a vezme i několik kolegů.
Takže z titulku mého raportu o svícení už víte, že pan Hašek se nedostavil.
Jako realista jsem přesvědčen, že pana Haška u Sochy spravedlnosti nikdy neuvidíme, ale rozhodně to budu sledovat a i příště Vás budu informovat, zda-li se dostavil.
Na druhou stranu, kdyby nás chodilo pět set na místo 20 – 30, určitě by se s námi jeden pátek fotil Rajchl, pak Konečná, Filip Turek, zkrátka všichni, kdo v předvolební kampani jsou proti válce.
Naše skupinka prostě pro politiky není atraktivní, a to je jenom dobře, my jsme aktivisti za mír a nechceme být využiti politiky na jednu fotku…
Dnes nás svítilo 23 světlušek, ale nás hlouček byl chvílemi dost velký, protože se u nás zastavovali Brňané, buď diskutovat, nebo si nás vyfotit.
Atraktivní jsme byli i pro skupinu japonských turistek, kteří si nás zvěčňovali s typicky asijskou důkladností.
Nejdéle s námi vydržela debatovat skupina šesti studentů, ale když jsme je vyzvali, aby se s námi vyfotili, otevřeně přiznali, že se bojí…
A protože v Brně začaly chodit průvody maturantů s posledním zvoněním, přišli za námi studenti v různých převlecích.
Jeden z nich namaskovaný za Charlie Chaplina debatoval s námi skoro hodinu…
Takže jsme si to dnes docela užili a uvítali i tři úplně nové tváře.
Tento týden nás totiž mediálně vedle KOSY podpořily První zprávy, Pokec 24, Regionální zprávy a TV Bureš. Všem děkujeme.

Louny

Dobrý večerI dnes jsme se sešli, abychom zažehli svíci proti obchodníkům s deštěm s pokryteckou tváří. Sešli jsme se jen tři, ale to nám nebránilo probrat vše kolem Ukrajiny, Íránu a nastávajících volem do EP. Počasí je už o trochu lepší, tudíž věřím, že nás bude opět přes léto postupně přibývat a lidé, kteří chodí jen občas opět zavítají do našich řad

S pozdravem Jakub

Olomouc

Dnes nás v Olomouci svítilo šest.

VýstřižekVýstřižek1

Což je na nás olomoucké docela dost .O trošku vzrušení se postarala malá holčička, které si líbila vlajka. A tak pod ní probíhala. A to je z Olomouce asi tak všechno.

Hela

Plzeň

Když Petr Bureš ve středu na YT vpustil do éteru info o svícení a vzpomenul „KOSU“, myslela jsem, že někdo z Plzně se přijde aspoň ze zvědavosti podívat, co že to vlastně provádíme. No a byli jsme zase čtyři. Jedna omluvená absence – kulturní akce, tu nahradil rodinný příslušník  jedné sklaní světlušky. Snad se mu naše „sejšn“ zamlouvala a bude nás příští pátek pět :-)
Opatrujte se, držím Vám palce a pozitivní energii posílám každý den :-)
Pat
Další reporty přidám, jakmile  dorazí.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.