Dozvuky a peripetie eurovoleb na domácí scéně


Tenhle, dnes  jediný   článek,   původně  na  rozdíl  od včerejšího a  předvčerejšího  nebyl plánován.  Je  spontánní.  A reaguje na  novoty, které  rozdělení  českých  mandátů  do   Evropského  parlamentu  zatím přineslo.

Je  zjevné,  že  ve  všech  vládních  stranách,  s výjimkou  TOP 09 probíhá  pnutí.  Více  či  méně  viditelné.

Samozřejmě,  že  nejzjevněji se ukazuje  u  obou  vládních  volebních  lůzrů  -ODS a  Pirátů.  Lidovci, věrni  své tradici, hrají  klasickou  hru  typu – co se  doma upeče, to se  doma  sní,  a  Rakovina se  svým dozimetrickým  houfcem  předstírá,  že  vlastně  všechno všechno oukej,  na  Kandidátuši se koukej!

Pokud  mohu  nějak komentovat  to, co  člověk  čte  na  modráckých  webech a  diskusních  forech,   tak  tam  nenaleznete  ani zmínku,  že by  snad  někdo  aspoň  předstíral  nějakou  trochu  spokojenost  s  výsledkem.  tedy kromě  Fialy  a  ještě  sem  tam  nějakého  toho  stranického papaláše  z  nejužšího vedení.  Ale  je  třeba  konstatovat,  že  zastupující  ukrajinský protektor  v Praze  je  dost  dobrej komik. Asi  se  tajně  vyučil  u Zelenského.

Když  musel obhajovat  tvrzení,  že  vlastně  šest  mandátů  SPOLU  je  vlastně  úspěch,  pak  z něj vypadlo,  že je  to úspěch proto,  že  vládní  strany  pošlou  do Brusele 8  poslanců, zatímco opozice  jen  7.  A  to prý je  vítězství!  Jasné  k  tomu!  Pravděpodobně  má za  to,  že  hlasy pro Turka a Konečnou   jsou vlastně  vládní… Takže  speciálně pro Fialu  v nejjednodušší  češtině , jíž  jsem schopen:

Dosud  Česko  zastupovalo  12 kusů  z Obludária.  Nyní  jich  tam  bude  8!  Osm Fialo!  A kolik je 12?  Čemu na těhle  počtecch nerozumíš?

Andrej  Babiš  o  Fialovi prohlásil,  že  už předvádí  to, co mu jde nejlépe  – tedy umění  lhát a že by  se měl  léčit.  Babiš  rozhodně  rozhodně  neztělesňuje  žádný  vlkův  ideál,  ba  naopak, ale  když  tvrdí to, co  lze  snadno ověřit  jako pravdivý  výrok,   nezaváhám a potvrdím  to.  Jen se bojím, že  Fialovi a Obludáriu  i takhle  příliš  fandí.  Můj osobní  dojem  mi  říká,  že  Fiala už neprovozuje  to, co mu nejlépe  jde, nýbrž  to jediné, co skutečně  umí. A  to je  zásadní  rozdíl. Ale  třeba  se pletu.  Čas  a  Fiala  ukáží,  kdo  bohuželpremiera  odhadl lépe,  zda  já  či  ANOšéf.

V  každém případě  modráci  jsou  ve  varu.  Ne,  ještě  tam  otevřeně  nedošlo  k velké  vnitřní rvačce, jednal  kvůli tomu,  že  přísně  hodnotový  Saša  Vondra  prostě  eurokandidátku  strukturoval  tak, aby  zásadně  vykryl  jen  a pouze  finanční  zájmy  své a  své  rodiny, pokrevní  i nepokrevní,  na  úkor  jak  koaličních partnerů  ze  SPOLU,  tak  spolustraníků.  Rodina  Bendů, zatím  alespoň ne  veřejně,  nevytáhla  do boje.  Ale  oni nezapomínají!

Nicméně  v nižších  modrých patrech  už  to bublá a  leckde pořádně.  Prosakují  hlasy  o tom, že  ideálním výsledkem podzimních  voleb  do krajů a  senátu  by byl  další  pořádný  modrý  průplach, kdy by se  šlo  Fialy  a jeho  party  následně  zbavit a  stranu tzv.  „vrátit  ke  kořenům“.

Škoda, že nikdo  z nespokojenců  zatím veřejnosti  nenabídl představu,  jak by  takový  návrat  k těm jejich kořenům  mohl  vypadat. Privatizovat,  v jednoduché  češtině – /nechat/  rozkrást, už  jaksi  není moc  co,  doba  jednoduchých  kmotrů a jejich  ještě  jednodušších  kšeftů  jaksi odezněla. Tohle  by už  asi  nefungovalo.  A  přiznávám se,  že  já  si  žádné  jiné  kořeny  ODS  nepamatuji. Ale  třeba  mi  už  opravdu nebezpečně  měkne  mozek.

Když  to shrnu  – vnitřní procesy  u modráků  se  nastartovaly, to je  jisté.  Nejistotu  budí  jen  to,  k čemu povedou. Fiala  je  rozhodnutý  je  za  každou  cenu utlumit a  bagatelizovat, jak  to jen půjde. Aby  přežil. Rozhodující  ovšem bude, co mu  straníci  a  rezult  z  podzimních hlasování  dovolí.

Jestliže  teď  tvrdí,  že  vítězstvím  je  ztráta  celé  čtvrtiny  mandátů, které  v Bruseli  drželo  SPOLU  před  eurovolbami,  tak se  těším  na  další podobné  hlášky. Jak  říkám  – dobrej komik.  Od  Zelenského  odkoukal, co se dalo.

Ale  ještě  Fialu  neopustím.  Jediné, co  prý mu opravdu  vadilo  na  volebním  víkendu  představuje  návštěva  Jana  Zahradila  v  Turkově  volebním  štábu!!!  To nějak neumí pochopit.  co  tam jako  ten Zahradil  hledal???? Nechápe  a nerozumí.

Zkusím mu to  prozradit.  Jan Zahradil, pokud  je mi známo,  zastupoval  Českou  republiku v europarlamentu  od první  periody,  kdy  tam  vyslala  své  zástupce. Nepřetržitě  a do  teď.  A jestli  si  to dobře  pamatuji, tak  dokonce  jako  lídr  eurokandidátky.  Položili  jste  si otázku,  proč  letos  se  na ni  ani  nezkusil dostat?  Já  ano.

A  nedivím se  mu.  Jakkoli  není sporu o  tom,  že  jestli  vůbec  někdo  od  modrých  za  ČR  do Brusele  patří,  pak  jen a právě  ON.  Kdyby  kandidoval a já nevěděl,  že   hlas  pro něj  je  zároveň  hlasem pro  Fialu,  neviděl  bych problém  mu  to osobně  hodit.  Není mi známo,  že  by  právě  Zahradil  servilně podlézal  bruselské  vrchnosti.    Přesto tentokráte  se  ani nepokusil  dostat na  kandidátní listinu.  Z jednoduchého důvodu  – nehodlal  sebeméně  dělat  stafáž  Vondrovic  rodině a  slouhovsky  uvolnit  místo  jakési  Vrecionové, jejíž  jediný politický  rozměr a počin  je zplozené  dítě  s Vondrou a  už  vůbec  ne  jeho  bruselskému  asistentovi  Krutílkovi. A kdo  ví , jestli mu takhle  nenabídli  místo  dokonce  až  za  Filipem  Bendou.   Jan Zahradil za mne  ukázal  charakter  a osobní  hrdost.   A  časem on  ukáže  cosi  i  Fialovi,  Vondrovi a  spol.   – to, že nezapomíná!  Tím si jsem  jistý,  pokud  ovšem nehodlá v politice  skončit  natrvalo.  Za  sebe  říkám, že  mu držím pěsti, aby pokračoval.  Protože  se těším  na velké modré  vnitřní účtování.

Jenže  to bude muset  vypadat  úplně  jinak, než to, co  modruzi /terminus  technikus ze  slov  modrý a soudruh/ právě  předvedli  s  odporným zmetkem  z Řeporyj!!! Dokonalý  výsměch  jakékoliv  lidské  slušnosti a normám  mezilidského  chování!!!  Prostě  jejich  HODNOTY a  Fialova  SLUŠNOST  v praxi.

Přes  víkend  nejvyšší  papaláši  z ODS  řešili, co  jako s  kanálií  z Řeporyj.  Vyloučit, nevyloučit?!!  To ale  byla  otázka…

Ale, to na  čem se  nakonec  usnesli,  mi  doslova  vyrazilo dech.

Zmetek  z Řeporyj  slíbil, že  se  polepší….  A bylo!

Jo prý se ještě  omluví a odpracuje  zdarma  100 hodin na onkologii.  Vzhledem k tomu,  že  jsem  právě  tam  nyní  opakovaně  návštěvníkem,  není mi  ani trochu  jasné,  čím by  tam asi tak  někdo  jako on,  vůbec mohl být  užitečný!!!  Procesy  právě  na  těchto odděleních  jsou přísně  certifikované, postupy  rutinní a  kontrolované.  Sestry   disponují minimálně  kvalifikací  DIS.

Na  rozdávání obědů  někdo  jako on  není potřeba. A  že  by  snad vytlačil  ukrajinské paní uklízečky, tak toho se ani trochu nebojím.  Tohle  žádný primář  nepřipustí, pokud má mozek v  hlavě.  Vysoké  nároky  na  čistotu  a  zmetek  z Řeporyj se  vzájemně  vylučují. Protože  on prostě  ze  své podstaty  ušpiní  všechno, čeho se dotkne!

Co ho takhle  poslat  na  chíru   nebo internu,  kde  je  řada  pacientů,  co  v lepším případě  vyměšují  do bažantů a  pak akutně potřebují  tak  primitivní  pomoc  jako  je prosté  utření  zadku a  vyběhnutí  s tím bažantem nebo prostě  nezvládnou  ani to a  dělají pod  sebe. Prostě  totální destrukce  člověka  na  absolutní  doraz  dolů.  Sem  by  tenhle  exot  patřil.  Ale  ne,  on prý půjde na onkologii….

A  omluví se Aničce  Slováčkové…  Za  slova,  že prý umře…  No tak  to jí pomůže.  Nic  si nenalhávejme   – slovo onkologie  se  velmi blíží  slovu patologie.  A  každý  z  nás, co to onko známe, s    touhle skoro  rovnicí musí počítat, že  může  nastat. Není na  tom nic  divného ani strašidelného.  Patří to k  životu a  pokud to akceptujete nezhroutíte se pak žijete,  řekl  bych  – normálním životem.  Alespoň mně  osobně  to ZATÍM  takhle  vychází.  A  nehodlám to měnit. A kdyby  se náhodou  spratek objevil  na onkologickém oddělení  kde budu příště,  hnal  bych  ho, co by mi  síly  stačily!!!

Nicméně  tohle  představuje osobní rovinu.  Protože  ta „omluva“  se týká  jen  nešťastné  Aničky  Slováčkové.

Ani  stín náznaku, že  by on  a zejména  ne  Fialova  ODS  se  chtěla  distancovat  od  těchto  jeho  výroků. Nikoliv na  adresu  jedince, ale minimálně podstatné  části  českého  národa.  Cituji:

Češi jsou nejhorší národ, nevděčnej. Tenhle českej plebs by měl klečet na kolenou a děkovat Fialovi. Že má zadarmo zdravotnictví, že je tu bezpečno, teplá voda teče,… jste nevděčná banda českejch zm*dů,“ hlásal ve videu Novotný.

Obul se zejména do voličů stran ANO a SPD, kteří se před prezidentskými volbami obávali zvolení Petra Pavla. Podle nich by mohl mobilizovat české muže do války. „Vy se ještě budete omlouvat Fialovi a Pavlovi. Kde jsou ty vaše válečný rozkazy, vy mr*ky,“ křičel starosta Řeporyjí.

. „Já bych ty ruský kolaboranty věšel. Tam se vraždí civilní obyvatelstvo, matky i děti. A co zaprděnej čecháček? Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a zapálit barák. Abyste pochopili, co to je válka,“ dodal Novotný.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pavel-novotny-video-urazky-trestni-oznameni-cizek-ods.A230308_152843_domaci_pitt

Na uvedeném linku najdete  i video, kde právě  tohle  hlásá.

Jestli tohle není  exemplární  ukázka  § 355 trestního zákoníku, tak pak  nevím, co  by  ano. Pro jistotu  to sem dám  v plném znění:

§ 355Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob

(1) Kdo veřejně hanobí

a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

a) nejméně se dvěma osobami, nebo

b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Dle  mého chápání zmetek  z Řeporyj  vrchovatě  naplnil  oba  odstavce  §355!  Nicméně  pro  Fialu  a  jeho SLUŠNOU  a  HODNOTOVĚ  ORIENTOVANOU  ODS,  respektive  daleko spíše ÓDěS  žádný  důvod  k  sebemenší  akci proti Řepákovi.  Jen  ono  ty ty ty , ty  ošklivé  kačátko!

Tohle  se  nepočítá!  Ty  s jiným politickým názorem  může  urážet  jak  chce!  Dokonce  je správné,  řečeno jeho  výblitky – vyhnat v noci z baráku, zabít dítě a zapálit barák!

Nedivím se,  že  s něčím takovým  + Vondrovou  famílií a její  rozežranosti  nechtěl mít  Jan  Zahradil nic  společného!!!  A chápu,  že  šel do štábu  Filipa  Turka.  Protože  s takovouhle  hodnotovou  ODS   se  nesrovná  ani  příslovečný  řeznický  pes. Zvracel by.

A propos  – vítěz  Turek… Okolo toho je nyní  opravdu  velký  frmol!  Každý se  snaží  si ho namlouvat!  Jak Babiš,  tak ODS prostřednictvím  právě  třeba  evropského rentiera a  inkasisty Vondry. Ten  vlastně zjistil,  že  existuje  velký programový průnik a že  vlastně  tak  nějak  by  ty  dva  subjekty  k sobě  i patřily.  No a  Turek to rozhodně nepopřel.  Takže  další  béčko  ODS  na  scéně,  které  modrým,  tak jako v minulosti  TOP  nebo STAN  zachránilo  život?  Dost  možná!

Jenže  bude  velmi užitečné, když  si  Turek uvědomí, kdo že  jsou jeho voliči a  co  asi tak  chtějí!  Volili ho zejména  ti, co  už  nevydýchali  Fialu a Obludárium a jejich politikaření.  Jak  by asi reagovali  na spojení právě  s nimi?  Jednoduchá  otázka, ještě  jednodušší odpověď!

Ovšem  ještě  je zde  Fiala!  Ten  do toho hází  vidle! Prý  žádný  Turek  vlastně  ani není!  Existuje  jen a jen  fízl Šlachta, největší  nepřítel ODS  všech  dob!  A  tak  se má, dle něj,  na  tenhle  nový politický  fenomen  nahlížet!!!

Za  sebe  říkám, že  držím palce Rohertu Šlachtovi!  A  tímhle  Fialovým  výkřikem se  na mém seznamu  politických stran a  hnutí  pro ty  budoucí sněmovní posouvá  někam  dost  nahoru,  do akceptovatelné  zóny.  Zatím hned  za  STAČILO!  Kateřiny  Konečné a rozhodně  před Okamuru  nebo Babiše.  Ale  u  Šlachty  ta pozice  určitě projde vývojem. Podle  toho  jak si povede v průzkumech a  co hodlá  voličům  reálně nabízet,  co předvede  Turek v  Bruseli, jestli  dojde  či ne  k nějakému  sbližování s ODS,  atd. atd. Ale  určitě  jeho i Turka  hodlám  velmi pečlivě  sledovat!

Nepřehnal jsem to s pozorností  vůči modrákům?  Nemyslím!  U nich  určitě  dojde k mnohému zajímavému!  těším se!

Ale  je  čas  se  posunout . O pozornost se  hlásí huliči. Tam  to vře  ještě  více než  u modrých. Ačkoliv jich  je  řádově méně!  Jen partička  tak na  čtyři autobusy.  Jenže  ztratit  dva  mandáty  ze  tří?  Tak  to představuje  docela  slušný  kumšt!

Najednou  už  dredař  není  takový  frája  nad  věcí,  jak se  dosud prezentoval!  Náhle  čelí  vnitrostranickému pozdvižení typu  – že  účast  v  Pětihlavé  sani  nese jen náklady  a  žádný užitek,  že  je třeba  se  vrátit  k levicové politice!!! A vůbec, že  Piráti  jsou  ve  špatné společnosti a  špatné  adrese!

Jeden by nevěřil, že politickému  subjektu  takovéhle  zjištění  trvá skoro  tři  roky!!! Zejména  když  je  Rakovina  a  Dozimetři  brutálně podvedli!   Přesně  tohle  si mohli přečíst na Kose  v  analýze  výsledků  voleb  do sněmovny,  dávno  pradávno.  Kdy jim přesně  tohle  Kosa  doporučovala.

Holt  by  vládní většina  nečítala  108 ale  jen  104,  ale  Piráti by  si zachovali  alespoň nějaké zdání autenticity!  Za  sebe  říkám, že  jsem jim nikdy nevěřil a před nimi doslova  varoval. A  to  i  v soukromé  rovině. Prostě  oni představují  nutný  módní  výstřelek  pro určitou generaci  tzv. Frikulínů  /free – cool -in/, která ovšem už  hledá  něco novějšího, čertvějšího a módnějšího.

Takže  u huuličů  je ta mela  ještě  větší  a  zřetelnější než  u  modrých. A  snadno se stane, že  vrchní dredař  zůstane  za nějaký ten  týden už jen dredařem.  Pokud  propadnou  v  dalších  volbách.

Na  to  bych si klidně  vsadil.  Nic  nepředvedli,  ničemu nezabránili, jsou podepsáni pod  vším humusem  od  Fialy  a jeho Obludária.  Volili  je zejména  mladší  ročníky. Protože  to přece  jsou Piráti, co se postarají  o beztrestnost  hulení a  stahování.  To hulení  jim  vyšlo, alespoň  částečně, to stahování nikoliv  Viz  v podstatě  ukončení  činnosti serveru  Uložto.cz. Ale  to je  to nejmenší.  I mladí dnes  chápou, že  zvýšení  daní je  jaksi  hodně  špatně.  Huliči se  sice na poslední  chvilku před  volbami snažili  vše zachránit  různými neotřelými nápady  typu  daň  z majetku.  Zaregistrovali  jste  ji?

Pracovní  nástřel  říká,  že  každý , kdo má  majetek  nejméně  100 mega a  více, by  z něj platil speciální roční daň ve výši  3,5%!!!  Nepíši ve  vlastní věci  – tohle mi,  ani rodině opravdu nehrozí, ale  marně  hledám, kdy se objevil šílenější nápad!!!! Ti, co  takovéhle majetky  vlastní, si rozhodně poradí, aby  se jich  to nedotklo!  Umím si představit nejméně  5 způsobů  jak na  to.  Piráti se prostě  nepoučili  z  blamáže  speciální  daně  z nadměrných zisků pro  banky…. ale  chápu, že  jednodušší mozky  Pirátům mohou zatleskat!  Pak se  ovšem musím zeptat  -proč  netleskáte  zvýšení  daně  z nemovitostí v letošním roce?! tady přece  ti nezřízeně  bohatí  zaplatí  najednou  docela  dost?  Že  z bytu, který  vlastníte,  to zvýšení  cálujete  také?  A že když  žádný  nedržíte , jste  v nájmu, tak to  pronajimatel přenesl na  vás?  A  co myslíte, že  se  stane, pokud  by  ten pirátský úlet  asi tak prošel?  Jako  že  není sebemenší  šance? A kdyby  byla,  na  co  by  Fiala  asi tak  tu  daň použil?  Aby  nám  zjednodušil  život?  Nebo  aby poslal  víc  granátů  na Ukrajinu, koupil  víc  tanků, letadýlek,  flintiček a  raket?  Chcete  hádat  třikrát?  Nemyslím!  Všechno je  třeba  domyslet.  Včetně  toho škodolibého oškubání  českých bohatců.

No  nic!  U pirátstva  je  živo.  ODS  volá po návratu ke kořenům,  Piráti zase k levicové politice.  Jsem  středolevé  orientace. Netajím se tím. Ale  kdybych musel  volit  mezi pravičákem Zahradilem a  „levicovou“  Gregorovou, neváhám  ani sekundu a  beru odeesáka!  Protože  nic  levicového  nevidím na akceptaci  drog,  nelegální migrace, LGBT  agendě, podpory  války na Ukrajině, Green  dealu, inkluzi, přehnaném  genderu,  zavádění  nesmyslných  daní.  V tomhle, až  na  tu Ukrajinu se  opravdu  snáze  shodnu  se  Zahradilem  než  nějakou Gregorovou  a podobnými. Moje představa  o levici  je  úplně  jiná!  Shrnuto  – netuším, kdy  vypukne  vnitřní  válka  u Pirátů, ale  pokládám za jisté, že  se tak stane. A opět  jako  u modruhů  – už se těším.

A co takoví lidovci?  Jurečka  dal  před  volbami  veřejně ve  známost, že když  partaj  aspoň neobhájí  dva  europoslance, tak  začne  uvažovat o  tom, že  dá  předsednickou  funkci k dispozici.  Ostatně, kdyby  respektoval  holou  slušnost, učinil tak  hned po masakru  na  Filosofické  fakultě!  Jenže  slušnost  je  zřejmě  napříč Obludáriem zakázané  slovo.  Takže  nedal.  Uvidíme  co teď.  Voliči  to  „ocenili“.

Odbočím  – četli  jste  už  parametry  nových úprav Zákoníku práce  z jeho  dílny?  Pokud ne a patříte  mezi  normální zaměstnance, polezou  vám oči z  důlků. Máte se na  co těšit!  Ochrana  zaměstnanců a jejich práv  taje  jak  jarní sníh! Prý  aby  se  zvýšila  mobilita pracovní  síly!

Před  zákonem prý jsme  si všichni rovni. Před  tím pracovním  nikoliv. Resp. nebudeme, až  to Obludárium na  sílu prosadí!  Delší zkušební lhůty,  zkrácení  výpovědních lhůt  a  další a další  lahůdky, oslabující pozici námezdné pracovní síly.  V ČR prostě  začnou existovat  dva paralelní světy  – ten první  podnikatelský, kterému je třeba  jít na  ruku, ten druhý  zaměstnanecký.  Co má držet  hubu a krok.  A to je ještě  ve  hře návrh ÓDěS  na  zavedení institutu  výpovědi  bez udání důvodů. Aby  se kmán  nemohl  s  honorací soudit.

Ovšem  korunou  všeho , alespoň  pro mne  je  už Obludáriem  obludně  dohodnutý  dohodnutý  paragraf  o  znovuzavedení  dětské  práce!!!!

Oni  by mou interpretaci jistě popřeli, že  jako  žádná  dětská  práce  rozhodně.  Lež  jako věž!!!

Chtějí uzákonit,  že  děti ve věku  14 let mohou  být  přijímáni  na tzv. sezonní práce!

takže  za mne

ZNOVUZAVEDENÍ DĚTSKÉ  PRÁCE!!!

Bez jakékoliv  diskuse!  Ve  čtrnácti létech  dítě  NENˇI  schopno  samostatně  žádného právního  aktu. Je  bez  trestní odpovědnosti.  Nesmí řídit vozidla  krom kola  nebo koloběžky.  Všechno  za něj  vyřizují  rodiče.  Nicméně  ve  fialovém  Jurečkově  asociálním Obludastanu  už  bude moci  sezonně  makat.

Aby mi bylo správně  rozuměno  – výchovně  proti tomu  nic  nemám.  Současná omladina  potřebuje  kontakt  s fyzickou prací  víc  než  prase  drbání.  O tom žádná.  Když  vidím  svou  omladinu,  tak  není co  řešit.

Jenže  vtip  je  v tom,  že  asociál  Jurečka, za  nadšeného souhlasu  Fialy  a zbytku  Obludária  tenhle  paragraf  nově  nevkládají  do jejich NE/Zákoníku práce proto,  aby  rozjívené a  neváhám  říci  – ignorantské  mládeži  zprostředkovali  mimořádně  užitečnou a potřebnou  životní zkušenost,,  motiv  je úplně jiný!

Tím jejich  důvodem  je,  že  JDOU  NA  RUKU   PODNIKATELUM!!! Zkrátka  aby  měli  kde brát, v zájmu SVÉHO ZISKU LACINOU PRACOVNÍ  SÍLU!!! Neptřebujeme  se snad  přesvědčovat,  že  ti čtrnáctiletí,  tedy  děti,  dostanou  nanejvýš  minimální  mzdu!!!  Tohle  je pravý  a jediný motiv pro znovuzavedení  dětské práce!

A ještě  dodám – tímhle  nesmyslným paragrafem  je  v  našem  civilizačním  okruhu prolomeno  jedno  obrovské  tabu!!! Vykořisťování  dětí!!! Můžete  namítnout , že  jako  ti  14ti letí a  že  to není vykořisťování a  že  zbytečně  straším!  Zůstanu  u  své  argumentace a názoru  – je prolomeno  TABU.  A kde berete  jistotu,  že  se  hranic e dále  nebude  snižovat?  Když  ti   se  14 křížky, proč  ne  osmiletí.  Ti   se historicky  přece velmi osvědčili  kdysi zejména  v dolech..  Nebo v hutích…

Ťukáte  si na  čelo?  No vlastně – činíte  tak správně – práce v  dolech a hutích  jim  v  dnešní Evropě  a uHnii  skutečně  nehrozí. Doly už  jsou povětšinou zavřené a hutě  v procesu zavírání.  Ale  sběr  zeleniny  na polích a  podobná  robota?  Tak ta  je  jistě  k dispozici!!  A  tu i ti osmiletí mohou klidně  vykonávat!  Jurečka a Obludárium má  ještě  co  zlepšovat!!!

Nechápu,  že  téma  Zákoníku práce  nikdo  z opozičních a neparlamentních  nepoužil ve  volební  kampani!  Všichni  se jen byli  v prsa,  jak budou  na  krev  hájit  české národní zájmy  v Bruseli!!  Přitom TOHLE   by byl býval  nesporně  tahák!

Očekávám, že  teď  mi některý  z podnikatelů, co  chodí  číst Kosu, dá co proto. A uvede  příklady, jak  zlotřilí zaměstnanci  zneužívají  současný Zákoník práce proti  slušným a solidním zaměstnancům.  Vím o  tom.  A mám s tím svoje osobní zkušenosti.   Jenže ono je  to o zákonu  velkých čísel.  Zaměstnanců  je  řádově  5 milionů.  A procento  šmejdů je mezi nimi  nejspíše  stejné jako  mezi  zaměstnavateli. Nicméně  naprostá  většina  zákonů, je přijímána  na  ochranu  typického občana, resp. pro ochranu  většiny  občanů.  A když ne ,tak je vedena  snahou o vybalancování zájmů!  A tady  v Jurečkově  verzi  je právě  tenhle princip porušen!   Ale  absolutní  zvěrstvo  je  ta  dětská práce!

Tohle jsou lidovci.  Odhaduji,  že  s personáliemi  počkají  až do  výsledku  dalších  voleb.  Jednak to odpovídá jejich mentalitě a  především by se museli shodnout, kdo místo zdivočelého traktoristy. A tohle zatím neproběhlo.

Ostatně – jsem moc zvědav, jestli  SPOLU bude pokračovat. V ODS  je  oproti tomu silná  averze.  Už  zmíněný  Jan Zahradil prohlásil, že  partaj už zkonzumovala  všechny  benefity  tohoto projektu a nyní už  že nese jen náklady.  A  straníci na  to uslyší.  Navíc  – pro volby  do krajů  je SPOLU  pro modré koulí na noze.  V řadě  regionů  vládnou spolu s  ANO.  A to by  jaksi  asi nově  v  té trojkoale  nefungovalo.  Kvůli  TOP.  Lidovci  jsou tvární, tam by nebyl problém. Ale  Pekarová a  ANO?   Takže  to moc  nevidím. Co  ovšem rozhodně  zafunguje je společná  podpora  jednoho kandidáta  v  druhém kole  senátek!!! Ale  to  lze  i bez projektu SPOLU.

O  TOP nemá smysl psát. Tam jsou  spokojeni. Prezidentský synek Kolář jun. se vyvezl na  modrých zádech do Brusele, takže  vše  v pořádku, brambory jsou na  řádku!  Nicméně  TOP se právě kvůli tomu stala  pro mnoho modrých terčem.  Nenechám si ujít  jak  lákavým…

Zbývá  DOZIMETR.

Ti  dělají,  že  se  jich nic  netýká. Že  oni  šampioni…  Popsal  jsem je  v pondělí.  Oni to opravdu s Kandidátuší  na místo  eurokomisačky  mysleli  vážně!!!!  Zdráhal jsem  se  tomu věřit!  Teď  by měla mít utrum. Mluví se  o Síkelovi.  Ale překvapení  zdaleka  nejsou  vyloučena! Viz  ptáček zpěváček, co  špitl  jméno Edita Hrdá. No bude to  vnitřní  rvačka . V  nejužším kruhu kolem ministra  Rakoviny. Ale  o  to pernější.  Kdyby  totiž  teď  Síkela  ostrouhal,  nejspíše zmizí  z vlády jejich  jediná  skutečně  viditelná  tvář. Ovšem prát  se přijdou  i Piráti. Tvrdí,  že  volební  výsledek tehdy PirStanu  udělali hlavně oni a že  je  Rakovina  a spol. podvodem  přeskákali, že tedy právo navrhnout  eurokomisaře přináleží  jim a že tam chtějí Kolaju.  Pravda pravdoucí, ale platná  asi jako parník na horách. Rakovina  ani Fiala  huličům  neuhne.   A Kolaja?  No potěš  koště!  To tam  rovnou  ať  nechají  drába  Jourovou  anebo pošlou Kandidátuši….   I zde bude veselo. Kolem  té euronominace.  Jinak  Rakovina  a  Dozimetři  dostali stejný  nářez  jako  Fiala. Aniž  by  si  to připouštěli.  A  to s e v  ODS  šušká,  že by  toho  komisárka  správně  měli instalovat  oni.

Turek  slaví, Konečná slaví. Babiš?  Slaví také.  Ale….  speciálně  u něj  bych mu poradil,  aby  toho oslavování  nechal a soustředil se  na  podzim.  Nové  volby   jsou na  dohled a  je  nutné se připravit.  A to ne jen tak nějak. Pro mne  budou  testem, zejména  co do povolebního vyjednávání,  co asi obyčejný občan  od ANOšéfa  může  očekávat  za  rok ohledně složení  vlády.  Když  to v krajích ulepí  šmahem s modrými, tak…   tak platí  nápis  nad  branou pekel  dle  Danta  : člověče, zanech  vší naděje!

Velkou neznámou pro mne osobně  představuje  i  další  povolební  konání Kateřiny  Konečné a jejího STAČILO!  Nerozpadne  se?  Dokáže  do svého středu  dostat  nové  zajímavé osobnosti a  dá  jim dostatečný  prostor?  Zkusí se  domluvit  se zbytky  socanů?  Dokáže  tenhle  široký  projekt  „prodat“  zbývajícím kmenovým členům  KSČM?  Jak  tohle  překousne  třeba  Josef Skála, který nutně  musí vypadnout ze  zorného pole?  Takovýhle  otázek  je  mnoho  a  mnoho.  A  odpovědi neznám.   A podzim klepe  na  dveře….

Tohle jsou mé reminiscence  z  eurovoleb. Snad  vás  nenudily.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.