Ještě jednou švýcarský potlach. S omluvou.


Omlouvám se  hned  dvakrát

1- neplánoval  jsem  se vracet ještě  k Zelenského  a kolektivně  západní  blamáži  na  tom švýcarském  potlachu,  Měl jsem  za  to,  že  vše podstatné už zaznělo. Ale  nemám  na  výběr,  vzhledem  k mediálnímu  echu.

2- Omluva je nezbytná.  Neb  včera  jsem odprezentoval  čísla,  která  se ukázala  být  nepřesnými.  A  vznikla  z  mé nepozornosti.  Takže  VÁM čtenářům  Kosy  patří  vlkova  omluva  a  samozřejmě  uvedení  věcí na pravou  míru.

Začnu  tím bodem  č. 2. Prezentací  správných  čísel.

Na můj omyl mne  upozornil  kosíř  pmac, jemuž  tímto  velmi děkuji ,  který mi  zaslal velmi  ozdrojovaný  mail  z  něhož  vyjímám:

Zdravím vlku (a přeji hodně zdraví)

s každodenním potěšením jsem si přečetl dnešní článek

https://vlkovobloguje.wordpress.com/…en/

a trochu mi tam neseděla ta čísla o účasti, na vině je nejspíš ten ilustrační obrázek, což bude asi dekorace z místa konání vytvořená kdo ví kým a kdo ví kdy.

Našel jsem snad oficiální švýcarské stránky:

https://www.eda.admin.ch/…tml

– je tam PDF s účastníky, včetně rozpisu úrovně návštěvy:

https://www.eda.admin.ch/…pdf

– celkem rovná stovka, z toho 92 států. Pokud jsem to okem správně porovnal s tím obrázkem, tak na něm chyběli tihle (asi je tam dotáhli na poslední chvíli):

Armenia

Bahrain

Brazil (observer)
Colombia
Holy See (observer)
India
Indonesia
Libya
Mexico
Saudi Arabia
South Africa
Thailand
United Arab Emirates

Ono je to vlastně vidět i na té mapce od Bloomberga – i když uznávám, že jako modrý pozorovatel je vidět jen ta Brazilie ale už ne Vatikán :))

Na další stránce je pak to závěrečné prohlášení včetně seznamu signatářů:

https://www.eda.admin.ch/…tml

Podepsáno by mělo být 78 států a 4 (evropské) organizace – takže se ten Bloomberg až tak nesekl.

Ještě  jednou děkuji nicku pmac. Ano  našel  oficiální  stránky  pořadatelů potlachu   s naprosto nezpochybnitelnými údaji.

A  chyba  jde  za mnou.  Na  vině není obrázek,  to jen já  jej  špatně  interpretoval. Moje nepozornost, moje  chybějící  angličtina.  Dám jej  ještě  jednou:

Výstřižek10

Prostě  jsem  nevzal  na  vědomí  nápis  na  obrázku List  of  countries and  organizations that  support the  Join  Communique.  Tohle  opravdu  umím přeložit  i bez překladače – seznam  zemí, které se připojily  k závěrečnému  komuniké…  Leč  odfláknul  jsem to.  Přijměte  prosím omluvu.

Malou  útěchou mi  může být,  že  ani precizní  švýcarští pořadatelé  jaksi nepochodili  lépe. Neb jiný  kosíř –  ZR,  mi poslal  finální  verzi  toho   samého  seznamu  signatářů  závěrečného komuniké ve  finální podobě.  Vypadá takto:

Výstřižek10

Irák a  Jordánsko  si buď  podpis  nakonec  rozmyslely  nebo je  tam  pořadatelé/Zelenský zařadili  neoprávněně!!!

Neomlouvám  svou  chybu.  Jen uvádím  fakta.  Ale ještě  jednou  – prosím promiňte. Příště  zkusím  být pečlivější.  I  ZR pochopitelně  zaslouží  poděkování!

Vsuvka  z  úterního  rána:

Podle  webu  Strana.ua  podpis  odvolala  navíc  ještě  Rwanda….

Tím pokládám tento bod  za  uzavřený.

A mohu  se věnovat  tomu  opravdu podstatnému.  Mediálnímu  ohlasu  na  potlach.  Ten  mezinárodní  zní,  až  k uzoufání monotonně  – blamáž!

Moc  mne zajímaly  reakce  tuzemských  psáčů a intervjůků.  Opakované  sjíždění  mainstreamových  webů  dlouho  nepřinášelo  žádný  výsledek.  Takovéhle  mediální  ticho ohledně nějaké  důležité  kolektivně  západní  ukrajinské  události  nepamatuji  od  samého začátku  téhle  nesmyslné  a zbytečné  války!!!  Jako kdyby  se vůbec  nic  nekonalo!!! Nikde  ani  stopy  po opakovaném orgasmu  intervjůků  z  ČT –  Řezníčka a  Mathého.  Dokonce  ani na   obrstoce  těch nejtvrdších  jedině  a vždycky  správných,   jakou  představuje  Šafrovo  Forum24!!!  Nikde  ani  čárka.  Původně  s jednou  jedinou  výjimkou.

Tou  je  výlev  hradního  futrála  vší  moudrosti,  který s oduševnělostí  sobě  vlastní  pro  tisk  vyjevil následující hlubokomyslnost

Na další mírový summit podle Pavla musí Čína. „Pak bude napůl vyhráno“

Vyjímám:

Naplněna podle českého prezidenta Petra Pavla byla původní očekávání, že summit ve Švýcarsku přinese alespoň nějaký pokrok na cestě k míru na Ukrajině. Fakt, že se některé účastnické státy nepodepsaly pod společnou závěrečnou deklaraci podle něj samo o sobě neznamená, že jsou v opozici. Prezident to řekl novinářům po návratu ze summitu ve Švýcarsku. Podle Pavla bude nutné, aby se příštích jednání o míru na Ukrajině účastnili další velcí světoví hráči, klíčová bude podle něj účast Číny.

To, že se některé státy nepodepsaly pod deklaraci podle něj samo o sobě neznamená, že jsou v opozici, Pavel vítá, že se zúčastnili a vnímali situaci jaká je. „Myslím, že tak jednotnou řeč, v tolika důležitých oblastech, kterou tam slyšely, prostě nemůžou ignorovat,“ řekl.

Podle Pavla bude nutné, aby se dalších jednání účastnili další velcí světoví hráči, klíčová bude účast Číny. „Pokud se podaří dostat Čínu v konstruktivní podobě na další jednání, pak si myslím, že bude napůl vyhráno i pokud jde o účast Ruska,“

Podle prezidenta účastníci odsoudili všechny hrozby použití jaderných zbraní, všechny země bez rozdílu podle něj takové chování a vyhrožování považují za porušení norem mezinárodního práva. „Zdůraznili, že budou tlačit na Rusko, aby od takových hrozeb upustilo,“ řekl prezident. Skupina se zabývala také konkrétními opatřeními, které se týkají jaderných zařízení na Ukrajině. Záporožská jaderná elektrárna je podle Pavla dosud jediné civilní jaderné zařízení v historii použité jako nástroj války.

Zbytek si dočtěte  na originálním  linku. Zejména, máte  li dojem, že  cosi  vytrhuji  z kontextu.

Futrál  vší  moudrosti  opět  osvědčil  svůj  širokozelený nebo spíš  zelenský  „rozhled“.

Takže  fakt,  že  už doložitelně  z  původně  160 pozvaných  států  se  jaksi  účastnilo  něco  malounko víc  než  polovina.  A  z té  ještě  1/4  odmítla podepsat  i  to naprosto sterilní a  vykuchané prohlášení  nevadí??? Zvláštní!  Tak proč  kole toho vznikl  takový  humbuk?  Nevadí  ani to,  že  nepřijel  Biden, Harrisová, Schulz a mnozí  další  zmizeli  po  anglicku  dávno před  oficiálním závěrem??? Že  dokonce tam  více méně  zůstaly  už  jen  nuly  z  klasického  křoví  hlavních  aktérů  typu  náš  hradní  manekýn?

Podle  něj  bude nutné  příště  získat  k účasti  Čínu a  tím  bude všechno  v  ažůru?!  To  pak  Rusko přiběhne  samo,  lehne  si na  záda a podepíše  snad  kapitulaci?

Zkusí  někdo  tomuhle  khaki  mysliteli  vysvětlit,  že  Čína  jaksi  disponuje  vlastními představami  o  řešení  konfliktu na  Ukrajině?  A  že  ho  jednoznačně  spojuje  s otázkou Tchajwanu?  Že  v  žádném případě není v  jejím zájmu  tlačit na  Rusko,  dokud  USA  a kolektivní  Západ  nepřestanou  hrát  tchajwanskou  kartu?  Protože  není  možné  se  verbálně  přihlásit k územní celistvosti Ukrajiny a  k  teorii  jediné Číny, samozřejmě  zahrnující  i Tchajwan  a  reálně  dělat pravý opak a  formovat  stejný  Tchajwan  jako  vlastní nepotopitelnou  letadlovou  loď  a raketovou základnu proti  téže  Číně  a bránit všemi prostředky  spojení  ostrova  s pevninou do jednoho státu?  Proč  asi  tak má  Čína  tlačit na Rusko, aby  vyhověla  Ukrajině a  tím především Západu,  když  ten  činí  všechno možné i nemožné,  aby  si podržel kontrolu  nad  Formosou?  Proč  by  asi tak naskakovala  na  dvojí  západní  metr?

Chápu  ovšem, že  pro někoho jako  je   khaki  manekýn, jde   o příliš  složitou  úvahu a  faktický  prezident  Kolář  mu  to  nepošpitá.  Aby  mu  zbytečně  nemotal  hlavu!

Zrovna  tak  mu neprozradí,  že  Rusko nejspíše na žádný  takovýhle potlach nepřijede, ne  bez  naprosté  jistoty,  že  se tam bude hrát  jen  podle jeho pravidel a požadavků  na  Ukrajinu! Že se  nezúčastní  ničeho, co by  sebeméně  připomínalo  kolektivně  západní  soudní  tribunál  nad  ním!

Mír  se totiž  sjednává  vždycky  mezi  velmi  delikátně.  V přítmí, mezi čtyřmi, max. šesti očima.  Nikdy  ne  veřejně  na  perském  trhu, navíc  vybraném kolektivním  Západem.  Čína  asi někdy dorazí. ale  zcela  určitě  se  svým  vlastním plánem. Který  ani  držícímu se u moci  v Kyjevě, ani jeho sponzorům  vůbec  nebude  konvenovat.  Zato  odrazí  situaci s Tchajwanem.

A  úplně  super  je  ta zmínka  o  Záporožské  jaderné  elektrárně! Kdy  podle něj  je Záporožská jaderná elektrárna je podle Pavla dosud jediné civilní jaderné zařízení v historii použité jako nástroj války.

Ano  poprvé  se  stala  jaderná  elektrárna,  navíc  největší v  Evropě,  stala nástrojem  války!  Bezprecedentně   hrozné a tragické  zároveň! Pamatuje  si  futrál  vší moudrosti,  že    na  tuhle  jaderku  někdo opakovaně  střílel a posílal  drony????  A popřemýšlel, kdo to  asi tak  byl?  Pokud  ano,  co kdyby  si  to ověřil  u  svého  pokrevního bratra  Volodymyra?  Že  by  Rusko střílelo  na  jaderné  zařízení, které  bezpečně  ovládá, tak to  vedle  Volodymyra může  tvrdit  jedině  hrdinný  plu… eh  generál Koudelka.   A  věřit  jen  nějaký  věřící  Tomáš..  eh  Pavel….

Ale  náš  fešácký  khaki  hlavoun , jako  dlouho jediný  šel  s  kůží  na  trh. Jinak  až  neskutečné  ticho.  Leč  nakonec  se  osmělil Seznam.cz!  Jak by ne!   Viz

„První krok k míru.“ Co přinesla mírová konference ve Švýcarsku

Pod  tímhle  ideologickopropagandistickým  blábolem  je podepsána  jakási Křováková.  Nomen omen,  chce  se  říci!

Ne že by  úplně  ignorovala  debakl, jen se ho snaží  přikrýt  zelenou/zelenského mlhou  typu:

Konference nicméně Kyjevu přinesla i několik pozitivních překvapení. Společné prohlášení podepsalo například Turecko, které s Ruskem udržuje úzké obchodní vazby. Připojily se také Argentina, Irák, Katar nebo Rwanda.

No  my  už  víme,  že s  tím Irákem se sekla….

Nebo:

Ukrajinský prezident Zelenskyj vzkázal, že cílem účastníků konference je zformulovat společný mírový plán, který bude v rámci druhého mírového summitu představen ruské straně. „A pak se ukáže, jestli jsou připraveni ukončit válku,“ prohlásil.

No protože  já na  rozdíl  od  Křovákové se denně  několik hodin pohybuji na  ukrajinských webech, tak  vím, že  jasně sděleným  cílem  Zelenského  bylo  nikoliv  PŘEDSTAVIT, nýbrž  Rusku  formou ULTIMATA  NADIKTOVAT kapitulační podmínky.

Kdyby  o  tom  Křováková pochybovala, pak nechť  si vygůglí  prohlášení  italské premierky  Meloniové.  Která  bez obalu v neděli  na potlachu  prohlásila, že  Rusko buď  přijme  západní  návrhy  nebo  jej  Západ  donutí  ke  kapitulaci. Ale  ví  Křováková,  že  nějaká  Meloniová  vůbec  existuje?

Pojďme  na  další  perlu z toho blábolu – zní takto:

Zástupci Ruska pozvánku na summit nedostali, jelikož dopředu avizovali, že by stejně nedorazili. Cassis ovšem zdůraznil, že mírový proces bez Ruska není možný a je nutné, aby se do budoucna vyjednávání účastnilo.

Neumím posoudit,  jestli je  Křováková  zcela  neinformovaná  nebo ví a lže. Není způsob jak to zjistit. Zelenský prostě  účast  Ruska  vyloučil  už na  samém začátku. Jako  k.o.  kritérium  potlachu.Kdy  si  maloval,  že  jako přijede těch  160 zemí a  jednomyslně  zvedne  ruku  pro  jeho  nápad s  totální kapitulací  Ruska a  to se pak stane  světovým  hříšným kozlem,  do kterého si každý s odporem  kopne!  Takže   – Rusko pozváno záměrně  a principiálně  NEBYLO!  A pak  přirozeně  světu  sdělilo,  že  by  stejně  za  tohoto scénáře  nedorazilo.  A  opakuji  – neumím si představit,  že  by někdy  v budoucnu  na podobnou  akci dorazilo,  pokud  by  se nehrálo  výhradně  dle  jeho  not a roli hříšného kozla  nepřebral Kyjev. Mír  se vyjednává  v přítmí.  Jak by  potvrdili  i ve  Washingtonu  viz  Vietnam, viz  Afghanistan!!!

A  nakonec si ještě dáme  tohle:

Všechny požadavky ruského diktátora Vladimira Putina k tomu, aby mohla začít jednání o příměří, se stáčejí zejména kolem udržení ukrajinských území, která nezákonně anektoval po začátku války. Jejich připojení k Rusku staví na výsledku někdejších pseudoreferend. Naposledy požadavky zopakoval v pátek.

Bravo  Křováková,  bravo!!! Tak Putler  je  diktátor?  Jak je  to dlouho, co se postavil  voličům ve  volbách?  A  získal  87%  platných  hlasů?

Jasně  –  v  Rusku neproběhly  žádné  regulerní  volby,  vše  je  dopředu  zfalšované a  pokud  není, tak  ruští poloožralí primitivové  s vypitými a vymytými mozky  bez vlastní  vůle  volí  na koho jim  věrchuška  ukáže.  To  na  Ukrajině…  ale ouha!!

Tam  jaksi  pevně  stanovené prezidentské  volby  31.3.2024 NEPROBĚHLY!!! Zelenský v  úřadu  zůstal, ačkoliv  tamní  ústava  říká  cosi jiného.  Já  vím, on  ty  volby  fakt povolit  nemohl. Země  je  přece  ve  válečném stavu…. NA  rozdíl od  Ruska…  To  nejde!  Jak je  ovšem možné,  že  v Rusku  to šlo???  Nechápu, nerozumím!

Jo,  V  Rusku,  kde i přes  cenzuru  fungují  opoziční kanály občanům  vymývají  ty  mozky!  To  na Ukrajině  neexistuje.  Tak  si  každý může opatřit  zprávy  volně  a svobodně.  Ve  stylu  Henryho  Forda, který  kdysi prohlásil,  že  model T  nabídkou  barev karoserie  uspokojí  každého. Pokud  jeho zvolenou  barvou  bude  černá.  V případě  informací  na Ukrajině je  to stejné – máte  neomezený  výběr  dostupných  zdrojů, pokud  vám stačí oficiální Telethon!  Putler  je  diktátor!  Nebudu  to  dále  rozmazávat!  Ale  neodpustím  si  – proč  Zelenský  nezrušil  válečný  stav  na jeden  den  – na den  voleb?  Aby proběhly?  Vždyť  přece  má, na  rozdíl  od  Putlera  přirozenou  autoritu  napříč  hrdinským  ukrajinským národem, který  za ním a  pokračující  válkou stojí jako jeden  muž a  jedna žena?  Že  by  to tak  nebylo a hrozila mu prohra?  Tak takovouhle  kacířskou  myšlenku,  ba  svatokrádežnou  , rozhodně a  rozhořčeně  odmítám!

Ať  je  to jak  chce,  konstatuji,  že  jsem  vděčný  Seznamu  za  jeho  blábol.  Až mi  zatrnulo,  že  ten  švýcarský  trapas  se nikdo  nepokusí  nám, hlupákům a nevědomcům,  správně  ideologicky  vysvětlit! To se mi  ulevilo!

To  v zahraničí  je  komentářů  přímo záplava. Takových  jako od  Křovákové pozoruhodně málo…..

No Lukačovič  by   s  tím něco měl udělat a poslat  svoje  uvědomělé písmáky a písmačky  misionářsky  do všech důležitých  redakcí  kolektivního Západu….

Ty komentáře ač  různého  formátu  – od  těch  párvětých  viz například  tweet  amerického miliardáře  Davida  Sackse  /neplést  s Geoffrey Sachsem/  viz:

Výstřižek10

až  po  rozsáhlejší  analýzy,  znějí  úplně  stejně! Viz  analýza  ukrajinského webu  Strana.ua

Раскол мира. Что показал саммит в Швейцарии

podle  překladače

Rozdělení světa. Co ukázal summit  ve  Švýcarsku

Ve Švýcarsku se konal globální mírový summit o Ukrajině.

„Strana“ analyzuje hlavní výsledky konference.

1. Summit přinesl rozkol v mezinárodním společenství v otázce války na Ukrajině. Vedoucí země „globálního Jihu“ summit buď ignorovaly (jako Čína), nebo nepodepsaly závěrečnou deklaraci (jako Indie, Jižní Afrika a Brazílie). Konečné prohlášení, které obsahovalo pouze tři body ze Zelenského „mírové formule “, podpořily pouze západní země a jejich spojenci. Původní hlavní cíl summitu – sjednotit všechny přední země světa při podpoře ukrajinského postoje k válce – tak nebyl naplněn.

2. Postoj zemí „globálního Jihu“ do značné míry anuluje jakákoli rozhodnutí summitu (jak tohoto, tak budoucího), neboť pouze Čína, Indie a další země loajální k Ruské federaci mohly ovlivnit postoj Moskvy k dosažení provádění těchto rozhodnutí. Ti ale mezi signatáři nejsou.

3. Jedna věc, kterou lze přidat k plusu Ukrajiny, je, že summit ukázal zachování konsolidované podpory  Kyjeva  Západem. Neúčast amerického prezidenta Joea Bidena na akci zároveň podle západních médií prokázala určitou skepsi Washingtonu ohledně takového formátu.

4. Jak jsme již psali , Ukrajina měla možnost učinit pro Kreml potenciálně velmi nebezpečný krok poté, co Putin oznámil své „mírové podmínky“, které zahrnovaly požadavek, aby se Ukrajina stáhla z Chersonu a Záporoží. Pokud by Kyjev oznámil svou připravenost zastavit válku podél frontové linie (a Západ by to podpořil), výrazně by to změnilo postoj zemí „globálního Jihu“ k válce. Naskytla by se reálná příležitost vyvinout tlak na Rusko  Čínou, která má zájem na co nejrychlejším ukončení války, aby se zabránilo dalšímu zhoršování vztahů s EU, jejím nejdůležitějším trhem. A Moskva (pokud by příměří odmítla) by čelila vyhlídce na mezinárodní izolaci. Ukrajinské úřady však, soudě podle jejich vyjádření, o této variantě neuvažují. Jejich pozice zůstává stejná – válka až do úplného obnovení územní celistvosti Ukrajiny. Tedy v rámci hranic roku 1991.

5. Závěrečná deklarace obsahovala bod o nutnosti zapojit do jednání „všechny strany“, což lze interpretovat jako přání zapojit Ruskou federaci do účasti na budoucích summitech. Konstatovalo to mnoho účastníků summitu (především ze zemí „globálního Jihu“). ve skutečnosti také mluvily o své touze vidět Rusko na druhém summitu a Zelenskyj řekl, že přítomnost Ruska tam by znamenala, že „chce mír“. Ale vzhledem k naprostému rozporu mezi postoji stran ohledně toho, jak vidí konec války, je ještě velmi brzy hovořit o nějakých jednáních. Tyto pozice se mohou sbližovat pod vlivem dvou faktorů – situace na bojišti a/nebo koordinovaného tlaku na obě válčící strany jejich klíčových mezinárodních partnerů. A teprve v případě takového sblížení pozic bude možná skutečná jednání.

Jednoduché, stručné  sumarizující.  Ale  tentokráte  dodám,  že  Strana.ua  už  odvedla  daleko lepší práci!

Vezmu  to bod  po bodu:

1- naprostý  souhlas!  Výsledek je  tristní – blamáž. Kromě  kolektivního Západu a pár  dalších   blamáž.

2-zcela přesné  zhodnocení    situace!

3- konsolidovaná podpora  Západu  pro Ukrajinu?  Když  Biden  to odignoroval  a hlavní západní papaláši  zdrhali ze  summitu,  jak kdyby  u nich  doma  hořelo?  Ta podpora  se nesla  ve verbální rovině!  To nic  nestojí a skvěle  se  to  v mědiích vyjímá. Mrkněte  na  našeho hradního  fousa!  A  především  – slova  jsou zadarmo!  Klíčové  slovo  je  zadarmo! Zelenský navíc   musel přestat  na  chvilku  šátrat  v kapsách  kolektivně  západních pantátů  a paňmám…Ano  Washington prokázal  skepsi  k tomuto  formátu.  Nikoliv  určitou,  nýbrž podstatnou! Už  jste  četli, že mír  se vyjednává  jinak než  na  trhu  za veřejného bubnování!

4- tohle  je  zajímavá úvaha!  Zajímavá, leč  silně  nedomyšlená.  Ano,  kdyby  kyjevský se  držící  u moci  reagoval na  Putlerovo prohlášení  a jeho  podmínky pro mír  okamžitým  návrhem  – odmítám, ale  nabízím  okamžité  ukončení  konfliktu s  tím, že platí jako hranice  současná  frontová linie, postavil by Moskvu před problém.  Její cíle  by zjevně  zůstaly  až  naze nenaplněny a Putin  by  řešil zda přijít  minimálně  o číst podpory globálního Jihu  nebo zklamat  ruskou veřejnost!

Jenže  nic  takového mu  nikdy  nehrozilo.  Pro Zelenského  by  takový  návrh, dle mého názoru,  představoval okamžitý  rozsudek  smrti!!! Tohle  by ukrajinští nacionalisté  nikdy nepřijali! A zbytek ještě  soudné  ukrajinské  veřejnosti by po něm okamžitě  vystartoval kvůli  zbytečně  ztracenému nejméně půl milionu  ukrajinských  životů  tím, že  odmítl Istanbulské komuniké!! Zelenský  slíbil  svým  krajanům  naprosté  vítězství  a cokoliv jiného  se rovná rozsudku  smrti!  Takže  dobrý, leč  zcela  neproveditelný  nápad!

5- ano  jen  tlak  partnerů nebo zhroucení  jedné  ze  stran přinese  skutečná  mírová  jednání.  Jenže  proč  by  /zatím/ Západ  tlačil,  když neztrácí  životy?  Na  rozdíl  od  Vietnamu nebo Afghu?  A  veřejnost  /zatím/ ještě pořád  není dostatečně  citlivá  na  házení  obrovských  finančních  sum  do černé díry jménem Ukrajina?  U obojího zní otázka  jak dlouho  ještě? A  další záležitost, s kterou Západ nic nenadělá  – za jak dlouho dojdou  Ukrajině  vojáci?   Rusko je  v  těchto ohledech na  tom lépe.  Ale  ne zas  o tolik, aby  se jednoho dne  ono  nemohlo vnitřně  zhroutit.  Ale  ani potom nepřestane  mít  jaderný  arzenál a  pořád platí,  že  jaderná  velmoc  nemůže žádnou válku prohrát!  Co kdyby  tuhle pravdu někdo sdělil  Meloniové?

Ty  pondělní reminiscence  jsem nemohl pominout. Stejně  jako  svoje  chyby  ve  včerejším   komentáři.

Nakonec přidám  jeden  obrázek. Olafa  Scholze  z nědělního  brzkého rána,  jak mi přišel od  SŠ.

Výstřižek10

Komentáře  netřeba…. Nebo  ano – hrdý  spoluvítěz odchází!

Dodatek  z úterního  odpoledne:

Kosíř  JF  mi poslal  link na originál projevu  Meloniové  na potlachu.  K nalezení 

zde

K mému  velkému překvapení  nikde  není  zmínka o  tom, že  by Meloniová  pronesla  větu  ve  smyslu … pokud Putin nepřijme  ukrajinské podmínky,  donutíme  jej  ke kapitulaci! 

Nic  takového, co s takovým halasem  publikovala  zejména  všechna  ukrajinská  media, včetně  bohužel  i Strany.ua,  a od nich  to následně  převzal západní  mainstream, v jejím projevu NENAJDETE!!!  Prostě  superžurnalistika  kolektivního Západu  z ukrajinských zdrojů  pur!  

Kvůli tomuhle  vydávám tento dodatek a  děkuji JF,  že  mne  na  tenhle nonsens  upozornil. Takže  v podstatě  třetí omluva. V jednom  jediném  článku……

Nicméně  z  toho projevu Meloniové vybírám dva, pro mne nejpodstatnější odstavce:

Bránit Ukrajinu znamená bránit ten systém pravidel, který drží mezinárodní společenství pohromadě a chrání každý národ. Pokud by Ukrajina nemohla počítat s naší podporou, a proto by byla nucena kapitulovat, dnes bychom tu nebyli, abychom diskutovali o minimálních podmínkách pro vyjednávání. To bychom jen diskutovali o invazi do suverénního státu a všichni si dovedeme představit s jakými důsledky.

……………….

Milý Volodymyre, jsem tu, abych ti řekla, že s námi můžeš i nadále počítat, tak  dlouho, jak to bude potřeba. Budeme pokračovat ve veškerém možném úsilí, abychom udrželi zapojení všech mezinárodních partnerů, protože i oni trpí globálními důsledky tohoto konfliktu. Máme v úmyslu udělat vše, co je v našich možnostech, abychom proměnili budoucnost míru a svobody pro Ukrajinu ve skutečnost.

Bránit  Ukrajinu  znamená  bránit  Ukrajinu a  svět podle pravidel?  Jakých pravidel paní Meloniová? 

Těch podle  kterých se  Itálie  zapojila, v  rozporu  s mandátem Rady  bezpečnosti OSN  do bojů proti  jednotkám  libyjského prezidenta  Kaddáfího?  Až  ho  nakonec  zdecimovala  a dnes  je  Itálie  prvním cílem  migrujících nelegálních  nájezdníků?  Vaše  pravidla – váš „profit“ . Totéž  platí  o humanitárním bombardování Srbska a  odtržení  Kosova!  Kde  tenkrát  byla  ta pravidla, která teď  vymáháte pro Ukrajinu? 

A  ta podpora  Ukrajiny, dokud  to bude potřeba?  Meloniová, nejsou k tom  jaksi potřeba zejména peníze?  Ukrajina  už má  jen pár  týdnů na  to, aby se  nějak dohodla  s konsorciem  mezinárodních  věřitelů.  Žádá  ořezání  ukrajinského dluhu  o  60%!!! Oni nabízejí  max. 22%.  Pokud  k dohodě  nedojde,  vyhlásí Kyjev  v  srpnu  bankrot!  Co takhle  si  tuhle  situaci  dobře  a pečlivě  nastudovat  z pozice  šéfa  italské  vlády?  Kdyby nebyly  evropské  dotace  italskému  rozpočtu,  tak  by  si  Itálie  mohla  vyskakovat podstatně  méně, než předvádíte!  Za  co  hodláte  milému Volodymyrovi  tu  podporu  dokud  bude  potřeba  špendýrovat?  To  už  je  italský rozpočet zasanovaný?

Fascinuje  mne , jak  ti po  krk  zadlužení,  když  jde  o financování  války  na Ukrajině  náhle  disponují  úplně bezednou  kasou….

Znovu děkuji,  JF,  že  mi tohle  pro Kosu dohledal.

.

:

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.