Reakce na rozhovor Velkého Obucha Foltýna s Danielem Kaiserem


napsala  paní Dagmar

Vlkův  úvod:

Věděl jsem  předem,  že  rozhovor  Daniela  Kaisera s plukovníkem  Foltýnem, alias Fialovým strategickým komunikátorem, alias  Velkým  obuchem  vyvolá  čtenářskou  odezvu. Zejména  u  těch kosířů,  kteří  o něm nevěděli.  Snadný  odhad  – žádná  magie,  Velký  obuch  Foltýn  skutečně  reprezentuje  vojensky  oduševnělý  khaki přístup  ohledně  toho,  jak si představuje  informování  veřejnosti. Co  smí a nesmí vědět,  co si  smí  a nesmí  myslet, jak se  smí  a nesmí projevovat!

A  prý je tady dokonalá  demokracie  a  svoboda  slova,  když ho lze  beztrestně  nazvat  lampasákem, či  když  například  pprotivládní  demonstrant,  pokud  ho potrefí nějaké zdravotní problémy  je  zdravotnickým systémem ošetřen. Atd. atd.

Normálně myslící  člověk  se  vzpírá  uvěřit  tomu,  že

-tohle  je  týpek,  jehož  Fiala  a vláda  pověřili strategickou komunikací  s občanem

-týpek  snad  vystudoval  dokonce práva! Protože  nechápe,  že  ZATÍM  zdravotní  služby  u nás  fungují  na  základě  zákona  o ZDRAVOTNÍM POJI3TĚNÍ  a  v něm  stojí,  že  pokud  občan JE  v SYSTÉMU  ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ

MÁ  PRÁVO  NA ZDRAVOTNICKÉ  SLUŽBY!!!

Dokonce  i jako  odsouzený  zločinec  a  vězeň!!!  Ovšem  Foltýn  dokonale  dokazuje, že  je prostě  Velký obuch!  Kdyby  to bylo na něm….

Ale to nějak jsem se  do  Foltýna moc  ponořil. Ačkoliv  chci  cosi úplně  jiného – pustit na  sklo reakci  od  dlouhodobé  čtenářky  Kosy   paní Dagmar,  která  reagovala  zcela  bezprostředně, spontánně a tak, že  bych považoval za  nevratnou  škodu, kdyby  její  mail nešel hned na  sklo!

po přečtení rozhovoru s O. F.

Po…kazila jsem si i tak ne právě radostný den rozhovorem s O. Foltýnem – exnáčelníkem VOJENSKÉ POLICIE. Když „Fialový signál“, který Foltýn vysílá, zestručním podle sebe, tak mi vyjde: „my vám tu nedůvěru v naše instituce z hlav vymýtíme a vnutíme vám víru v naši pravdu“.

Jako tínedžerka jsem si doma opakovaně pouštěla LP „Epizody z císařského Říma“ (1972), která se pouštěla na poloviční rychlost, takže trvala přes hodinu (našla jsem na internetu zde https://audioteka.com/cz/audiobook/epizody-z-cisarskeho-rima (hezké, poučné – tedy co si přes půlstoletí pamatuji)

Nevím, jak a kde se LP poděla, ale do drážek dlouhodobé paměti se mi z ní vryly mnohé úryvky. Např. „Římane pamatuj, že mocí národům vládnout je tvoje poslání a svrchovaný cíl…“ (pak to pokračuje pro dnešek zcela neaktuálně: „chudých se ujímat a zpupné nechat padnout…)

A ještě jedno starořímské rčení se mi při rozhovoru s O. F. připomnělo: Caligulovo ODERINT DUM METUANT, což na zmíněné LP bylo přeloženo jako „AŤ NENÁVIDÍ, JEN KDYŽ SE BOJÍ“.

Příkladů, jak si přes nedůvěru a nesouhlas lidí udržet nad nimi moc a vnutit jim každodenní indoktrinací svou pravdu i tím, že se opoziční svoloč (není to nepřípustný ruský výraz?!) co nejvíce umlčí a zdiskredituje, bychom v historii našli jistě hodně. V SR byla pro takovou taktiku příliš silná a zkušená SMER-opozice a díky (nejen) Matovičovmu OĽANO, Demokratům a Čaputové slabá, nesourodá, diletantská a chaotická vládní „pozice“. I tak se držela zuby-nehty. Jenže co v ČR? Do parlamentních voleb je doba dost dlouhá. A O. Foltýn dává tušit, jakým způsobem 5kolka, podpořená Bruselem a Washingtonem (CIA, Soros, nevládky, ambasáda…) a poučená ze slovenského „krizového vývoje“ upevní navzdor všem zamlčovaným kauzám, politickému diletantství, zdecimování státního rozpočtu… svou moc. Obávám se – velice, ač nejsem v ČR volič, ale žiji (zatím) zde – že se ji to žel podaří. A že Česko bude čím dál, tím větší oporou Progresívnemu Slovensku.

Nastávají horké a obávám se, že i hořké časy. ¨

Navzdory této pesimistické reflexi na Foltýna přeji co nejpříjemnější a nejšťastnější dny

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

za mne  moc pěkné , jemné a přesně hodnotící  čtení! Děkuji  paní Dagmar

vlk

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.