Volby do EP, část česká a slovenská, aneb Fialo, ta facka ale sedla! A přijdou další.


Dnes vydám jen jeden  text. Tuhle  analýzu  eurovoleb  z českého a slovenského pohledu. Kvůli  rozsahu.

Začnu omluvou. Slovenským  kosířům, V  nadpisu  sice stojí  – část  česká a slovenská, nicméně  já  svůj názor  na  výsledek  eurovoleb na  Slovensku  popsal  v podstatě už  v neděli  v

Oni nejspíš přišli, přišli jsme my také? Super zpráva z Francie! macron dostal nevídaný výprask! Scholz v Německu také! Průběžně doplňováno!

a nemyslím, že  bych k  tomu mohl cosi podstatného  za sebe doplnit. Takže proč  ta zmínka  o Slovensku?  Protože  v reakci na  první rychlou nedělní předanalýzu  na  Kose  mi dorazil   verzírovaný  mailík  od paní Zuzany  z Bratislavy, takto  věrné čtenářky  Kosy a především  posluchačky  Trikolory a  Hodiny  vlka  na  SVSK.  Za  sebe  říkám,  že její vhled  do slovenské politiky  se mi velmi  zamlouvá. Proto  místo  nějakého svého komentu přidám, ohledně  výsledku  u sousedů  ten její a  tím pádem, budu  slovenskou část pokládat na Kose za  vypořádanou.  Snad  se  tím svých slovenských čtenářů  nedotknu.  To bych zatraceně  nerad.

Dobrý večer prajem pán Vlk,
prečítala som si Váš komentár k volbám a chcem sa vyjadriť k hodnoteniu prepadu SNS, lebo zvyšok je asi tak ako píšete. Danko je katastrofa, a nie predseda strany, neustále vyvoláva hádky v rámci koalície, len aby niečo vyťažil pre seba. Napriklad teraz chce získať kreslo predsedu parlamentu, pritom im to neprináleží, a SMER im to chce umožniť na úkor toho, že SMERaci prepustia niake ministerstvo Hlasu. Už teraz sú dve ministersvá vedené Hlasom- Školstvo a Zdravotníctvo v katastrofalnom stave, hlavne školstvo, a Hlas chce ďalšie ministerstvo za predsedu NRSR. Danko nevie rozprávať kokce, nevie časovať, skloňovať, poriadne nevie slovensky, a on osobne chcel ísť do EU parlamentu, a voliči boli kategoricky proti. A zvyšní kandidáti sú buď v parlamente alebo ministri, až na naikych možno 2,3 tažke úplne zlá kandidátka. Podobne na tom bola inak kandidátka Hlasu. Ale tam je možné, že ludia nešli voliť… Ešte sa vyjadrím k SMERu. SMER mohol získať viac percent keby dal Beňovú na 10. alebo 15. miesto, a ako jednotku Blahu. Rozprávala som sa s veľa luďmi, a veľa z nich volilo Republiku kvoli Beňovej. Určite by im to prinieslo niake 2-3%, a samodzrejme že konzervatívni voliči zostali sedieť doma, ale progresívci išli všetci voliť. Keby kvoli Ficovi zodvyhli zadky tak SMER vyhrá… Bývam v tej najhorsej časti BA- Staré mesto, progresivizmus tam kvitne, a účasť bola vysoká, aj Butorová- manželka sa so mnou zrazila vo dverách, a jej syn je na ministersvte školstva- progresivny cvok, to je tipický Hlas…
Veľmi som zvedavá na vaše výsledky.
S pozdravom Zuzana

Ano, paní Zuzana  má za mne   pravdu  jak co do hodnocení  SNS, tak sestavení kandidátky  SMERu.

Když  to shrnu  – na  Slovensku eurovolby nedopadly vůbec  špatně. Současná  slovenská opozice prostě prohrála.  To je  holý  fakt.  Udělala o  1 mandát  méně  než  SMER  +HLAS  + Republika.  Jakékoliv nafukování  ze  strany  liPRDů /liberálně  progresivistických demorkatůrů/ je jen  nafukování.  I tak mohl být  vládní  výsledek  lepší. Kdyby… ale  to popisuje paní  Zuzana.  A  selhal  i  Pellegriniho  Hlas. Jejich jeden  mandát  je  rozhodně  hořkou pilulí  pro nastupujícího prezidenta Já   bych si  na politickou  budoucnost  právě  HLASu  momentálně rozhodně  nevsadil.  Jeho potenciál se více méně  vyčerpal obsazením prezidentského  paláce a  naplněním osobních  ambic  Pellého. Ostatně  soudím, že  přesně  takhle si   to naplánoval od  samého začátku, když se trhal  ze Smeru..  Ale to už  jsme  od  slovenských eurovoleb hodně  daleko. Vraťme  se  zpět. Mohly  být výsledkově  lepší. To už  bylo řečeno. Ale mohly  dopadnout  také  o mnoho  hůře!!!  Stačilo málo a  protivládní SAS  a  dokonce  partaj  pomatenců Hegera  a  Nadě by byly pronikly  do  europarlamentu a  tím otočily  výsledek. Bylo to o fous – o pár  stovek, resp. tisícovek  hlasovacích lístků.   Což  by  v konečném výsledku  mohlo i dospět až  k  zániku obou politických  formací a  vyčištění slovenské politické scény. Uvidíme.

Tímto Slovensko  pokládám  za  okomentované a ještě jednou se omlouvám slovenským čtenářům.

Ale  všechno ve mně  doslova  pulzuje  k okomentování  českého rezultu.

Než se do  toho pustím je milou  povinností vypořádat s VÁMI, čtenáři  Kosy  jednu  milou věc  – totiž PODĚKOVAT. Za  to, že  jste  ve  velké  většině  PŘIŠLI!  Bylo to třeba, neboť  ONI přišli také. A  nakonec už  jste  to četli v neděli  – v momentě, kdy Praha  signalizovala  až  40% a  nakonec  ji překonala, to vypadalo  na velký  triumf  zastupujícího ukrajinského protektora  v Praze  a jeho Obludária.  Jenže … a o  tom  v  dalším,  Až po formálních  číslech.

Vím že  konečná data  všichni znáte, ale  jde  o pořádek. Takže  pár  screenshotů:

12

6

3

Prostý  součet  provládních a opozičních euromandátů,  včetně neparlamentních stran a sekupení  sděluje  naprosto  jednoznačně:

Fiala a Obludárium   se z poměru  12:9 ve  svůj prospěch  „dopracovali“  k hezkému  9:12!!!!

Neskrývám škodolibou radost. Tuhle  pokrytectví  si vůči  vám nehodlám dovolit. Jakkoliv  je  mi  právě ta  škodolibost   z půlky  hodně proti srsti. Protože  to znamená, že přestávám být komentátorem a  stávám se politickým  fotbalovým fandou a porušuji první, tzv. autorský  zákon  Kosy  – měřit  těm svým  o  těm  protivným stejným  metrem. A  do toho emoce  nepatří. Promiňte, ale nelze  jinak. Tentokrát, poprvé v  historii  Kosy za  celou dobu její existence  to nezvládnu potlačit.

Fiala  dostal  výprask.  Chtěl jsem jej  a činil vše, co je  v mikrosilách jednoho  obyčejného blogera, aby  k němu došlo.  On sice tvrdí,  že jako  6 mandátů  dobrý,  že  prý  jde o minimální level  toho, co považuje za  úspěch…  Povídali, že mu hráli!

SPOLU prostě ztratilo dva  mandáty!  Tedy  celou  1/4. Tečka!!!  Jasná prohra a  výprask.  A pro ODS o  to krvavější,  že  ONA  PŘIŠLA  o  JEDNOHO EUROPOSLANCE!! Prostě mínus  jeden  odeesák! Opravdu  chce  Fiala  namluvit,  že  jde  o úspěch,  byť minimální?

To druhé  ztracené  europoslanecké  křeslo  jde  a konto lidovců!  Šojdrová, co chtěla  dovážet  ty  siroty  z utečeneckých  táborů a  podstupovala  demonstrativní řetězové  hladovky  v Europarlamentu proti Putlerovi,  má  smůlu!  Voliči  jí  dostatečně  neocenili a  dostala  černou  známku! A  řetězově  hladovět  holt  bude  muset  doma…

Jediný,  vlastně jediná,  kdo ze  SPOLU!  může  být spokojená  je  Svetrová  Dvousvetrová.  Její houfeček  uhájil  dva a europoslance…. A  za sebe  dodávám  – BOHUŽEL! Nemrzí mne  exviceguvernér  ČNB  Niedermayer, protože  ten  představuje  odbornou kvalitu,  jakou  EP  neskonale potřebuje. Zbytek českých  europoslanců, při  vší  úctě k některým jménům, lze označit především   za  sbírku  větších  či menších papalášů a papalášek, kteří získali  na příštích 5 let  parádní živobytí.  Výjimku z tohoto  hodnocení  poskytnu ještě  Ivanu Davidovi a Kateřině Konečné.  Ale  Niedermayer  je  prostě  odborně jiná liga.  Jakkoliv se  s ním ve  spsustě  věcí  – jak  vnitropolitických, tak zejména  co do přijmutí eura,  zásadně  rozcházím. Nicméně  ctím jeho kvalitu a kvalifikovanost. A  to nikdo z  Česka s sebou  ve  stejné míře  nepřináší  ani náhodou. Tragedií  pro mne  ovšem  vyslání  syna  skutečného prezidenta  téhle  země  – Ondřeje Koláře  do Bruselu.  Tatík prezident  de  facto  to prostě  synátorovi, jehož  jedinou   opravdu známou politickou  akcí  je zbourání pomníku maršála Koněva  v době  tvrdých  covidových restrikcí, kdy lidé nesměli  ven,  zařídil. Když  jej prosadil  na  vysoké místo kandidátní listiny… Statečný to jinoch  se  jistě  stane  europarlamentním sloupem! Jak  jinak.  Než jeho, tak bych  byl  viděl  radši znovu v Bruselu  jeho předchůdce -Pospíšila. Zvaného tady u nás, odkud pochází  -Jiřina. Ten by tam  působil, pokud  jde  o jisté menšinové  agendy,  alespoň autenticky. Bez jakékoliv  ironie.  O zemědělství  by  snad  také neměl rozhodovat nezemědělec?!  Jakou autenticitu  nabízí  Kolář ml.?  Sochoborectví?

Ale  zpět  ke SPOLU a  výprasku, který dostali a z nich především Fiala!  Toho nečeká  nic pěkného.  Značná  část  ODS  do  tohohle projektu pro  evropské  volby nechtěla. Bránila  se opětnému spojení s lidovci a  pohrobky  po Kalouskovi.

Nejvíce  to komunikoval  samotný  eurolídr téhle  kandidátky  Vondra, když si s Vrecionovou za  tím účelem soukromě  nechali vytisknout  bilboardy a vyvěsili  je

Viz

Výstřižek

Tihle dva  č.1 a č.2 kandidátky  SPOLU se prostě  snažili od  ostatních odseparovat.  Za každou cenu!!!  Za  chvilku  si povíme proč! A bude to mít  grády. To mi věřte!

Nyní zpět  k tomu,  že  Fiala  si užije kvůli pokračování projektu SPOLU, jež prý prosadil pro eurovolby na sílu, nejspíš  takové pěkné  malé modré peklíčko!  Straníci  rozhodně  nebudou  spokojení  s tím jeho  přeci jen úspěchem!  A  tím, že  vynesli  do europarlamentu na  svých zádech  nejspíše jednoho lidovce a velmi pravděpodobně  i  prezidentského synátora.  Fatálním zátěžovým testem pro  existenci SPOLU  se  mi jeví podzimní  krajské a  senátní  volby.  Jestliže  dopadnou pro modré podobným  způsobem,  doufejme, že  ano,  pak se SPOLU odebere  do věčných  lovišť. To  už by  modráci nedali.

Mimochodem, troufnu si tvrdit,  že to je  nutná, nikoliv  však nezbytně postačující  podmínka,  k nějaké  budoucí spolupráci ANOšéfe  s ODS, na kterou mi to vychází po příštích parlamentkách… Babiš nutně potřebuje  k  takovému, neváhám říci  -budoucímu  podvodu, na své  voliče, aby  ODS  sestřelila  Fialu a jeho  křídlo a  nastoupili pragmatici typu jihočeský  hejtman Kuba. A  SPOLU  je  Fialův projekt. S ním stojí a padá. Takže  je zdárně  nakročeno. „Zdravé síly“ v  modré  partaji už nějakou dobu čekají, aby mohly  uskutečnit  domácí zabijačku, ale  jistě  usilovně  brousí někde  v přítmí nože…

Ale  tím  ani náhodou  Fialovy  trable s  eurovolbami  nekončí.  Přidejte  k tomu nenaplněné  ambice.  Například  rodiny  Bendů!  Kdy   euromandát jistě obrečel příslušník  jejich klanu  – jistý Mgr. Filip  Benda, takto  člen  bendovské  famílie.  Bruselské prebendy  se nekonají.  A  to  si stál na pozici  číslo 8. Což ukazuje, s jakým výsledkem se ve SPOLU skutečně  počítalo!  Vlastně to  vyznačuje  až pozice  č.9, kde  trůnila  matka  syrských sirotků Šojdrová.  Tu  jistě  lidovci do Bruselu  hodlali dostat  znovu. Zkrátka  SPOLU to viděla  na totální  vítězství a  9 fleků. mají  6…. Fiala  nechť  pábí, co hrdlo ráčí. Dostal  výprask a  čekají ho jen a jen  potíže. Marek Benda  se opravdu ale opravdu  zlobí. Tolik loboval za  svého příbuzného Filipa a on  chudák.. no chudák? Jako ředitel kabinetu ministra  financí??!!  Ale ten Brusel by byl lepší, protože  ředitelování u Stanjury  je nejspíš  tak asi jen  na  něco málo přes  rok. A pak hrozí  obyčejná práce… Brrr!  něco, co  hlavní Benda  za  svého života ani nezkusil!  A když navíc  ví,  že  rodinkačření  na  naeuurokandidátce  SPOLU  je v  jeho rodné straně  zásadní  kvalifikací! A vynáší!

Přiznávám, ten  obrázek Vondry a Vrecionové  není v  tomto článku náhodou.  Že  tvoří  na tom billboardu pěkný  pár?  Jako z knížky?  Opakuji, jde  o č.1 a 2 kandidátní listiny SPOLU.  Dva  z ODS, když  jinak je přísně uplatněno pravidlo zipu???  Nepřijde vám to zvláštní?  A  co  ten  naprosto šílený  hon  na  zbytek  kandidujících  na hlasovacím lístku  č.17?  Jen, nedej nejvyšší , aby  se  tam nevyskytl žádný  tzv.skokan!  Aby lidovečtí  voliči  nekroužkovali  ty  své, jak jsou zvyklí  a nevytlačili  například  modré od  eurokoryt. Proto  šel z kandidátky  druhý  Okamura!  A nejzvláštnější   mi ovšem přišlo zablokování  Kalouska co by kandidáta pro tyto volby!! Kvůli tomu,  že by nepochybně  všechny přejel! Říkáte,  že  Vondrova  ješitnost  to nedopustila?  Možná!  Ale já za  tím vším vidím  něco úplně  jiného. Vraťme  se  k hrubě  zklamaným  Marku a  Filipu Benovým,  kteří prostě  ten pelech  v Bruseli pro  rodinu neurvali!!!  Na  rozdíl od  Vondrových!!!!  A  ti to dokázali  už nejméně podruhé!!!

Ptáte se jakých Vondrových?  Že  nikde  žádnou Martinu Vondrovou  s  níž má  Saša  tři potomky, nevidíte? Máte pravdu. Ale  mrkněte  nejdříve znovu na  ten  billboard  Vondry  a Vrecionové.  A pak na následující  informaci  z Wikipedie

Je ženatý a s manželkou Martinou má 3 děti: Vojtěcha (* 1991), Annu (* 1993) a Marii (* 1996). Z mileneckého vztahu s Veronikou Vrecionovou (tehdy pracovnicí kanceláře prezidenta republiky) má syna Jáchyma (* 1992).[7][8]

Mám  tuhle  informaci už  řadu let a  nikdy  jsem ji zatím nepoužil. Kosa prostě NENÍ a nebude bulvár. A  zůstala  by  nepovšimnuta, kdyby….  kdyby  současná  vláda  nebačovala  tak nepřijatelným způsobem,  kdyby alespoň trochu hájila  české  zájmy, kdyby  tak  slouhovsky nevycházela  vstříc  cizím zájmům, kdyby  tak brutálně  neožebračovala  vlastní národ napříč  věkovými a  sociálními skupinami, kdyby  neporušovala  soustavně  všechno, co  slibovala  ve  svých  volebních programech, kdyby  tak mohutně nelhala, kdyby … kdyby .. kdyby… Je toho prostě  moc. Takže  holt  si  o Vondrovi a  Vrecionové  povězme. Nikoliv  kvůli drbům. Ať si každý  žije, jak uzná  za  vhodné a  má za  správné. Oni dva  to zkrátka  měli a mají takhle.  Je to jejich záležitost. Ale nikoliv jen jejich. Ne od  chvíle, kdy vtrhli  do vysoké politiky, ne od  chvíle, kdy  jsou mezi  21 vyvolenými  za  ČR, ne  od chvíle kdy  se ODS a všechny  tři hlavy SPOLU  chlubí  tím, že provozují  hodnotovou  politiku!!!  Což je politika, kde neplatí nic  než  ty  nejopravdovější  ze  všech  opravdových  hodnot a  zásad, kdy prý jsme příkladem celému světu!  A zřejmě takovou  neotřesitelnou hodnotou je,  že  Vondra  musí  sehnat nějaký hodně  teplý  a příjemný  ďolík  pro svou …co?  Netuším, jak to mezi nimi je a  ani to  nechci vědět.  V každém případě Vondra  zaostal  za  dalším takovým  modrým  výlupkem  – ano mám na mysli  jistého Nečase, který  si svou… no prostě svou Vrecionovou  vzal za  manželku. A bez  společného dítěte. A  živí ji  sám a  za  své.

Vondra na  to šel jinak  – ten  té své  zařídil , dá se říci  – trvalou  živnost.   Za  peníze  daňových poplatníků. V europarlamentu. Výnosnou. Jak moc? Takhle:

Plat 200 tisíc, další peníze za účast, zlatý padák. Jaké výhody čekají europoslance?

To je  hodnotová  politika  v pravém slova  smyslu!!! Ta  hodnota se  z  té politiky  dá dokonce i  spočítat.  Každý měsíc. Další také. Prostě  hodnotová politika. A  k tomu  ještě prorodinná, nemyslíte?

Už  chápete, proč  si  Vondra prosadil, že  když SPOLU i  pro eurovolby, tak on  jako  č. 1 a Vrecionová, proti pravidlu  zipu č.2????

Už  chápete, proč  nesměl na  tuhle  kandidátku žádný  skokan a zejména  ne Kalousek? Vrecionová  totiž  představovala  jasně  tzv. slabý  kus!  Na  rozdíl od  Niedermayera, ale i Zdechovského. Však ji taky  oba  hravě  překonali!  Ona   reprezentovala  přesně  tu personu, kterou lze přeskákat na preferenční hlasy a  na její  úkor  se  dostat do Bruselu!!!  A  tomu se Vondra  rozhodl  za každou cenu zabránit! Proto  ten  společný  billboard, kterým tak  hodně  naštval  jak Fialu, tak oba  SPOLU partnery!!!  Uznejte  navíc, že  Mára  a  Filip  Bendovi se nutně musí  za  této konstelace  cítit  odstrčeni. Ba podvedeni. Protože Saša  Vondra se o svou  rodinu,  řekněme – rodinu  širší,  co  do  europoslaneckých míst  doopravdy  stará.

Protože  Vrecionovou  to ani náhodou nekončí!

Velmi mne  zarazilo, že  SPOLU umístilo na  pozici č. 6 jistého Mgr. Ondřeje  Krutílka!  Jako odeesáckou  stranickou  trojku. Před  Filipem Bendou…  Divné, prapodivné…  Nevysvětlitelné. Jak  se tam ten no name  dostal a proč? Záhada ovšem  jen do doby, než  člověk  mrkne  znovu  na stránky ODS, kde  stojí  krom jiného toto:

Od eurovoleb v roce 2019 působí jako šéf kanceláře europoslance Alexandra Vondry.

Záhada  vyjasněna!  Ne,  Vondra  a Krutílek  NEJSOU  fyzickými příbuznými.  Ale  aniž  bych  chtěl cokoliv  naznačovat,  tak  v klasické literatuře  je  dobře  popsán  jistý  Tom  Hagen a  jeho přináležení  v  rodině  Corleone… Opakuji  – nejde mi  dehonestaci přes  nějakou  mafiánskou story. Z toho  Vondru a, krutílka  a Vrecionovou  ani mikroskopicky  nepodezírám!  Ale z těžkého  rodinkaření a nepotismu v každém případě  ano.  Prostě  rodina  je  rodina  akoho  přijme, o toho se  Saša postará!

Marek A  Filip Bendovic  nepochybně  vnitřně  vaří!!!  Vondrovi projde… no Vrecionová a  teď  i  tajemník Krutílek!!! Na jejich úkor!  Stejně  to určitě  vidí  i lidovci. Nejen  kvůli  Šojdrové, ale  proto, že  prvním pod  čarou zůstal mladý  Talíř  – ano syn bývalého lidoveckého  ministra  kultury!  Jak ten  chudák  k tomu přijde, že  on je „jenom“  vicehejtmanem  v Budějovicích  a mandát mu už  po prázdninách skončí a  kdo ví, jestli znovu přijde k lizu!  A navíc  kvůli nějakému  Vondrovu podržtaškovi!!!

Taková nespravedlnost!!! Tohle  nezůstane  bez  důsledků!  Vnitro odeesáckých a  vnitrokoaličních ve SPOLU. Viděl  jsem lidi s e těžce na  smrt  rozhádat  kvůli  10 Kč…A tady jde o balík,prebendy a prestiž!

Připomínám znovu – nejde a nešlo mi  o podání  bulvárních informací. Ale když  konstatuji,  že  Fialu čekají kvůli eurovolbám a jejich výsledkům mimořádně  těžké  časy a  to jak uvnitř  vlastní partaje, tak s kolaborujícími stranami ze  SPOLU, nutně  muselo být pro vás  doloženo  co a  jak.

Ještě  přidám v tomto směru  jedno podivení.  Vzpomínáte, jak na  Babiše  vytáhli  jeho syna? Za mne právem. Nepřijde vám podivné,  že  žádná  novinář  se nezajímal  o vztah Vrecionové a  Vondry? A Babiš, co prý vedl odpornou  kampaň a  má na každého estébáckou  složku, ani nikdo jiný  z protivného politického tábora  o tomhle  ani nemukl?  Mně  ano.

Zejména, když  se  jedná o hodnotovou politiku.

Tím došlo jakž tak  k vypořádání SPOLU.  Ale  ještě  zde máme  dvě  další  hlavy  od pětihlavé saně  -Piráty a  STAN.

Začněme  Piráty.  Ti  dostali,  k mé nelíčené radosti,  stejný  výprask  jako  Fiala. Ze  tří europoslanců  zůstala  jen Gregorová.  České  bruselské pirátstvo, dle mého soudu  představuje, s výjimkou Jourové  to nejodpornější,  co  tam z republiky  odešlo!  A  je nutné  konstatovat,  že  z té jejich původní zdivočelé  bruselské trojky  tam  zůstane  Gregorová….  Ta  největší katastrofa.  Ale mínus  dva  je jinak príma  zpráva!!! Škoda, že ne  mínus tři. Snad  příště.

Nářez  i přes  to,  že  kampaň  pojali opravdu po pirátsku,  nějaká  autorská práva jim nic neříkala a  bezostyšně  brali, co kde viděli a nebylo zrovna  přibité!  S režisérem Anděla  Páně  Strachem si teď  nejspíš  užijí!  Opět  – hodnotová  politika jak se  patří. Moje babička  říkávala,  že  kdo ukradne polínko, ukradne i celý les… Ale  fakt je, že s Piráty  žádnou zkušenost  nezažila.

Dostáváme  se ke  STAN.

Ti se netajili  velkými  ambicemi, podporované ještě  silnějšími  řečmi. Fakt je  že  Rakušanova  Tour de  nepřátelská  hospoda  se  ukázala  být  skvělým  marketingovým tahem. Preference  vyskočily až na nějakých 15% a  to  si mysleli, že  jako jde o minimum protože  získali jako jedničku  na  svůj  seznam Kandidátuši!  Samozřejmě  Nerudovou.  Kandidátuše  kandiduje úplně  na všechno, kde jsou nějaká  love  a vysoká  společesko politická prestiž, úměrná jejím  neskonalým ambicím.  Jako prezident, premier, eurokomisař a  tak podobně.  Nebo aspoň europoslanec. Aspoň…

Kandidátuše by  klidně  kandidovala  i  na  pozici mozkového chirurga,  kdyby to jednak  šlo a jednak  s ní  byla  i ta společensko politická prestiž!  Naštěstí pro české zdravotnictví a  nás  pacouše, nic takového možné  není. Takže  Kandidátuše, spolu s  dalším takovým  – Farským,  nakonec  skončili v Bruselu.  Ale  z těch původních  15% preferencí  zůstala  polovina!!!  A  až  pátý  flek, dokonce  i za  Kateřinou Konečnou!!!  Bravo  Kandidátuše!  Za  tohle  vděčí ministr  vnitra  Rakovina  jen a jen  jí! Její  dílo a to jak seprezentovala  v předvolebních kláních. Bída  a zoufalost. Totální prázdnota a dutohlavost. Holt  má nevýhodu , že  je mladá a krásná….Já za  sebe  říkám, že  rozhodně  dělala  čest  všem vtipům o blondýnách!  A dodám ještě něco  – kdyby STAN  jako  volebního lídra  nominoval někoho  normálního, nejspíš  by  Fiala  prohrál ještě  daleko více!  Takhle  část stanujících opustila  těsně  před  startem kemp a    přeběhla  v záchvatu  hrůzy  na poslední  chvíli  ke  SPOLU!

A  pak  také  k Turkovi. Kdo  ví proč  si z něj Kandidátuše  usmyslila  vyrobit  terč  své  vlastní  ostrovtipnosti.. No ostrovtipnosti.. Kandidátušnosti.  Výsledek  je  až fantaskní – Turek ji a celý STAN  i s Rakušanem, na první  dobrou,  přejel  rozdílem  třídy. Byť  europoslanců  mají  stejně.  Jenže  na  hlasy  je  to o  20% v  Turkův prospěch!!!

Turek se stal  fenomenem  těchto  voleb.  A  naprosto plasticky  ukázal  zešílení  green dealu v  celé  šíři. Přišel v podstatě  s triviálním programem  – auta  nedáme, auta  chceme,  spalovací motory  zejména  ty  diesel především. A tohle mnoha lidem  stačilo! A já se  nedivím.  Takovéhle jednoduchosti, polopatické a hrající jak na  emoce  tak na selský  rozum  zabírají  vždycky. Netuším,  kam se  Přísaha  a  speciálně Turek  v budoucnu  pohnou a  v co se vyvinou. Nemám  jej nakoukaného a načteného.  Ale nepřekvapí mne, když  si  zažijeme  českou obdobu  italského komika  Bepe  Grilla a jeho Pěti hvězd… Turek  je prostě  šampion eurovoleb. V každém ohledu. Možná, že  jsme  svědky  nového politického fenomenu a  Babišovi nebude  nutno kolaborovat s  ODS. Kdo  ví. Rok je  v politice  hrozně  dlouhá doba. Ale na Turka  se určitě zaměřím.

Pojďme  dál.

Nemohu  jinak  než  být  spokojen s  výsledkem kandidátky  číslo  26. Správně  -STAČILO!!!

Nejen  že  Kateřina Konečná  nepropadla,  ale  za  svou  formaci už  nebude, při daleko vyšší  účasti než minule  – sama. Ovšem tím se dostáváme k zásadní  vadě na  kráse  – čímž  rozumím fakt, že  ji  do Bruselu  doprovodí Dostál!!! Tohle je  za mne obrovský  nonsens.  Jde  o politického přebíhače  par  excellance.  Jak je  to dávno, co  byl stínovým ministrem zdravotnictví??? To  je  prostě potížista  z povolání a  celým svým založením. Antivaxer,  jehož  si osobně  spojuji  s nejednou  zbytečnou  ztrátou lidského života  za  covidu. On  zapříčil,  že jsem se rozhodoval  nějaký  čásek než  jsem podpořil kandidátku Kateřiny  Konečné a  paní Dúbravskou  a pana Jandejska… Stejně tak  jsem to měl  u  Rédové. Ze  stejné  kandidátky.  Nicméně, stálo za  to  tahle  dvě  jména překousnout.   A  jestli  někde  potížista  Dostál  má  pletichařit, tak  ať  to zkouší v  Bruselu. Lepší než tady  v ČR.

Ale  výsledek  jak STAČILO!  tak speciálně   Kateřiny  Konečné  je  absolutně  super.  Porazili  ministra  Rakovinu  s Kandidátuši a  KK  sama  získala  skoro stejný počet preferenčních hlasů  jako  hodnotový  prorodinný politik Alexander  Vondra. Rozdíl je  zanedbatelný!  Uznejte  – to nemá  chybu!

A  co  kandidáti za Kosu – paní  Dúbravská a  pan Jandejsek?  Benchmark  představovala  paní  Jarmila. Pan Jandejsek, jako obecně známá osoba získával preferenčáky sám o sobě. Napříč  republikou. Ale paní Dúbravská? Nakonec  si zaúčtovala  necelé  2000 kroužků. Pan Jandejsek přes  5000. Z  toho se dá  tak nějak dovodit  reálná  síla  tohoto blogu. Uznávám  – není to nic  moc.  A  byl jsem si toho předem vědom. Umím  jak počítat, tak si udělat  nějakou  tu projekci.  Mimochodem,  byl jsem v ní rozhodně výrazně  lepší než Dr. Michal Škop v  té  pro Seznam.  Neposmívám se  mu.  Není proč. Ale  za mne učinil  naprosto triviální chybu a proto jeho predikce  z neděle  se ukázala  být  zcela  mylnou. Ale  to je na jiný  článek. Zpět  k tomu, jak  ne/vyšlo doporučení Kosy.

Děkuji ještě  jednou všem, kteří na mne  dali. Moc  si toho vážím.Jsem přesvědčen,  že  kdyby se naše preference reálně  došlo,  tak bychom  teď konstatovali, že  jsme do Bruselu poslali  to vůbec nejlepší a nejkvalifikovanější  z českých  kandidátek.  Jenže  Kosa je příliš  malá. I tak to ale  stačilo nebo aspoň  přispělo k jasné porážce  DOZIMETRu  a Kandidátuše.  Jasné!!!  A  v konečném  výsledku  blamáži Pětihlavé saně.

Poraženým je bez  diskuse Okamura.  Chtěl se rozkročit  doprava, kde si myslel, že  získá odpadlé  voliče od  vládního tábora. Proto  poslal  antisociála  Macha  jako jedničku a jako trojku  Majerovou.  Uniká mi, že  tak zdatný a protřelý  politický  agent  s teplou vodou a obchodník s  deštěm si neuvědomil, z jakých  sociálních vrstev pochází jeho elektorát a  ten že  Macha prostě  nezkousne!  Nezkousl a stačilo  velmi málo a Okamurovy  hlasy propadly. Mínus  jeden. Ale naštěstí  do Bruselu  kráčí, po zásluze Ivan David!  Odpracoval si to!!!  A Mach klidně může  přeběhnout  do další partaje. Okamura  ztělesňuje opoziční blamáž.

Zbývá  nominální  vítěz a  tím je  BABIŠ!  Opět  hrála  Pětihlavá  saň  oblíbenou  frašku na  Antibabiše. A tentokráte pohořela.  Tohle  už  tak úplně netáhne. A  když k tomu přidáte  Kandidátuši a  SPOLU, tak jak  je  popsáno, tak Babiš  prostě  vyhrál. A nejspíš  to vítězství je minimální, protože  souhlasím s  výrokem, že  část hlasů mu sebral Turek.   Má s odstupem  nejvíce  hlasů, byť jen  nakonec  jen o jeden mandát  více.  Ale  Obludárium porazil na hlavu. Získal vavřínový věnec  vítěze. Navzdory  všemu.

Radost nebo žalost  z tohoto  faktu?  Obojí najednou.  Opakuji -Babiš  je  součástí problému zvaného evropská  uHnie! Součástí a nelze  jinak. Když budete  majiteli Agrofertu nenapadne  vás  jednat  jinak, protože byste  ve velkém poškozovali  svoje zájmy. Podívejte se  na Vondru  a  pak na  Agrofert,  zaměstnávající  desítky  tisíc  lidí!  To není  omluva, nýbrž konstatování  faktu.

Ale  druhá  část  dvojjediného  úkolu

  • zkusiti  zreformovat uHnii na  unii
  • napráskat  Fialovi a Obludáriu

nebyla  splnitelná  bez Babiše  a ANOšéfe!  Stalo se. Tohle  je  Babišův  přínos. Na  druhé straně,  velmi se bojím  jeho budoucího spojenectví s ODS… Uvidíme  na podzim.  Až přestaneme  chodit  na pláže, v  krajských  volbách se  to ukáže.

Jinak  ta  sestava  co posílá  do Bruselu…. No to je tedy  také lahůdka! Zejména první dva placy -Dostálová a  Pokorná Jermanová, nazdar  hodiny!  Obě  mají  na triku řadu skandálů,  kdy mít trochu světloplachosti,  tak  z baráku nevystrčí nos, natož, aby  zastupovali někde  republiku!  Na druhou stranu – tentokrát Babišovi  nehrozí, že  by mu provedly  totéž  co  Jourová, Charanzová  nebo Dlabajová a  zcela  se, v zájmu vlastní kariery, vymkly  jeho kontrole. Ta  stojía  padá s  Andrejem. Proto je tam ostatně  ANOšéf  dal.   Odměna  za  věrnost  a poslušnost!  Nic  jiného. Katastrofou českého voliče  je, že  TOHLE  stačí  na největší počet preferenčních  hlasů!  Být poslušná  hlasu svého pána…

Porážka  Fialy  a Obludária  je  velkolepá!  Uměl bych si sice představit ještě  větší, ale  nebuďme  neskromní!

Ta porážka  přišla  přes  všechny možné podtrhy a  podrazy  z různých stran, kterým byly  opoziční a neparlamentní strany  vystaveny. A že jich  bylo přehršel. Zejména  od  informačního mainstreamu. Ten útočil a  to velmi  nevybíravým a leckdy  až zákeřným způsobem,  především na  ANO a Babiše  osobně. Viz  rádo by  satira  Vlevo dole takového Seznamu  nebo fláky od  Reflexu. Leckdy  až sprostota. Vydávaná  za jedině  správnou  žurnalistiku. Totéž platí  o  Konečné v ještě  větší míře!!!

A  vrchol všeho pak představovala  poslední  závěrečná  debata  na  ČT, ve  čtvrtek před  volebním pátkem!!!  Kam  ČT  NEPOZVALA  neparlamentní  subjekty. Tedy  Konečnou  a Motoristy.  Za  to  SPOLU zastupovali  všichni tři předsedové, ačkoliv  šlo o jediný  volební subjekt!!!

image

Jestli takhle  nevypadá politický podraz a křivárna,  ve  snaze ovlivnit  na poslední chvíli  výsledek  voleb,  tím, že  ti MÍ  hrají přesilovku  5:2, tak potom  už nic!  Tenhle  faul  nepochybně  nebude  a nesmí být  ČT, jakkoli  jsem její velký  fanda,  zapomenut a odpuštěn!!  Nesmí!

Nezabrala  ani snaha  o  zcela  falešná a nevěcná témata – viz  nesmyslný  nájezd  hradního futrála  vší moudrosti  na  zavedení  Eura!  V  dnešní době  ekonomicky  zcela  nesmyslného  a  výrazně  naší ekonomiku poškozujícího  kroku!   Fous a  Obludárium  akcentem  na  tenhle  nonsens  dosáhli  jen toho,  že  na nějakých dalších  5 let není ve  hře. Euro prohrálo spolu s Fialou, Obludáriem a hradním Fousem.

Výsledky  českých eurovoleb  získaly  podobu jakou  mají. Nutno je potřeba  zodpovědět otázku -PROČ?

Protože  se zkrátka ukázalo,  že  současná  vládní politika  je založena  na lži a klamu!  A  že jediné  téma, jenž  Fiala  a Obludárium hrají  je  – Ukrajina. Nic  jiného.  Hospodářský  a  společenský  život  jsou  na pokraji rozpadu. Společnost  ve  studené občanské  válce, údajné  nedotknutelné  hodnoty v nejlepším případě iluzí,  odlišný  názor  důvodem k perzekuci,  atd.  atd.  A ukazuje se, že  většina  lidí  už toho  Fialova  ukrajinského Absurdistanu  má plné  zuby!  Proto!

A poučení největší  -Fialo,  tvá  ukrajinská  agenda  lidem  vadí a  to  obrovsky. Proto jsi prohrál. A nejenom ty, jak se pokusím dokázat  v příštím pojednání  o  celoevropském pohledu na  eurovolby.

Ukrajina  představovala  konečný hřebík do rakve  vládních eurovolebních  nadějí!

Dobře jim tak!

Je  to všechno?  Skoro.

Ještě  třeba  vypořádat  ty,  co se  nedostali přes  5%.  Například  Rajchla.  Opakovaně na  mne jeho  zastánci najížděli,  že mu křivdím, nedoceňuji  ho a dokonce, že  jsem v  žoldu mainstreamu   a mám  jej defamovat  na  alternativě.  Ukázalo se, v  čase, že  má  nedůvěra  byla oprávněná. A  že  odhad, co je  zač, když  byl  bafuňářem na  FAČRu ,kde není možné, aby  se  tam člověk opravdu  hodně  neušpinil,  se ukázal být  přesný. Viz jeho vnitrostranické  čistky, viz  lidi, kterými se obklopil. Stejně  tak se potvrdil můj odhad,  že  uspět může  max  jeden  subjekt  z trojky  Rajchl, Svobodní, Motoristé. Hráli  o  stejné  voliče – středopravé, odpadlé od Obludária.  Rajchl a  Svobodní  jsou prostě  zahozené  hlasy.  Podle očekávání.  Dohromady  3%  z celkového elektorátu!

Podobně  na  levém křídle.  Tady se propad postarali  různí  sirotci po  sociální  demokracii!  Z Lidového domu, od Paroubka a tak podobně. Dohromady  další  2%. Přidejte  si k  tomu  Zelené a  zjistíte, že  na levici propadly  3,5%.

Takže  zbytečný propad  vlevo i  vpravo souhrnně  6,5%  o  něž  by  byli  Fiala  a Obludárium přišlo.  Tohle  už je nezanedbatelná  síla. Což pak se nikdy nepoučíme?

Tragedií  je pro mne  trvalý sestup  sociálních  demokratů a jejich  principů do nicoty.  Miloši  Zemanovi se jeho vendeta   na  socanech povedla  naprosto dokonale. Doslova  je  vyhladil. Trvale.  Pokud  se  ovšem nenajde  nějaký  mladý , schopný  typ se znalostmi  a tahem na  bránu Jiřího  Paroubka, vizáží kdysi jihočeského  hejtmana  Zimoly a  praktické  nenápadnosti Zaorálka.   Ale  nejspíš  už  je  pozdě,  i kdyby  zaťukal na  dveře  Liďáku ještě  dnes  večer.  Tam zřejmě  už  nikdo nepochopí  ani  zlomek toho, co došlo Kateřině Konečné.  6e  35 let po převratu je nějaké  Bohumínské usnesení  a eventuální slintání  mainstreamu bezvýznamné.  Že je potřeba založit  pevnou a  odolnou  levicovou platformu o obrysech klasických levicových témat!  Tohle  je  prostě pro Šmardu a  spol.  nepochopitelné. Komu není rady, tomu  není pomoci!

Tak a  tohle  je pro dnešek  vážně konec. Vlastně ještě  ne. Jeden  z kosířů mi právě poslal  twitteroý status  od  klučíka  Kovandy:

Výstřižek

Vládní strany  předvedly  v praxi, jak  umí  šetřit sami na  sobě! Vzpomeňte  si na  to, až  nám zase  něco  budou brát!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.