Eurovolby v celoevropském pohledu


I dnes  dám jen jeden  text.

Po analýze  eurovoleb  z  českého a  slovenského pohledu  nezbývá,  než se  pustit  do nějakého komentu jejich  výsledků  z  celoevropského hlediska.  Konec konců, tohle  je  deklarovaný a  vlastně  ten pravý  účel tohoto  hlasování  napříč  kontinentem.  Jakkoliv  nejspíš  v každé  členské zemi  EU šlo zároveň také  o  účtování  s  vládou. Alespoň  v těch státech,  jejichž  sdělovací prostředky  se  dostaly  v  sebemenší  míře na  vlkovo  sklo to přesně takhle  fungovalo.  A  s výjimkou několika  málo zemí – zejména  u Baltů a také v Polsku  z toho  vládnoucí  garnitura  rozhodně  nevyšla  nijak  dobře. Více  méně  všude  zaznamenali současně  vládnoucí  papaláši  citelné porážky,  někdy  až  devastující.

Přemýšlím,  jak  tenhle  článek vůbec  strukturovat a na  co dát  hlavní akcent. protože  toho mám  v hlavě  i na  srdci  velmi mnoho.  A  rovnou přiznám, že  na  rozdíl  od běžných  dnů  ani nejsem  schopen  si  to  utřídit.  Takže  nejspíše  z  toho vznikne  dnes  klasický pall mall, v  tom lepším případě. V  tom asi pravděpodobnějším pak  dort pejska a  kočičky,  kam  se pokusím nacpat to, co mi přijde nejzajímavější a  nejdůležitější,  ale  s rizikem, že  to nemusí  být  ke konzumaci….

Čím začít?

No  asi komentářem k eurovolbám  od  v současnosti  nejchytřejšího tuzemce  – hlavy pomazané a  futrála  vší moudrosti z Hradu:

Pavel: Nemůžeme ignorovat rostoucí podporu extremistů v Evropě

„Nemůžeme ignorovat rostoucí podporu extremistů v Evropě. Musíme tyto hlasy vnímat a pochopit, proč k tomu dochází. Věřím však, že základní hodnoty EU v otázkách bezpečnosti a demokracie zůstanou nezměněny,“ napsal český prezident.

Zdá se, že  už  hradní  fous  také  načichl  odérem nadčlověčenství  a  funkce  prezidenta nějaké  ČR  už  dávno nedostačuje  jeho  ambicím a apetitu, takže  začíná  mít neodbytný  dojem, že  je  řiditelem zeměkoule!!!   Tak jemu  dělá  starosti rostoucí podpora  extremistů v Evropě?   To jsou věci!!!  Není na  čase, aby  mu  někdo vysvětlil, že  šlo o  volby, kde  platí  že jeden občan =  jeden hlas?  Že  každý  má stejnou hodnotu?   A že  ty  volby proběhly  /zatím/ ještě  svobodně, takže  občan  volil dle  svých priorit  a preferencí a  svého pohledu na svět, na  což  má /zatím/ nezadatelné právo?

Zjevně  futrál vší moudrosti není  spokojen  s konečnými  výsledky.  Tak  co takhle  vyměnit  voliče? Napříč  Evropou  pane  Fous?  To  by  problém vyřešilo, ne?  Protože  ono  to,  s výjimkou opravdu  několika  málo zemí,  dopadlo všude  více méně  stejně. A  rovnou  i dodám, pro takové  jako vy, stále  ještě  příliš  dobře.

Ovšem nebyl  by  to  futrál vší moudrosti, kdyby  nenavrhl  řešení. Viz  jeho

Musíme tyto hlasy vnímat a pochopit, proč k tomu dochází. Věřím však, že základní hodnoty EU v otázkách bezpečnosti a demokracie zůstanou nezměněny,“

No tyhle  hlasy  takoví jako  vy  měli vnímat  už  dávno.  Nejméně posledních  10 let!  Jenže proč  byste je poslouchali, když  je  šlo prohlásit  za  dezinformace, trolení, hoaxy, produkty  hybridní  války. Jakkoliv  se  objevila  sebemenší kritika  současného systému  a/nebo  jeho představitelů!   Nedávno vyšel interview  s bývalým šéfem EU  Junckerem, Vyšel  v  Lidovkách  jako placený s  titulkem

Mohli jsme být méně arogantní

Já  z něj dosáhnu jen  na  ten  titulek,  ale ono to vlastně  stačí!

Není  tohle  náhodou  takhle  jedna  z příčin  toho, jak  eurovolby  napříč  kontinentem dopadly?

A není  a nebyl  arogantní nejen  Brusel, ale  také  vy  a  celá ta  vaše  smečka, co vás  dostala  na Hrad?

A moc  pěkně  zní  v  této souvislosti   ta  druhá  moudrá  věta  hradního  fouse:

Věřím však, že základní hodnoty EU v otázkách bezpečnosti a demokracie zůstanou nezměněny,“

Takže  mi nezbývá, než se opět zeptat. A hned několikanásobně:

Co když  příčinou problému  jsou právě ty základní  „hodnoty“  EU?   Co když  si evropskou  bezpečnost a  demokracii  už  nadkritická  část  občanů  EU  představuje  úplně jinak, než  jak je jim předkládáno, respektive  VNUCOVÁNO?!  Co když  mají  už  víc  něž po krk nucení vyznávat na  cokoliv  jediný  správný a povolený  názor?  Co když   se jim už k smrti příčí šikana, které  jsou vystaveni  ze  strany  vládnoucích politiků a  masmedií,  kdykoli  se opováží vyjádřit  cosi  odlišného od  jediného povoleného a vždycky  správného?

Jsem jen obyčejný  člověk. Který může  posloužit  jen svou, už ne zrovna  krátkou  životní zkušeností.  S  bolševikem  jsem kolaboroval. Ale  jen tak málo,  jak to jen bylo možné.  Že bych  vlastnil  rudou knížku nikdy nepřicházelo v úvahu. Stejně  tak  příslib jakékoliv  spolupráce. Nepotřeboval jsem dělat  karieru  tímhle  způsobem.  Takže  nebylo třeba  převlékat  kabáty  a omlouvat se  za  své minul politické postoje  jako  řada  současných papalášů, včetně  těch nejvyšších.  Za bolšána  jsem si dokázal udržet  svébytné samostatné  myšlení. Na  rozdíl  od  různých  agentů. O  totéž  se snažím  i posledních  35 let. V době, kdy se  z agentů stávají prezidenti a  premieři.

Jenže  zatímco komunisté, pokud  člověk  chodil do práce a  staral se o rodinu, ho nechali  více méně na pokoji,  tak dnes mi jsou vnucovány  tzv. hodnoty  horem dolem.  Prý  nebudu  smět topit  co nevidět  v plynovém kotli. Prý  nebudu smět  jezdit  autem se spalovacím motorem. Prý  jsem  automaticky  homofob,  když  si myslím  že  LGBT agenda  je  svým  způsobem  nenormální, stejně jako změna  pohlaví. Prý ohrožuji zeměkouli a její existenci, když  si  myslím,  že  green deal není  žádná  hodnota, ale koncentrovaná  idiocie, Která  Evropu pošle  mezi rozvojové  země.  Prý  jsem  ohrožením bezpečnosti, když si  myslím, že  už  dávno  ukrajinská  válka  neměla  existovat a  že  je  zcela  mimo  náš  zájem. Takže  nosím na  čele  nálepku  -chcimír.  Kupodivu  není nalepena  na  think thank  Rand Corporation,  který  už před  rokem  více  méně  napsal totéž!

Takže  když  to shrnu – co když  onen  nárůst hlasů pro ty, co se  našemu  futrálovi  vší moudrosti  nelíbí, je  dán především  těmi JEHO   hodnotami, které  se nemají změnit?  A to proto,  že  je  lidé  napříč kontinentem  buď  za  žádné hodnoty  nepovažují nebo  nanejvýš  za falešné? A že  tudíž  to, co chtějí, je právě  a zejména jejich změna?

Co myslíte, je  tohle  schopen  hradní mozek  pochopit?!!!

Pojďme  si dát  nejdůležitější  čísla a grafy:

Nejdříve  si  dáme   národní  výstupy a  mapu  vítězů v  na kontinentu:

Výstřižek

VýstřižekVýstřižek1Výstřižek2

Výstřižek3

Nyní je na řadě  složení  budoucího Evropského parlamentu:

VýstřižekVýstřižek1

Spousta  barev, spousta čísel? Kdo se v tom má  vyznat?  Máte pravdu. Navíc  si  troufnu tvrdit,  že se v  tom doopravdy momentálně nevyzná  vůbec  nikdo! Kromě  národních  součtů  jsou ty za  celou  Evropu  plus mínus  autobus. A  to nikoliv  autobus zaparkovaný, nýbrž jedoucí!  Míním  tím  zejména  ten celoevropský  koláč  a součty.
Proč  že?

Protože  europarlament  ani zdaleka  svou strukturou  není totožný  s těmi národními. V ČR  stačí, když  se  vláda opírá  o pověstnou  101 a při důsledné  disciplinovanosti  svých oveček  vládne jak potřebuje.

Moc  v  europarlamentu  dlouhodobě  drží  spojení  mastodontů, tedy  Evropské lidové strany a  evropských  socialistů,  plus  od minule  frakce  Rennew. Prostým  součtem zjistíte, že  dohromady  dají  400 mandátů a  na vládnutí  jim teoreticky  stačí  361. Takže  pohodlná  většina?  Jestli vůbec  většina  se teprve  ukáže.  A bude to  dřina, o tom nepochybujte!!!  Ale nikdy  pohodlná!  Pravý opak  bude pravdou!

Proč? Oč opírám svoje  tvrzení?

Je potřeba  se podívat na  rozdíl mezi národními parlamenty a jejich poslanci a těmi  evropskými. V národním parlamentu, když  má nějaká  strana  dejme  tomu  50 poslanců, tak ti zpravidla  hlasují  jednotně. Protože  zastupují jednu partaj, jeden program, jednu ideologii.

Ale nic  takového  nelze  očekávat  v  těch europarlamentních  blocích!!  Uvedu příklad.  Velkým, ale  zatím ne zcela  přiznaným problémem je  zadlužení jednotlivých států , zejména  z jižního  křídla uHnie

Už  víme, že  nejsilnějším klubem je  Evropská lidová strana. . Naprosto nejvíc  mandátů  do  něj  dodají Německo a Španělsko.  A  tyhle  dvě země  zaujímají  diametrálně odlišný postoj  k evropským  financím!!!  Španělé  prosazují  spolu s Francií  celoevropské  dluhopisy  z nich  by  rádi  financovali  svoje rozpočtové  potřeby. Němci  naopak se tomuhle  tématu  vyhýbají  jak čert  kříži.  Ještě vyhrocenější  to bude u evropských  socialistů! A těch sporných  témat je  přehršel!!

Za mne nejde o poslanecké  kluby, nýbrž o pytel  blech, kde  si každý  zejména  hlídá svoje  zájmy. S  primárním ohledem  na politickou situaci a reference  v  domovském  státu.  Tohle  fakt není a nebude  hlasovací  mašina.  Navíc  evropští socani  jsou v těžké a trvalé  defenzivě! Však si  o tom dále  ještě povíme!

Reneew, kam zatím patří ANOšéfe, nemám  načtené, ale  vzhledem k tomu, že  jsou  těmi hlavními poraženými, tam bude asi hodně  „veselo“! A  ochota  spolupracovat  bude  dost  omezena.

Ta,  na první pohled  jasná  evropská  vládní většina  mi  přijde  jako  barák po zemětřesení!  A  podívejte  se  na ty  ostatní  možné kolaborující  projekty.  Levici a  radikální levici, jakož  i  platformu ID  – tedy tzv. krajní  pravici můžete  klidně  vyloučit.  Tyhle  politické  subjekty  prostě  těm vždycky  a jedině  správným  bruselskounHnijním  vašnostům  jednoduše  SMRDÍ!  S těmi nikdy!

Zbývají  jen Zelení a  nezařazení!!!  Těžko říci,  jak se opřít  o nezařazené. Osobně  si to neumím představit,  což neznamená,  že  to nelze.  Ale  já bych se  tomu vyhnul.  A myslím, že  europapaláši  také. Takže  zbývají  Zelení!

Ti  také  dostali  napříč  Evropou, ale  především  v Německu ukázkový  výprask!  Takže podstatně oslabili.  Konstatuji, že  část  Evropy  už  prokoukla  a seznala, že  jde  o krajně nebezpečné  fanatické  blázny! Já  bych je  do hry rozhodně nebral.  což by znamenalo  naprosto  významnou  změnu  tzv.  evropských priorit  a hodnot!  Existuje  určitá malá  šance  když ne k zastavení  zešílení  green dealu, tak alespoň k jeho zásadní modifikaci! Protože  fanatici zkrátka  prohráli. O  to více  budou kopat!

Ale  tohle vše,  co jste  dosud  četli  je jen teoretizování. Všechno se  může  velmi zvrtnout. Uznávám.

Jak si  stojí reál  uvidíme  záhy.  Hned  při konstituování  europarlamentních  orgánů a  především  při  grilování a  volbě  nové  Evropské  komise.

Nebudu a nechci  zastírat,  že mně  osobně  velmi  zkazila  radost  rozjásaná  v.d. Leyenová!!! Jenž  po  oznámení  německých  výsledků,  kde  eurovolební scénu ovládly  obě  unionistické  strany a to drtivou  výhrou,  zářila  tak, že  kdyby  v její  blízkosti  stály  solární panely, tak  Německo klidně  mohlo vypnout  veškeré ostatní  zdroje  elektrické energie  aspoň  na  dva  týdny!  Jasně  všem signalizovala , že  už  se  se vidí OPĚT potvrzena  na  další období  jako šéfka  Eurokomise!!!

A Němci  to také tak  oznámili, včetně  Manfreda  Webera, jenž  předsedá  oné  imaginární  Evropské lidové  straně.  Že  prý je to jasné a její  nárok, díky  vítězství  EPP  napříč kontinentem a CDU/CSU  v Německu,  nesporný.

Uvidíme.  Dovoluji si připomenout,  že  minule  Ursula  Ničitelka, která  nejdříve  zdevastovala  německý  Bundeswehr, aby  následně  v končící služební bruselské periodě doslova  vykastrovala  evropský průmysl a ekonomiku, prošla o pouhých  8 hlasů a  že se  na plénu  Europarlamentu  tehdy  doslova plazila  před  zelenými. A  to  triumvirát  EPP, eurosoc a  Reneew  disponoval daleko více  hlasy.  Ne každému v  Evropě  totiž  jakákoliv  německá  dominance  voní.  A s  Leyenovou  už  jsou zkušenosti, co je zač.  S  tou si rozumí  náš  hradní  fous  i zastupující  ukrajinský protektor  v Praze,  ale  co třeba takový  Babiš?  Který   byl za jejího bačování  několikrát  velmi nepěkně  v Bruseli vyvláčen?   A mimochodem  – traduje  se, že Leyenová  se ke  své sesli  dostala jen proto,  že ji na poslední chvíli podpořil  Viktor  Orbán a jeho lidé.  O tom, že  by  něco takového zopakoval,  si může  Uršulka  Ničitelka  nechat jen zdát!

Velké  teoretizování  je momentálně  bezpředmětné. Počkejme  na konstituování  orgánů  EP a Komise. Pak teprve zjistíme, jak jsou rozdány  karty!

V každém případě  ledy  se  rozhodně  pohnuly. Minimálně  ve  dvou  oblastech. Ovšem  dříve  nedotknutelných!

Viz  například  prohlášení  německého ministra  financí Lindnera na n-tv.de

+++ 12:03 Lindner stellt Bedingungen für Unterstützung von der Leyens +++
FDP-Chef Christian Lindner sieht in der Europawahl eine Stärkung seiner Partei. Das Ergebnis für die FDP sei „ein starkes Signal der Stabilisierung, das wir auch politisch nutzen wollen“, sagt Lindner in Berlin. Für die Unterstützung von Kommissionspräsidentin Ursula von der Leyen stellt er mehrere Bedingungen. So dürfe es keine Initiative für europäische Gemeinschaftsschulden geben. Außerdem müsse die konsequente Asylpolitik der europäischen Kommission fortgesetzt werden und ein Verbot des Verbrenners könne es nicht geben.

+++ 12:03 Lindner stanoví podmínky pro podporu von der Leyenové +++
Šéf FDP Christian Lindner vidí v evropských volbách posílení své strany. Výsledkem pro FDP je „silným signále stabilizace, který chceme využít i politicky,“ říká Lindner v Berlíně. Stanovil několik podmínek pro podporu předsedkyně Komise Ursuly von der Leyenové. Neměla by existovat žádná iniciativa pro evropský společný dluh. Kromě toho musí pokračovat důsledná azylová politika Evropské komise a zákaz spalovacích motorů nemůže být. 

Ještě před půl rokem něco nepředstavitelného. Zejména u  člena  německé  vlády.

Na  stejné  n -tv.de  najdeme  také  tohle:

+++ 11:45 SPD zřejmě chce vidět Barleyovou  jako předsedkyni  parlamentu +++
Podle informací získá europoslankyně za SPD Katarina Barley post předsedkyně Evropského parlamentu ve druhé polovině pětiletého legislativního období. S tímto cílem vstoupí SPD do jednání mezi frakcemi v Evropském parlamentu, uvádí „Tagesspiegel“. Barleyová by pak nahradila konzervativní Robertu Metsolovou, jejíž zvolení pro první polovinu je považováno za jisté. SPD se musela smířit s dalšími prohrami ve volbách a byla zklamaná.

Něčemu takovému odmítám věřit!!! Tak  Ursulka  Ničitelka  šéfkou  Komise  a  poražená  Barleyová  šéfkou  EP?  Obě  Němky?  To  někdo myslí v  Germanii  vážně?

Ale pravá  pecka  přišla  z Itálie:

+++ 10:19 Meloni stále nechává otevřenou podporu pro von der Leyen +++
Italská premiérka Giorgia Meloniová nechává otevřenou svou možnou podporu na druhé funkční období předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové. Rozhodnutí o tom je ještě příliš brzy, řekla rozhlasové stanici 102.5 RTL v rozhovoru o výsledku evropských voleb. Výsledek hlasování ukazuje, že Evropa musí v budoucnu uplatňovat pragmatičtější politiku. Nejsilnější silou evropských voleb v Itálii se stala Meloniho pravicově populistická strana Fratelli s 26 až 30 procenty.

Pragmatičtější politika?  Já  bych  to do jednoduché  češtiny přeložil jako trvalý penězovod  do Itálie  a  přesun  migrantů  do zbytku  uHnie!  Tohle  musí  čeští a  SLOVENŠTÍ  EUROPOSLANCI  HLÍDAT!!!

Už  delší  čas je na  evropských  webech probíráno,  že  Uršulka Ničitelka  a  její  druhé  funkční období  je  zcela  odvislé od podpory  Meloniové. A ta  nepřijde ani automaticky ani zadarmo!  Protože jestli je pravda,  vše, co jsem  o  poměrech v EP a Unii  četl, především  na italských webech,  pak bez Taliánů  nepůjde vůbec  nic!  a TVRDĚ  SI TO NECHAJÍ  ZAPLATIT!

Meloniová se profilovala  jako ten  snad největší protiruský  jestřáb. A  doma  je jí vyčítáno totéž  co  Ficovi – že jinak  mluví  před  vlastními a jinak  v Bruseli.  Vysvětlení pro obé  je  až triviálně  jednoduché!  Itálie  by  se bez unijních  finančních injekcí  zhroutila. Její  rozpočty  představují katastrofu. A  ona  to  ví.  Nastoupila  jako tvrdá pravicová tzv.populistka a  všichni  z  ní  měly husí kůži.  A byli připravení  Italům škrtnout  eurodotace. Tak jako Orbánovi.  Jenže  Meloniová  tohle  věděla. Takže  jednak  těžce  v Bruselu  zmírnila  protibruselskou rétoriku a především  – zaplatila  zuřivou podporou  Ukrajiny.  Slovní. To jí nic  nestálo, ale  hodně přineslo.  Dotace nabraly  směr  Řím!  Tak jednoduché  to bylo.  O klíčovém postavení  italské premierky   Uršulka  Ničitelka  velmi dobře  ví. proto  v poslední době  na italské  botě  byla  pečená  vařená a  společné  fotky obou dámiček  zaplavovaly  evropská  media.  Nicméně  Italové  už  dali jasně  na  srozuměnou,  že  chtějí  důstojné zastoupení  v novém EP  i Evropské  komisi. A  spekuluje  se,  že  chtějí  do hry o nejvyšší  evropský post  implementovat  Maria  Draghiho…  Jiná  váhová  kategorie  než Leyenová!

Fakt  se máme  na co těšit!

Věci  se fakt  mění!  Myslíte, že  by  ještě  před pár  dny někdo v Německu veřejně  řekl tohle?

+++ 04:57 Ekonomika Grimmová: Zelená havárie kvůli špatné politice ochrany klimatu +++
Ekonomka Veronika Grimmová připisuje slabý výkon Zelených v evropských volbách špatné politice ochrany klimatu. Například zákon o vytápění „zničil hodně důvěry mezi voliči“, sdělila ekonomka novinám mediální skupiny Funke. “

Pěkné  počteníčko, že?   Ale  co teprve  tohle?

+++ 21:02 Klingbeil (generální sekretář  SPD): Musíme se také deportovat do Afghánistánu +++
„Musíme také deportovat lidi do Afghánistánu a Sýrie,“ říká Klingbeil. Vládní koalice musí  umožnit zemi deportovat (nepřizpůsobivé) „mnohem efektivněji“.

+++ 20:52 Merz (předseda  CDU a  nástupce  Merkelové): Zákaz spalování „byl dnes odvolen“ +++
Merz oznamuje, že Unii je jasné, že zákaz spalovacích motorů bude zrušen. „Spalovací motor se bude nadále vyrábět,“ řekl Merz. Jednostranný závazek k určitým technologiím „byl dnes odvolen“.

Právo EU má být revidováno v roce 2026. Z pohledu Unie,  k  němuž  se von der Leyenová se také připojila, by pak měl být zákaz zrušen.

Chce  mi  vykřiknout  s jednou starou  reklamou  z  devadesátek  – vy zíráte, my  zíráme  -Vizír!!!  Vlastně  Leyenová, hodnotová politika  a  nedotknutelné  evropské  hodnoty!!! Třeba  ty  našeho hradního fouse!!!! Když  čtu  ten  malý  výběr, co jsem  vám z  toho obrovského  množství co mám  v zásobníku  předložil, tak  mi vychází, že český  futrál  vší moudrosti prostě  netuší, která  bije  a  co mluví! Ať vymění  evropské  voliče! Dokonce i němečtí papaláši a papalášky  už  to chápou. Jen  Fous, Fiala  a Obludárium nikoliv!

Ale  ty  eurovolby a jejich konečný  účet doprovází  skutečně  zemětřesné  účinky.  Vládní  koalice  v Německu je v troskách. A je otázkou , zdali se jí vůbec povede  dovládnout!  V prvních rešerších  už  v neděli  jste  četli o senzačním úspěchu Sary  Wagenknecht  a její  zbrusu nové politické  formace. Něco jako u  nás  Turek. Ale v  Němcích!!! A ona  komunistka!   O  průlomu   AfD  napříč  Německem,  ale především v  bývalé  NDR,  už také  byla  řeč. Pro jistotu  dám ještě  tuhle  grafiku popisující  vítěze  eurovoleb  v jednotlivých spolkových zemích:

Výstřižek

AfD  je  prostě  nesporným lídrem  v bývalé  NDR.  Nic  na  tom nezměnila  neuvěřitelná  difamační kampaň  statečného plu..  ehm  generála  Koudelky a jeho hochů. Stejně jako  nevídaný  tlak  německých  medií a  kriminalizace  ze  strany politických oponentů, kteří na  AfD  poštvali  tamější  BIS  – Spolkový  úřad na  ochranu  ústavy, který  nyní  má právo  nasadit  libovolné zpravodajské techniky proti AfD.  Přesto tahle  partaj  jasně obhájila  místo  druhé nejsilnější  strany!  Co s  tím asi tak  chce  náš  hradní  fous  udělat?  Má obrovskou kliku,  že  český  ekvivalent  AfD  neexistuje.

A není to jen Německo.  Četl jsem, snad  na Seznamu  nebo  Novinkách  teď  přesně nevím, posměšný příspěvek o  tom, že  Wilders  nevyhrál Eurovolby  v Holandsku.  No „nevyhrál“.  Jak se to vezme. O jeden hlas  více  získal  euroklimatrický  šílenec  Timmermans se svým uskupením  tamních zdivočelých socanů a  Zelených.  Jenže  asi  o tři mandáty proti minule přišel a to jich Holanďané  získali  nyní po přerozdělení  o  PĚT více!!! Wilders žádný  mandát neobhajoval!!! Takže  čistý  zisk!  Takhle  vypadá  podle  českého  maisntreamu  vítězství… Je  to jako na  Slovensku!  Kde  prý  zvítězili liPRDi od  Šimečky.  Ale  spolu  z KDH  dají  dohromady  jen  7  poslanců z  15…. I tohle  je  vítězství dle  českého a slovenského  mainstreamu!!! Tak  jo, ať  podobným  způsobem vítězí pořád a nikdy nepřestanou!  Pak by  Evropa  znovu  dostala  šance  stát  se místem pro život  normálních lidí!

Napříč  mainstreamovými weby  a  uHnijními státy  se rozebírá, proč  to  letos  dopadlo  jak to dopadlo a  proč konzervativní a  národní  síly,  kdyby  se  v  europarlamentu  dokázaly  spojit,  by jen o fous  nepředstavovaly  DRUHOU  nejsilnější  frakci. Jejich ztráta na  dříve nedostižné  eurosocany  činí pouhá  4 křesla:  Proč?

Odpověď  je  jednoduchá.  Něco  konstatoval už  šéf  německé CDU  Merz  –  byl odvolen zákaz  spalovacího motoru. To je jen jedno heslo. Bude toho, doufám, zatraceně  daleko více!!! Zelené  šílení  nedostane  stopku, ale  přiškrtí se!  Jeden  bod, proti  kterému se  evropští  voliči napříč  státy postavili!

Druhým je  ilegální  migrace. Když  někdo,  jako  generální sekretář  SPD  řekne,  že  dojde k odsunu  nepřizpůsobivých  migrantů  i do Afghanistanu a  Sýrie, tak se pro mne  svět začal točit  na druhou stranu!!! Do  Afghu  budeme posílat teď  ty, co s námi kolaborovali proti vlastnímu národu???? Tleskám!!

Ale  dvakrát  tolik tomu  nápadu s odsunem Syřanů!! Pamatujete  ještě  proč  vznikla  migrační tsunami???  Protože  jsme podporovali  islamistické fanatiky, kteří  vyvolali povstání proti  Asadovi.  Proč  bylo povstání proti Asadovi?  Prý kvůli demokracii.. S  islamisty?! Nevěřte  na  duchy!  Šlo  o plynovody!  Katar  a další  ropné monarchie  hodlali postavit  plynovody  na pobřeží  Středozemního moře. Jenž  by musely bát vedeny přes  Sýrii. Asad  se dohodl s Ruskem, že  to nepovolí. Takže  povstání proti  krvavému psu  z Damašku. Kde  jsme chtěli za každou cenu ukázat, co je  zač. Takže  Mutti  Merkel otevřela  svou bezbřehou náruč  a prohlásila, že  to šafne  a každý  Syřan  získal automaticky  nad  hlavou svatozář!  A  dnes  je  jeden  z  šéfů soc  dem  posílat  zpět  Asadovi!!!

I  tohle  bylo nyní  odvoleno!

Podobně  Ukrajina! Vynechme  Polsko a  Balty.  Tam  není o čem se  bavit. Ale  všude jinde  v Evropě  váleční  štváči  dostali  nakládačku  jak se patří.  Tu největší  Macron!  Je  na  tom stejně  jako  zastupující ukrajinský protektor  v Praze.  Oba  postrádají  jakoukoliv popularitu,  evidují  jen a jen  neúspěchy a  ze všech  témat  už  jim zůstala  jen ta Ukrajina!  A voliči  na ně  vyplázli  jazyk. Za mne  je  Ukrajina  také odvolena.  Jenže  já nic neznamenám. Tady zasáhne  Washington!  Jenže  jestli  se  Rusko nezhroutí samo od  sebe, tak tahle  válka  se  stane  nepopulárnější a ještě nepopulárnější. Zažijeme  si obdobu  vietnamského syndromu  za Nixona  v USA.  Tohle  je  další  příčina  eurovýsledků.

Další  roli určitě  sehrála  i nikoliv  přihřátá, ale přehřátá  LGBT agenda.  Ta  už  skutečně  běžným lidem  nejspíše  leze  i  ušima  a nosem. I tohle  dostalo minimálně  žlutou  kartu!

A  bude hůř. Ti, co si z toho udělali  pohodlnou  živnost  – míním maisntreamové politiky  a především novináře, rozhodně  nevystřízliví. Uršula  Ničitelka, dle  Merze  už  provedla  kompletní převlečení  a ze zeleného fanatika  se stala  zastánkyní  spalováků…. Doufám, že  jí  tenhle  kotrmelec  při  grilování  v  EP pořádně osolí!!!  Ale politici jsou  už takoví. Ale  žumpalisté?  Co si poslední dekády  uvykli, že  ONI nastolují  témata, ONI  mají pravdu, že  svět se MUSÍ  točit podle nich?   A když  mají podporu  všelijakých takových  hradních fousů? Evropu, dle mého názoru  čeká  velká  kulturní  válka. tedy pokud unikne nějak té termojaderné  kvůli Ukrajině. A TADY budou muset  národně  a konzervativně  orientované  strany ukázat, co jsou doopravdy  zač.  Žádné  tlachy  bedničkových  vlastenců  nebudou platit.

Myslím, že bych mohl pokračovat  v psaní  až do rána. Neb  materiálu  je neskutečně mnoho.

Ale  nechám toho.  Nerozepíši se ani o Macronovi.  Flash  s informací  z Europe 1 o tom, že  diskutoval  i  možnost demise,  jsme vypustil už  včera. Blíže  si o Francii  a důvodech pohovoříme  s Romanem Michelkem  ve  čtvrtek  na Slobodnom v Trikoloře. Jestli vás  tahle problematika  zajímá, jste srdečně  zváni.

Ale  ještě  něco mi zbývá pojednat. Například  roli slovenských a  českých europoslanců  v  EP, kde představují  kapku v  moři.

A  pak  také  se dotknout  toho, kdo by asi mohl  převzít  post  eurokomisaře  v nové komisi  po  drábce Jourové. I  to patří  k celoevropskému popisu těch voleb.

Takže pojďme  na  tu úlohu slovenských a českých  europoslanců  v  novém  EP. Nedělejme  si  iluze, že  v počtu  15 resp. 21 kusů ze  720, něčím zásadním  v  EP  pohnou.  Tohle  NENÍ, alespoň  dle  mého názoru jejich  úloha.  Roli a zájmy  Slovenska resp. Česka má  obhájit  vláda  v Evropské  radě – jedna země = jeden hlas. Tam to lze. V  EP nikoliv.

Ale přesto nejsou vůbec  bezvýznamní. Za sebe  říkám, že  úloha  těch slovenských je  daleko důležitější  než  českých. Slovensko,  díky  Ficově  suverenitě  a hájení slovenských zájmů,  je  v EU  ostrakizováno a šikanováno  a bude i nadále. A je  velkým úkolem  slovenských zástupců  na plénu a  v komisích EP vysvětlovat a vysvětlovat a to  až do omrzení,  jak si věci v jejich  zemi stojí. Že  liPRDští  žalobníci  jsou opravdu jen  ubohými  žalobníky! Úloha  krajně  nevděčná, nepříjemná, ale  pro  naše  sousedy  životně  důležitá!

Česko v té  situaci  není a nedostane  se tam  ani po příštích  volbách. Protože  Babiš  je  součástí  eurouHnijního problému.   Měli by  podpořit, alespoň někteří,  Slováky  a Orbána. A  snažit  se integrovat  Viszegrad, jakkoliv  bez Poláků. Udělají  to?  Netuším. Ale  hodlám si  toho  velmi všímat!  Víc  udělat nelze.

A nyní  k tomu  koho Praha vyšle  do Bruseli  místo toho  největšího trapasu, co  tam Česko za  dobu  členství  poslalo – eurodrába  Jourovou! To tedy  byla  volba! Ta  se  Babišovi se Zemanem a hned  dvakrát –  povedla  zcela  mimořádně!  Svět  bude hned  hezčí, až tahle  ženština  ze  své euromisařské  kanceláře  vypadne jednou pro vždy!

Jenže  kdo místo ní?

Zdá se  že  Kandidátuše  už  je konečně mimo.  Její  ambice  jsou asi těžce zraněné, ale po tom opakovaném veřejném ztrapnění  během  kampaně už  je  snad definitivně  out.  Ta úleva!!!

Prý  nyní nejlepší  šance má  Sikela… Jestli by  dostal, jako  že o  tom pochybuji, vhodné  portfolio, zejména  ekonomické, pasoval by tam.  Ale i kdyby  dostal třeba odpovědnost za  sběr  hub nebo pěstování kaktusů, proti  Kandidátuši  se  určitě  stane  hvězdou. Aniž  by  si  to EU  nebo  my  nutně museli uvědomit.

Jenže nikde není psáno, že  to Síkela  skutečně  dostane.  Včera přiletěl ptáček  zpěváček pošeptal mi, že prý se také  uvažuje  o  současné velvyslankyni ČR  u  EU  -Editě  Hrdé. A pošeptal také,  že  dle  jeho vlastní zkušeností názoru jde o kříženkyni  Kandidátuše  a  Jourové….

Von  ten  Síkela  fakt nebude  úplně  špatně!!!

Koho vybere  slovenská  vláda  netuším. Ale  dost těžko si představím, že  by  Maroš  Šefčovič  dál  zůstal přilepený  k bruselskému cecku!  Už  se z něj  nacpal  k prasknutí.

Tady  skončím. Další pokračování ve  čtvrtek  na  Slobodnom v Trikoloře.  Mám toho  opravdu ještě hodně.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.