Jak se svítilo proti Fialově tmě a válce


Zatím  mám  informace  jen  z Brna.  Další  rád  přidám,  jak přijdou nebo jak se  k nim dostanu.

JAK JSME DNES 14. ČERVNA SVÍTILI PROTI VÁLCE A PĚTIDOMOLICI

Pro KOSU zaznamenal: Řezníček z Brna
Dříve, než podám report o dnešní akci, dovoluji si informovat o zajímavých akcích, které proběhnou v Brně:
20. června v 16. hod. na adrese Křenova 67, v sále ve II. patře proběhne představení koalice STAČILO! do Krajských voleb. Bude představena i kandidátka za KSČM do senátu za obvod Brno- střed, jedná se o paní Lucii Zajícovou.
Takže po volbách do EU parlamentu Stačilo! nelení a už se připravuje na podzimní volby do krajů a senátu.
22. června proběhne shromáždění před pomníkem E. Beneše na adrese Brno, Veveří 70 (před právnickou fakultou) k výročí 83 let od napadení SSSR nacistickým Německem 22.6. 1941. Začátek shromáždění je plánován na 15. hod.
Universita Obrany Brno pořádá 20.6. ve 14.00 hod vernisáž výstavy :
Tragický osud vlastence Heliodora Píky.
Výstava se koná na adrese: Brno, Kounicova 44.
Dnes vpodvečer měly Světlušky konkurenci, přímo proti nám rozbila svůj stan organizace s názvem Modlitby 24-7. Zatímco u jejich stanu bylo pusto a nikdo se u nich nezastavoval (což jim nepřeji a docela mne to mrzí), u nás bylo rušno hned od začátku našeho shromáždění.
Zastavovali se především mladí, kteří v poslední době rádi debatují, ale neradi se s námi fotí, neb mají obavy (možná oprávněné). Fotky, které přikládáme jsme pořídili ve vzácnou chvilku, kdy se u nás nikdo nezastavil.
Jsou lidé, kteří s námi souzní, pak jsou především mladí lidé, kteří s námi nesouhlasí, ale jsou svým způsobem, jak my říkáme „načnutí“, což se pozná po několika minutách.
Ještě věří v tu jednu správnou pravdu, ale už evidentně mají pochybnosti a takových lidí valem přibývá.
Před mým odchodem v osm hodin, neboť vstávám 3.15 do práce, za námi přišel chlapík, který neustále vykřikoval, že je pro mír a tak ať napíšeme Vladimírovi do Kremlu, ať stáhne vojska z Ukrajiny a bude mír okamžitě.
Vpád vojsk NATO do Jugoslávie, Iráku, Afganistánu a Sýrie ale podle něj agresí v žádném případě nebyl.
Tito lidé, zjevně nechtějí debatovat, ale jsou to provokatéři, kteří chtějí vyvolat konflikt.
Po 19 měsících pátečních protestů jsme už na mnoho věcí zvyklí a rozhodně se nenecháme  vyprovokovat.
Dnes nás protestovalo 23 Světlušek a nejvíce mne potěšil pan doktor Jaroš – Nickelli, který dokonce přerušil svůj lázeňský pobyt, aby za námi mohl přijet.
Z večerního Brna zdravíme všechny, kteří dnes svítili, nebo kteří nám drží palce, aby jsme v našem dlouhém protestu pokračovali.
A protože se dnes  objevilo několik nových tváří, věřím, že protest, který nemá svoji délkou obdobu snad nikde v Evropě nezanikne a bude pokračovat.
Za týden u Sochy spravedlnosti, dá-li Bůh, snad se zase sejdeme.
VýstřižekVýstřižek1

Olomouc

Včera v Olomouci svítila jen dvě světýlka za mír – paní Zdenka se synem. Bohužel jsem se nemohla dostavit, ale příští pátek určitě budu. Za olomoucké
Hela

Plzeň

tak nás včera u Andělíčka bylo pět. Hezky schovaní za stánky s kávou a nějaké neziskovky. Nějak se nám akce na náměstí  za středu stěhují dozadu, k Andělíčkovi. Jako naschvál. Ale byli jsme tam a příští pátek budeme na stejném místě v sedm večer zase. Možná nás bude zase pět, možná jen čtyři a možná se někdo přidá :-)

Opatrujte se.
Pat.
K  Plzni a zejména  Olomouci mohu dodat  jen jediné – takhle  vypadá  poslední linie  občanského vzdoru.  Vzdoru  jedinému  správnému a povolenému  názoru,  cenzuře, fanatismu,  překrucování  reality,  falšování  historie.  Netuším, jak si přesně  Václav Havel představoval, že  má vypadat  občanská  společnost a nepolitická politika, když  o ní  mluvil.  Ale  pro mne osobně  vypadá přesně  takto!!!
Skláním s ev tichém  obdivu  před  dvěma olomouckými světýlky, jakož  i před  těmi  pěti  plzeňskými. A  zároveň  tleskám  Bru a obdivuji je. Oni  už  překročili občanskou  bezvýznamnost.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.