Summit G7 na tento den


Pro Kosu  našel  Klokan

. V Itálii  v předvečer  ukrajinského potlachu  skončilo  jednání  G7, skupiny  kdysi  nejmocnějších  a nejrozvinutějších,  dnes  nejzadluženějších  zemí světa, respektive, abych  uspokojil všechny  ty  tzv.  cenzurní  factcheckery  – zemí  eminutujících  zdaleka  nejpodstatnější  část  z celosvětového  dluhu.

Hlavním a  v podstatě  JEDINÝM bodem  jejich  sešlosti  představovala  půjčka  pro Ukrajinu.  No půjčka… Transfer Rusku zcizených  výnosů  z jeho  suverénních  aktiv ,  zatím pouze  ještě  ne ukradených  nýbrž  JEN  zmrazených  na  kolektivním Západě.

Psal  jsem  o  tom  předevčírem v  článku

Politico: „Možná jsme hloupí, ale nejsme tak hloupí,“ říká evropský úředník nad plánem navrhované půjčky pro Ukrajinu

Ukázalo se,  že co jsem předvídal,  že se Politico mýlilo a  pravdu  napsala  AFP. Tedy  že  Evropa opět  osvědčila, že JE TAK  HLOUPÁ,  jako vždycky  se  troštovala,  že  tentokráte  určitě ne, že  neustoupí  Amíkům a nějak  trochu bude  hájit  svoje  zájmy a nepřevezme  veškerá  rizika, aby  chlapci z JúEsEj  sklidili  veškeré benefity. Pokud možno sami. Dopadlo  to  přesně  stejně jako vždycky. Půjčka  pro Ukrajinu „schválena“  dle  amerického mustru a přání.  Evropa nese  rizika kompletně.

Prý  to  ještě musí  schválit  EU.  Žádné  obavy.  Pravice  souhlasu  vyletí  vzhůru stejně  rychle  jako  kdysi  v Německu.  Aniž  bych  tím  hodlal naznačovat  nějaké paralely  s výjimkou  pravé ruky a rychlosti s níž  se zvedne. V  tom Německu  to kdysi  bylo na úkor  demokracie, dnes na  její podporu.

Nicméně  kolem téhle  půjčky  bud e nepochybně  hodně  a hodně   živo. Že  by ji  Ukrajina  snad  někdy  splatila? Ani zdání!  V uplynulém  týdnu  čerstvě  jednala  se  svým  klubem  věřitelů  o ničem menším  než  o odpisu  podstatné  části stávajícího  ukrajinského zadlužení!  Tak jim přece půjčíme  znovu,  ne?  To dá rozum!

Navíc Putler  už  oznámil, že Rusko adekvátně  zareaguje, protože  krádež  je krádež.  A protože  zadržuje  zejména  aktiva  evropských  firem a výnosy  z nich, je jasné, že  Evropa  začne platit  za  tu půjčku, kde  se troštovala, že  není  až tak hloupá – okamžitě.

Ale kvůli  tomuhle  tenhle příspěvek  nevydávám. Kolega Klokan  mi poslal  úžasnou  fotku  ze  západních zdrojů. Zachycující  tzv. rodinné  foto  vrcholných papalášů  G7!

Málo kdy  se mi dostalo na  sklo  něco trefnějšího!  Necítím potřebu  anglické popisky  překládat.  Za mne  jsou pro každého dostatečně  srozumitelné  i bez překladu!

Klokane  vřelý  dík!

Výstřižek

No není  to přesvědčivý  důkaz  puvoiru  a kompetencí  těch  na  té fotce, co rozhodovali  o té  „půjčce“ pro Ukrajinu?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.