Tak jsem to neuhodl -horká aktualita! Vláda zůstává. Doplněno. A znovu doplněno!!!


Právě  jsem zachytil info, že  vládní  krize je  zažehnána.  Definitivně. Vlk sice uhodl, že  vláda zůstane, ale  ani  na  dostřel  balistickou raketou se  nedokázal  přiblížit  realitě  finálního řešení….

Omlouvám se  všem  / zbylým/ Kosířům.  Předpokládal jsem, že  narovnání  bude ohledně  toho,  že  rebelové  uhájí své nedotknutelné  hájemství  -VZP.  A Kalousek s  Hegerem zde couvnou a  svoje  hrabivé  ruce  strčí, ohledně  VZP,  do kapes a  už  je nevytáhnou.

Ale  ono je  to  jinak!

Po  té  co  Fuksa dostal   40%  v Brně,  což podle mne  byla  jejich jasná  výhra  posílení pozice,  právě kapitulovali!!

Dva  budou hlasovat podle  doporučení  kongresu, jeden nepřijde  do sněmovny a  trio

FUKSA?  TLUCHOŘ, ŠNAJDR  SLOŽILO MANDÁT!! .

Nemám slov  a  pochopitelně  také  vysvětlení…. Připadám si  jako  Zilvar  z duševního chudobince….  KAPITULACE!

Prostě  oni složili  mandáty,  dobrovolně  se vzdali  – zejména  TLUCHOŘ a  ŠNAJDR imunity?  A  tím se ocitli  v pozici  nahých  v trní?

Dobrovolně? Vydali všechny své  zbraně?

Politicky jsou mrtvoly.  Že  by  se bez  mandátů udrželi ve  VZP?

Fakt by mne zajímalo,  jak  ten  kšeft  vypadal.  Co za  to????

Nechápu, tápu.

Možnosti  jsou jen   tři:

1-     úplně  se zbláznili

2-     prostě  bylo  jim za jejich  mandáty  nabídnuto  tolik, že  to  nemohli  odmítnout. Včetně  doživotní  beztrestnosti a   dobrého  důchodového  připojištění.

3-     Vytáhli na  ně  něco, před  čím si  prostě  sedli na  zadek.  Ve stylu- tak  hoši  vyberte  si,  tolik a  tolik natvrdo, včetně  konfiskace majetků  a tak podobně nebo váš  mandát.

Tohle  jsem  opravdu  ani  na  nějakou nanosekundu  nepředpokládal. Nemohl.  Mohu  spolehlivě  vyloučit  bod  číslo  1. Ale  rozhodnout  mezi  2 a  3?

Neumím. Nemám názor.  Co názor  nejsem  schopen  ani  spekulace. Šikl by se mi ten slavný  šimpanz, co kdysi  naházel jen tak náhodou  šipky  na  akciový index.   Podle  těch  šipek  bylo složeno portfolio  akciového fondu a  tenhle  fond  dosud  dokázal porážet  většinu   manažersky  spravovaných  fondů… Nebo  ta  chobotnice, co přesně  určovala  výsledky  mistrovství světa  ve  fotbalu.

Nemám.  Zkoušel jsem  naší Betynu.To je  voříška. Tu myslím  ještě  neznáte  chtěl jsem  jí  dát   baštu  do  dvou misek  a  Hříbka k nim nechat  položit  štítky  s nápisy  Vejvar  a  Krim. Neumí  číst,takže  by  to udělal  na  férovku.  No  než  to  bylo technicky  zrealizováno,  tak se   Betyna  poblinkala, takže  tohle  také  zklamalo.

Jiné  zvíře  na  Vlčtejně nemáme.  Ani se synem Zajícem se neshodnem. On  je  spíš  pro  verzi  Na  dlaň, já  lehoučce preferuji variantu  Švédské záclonky.

A řeknu proč – ty  rány, co  si v ODS  zasadili, ty  jsou podle mne  nezacelitelné. A  věřit, že  já odevzdám svou celou výzbroj  a  druhá  parta   s někým jako je Nečas a  bude  muset  spolupracovat i Kalousek,  je  teď  bude šanovat a nechá jim  prebendy?

Tak  vážení  tomu  bych věřil asi  stejně  jako  neposkvrněnému panenství  holek ze  Skořepky.

No ale ..  omlouvám se Nečasovi, Kalouskovi  i  všem vzbouřencům. Teď  byla  přepadová tiskovka ODS. A  tam mi to Nečas  vysvětlil.  Že mne to hned nenapadlo.  Prý je všechno v kavalírství  – vrozeném,  oněch tří  králů  Tluchoře, Fuksi a Šnajdra.  Prostě  ráno se jim zjevila  betlémská  hvězda a oni za ní vyrazili. Dovedla je  do Strakovky. Po cestě pochopili, že čestný  muž  když nesouhlasí s většinovým názorem ODS  má jen  dvě  cesty

a-      podřídit  se rozhodnutí  většiny

b-     vzdát s mandátů.

A protože  ODS  je plna  čestných mužů a žen,  vlastně  správně je  – jsou v ní jen  čestné  ženy  a čestní muži – tak si  zvolili  variantu  2.

Bud´ sláva mu  /Tluchořovi, Šnajdrovi , Fuksovi/, on je  pašák!!! Ještě  že  jsem zachytil překlep , který  se mi tam  objevil  – pasák  , ta  hrůza  tam  byla.. Fuj, to jsem se orosil děsem,  že  bych  ty  ctihodné  muže mohl, nechtíc, urazit.

Ale…  ale..  ale…

teď  právě  zjišťuji, že jeden  z  nových rozpočtově  odpovědných  a  co horují pro  právo a jsou proti korupci  byl  pro  cosi  právě nepravomocně  odsouzen…. Jakýsi Pekárek prý.  Právě  v  první  instanci  měl  zinkasovat  šestku na  tvrdo. Pro nějaké  velké uplácení… Jak je  to možné???

To je  jistě  nějaká  socanská  šikana  ne?  Čestný  muž  z ODS  a  nepravomocné  odsouzení???? A na  šest  roků???Ne, to nemůže  být pravda! Někoho takového by  přeci  ODS  do  sněmovny  nikdy nepustila, že?

Rozpočtově  odpovědná vláda  vláda práva a boje  proti  korupci  nám zůstane  zachována. Hosana!

Přiznávám ovšem, že  jako  analytik politického vývoje jsem totálně  selhal. Promiňte.

Teď právě  jsme  „ulovil“ na  netu první komentář  žumpalisty  z velkých  novin.  Dám ho sem  celý. Nemohu  vás  o tu  grotesku připravit!!

Přetištěno ze  serveru Lidovky.cz

Nečas tasil zbraně. Postrašil Tlustým a slíbil trafiku

Názor  6. listopadu 2012  20:22
Jakkoli poslední týden vypadal souboj uvnitř ODS jako další neuvěřitelná cesta ke vzájemnému sebezničení, poslední hodiny ukazují na úplně jiné řešení: variantu „vítěz-vítěz“.

Renegáti hrotili spor až na samu hranu – pak uznali porážku, složili mandát, a jsou čistí a připravení pro další kariéru v ODS. Pro ODS v opozici, která bude nesmiřitelně bojovat proti předpokládané vládě socialistů a komunistů. A jejich kredit v této „nesmiřitelné opozici“ bude mnohem silnější než pozice vzbouřenců, kteří pod ne zcela věrohodnou záminkou shodili vlastní vládu.

Petr Nečas naopak ukázal, že navzdory pověsti “hodného a neschopného Jarky Metelky” dokáže v nouzi nevybíravě použít všechny mocenské zbraně. Zjevně renegátům důrazně připomenul, v jakém věčném zapomnění a obchodním neúspěchu skončili Vlastimil Tlustý i Jan Schwippel – muži, kteří shodilli kabinet Mirka Topolánka. Nečas naopak nabídl renegátům jen dvouleté čestné stažení – a pravděpodobně velmi nadějné pozice v příštích volbách.

Nebuďme naivní: premiér jim bezpochyby nabídl i další „nepolitické“plnění – a teprve časem uvidíme, jaké ústupky ve VZP a dalších „státních firmách“ renegátům poskytl. Ale, velmi cynicky řečeno: není to zas tak důležité. Vláda s nějakým programem dostala mandát, měla by jej dotáhnout. Mocenské hry ve VZP a Lesích ČR jsou podstatné, ale nikoli kruciální. Bude pak na příští, nejspíše úplně jiné vládě, aby to dobré z Nečasova dědictví ponechala, úlety naopak napravila.

Jeden detail je však extrémně důležitý: zatímco se ještě včera zdálo, že Petr Nečas je končící premiér a do příštích voleb povede ODS Martin Kuba, dnes bych už na tento scénář nevsadil ani pětník.

živit  sepsaním,tak bych se za takovouhle  klauniádu opravdu styděl. Tluchoř  prý má  IQ snad  hodně přes 140.  Zažil třeba  to, jak Nečas  sejmul Topola.  Zažil,jak Pospíšil  byl  největší kamarád a  Kuba  největší nepřítel.  Pak  žije pravý  opak. A  podle Kamberského si nechal slíbit, že za  dva  roky  ho  dá  Nečas na  volitelné  místo  kandidátky, aby mohl být  v  pozici!!
nemám  slov!
Na tohle  nemohu  nemohu ani  zvolat  – a  teď  pane  Kamberský  tu  o  Smolíčkovi, tu mám také  rád. Na  tohle  se hodí  něco  jiného.  Scénka  s  Felixem Holzmannem   kdy  vykládal , jak má  geniálního  syna. Prej hned  jak začal padat sníh,  šel  k oknu a  začal volat  – padá  níh , budeme  dělat  huhulála.!  Partner  Holzmanovi  potvrdil,  že  dítě  je  geniální!  A chtěl vědět, jak je  staré. Bylo mu  16.  Netušil jsem , že  Kamberský  byl někdy  snad  asi mohl být  mladým Holzmannem.
Jen někdo takový  totiž  může napsat  jako závěr  svého komentáře  tohle:
Vláda s nějakým programem dostala mandát, měla by jej dotáhnout. Mocenské hry ve VZP a Lesích ČR jsou podstatné, ale nikoli kruciální. Bude pak na příští, nejspíše úplně jiné vládě, aby to dobré z Nečasova dědictví ponechala, úlety naopak napravila.
Jo pane  Kamberský  bude padat  níh. Nezmeškejte  toho huhulálala. Budete muset na  to  dbát  sám.  Starostlivý  tatík   už je bohužel po smrti.
Doplněk  číslo  2: aneb nejlepší  trhák nakonec!
Po  zveřejnění  tohohle  kousku mi na  mail došlo  několik  reakcí.  Přítel Gerd  a  jedna  čtenářka, říkejme  jí  paní S.,  mne  upozornili  na ,  z jejich pohledu  – nonsens.
Konstatují,  že  o imunitu  složením poslaneckého mandátu  nepřijdou,  protože  je  doživotní.
Že jim tedy  nehrozí problém.Ano, mají pravdu. V  současném stavu  věcí.
Nicméně  imunita  s e bud e výrazně  měnit. To pokládám za  hotovou věc.  Co platí  dnes nemusí platit  za  rok a  půl.
A  vzpomínám si na  celou  řadu  velkých potentátů, co měli slíbenou  beztrestnost -Idi Amin, BokassaI, naposled  Mubarak, argentinští generálové, Pinochet,  pákistánští  vojenští i civilní prezidenti, Slobodan Miloševič…
Tohle  bych  měl,  být  hlavně  Tluchořem a zejména  Šnajdrem před  očima.  A  sliby  lidí  jako Nečas nebo  Kuba?  Smíchem se mi kříví …no  ..  celá  ústa.
Je zcela  zřejmé,  že  museli  odevzdat  klíče od  VZP. Ty přebral Heger s Kalouskem.  Nejspíš jim dají  nějaké  bolestné..  Ale…  na  dlouho jim to nenechají.
A čím tím  více  jsme přesvědčen o  tom,  že  ve  hře  byly  zejména  švédské  záclonky.
Proč?  Protože  ona  čtenářka  mne  upozornila  na  blog  paní Bezděkové na  Aktuálně!!!
Link je  zde:
Je  to věnováno  Bakaláři  Šnajdrovi  a jeho minulosti  plné  přešlapů a  podivuhodných náhod!!  Nechci, abyste  to  minuli.
A když  čtu,  že státní  zástupc e už ho měl  před soudem kvůli podvodu a  nakonec  to s táhnul,  že  Šnajdr už  byl pod  exekucí..  umím  si velmi snadno představit  větu  – tak  Marku,  buď  složíš  mandát a vypadneš z VZP  a  vezmeš kost, co  ti  dáváme nebo zkrátka  si  státní  zástupce vzpomene na  ty  věci, pro které  už  jsi s tál před  soudem, objeví se nové  skutečnosti  a my  tě  kámo vydáme. To víš, když  teď  sedí Rath,  tak  to nebudem moci  zamáznout… Na  tohle  imunita  určitě nebude. A  pak si vzpomenem ještě na tohle a tohle z  VZP a  zas e těbudem muset vydat!
Odolali byste na  bakalářově  místě  takové nabídce? Já nikoli.
Díky paní S.
Bez Vás by mi  to, vzhledem  k  fofru na Kos e , uniklo.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.