Ukrajinská svodka z 20.09.2014


napsal Ernest

Všechny texty bez uvedení zdroje jsou převzaty z    vk.com/strelkov_info


9/20/14 Video
LIFE NEWS.
„V Doněcku děla
zbraně ve vlastní zbrojní továrně.“

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a0SNbm_32IA

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3421603-rossyia-prymeniala-yadernoe-oruzhye-v-luhanske-predpolozhyl-heletei

Rusko použilo jaderné zbraně v Lugansku, říká Geletej.
Z Korrespondent.net dnes 16:25

Vlkův  koment:  tohle mi úplně  uniklo! Vzhledem k tomu, že  je to z prokyjevského netu, nemá  smysl si klást  otázku jestli to řekl nebo ne. Ovšem  doufám, že  si tohohle prohlášení toho prolhance  všimnou  ti, kteří eventuálně  nazývají  Kosu  prokremelskou hlásnou troubou! Kvůli tomuhle  a  kvůli  tím, co na nás  valí český  mainstream existuje  její  Ukrajinská svodka a  hrochovy překlady! Je katastrofa  když po světě  běhají lidí  jako Štětina. Ovšem je  doslova  světovou katastrofou, když  v Kyjevě  mají  ministra  války jako Geletej! To je  druh živočicha  typu  Saakašvilli, který také zahájil válku a  to i s vidinou, že  by mohla být světová. Až  zase Clintonová a  podobní  budou nálepkovat Hitlerem, bude  dobře, když  nebudou hledět ani tak  na Moskvu, ale vyberou si  v Kyjevě. Tam to bude sedět úplně přesně. Jen se budou muset rozhodnout  jestli jí nalepí na  čelo Tymošenkové nebo Geletejovi.

Ale  už to zase předávám Ernestovi!

09/20/14 12:40 MSK. Přehled bojové situace od dobrovolníka Prochorova.

Od 5 hodin byla slyšet střelba v Kyjevském rajonu v Doněcku. Teď je ticho. V noci tam byl boj na okraji Avdejevky. Makejevka je ostřelována dělostřelectvem, je slyšet střelbu v oblasti silnice do Gorlovky.
Pr
obíhají přestřelky v oblasti Rozovky (tam jsou chunťata).
Z Krasnogorovky Ukrajinci 2 raketami „Točks U“ vystřelili na cech průmyslových trhavin v Doněcku. Takové je příměří v ukrajinsku.
Na letišti j
e to nejasné, teď, po podpise nových papírů v Minsku. Ukrajincům vytvořili koridor pro odchod, ale chystají se odcházet nějak dlouho.
Z dobrý
ch zpráv – pod Debalcevem je obklíčen prapor územní obrany Kyjevská Rus (před hodinou měli dva mrtvé a 20 zraněných).
Mimochodem, bylo mi řečeno, že u
vstupu do Mariupolu rozstříleli kontrolní bod Ukrajinců.
O Popasnoj – nedaleko vesnice Stachanovec spálili ukrajinskou techniku apokryli“ také jejich kontrolní bod (město samo neostřelují).
Ukr
ajinci ostřelují Pervomajsk – 3 mrtví (1 dívka)
V
Nižněj Krynke ostřelovali ukrajinskou techniku u ​​dolu Kommunarskij.
V Makeyev
ce Ukrajince vyhnali z vesnice Monachovo.
Bylo hlášeno, že Ukrajinci začali stahování vojsk z Kommunaru. Čekáme na potvrzení.
Pokud jde o nové memorandum – Ukrajinci první neprováděj
í:
„Ministr spravedlnosti Pavel Petrenko
počítá, že zákon o zvláštním postavení některých regionů Doněcké a Luganské oblasti, je třeba změnit. Řekl to ve vysílání Šhuster LIVE“ sdělují noviny Levý Břeh.
„Ta ustanovení, která jsou v zákoně, který
navrhl prezident, ale je skutečně třeba změnit,“ – řekl ministr ve vysílání „První národní“.
Zejména Petrenko kritizoval ustanovení
zákona, které se týkají financování těchto oblastí ze státního rozpočtu, tvorbu policie, soudnictví a státního zastupitelství a provedení voleb.
Zdůraznil, že přijatá
vládní verze vylučuje provádění těchto ustanovení zákona“.
A zjevné známky šílenství ministra obrany
Ukrajiny:
„Rusko použí
lo proti ukrajinským vojákům taktické jaderné zbraně.
To tvrdil ministr obrany Ukrajiny Valerij Gelete
j při návratu ukrajinské delegace z Polska.
To uvádí na své facebookové stránce Roman Bočkala.
Zejména síly Ruské federace
provedly dva údery z samohybného minometu 2S4 „Tulipán“ na luhanském letišti. To je důvodem proč jej naši vojáci opustili. Údery byly takové síly, že „zcela zničily budovu z pátého patra do sklepa“ – popsal ministr“.

09/20/14. Zpráva z tiskového střediska DNR.

Do tohoto okamžiku, od počátku takzvané ukrajinské ATO Ukrajinci vypálili 74 raket 9M79 a 9M79M (Točka-U), z nichž 28 na Doněck a jeho předměstí.“

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3421553-snariad-popal-v-tsekh-so-vzryvchatkoi-zavoda-khymyzdelyi-v-donetske-meryia

Do cechu chemického závodu v Doněcku byl zasažen granáty, což způsobilo dvě exploze, řekl první náměstek primátora Konstantin Savin.
V Doněcku zasáhly granáty státní chemickou továrnu a v jednom z cechů odpálil výbušniny, řekl televiznímu kanálu 112 první náměstek primátora Donecka Konstantin Savin.
„Podle informací, které dostáváme od lidí, od očitých svědků, kolem 10:00 na území doněcké státní továrny dopadly dva granáty a zazněly silné exploze. Několik vteřin se otřásalo celé město. Podle otřesů lze soudit, že vybuchla výbušnina, která byla v 47. dílně, a to je závod na zpracování průmyslových trhavin, „- řekl Savin.
Tuto informaci potvrdil místopředseda vorošilovského okresního zastupitelstva v Doněcku, Ivan Prichodko. „V 10:35 dostal přímý zásah cech průmyslových trhavin №47, kde byly zbytky výbušnin, došlo k výbuchu a došlo i k druhé explozi … Měli jsme to štěstí, že nebyl zasažen hlavním sklad výbušnin, kde je asi 2500 tun“ – řekl ve vysílání.
Podle Prichodka, nejsou žádné oběti, ale továrna je „docela vážné zničena“. Zdůraznil, že nejsou žádné oběti, ani ranění, protože továrna je prakticky prázdná, na jeho území nikdo nebyl. Kromě toho, obytná oblast je v dostatečné vzdálenosti od továrny.
Místní obyvatelé uvádějí, že nad závodem jsou vidět obrovské mraky kouře, požáru pokračuje.

09/20/14. Zpráva z tiskového střediska DNR.

„Dnes ráno dorazil do Doněcka humanitární konvoj – desítky bílých nákladních vozidel se pohybovaly ulicemi města v časných ranních hodinách. Dopravily jídlo, obiloviny, konzervy atd, hygienické prostředky a jiné zboží denní potřeby.
Jedná se o třetí konvoj na území Nového Ruska a první
do Doněcka„.

09.20.2014 13:35 MSK. Přidal Pavel Gubarjov

O nové dohodě z Minska

Myslím si, že Ukrajinci nebude respektována. A brzy zahájí nové kolo vojenské eskalace. Tento stav naznačují zpravodajské informace vojenské zpravodajské služby nejen z fronty, ale z týlu nepřítele. Další fáze mobilizace, jednání o koupi zbraní NATO, militaristické předvolební rétorika, „příprava“ veřejného mínění na válku, odmítnutí vyměnit klíčové politické vězně (změna trestní klasifikace jejich činů) … A co je nejdůležitější – dnes na Ukrajinu přišly ještě tři prapory soukromé vojenské společnosti …

Chápu, že mnoho příslušníků domobrany i civilistů je zklamáno s těmito rozhovory. Upřímně řečeno, já také nejsem s nimi spokojen. Ale není důvod k panice, a tím spíše se vracet domů s myšlenkami „politici nás zradili“ … Náš boj teprve začal, a k vítězství bude dlouhá cesta … Je pravděpodobné, že tato cesta bude méně krvavá
Bankrot Ukrajiny, přehlídka národních republik, dezorganizace ukrajinské armády a války za stejných podmínek … nebo pokojné rozdělení bývalé Ukrajiny lidovými referendy. Civilizovaně, jako v Británii“.

09/20/14. 13:34. Zpráva domobrany.

. „Jenakievo ráno v 7:30 z Pantelejmonovky, osady Korsun byla odblokována, existuje přímé spojení s Doněckem. Ne, autobusem na cestách, ale domobrana na obrněných vozech normálně projde. – prověřeno. Ukrajincům zůstaly rušné příměstské vesnice od Nechotejevky do Olchovatky, ale tam probíhá partyzánská válka. Před pár dny neznámí odstřelovači „sejmuli“ 15 Ukrajinců za noc ve dvou osadách. V Uglegorsku  nepřítel ustoupil do předměstí směrem k Debalcevu. Objekty a zeleň Bulavina a sovchozu Okťjabrskij jsou ucpané nepřátelskou technikou, Ukrajinci něco plánu„.

20/09/2014 Přidal blogger El Murid

„V Doněcku vybuchl sklad státní továrny chemických výrobků, která vyrábí průmyslové výbušniny. Uvádí se, že úder byl zasazen dvěma raketami v době, kdy byl vykládán humanitární konvoj v Doněcku.
Podle prvotních informací vybuchl
o 12 tun hexogenu a byla zničena celá oblast skladů s okolními budovami „

09/20/14. Přidal blogger „colonelcassad“.

„V Minsku bylo podepsáno další memorandum o Ukrajině „není jasné koho zastuujícím Kučmou, který zřejmě funguje jako diplomatický pošťák. Není těžké všimnout si i trvajících pokusů Ruska zmrazit konflikt a vyhnout se přímé konfrontaci se Západem, na pozadí všech nových a nových sankcí a jednoznačných hrozeb, které jsou slyšet ze západu.
Vzhledem k tomu
otázka statusu DNR a LLR nebyla na schůzce projednána, řada diplomatických kontaktů postupně způsobí vytvoření určitého území, nejprve s nejistým stavem, o jehož osudu bude pokračovat další obchod. Podrobněji později odpoledne„.

09/20/14. Video Grahama Phillipse.

Britský novinář Graham Phillips navštívil místo bojů v Kalinovu.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uV44wOTKmuU

Další video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gqfEy1IgLmU

09/20/14. Přidali novináři.

Kolona ruské humanitární pomoci dorazila sobotu do Doněcka. Celá cesta byla bez komplikací.
Kolona
asi 200 vozidel. Přivezla pro obyvatele jihovýchod Ukrajiny potraviny včetně obilovin a konzervované potraviny, generátory, léky, teplé oblečení, pití – balenou vodu. Celková hmotnost nákladu je cca 2000 tun.
Před průjezdem hranic byl
i opakovaně pozváni zástupci ukrajinské celní správy a Červeného kříže, aby prohlédli humanitární náklad. Ale oni bez vysvětlení odmítli“.

http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_19247

09/20/14. Přidal novináři.

„Na setkání v Minsku premier DNR Zacharčenko nepodepsal žádné dokumenty. Zasedání Nejvyšší rady (VS) DNR skonřilo 19,09-21,00 (Ukr.). Na něm jednomyslně hlasovali proti navrhovanému memorandu Ukrajiny. Na zítřejším zasedání Nejvyšší rady DNR bude předložen text memoranda, který navrhuje VS DNR„.

09/20/14 01:03 MSK. V Minsku dohodli  stažení ukrajinských vojsk o 30 kilometrů.

Vyjednavači kontakt skupiny v Minsku se dohodli na hlavních otázek příměří. „Interfaxuto řekl mluvčí luganského parlamentu Alexej Karjakin.

„Dohodli jsme se na základních podmínkách, pokud jde o příměří a stažení zbraní. Otázky zvláštního postavení Donbasu tentokrát nebyly projednány, přestože jsme to měli v plánu“ – řekl. Konkrétně bylo dosaženo dohody „o odstoupení ukrajinských vojáků na vzdálenost 30 kilometrů“ řekl Karjakin.

O hranicích se shodli, že OBSE bude přítomna všude, bez výjimky“ – řekl mluvčí. Podle něj je řeč o hranicích LLR a DNR se zbytkem Ukrajiny.

Jednání kontaktní skupina začalo večer dne 19. září. Zasedání se zúčastnila zvláštní zástupkyně OBSE, Heidi Tagliavini, druhý prezident Ukrajiny Leonid Kučma, ruský velvyslanec na Ukrajině Michail Zurabov, premiér DNR Alexander Zacharčenko, vicepremiér DNR Andrej Purgin a premiér LLR Igor Plotnickij.

09/20/14 Z rozhovoru Alexandra Žilina o sjednocené armádě Nového Ruska:

„Potíž je v tom, že Nové Rusko není k osvobozeno. Pokud jsme zvolili model Nového Ruska jako samostatného územního celku, pak je nutné vyřešit situaci v Mariupolu a v jiných oblastech, je třeba osvobodit je od junty. Pokud tomu tak nebude, dostanete toto: Část teritoria budou pod kontrolou, ale to není stát, a čert ví, co to bude.

Říkáme-li, že vytváříme Nové Rusko, musíme jej celé osvobodit.
Ten hlupák Geletej, ministr obrany, dal velmi dobrou šanci domobraně: vzal a soustředil na jednom místě všechno, co ještě funguje v jeho armádě. V zásadě lze vše dokončit, zvláště když se přidá letectvo, stačí tři dny a budou tyto zbytky spáleny. A fakticky bude Novorossia osvobozena“.

http://korrespondent.net/world/russia/3421643-mynoborony-rossyy-otvetylo-na-obvynenye-v-prymenenyy-yadernoho-oruzhyia

Ruská strana reagovala na obvinění Geleteje ohledně použití jaderných zbraní.
Ruské ministerstvo obrany popřelo obvinění šéfa ukrajinského vojenského vedení Valerije Geleteje, že ruští vojáci použili na letišti v Lugansku taktické jaderné zbraně.

„Vedení Ukrajiny by měla zvážit, zda není čas, aby ministr obrany Geletej prošel základním výcvikem, kde se v jedné z prvních lekcí vojáci základní služby učí hlavní smrtící faktory jaderného výbuchu a následky jeho použití“ – uvedlo ruské ministerstvo obrany na Facebooku v sobotu. 20.září .

Pravidelné obvinění jednotek ruských ozbrojených sil z podílu na událostech na jihovýchodní Ukrajině Ruské ministerstvo obrany považuje za „omlouvání neúspěchu“ vojenské operace, které „už vypadá jako paranoia“.

„Takže nikdo z soudných lidí jej už dlouhou dobu nebere vážně,“ – věří v ruském ministerstva.

9/20/14 Přidal blogger.

„Podle operativních údajů, Ukrajinci opustili Ždanovku
Ukrajinci nadávají Péťovi (Porošenkovi – poz.překl.), že vzdává pozice.
Ruská vlajka se objevila v
e Ždanovce na jednom z domů“.

 

09/20/14. Přidali novináři.

„Zónu ATO svévolně opustil 19. prapor z Nikolajeva. Hrdinní a silní duchem ukrajinští vojáci masivně utíkají z bitevního pole. 19.září do Nikolajeva přišlo asi 80 mužů z 19. praporu územní obrany, kteří svévolně opustili území ATO. Nicméně, vojáci se nepovažují za dezertéry. Řekli o tom v komentáři k novinářům. Z oblasti bojů odešla celá první rota a několik lidí z jiných rot. Vojáci uznávají, že ve skutečnosti opustil oblast ATO samovolně, velení jim nedalo takový příkaz ale za zrádce se nepovažují. Vysvětlují to tím, že v zemi není vyhlášeno stanné právo. “ Více na  videu

Vlk v minulé Svodce píše v závěru:

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2014/09/20/ukrajinska-svodka-z-19-9-2014/#more-936814

„V každém případě – neumím si představit, že  by  Schwarzenberg mladší, Kalousek mladší  nebo Bursí či Bělobrádek a  tak podobně, kdyby  se jich to týkalo, byli  aspon u těch  dalekonosných děl. Pokud  je to pravda, a  mladý Porošenko  opravdu je na frontě, má  můj respekt“.

V tomto případě se můj názor od Vlkova liší. Můj respekt nemůže získat nikdo, kdo na dálku zabíjí civilisty v Doněcku a Luhansku a v dalších městech na východní Ukrajině. Tak jako jej nemůže získat letec USA, který z výšky bombardoval Srbsko, Libyi a podobně. To jsou lidé, pro které válka představuje počítačovou hru a nevidí lidské utrpení. Prostě MORÁLNÍ INVALIDÉ.

Vlkova  odpověd:

Erneste, není potřeba souhlasit s vlkem.Napsal jsem v jakých souvislostech má  Porošenko můj respekt! Opravdu si neumím představit,  že  mladý Kalousek nebo Schwarzenberg  by  šli na  frontu jako  mladý Porošenko. Jestli bojuje  nebo nebojuje  za správnou věc, je něco jiného.Piloty  USA  bych z  toho vůbec vynechal. dostali rozkaz a tím to pro ně skončilo. Kdo z nás, by na jejich  místě  jednal proti rozkazu? Ale  jak stojí v  Pravidlech prostoru – není nutno souhlasit s vlkem.

Tím se  dostáváme  na tradiční mapy:

Ukrajinská:

kupodivu včera  aktuální nevydali. Takže  zopakujeme včerejší

18u

Opolčenská: tak tu inovovanou mám

16

komentovaná interaktivní:

Zajímavý  článek je k nalezení na  aktualne.cz , konkrétně zde:

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/putin-desi-se-majdanu-v-moskve-rika-zpravodajec/r~58295880399f11e4973a002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-18

Určitě k němu budou mít velké  výhrady jako rusofilové tak rusofobové.

Zdá se, že  potíže  s  oficiálním zpravodajstvím o Ukrajině, jak vznikl, o tom, proč  došlo k válce  a jak je  vedena mají i jinde  než my tady v ČR. A všude se to řeší stejně.  Přes internet a  malé nezávislé servery a blogy.

Jeden  hodně  dobrý souhrn  z poloinformací  oficiálního mainstreamu z  německojazyčného prostoru a srovnání s realitou je  k nalezení  zde:

Click to access 2014_AZZ_8_Massenmedien_Pruefstand-2.pdf

Překlad  pak uveřejnili  zde:

http://svobodnenoviny.eu/jak-media-hlavniho-proudu-neobjektivne-informuji-o-situaci-na-ukrajine-aby-zatahli-rusko-do-valky/

Přesto si   i když  vám němčina  vůbec nic  neříká, otevřete  ten originál.A odrolujte  až na  samý konec. Najděte  informaci o redakci – míním tohle:

Redaktion:
Ivo Sasek, Verlagsadresse: Nord 33, CH-9428 Walzenhausen,
Takže  redakce Ivo Sasek?  Nebo v originále  původně asi Ivo Šašek?!  No jo, rejpalskej Čech.. I ve  Švajcu…
Dobrý, ne?
V Moskvě a Petrohradu chce dnes antiputinovská opozice  zorganizovat  manifestaci, proti ruské podpoře  Donbasu.
Zvláštní mi přijde, že  u Hitlera  v převlečení -Putina, taková demonstrace možná, bez  dalšího, v klidu je,  zatímco demokrati v  Kyjevě, kteří  jsou  jedinou zábranou před průnikem  ruského samoděržaví  a ochranou demokracie, by nic podobného nebylo možné  ani  v  alkoholikově  snu…
Alkoholikův  sen…  No myslím, že ještě  včera  by nikdo nevěřil ani téhle  zprávě  z
Weil die USA Russland im Kampf gegen den IS-Terror brauchen, hat auch die G20 Spekulationen ad acta gelegt, Russland in der Weltgemeinschaft zu isolieren. Der Konflikt um die Ost-Ukraine wird demnach als regional eingestuft. Die Regierung in Kiew und die Rebellen haben sich in der Nacht auf eine Pufferzone als Grundlage des Friedensplan geeinigt. Die aggressive Politik der EU gerät damit weltweit ins Abseits.
Protože  USA potřebují Rusko v kampani proti teroristům z ISL, skončily  na  úrovni G20 ad acta spekulace  o  tom, že  by  došlo k další izolaci Ruska na světové scéně. Konflikt  na  východní Ukrajině byl od  nyní označen jako regionální. Kyjev a rebelové se  dohodli  na  vytvoření nárazníkové zony  jako základu mírového plánu. Agresivní politika EU tím  pádem  byl a odsunuta  do pozadí.
A  dám ještě  další dva odstavce:
…. seit US-Präsident Barack Obama den Krieg gegen den Terror als oberstes Ziel der US-Außenpolitik ausgerufen hat, haben sich Amerikaner und Russen hinter den Kulissen über eine Aufteilung der Ukraine geeinigt…..
…v okamžiku , kdy americký prezident Barack Obama vyhlásil válku proti teroristům /ISL/  za  absolutní prioritu  americké zahraniční politiky,  dohodli se Američané a  Rusové v  zákulisí o rozdělení  Ukrajiny…
.. lze  říci, že  Rusku se  střet vyplatil. Nyní je  na  evropanech , aby  zbankrotovaný a  zkorumpovaný stát Ukrajina  zachránili – roli kterou  přisoudila  kancléřka  Merkelová německému poplatníkovi…
 Jo, ono se řekne opilcův  sen!  Ale jestli tohle  bude pravda a ne bezobsažná  spekulace  /osobně  k té  informaci přistupuji nanejvýš  obezřetně/   pak nevím čemu se mám divit  a  štítit  více:
-velmocenskému cynismu?
-pohrdání  běžným člověkem?
-politické krátkozrakosti a  tuposti  hlavních světových držitelů klíčů?
-proradnosti  a servilnosti medií?
-totální bezmoci nás,  obyčejných lidí?
Dneska  si už odpustím další vlastní  výběr  zpráv a komentáře k nim.. Protože  jsem narazil na  link, kde jsou mimořádně  zajímavé infografiky, týkající se občanské války na  východě  Ukrajiny. Mluví sami za  sebe. Jaká je přesně  jejich zpravodajská hodnota, nechám na zvážení každého Kosíře, nicméně  zajímavé to je na každý  pád:
1.grafika upřesnuje  územní zisky  a ztráty v konfliktu, stav
10Růžová barva vyznačuje  opolčenská  území. Uzemí kryté  tlustým šrafováním představuje území, které oproti původním separatistickým vzbouřencům získala  UK Army. Tenčí růžové šrafování naopak ukazuje  opolčenci dobytá  území, která se původně k revoltě nepřipojila.
2.grafika výzbroj opolčenců
11
Grafika  č. 3 srovnává  početní stavy  i  stavy  výzbroje obou stran
12
Grafika  č.4  udává ztráty  obou stran ve válce na lidech a materiálu
13
Grafika  č. 5 zorbazuje počty  původních obyvatel Doněcka a Luganska, dále pak číslo těch, kteří z obou měst utekli před  válkou a  těch, kteří v bojových zonách zůstali v době bojů
14

Grafika č. 6  dává přehled  o finanční a materiální pomoci zemí NATO a speciálně  USA  kyjevské vládě v penězích, technice , výstroji atd.15

Tolik pro dnešek. V případě nových významných zpráv bude  text operativně  doplněn. Přirozeně odlišnou barvou písma.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.