Ukrajinská svodka 06.10.2014


napsal Ernest s přospěním TK a ZH

Všechny texty bez označení zdroje jsou převzaty z   vk.com/strelkov_info

06.10.14. 19:23. Zpráva dobrovolnika Prochorova.

„Někdo se ptal – zda byla potrestána UK72. Brigáda za ostřelování Doněcka „Uragany“.

Odpověď je: byli potrestáni. I když formálně s tím neměli co dělatvzali na sebe trest stoicky – odvetu nedali  :). Pokud jde o zbytek – u Štěstí (LLR) byla zničena dvě nákladní auta s mužstvem Národní gardy. Neklamme se – byly ostřelovány z 82 mm minometu, spíše padlých je málo, ale zraněných by mělo být hodně. A ještě – včera podle odposlechu u Debalceva (DNR) po chvilkovém ostřelování 11 praporu územní obrany (Kyjevská Rus) byli tři padlí„.
Více od Ukr
ajinců: „Během minulého týdne specialisté závodu „Ukroboronprom“ opravili 115 obrněných vozidel. Opraveno 31 tanků, 51 obrněných vozidel pěchoty a výsadkových, 12 BTR-70, 5 automobilů a 11 dělostřeleckých systémů a rovněž 5 BTR-3. .
Obyvatelé hlásil
i, že v Mariupolu UK  hlídku napadli partyzáni – 4 Ukrajinci zraněni, někteří partyzáni byli zajati„.

06.10.14. Přidal vojenský analytik Boris Rožin („colonelcassad“).

„Ztráty v boji o letišti milice bylo asi 80 lidí, plus velký počet zraněných. 9 zničených nebo poškozené obrněných vozidel. Junta ztratila v posledních bojích na letišti cca 220 zabitých, zraněno neznámé ztráty. Ztratila všechny stroje které byly na letišti. Junta přes již zřejmý výsledek boje, dále jedná a vyžaduje 6 měst výměnou za letiště, s čímž jí posílají slušně nekam. Samozřejmě i nadále střílí, ale je to jsou místní boje. De facto jsme vyhráli. Oddíl Motoroly opět prokázal své schopnosti a štěstí v nejtěžších podmínkách, méně než za šest měsíců jeho jednotka bojovala na nejžhavějších místech a všude uspěli. Celkově kde je Motorola, tam je vítězství. Oddíl „GIVI“ z Ilovajska také významně přispěl v boji o letiště. Významnou úlohu sehrály jednotky generála Petrovského a dělostřelecká brigáda „Kalmius.“ V řadě situací se ukázali i tankisté z „Oplotu“, když podporovali palbou útoky pěchoty“.

http://korrespondent.net/business/economics/3428119-hotov-proekt-protokola-po-hazu-mezhdu-rossyei-es-y-ukraynoi-novak

Podle slov ministra energetiky,EU,  UK a  RF diskutovaly o ceně plynu, očekává se odpověd Kyjeva.
Návrh protokolu obsahující podmínky pro obnovení dodávek ruského plynu na Ukrajinu je připraven a Moskva čeká na odpověď Kyjev
a, řekl ministr energetiky RF Alexander Novak během pracovního setkání s premiérem Dmitrijem Medveděvem.
„Návrh protokolu musí podeps
at tři strany – EU, Rusko a Ukrajina. V současné době je náš společný návrh s Evropskou komisí zvažován ukrajinskou stranu. Čekáme na odpověď,“ – řekl Novák.
Podle něj takové řešení balíč
ku na dobu šesti měsíců může být řešením pro období podzim-zima, a zajistí spolehlivé zásobování evropských spotřebitelů.
. „Diskutovali jsme o cen
ě, za kterou může být plyn dodáván. Tato cena je dohodnuta na 6 měsíců, byla dohodnuta sleva 100 dolarů z aktuální ceny zakázky, a je 385 dolarů za tisíc metrů krychlových,“ – uvedl šéf ministerstva energetiky.
Novak poznamena
l, že podle názoru ruské strany, současná situace dodávek plynu je složitá a sdílí obavy Evropské komise. „Objem plynu, který je nyní akumulován v podzemních zásobnících plynu na Ukrajině, jak ukazuje analýza energetické bilance, není dostatečný pro normální průběh období podzim-zima, bez obnovení průběžných dodávek na Ukrajinu“, – vysvětlil.

06.10.14. 16:05. Komentář od dobrovolníka Prochorova.

„Z vojenského hlediska by bylo lepší [prvně obsadit Avdějevku a Písky, a pak letiště], ale mlčí se o humanitární záležitosti (cena) a podobného vývoje situace.
I když jsem si jistý, že – s takovým
vývojem by bylo nejen více civilních obětí, ale i domobrany. A i potřeba munice by byla vyšší. Protože na letišti není tolik budov, jako ve zmíněnách obcích (které mohou být snadno přeměněny na palebná stanoviš). A na letiště – od května jej známe široko daleko, mnohé části byly nastřelené (což nedávalo nepříteli možnost volně manévrovat). A otevřený prostor je stejně špatný jak pro útočníka, tak pro obránce. Navíc, tam je poloha stejná jako v Avdejevcenepříznivá útočníkům“.

10/06/14 Foto Graham Phillips 18 +

„Doněcká márnice. 80 letá-stará žena zabi po ukrajinském ostřelování v pátek. Kamion plný obětí po bombardování civilního obyvatelstva silami ukrajinské armády„.

http://cs540108.vk.me/c7007/v7007158/17c0e/17-t50SPWUI.jpg

06.10.14. 15:00. Zpráva domobrany.

Na prostor letiště s malými přestávkami Ukrajinci stále střílí z „Gradů“ a houfnic. Zásahy padají na Okťjabre blíže k Putilovke.
V oblasti 14:00 naše dělostřelectvo
provedlo odvetný úder do oblasti Písky„.

06.10.14 Přidali novináři.

„Akce „Smířlivá výšivanka„se konala v Oděse.
Motto kampaně „
Vypni propagandu – zapni svůj mozek!“
Během akce, aktivisté distribuov
ali následující prohlášení:
„Žádáme zakázat falešn
ou propagandu – vysílání oficiálních ukrajinských televizí. Oni rozdmýchávají etnické konflikty a zvyšují stupeň nenávisti v naší společnosti. Jsme unaveni nenávistí.
Majitelé televizních kanálů, v zájmu
své peněženky, staví lid naší země proti sobě. Aby lidé nevyhodili tyto parazity, oni nutí lidi zabíjet se navzájem. Že nezničili jejich sídla a limuzíny, nutí naše spoluobčany rozbíjet památníky.
Propagace násilí, vál
ečná hysterie změnila ukrajinská média z informačního zdroje na hlasatele propagandy etnické nenávisti, války a smrti.
Požadujeme zastavit
tuto mašinerii otupování obyvatel, jehož cílem je změnit nás na pokorné a na nic se neptající zombie. Ukrajinské televizní kanály se staly nebezpečné pro duševní zdraví našeho národa.
Vypněte zombo
skříňku! „

06.10.14. Přidal blogger.

„V Oděse, v popelnici našli rozčtvrcenou mrtvolu ženy. Chybějí hlava a končetiny. Zaměstnanci obecních služeb našli rozčtvrcenou v popelnici na rohu Panteleimonovské ulice a Kanatnoj. Šokující nález byl objeven v poledne. V současné době se policisté snaží zjistit totožnost zemřelé. Je podezření, že žena byla jednim ze zmizelých aktivistů Antimajdanu a krutě jí vyslýchali z politických důvodů“.

06.10.14. 09:50. Přidal dobrovolník s volacím znakem „Zubr„.

Dříve jsme „příměřili“ dělostřelectvem a houfnicemi Ukrajince na letišti, a teď zase ostřelují tamtéž oni nás. Z Avdejevky a Písků a nadále čas od času létají granáty, ale na to už jsme zvyklí, a ukrajinští dělostřelci mají šilhavé oči, trefit se do cíle nějak nemohou, i když jsou výrazně lepší, než tomu bylo v létě. To není překvapující, protože i medvěd se může naučil jezdit na kole. O tunelech spojených s Avdějevkou – občas leze na letiště průzkum nepřítele, všichno bez průtahů zjistí a získa slušnouohnivou“ odpověď. Ve městě po včerejším drsném dni je teď klid. Každý říká, že dnes banderovci můžou pokračovat v útoku, ale zatím se nic neděje. Léčíme zraněné, doplňujeme munici, provádíme malou rotaci. Doufáme, že alespoň budeme moci obsadit Avdějevku jinak útok letiště by neměl význam, protože bez vyhnání Ukrajinců z okolních vesnic je kontrola letiště – je to jen půl opatření“.

06.10.14 Přidal blogger.

Po celém Ostrožském rajonu Rovenské oblasti na západě Ukrajiny se šíří leták. Rozšiřují jej po městě učitelé a NU „Ostrožská Akademie“ Drtivá většina věřících zde jsou pravoslavní, nehledě na minulou činnost takových odiózních osob jako Červonyj. Slibují na svátek na svátek Panny Marie „ATO proti moskevským popům„.“

Obrázek : http://cs540108.vk.me/c7007/v7007158/17bfe/ZBSdkpkvP2Y.jpg

06.10.14 Zpráva od obyvatele Charkova.

„Včera jsem musel odjet z Charkova do Doněcké oblasti. Do očí mne uhodilo něco, co jsem už měsíc neviděl. Celá silnice byla plná vojenské techniky a na vlakovém nádraží v Izyumu byl ešalon s vojáky, který bude odeslán do takzvané zóny ATO. Plus místní obyvatelé řekli, že v pátek večer celé náměstí u nádraží bylo plné vojenské techniky a v noci jeli na jih“.

06.10.14 Přidali novináři.

„V Dněpropetrovsku otevřeli „pravoslavnou“ školu odstřelovačů. Bezplatný kurs střelecké přípravy může absolvovat každý, kdo chce. Dokonce i děti. V první řadě posluchače naučí bojovat v městském prostředí. Mnoho budoucích absolventů má v plánu jít na Donbas, bojovat s domobranou. Farníčka z pravoslavného chrámu v Dněpropetrovsku, která vzala do rukou odstřelovací pušku, se vzdala svého jména. Teď už má jenom přezdívku – a ne křesťanskou – „Vědma“.
Ve vojenských kurzech, které školí budoucí diversanty, ona učí techniku maskování a ovládání střelné zbraně. Základním princip víry, kterým je „Nezabiješ,“ si vykládá po svém, z nějakého důvodu počítá obyvatele Donbasu, kteří zde vždy žili „, k „nepřátelům, kteří odněkud přišli“.
„Když Ježíš vešel do chrámu, kde obchodovali penězoměni, co s nimi udělal? Zvedl kámen, zabalil do kapesníku a vyhnal je silou. Do našeho domu, do našeho chrámu přišel nepřítel, musíme je vyhnat pouze silou“ – řekla pravoslavná „Vědma“.
Její soused na střeleckém stavu, volací znak „Sova“, také nevidí v obyvatelích Nového Ruska lidi. S takovým názorem je jednodušší stisknout spoušť.
„Proti nám bojují ti, co se nazývají „Běs“, kteří se tak sami pojmenovali. V křesťanství, kromě přikázání „nezabiješ“, je přikázání „blahoslavený člověk, který dá duši za ostatní“. V tomto případě, naše činnost není v rozporu s křesťanským zákonem“ – odůvodnil své názory „Sova“.

Ve škole odstřelovačů jsou zástupci různých vyznání: Židé, muslimové, protestanti, katolíci. Jejich novými pastory jsou ateisté, vojenští instruktoři jim neumožňují vykonávat modlitby a mši, všechen čas je věnován vojenskému výcviku.
„Školíme tři směry:. tradiční odstřelovač – rozvědčík, to je útočná jednotka ostřelovačů, ale my ještě se zabýváme bojem proti teroru. Jak ukázala ukázala protiteroristická operace, elementární začistku nikdo udělat nemůže, tak naše děti se také zabývají systémem boje proti terorismu“ – řekl, instruktor školy odstřelovačů „Maestro“.

06.10.14 00:35 Přidal dobrovolník Prochorov

„Mimochodem, opravdu není nic ve zprávách? – Obsadili jsme Nikišinskoj Ur, teď se bojuje v obci – polovina je naše, poloviny ukrajinská.
Ukrajinci z oblasti Svetlodarska ostřelovali Gorlivku, teď dělostřelectvo Bezlera ostřeluje střelecká stanoviš junty.
O ztrátách – Ukrajinci mají těžkou pozici – nepřipouštějí oficiální počet v tisících mrtvých. Je to psychologická hranice, kdy může společnost klidně přijmout počty mrtvých. Navzdory tomu, že aktivisté v novinových nekrolozích dlouhou dobu více než tisíc zmiňují, ukrajinská oficiální místa mají tvrdou cifru (oznámeno Porošenkem) – 946 ks. Všechvojáků, policistů a dobrovolní. Mimochodem, včera u Bobrova (LLR) pouze část žoldáckého praporu ztratila dva zraněné, ale do oficiálních zpráv se nedostali, stejně tak Národní gardy„.

06/10/14 Zpráva „špatného vojáka.“

Otázka: „Proč ta vitalita kotle u Djakova? Je mikroskopický a nejstarší v této době, Co tam Ukrajince drží?“

Odpověď: „Obecně neschopnost dostat ke svým přes DNR a malátným jednáním LLR, na jehož území kotel ve skutečnosti je.“

Mapa: http://cs540108.vk.me/c7007/v7007158/17b69/EZQh-nTk_AE.jpg

06.10.14 Zpráva domobrany o letišti s komentářem od špatného vojáka.

Ještě jsem v  Doněcku, ale zbraň jsem už odevzdal, granáty  dal klukům, takže jsem civil. Co se dělo na letišti, je shoda dvou idiotismů.
Ukr
ajinci sedí v podzemí. Na povrch vylezou korektoři dělostelby, ostřelovači a někdy minometníci. Plus prostřednictvím kamery sledují povrch. Naši po řídké dělostřelecké palbě (mají málo střeliva) zaútočí, ale začnou na ně střílet z Písků a z Avdeyevky vším, co mají a oni odejdou. Tak to je každý den. Výsledek: 1-3 padlí a zraněných je 10 až 20 denně.

A to by bylo opravdu špatné, ale pak začne jednat již ukrajinské velení, které z nějakého důvodu chce mít na letišti tanky a BVP. Které tam honí přes území, které mají pod palebnou kontrolou naši. A potom zbylé „krabičky“ se motají po vzletové dráze, dokud je nezlikvidují naši.
No
a malé skupiny ostrých hochů na obou stranách hrají bojové hry v režimu offline v troskách terminálů s přibližně stejným skóre.
Takže
dokud nebudou mít naši Písky a Avdějevku (nebo alespoň nepotlačí ukrajinské dělostřelectvo, které tam je) nic se nezmění.

06.10.14 Zpráva „špatného vojáka.“

Otázka: „Jak vypadá situace s možným útokem Ukrajinců v pondělí? Opravdu to začne, nebo ostřelování donutí Ukrajince revidovat své plány?“

Odpověď:… „Nemohu bohužel prognózovat plány těchto idiotů. Ostřelování výrazně oslabí jejich obrněné síly, ale ne kriticky. Zítra je pondělí, den těžký, takže generálové  – tlustoprdi možná splní očekávání, že dají rozkaz na zahájení v úterý ráno a budou se tlačit a masivně používat raketomety. Jsme připraveni a máme pro ně několik překvapení„.

05.10.14 Přidal špatný voják“.

Odomobraně„:

Otázka: „Až do září, to bylo vcelku v pohodě (když nepočítám příspěvky od bývalého náčelníka politického oddělení ministerstva obrany DNI Ivanova Sergeje Borisoviče o neúspěšném sjednocení Strelkovců a domobrany), do zprávy Borisyče jsem se účastnil operací v Illovajsku.
A pak
se sypaly mírně řečeno podivné zprávy. Zpočátku Červonec z jednotky Motoroly obviňuje domobranu, že se vyhýbá se aktivnímu zapojení v Illovajsku a konfiskuje auta civilistů v týlu. A nedávné zprávy o odmítnutí domobrany zůčastnit se operací na letišti a  o ne podřízenost některých velitelů Zacharčenkovi, vyvolává velmi velké obavy o konečném sjednocení všech jednotek domobrany. V Charkově, za ním stál Evgenij Žilin, na Donbasu také v létě poletoval. Kdo nyní vede domobranu a kdo začíná kalit vodu? „

Odpověď:. „K bodům. Opravdový ruský důstojník Ivanov I.B. buď falešné nebo záměrně klamezejména po tzv. neúspěšném sjednocení ministerstva obrany a domobrany objevil se efektivně jednající společný štáb, ze kterého bezpečně dezertoval. Přestali jsme dělit munici na svou a cizí. Domobrana nikdy neodmítala plnit bojové úkoly, včetně letiště, včetně mých, počínaje 8 červencemdo současnosti. Domobrana se nezůčastnila bojů v Ilovajisku, ale důstojně bojovala v Šachtorsku a Dmitrijevce, podle přikazů Zacharčchenka. Všichni velitelé domobrany, bez výjimky, se podřizovali Zacharčenkovi. Fakta o neposlušnosti nemám. Osobní vztahy I.I. a Zacharčenka – to jsou jejich osobní vztahy. Ať je sami komentují, ale dokud I.I. tu byl, žádné nedorozumění, jsem nepozoroval„.

05.10.14 23:14. Přidal „špatný voják.“

„Kalmius již dávno není prapor, ale dělostřelecká brigáda, bojující o titul gardová. Palebným přepadem podle rozvědky bylo zničeno 24 ze 43 tanků, a ne do 20ti. Také 4 ze 7 „Uraganů“ a ne pět. A více než 200 mrtvých a raněných. A vůbec s tím nemáme co dělat – to Národní garda a ukrajinská armáda bojují mezi sebou v Nevelskom„.

Tolik dneska  od Ernesta.

Já nezačnu tradičními mapami. Ty  až za  chvíli,ale zato jich dostanete  víc než obvykle.

Nejdřív tuhle informaci z ruských zdrojů:

r1Podle ní se k opolčencům z ukrajinských pozic měl probít  batalion teritoriální obrany Čerkassy.  O kterém ve včerejší svodce informoval Ernest, že na  něj majdanská štráfkomanda  zahájila palbu ještě  na ukrajinských pozicích.  To rozhodně pro Kyjev není potěšující zpráva!

No ale  na slovenském serveru jdou ještě dál, prý se k opolčencům měl probojovat i i batalion teritoriální obrany Žytomír.  O tom včera Ernest také referoval, že  je pod  palbou  kyjevských národních gvardějců.

Nicméně  žádná zmínka nikde nebyla  o třetím teritoriálním batalionu  kyjevských, který prý se také připojil k opolčencům – charkovském..

Zdroj:http://www.nazorobcana.sk/zahranicie/cl-922/ukrajinski-vojaci-sa-prebojovali-z-obklucenia-vlastnej-armady

Přiznávám, že ten čerkasský a  žytomírský by mne  zas  až tak moc nezaskočil, jestli ty informace  o vzájemné  palbě  s  národní gardou byly  pravdivé, ale že by hned  tři bataliony najednou?  Jestli je  tohle pravda, pak se Kyjevu na zimu armád a rozuteče… Věřit se mi tomu moc  nechce. Viz tvrdé boje  u doněckého letiště nebo Debalceva.

Ukrajinská:

mu

Opolčenská:

momo1

Interaktivní komentovaná:

Vratte  svůj pohled laskavě  zpet z  ukrajinské situační mapě. Doznala  asi po 10-ti dnech  další úpravy.  Kyjev včera konečně  přiznal,  že  západně od  Gorlivky  žádný  vlom jeho sil neexistuje. Jak neochvějně  tvrdil posledních deset  dnů  v rozporu  se skutečností, respektive s  tím, co co ukazovaly  opolčenské mapy.  Tu přiznanou ztrátu  jsem na kyjevské mapě označil červeným oválem.

Jistě, slyším hlasy,  že  ruská propaganda a tak. Včera mi jeden takový poslal moc milé maily. Ale to sem nepatří. Jak Kyjev  „informuje“  tak o tom byl včera moc pěkný článek dokonce  v  Ukrajinské Pravdě – centrálním ukrajinském listu.  Lysenko totiž  předevčírem vyhlásil na  oficiální tiskovce, že  UK Army od  5. září nedala opolčencům ani metr  dobytého území. Takže  mu  hlavní  kyjevský tiskový  orgán omlátil od hlavu  mapy  jeho vlastní  mapy z 5. září a 6. října. Ukrajinští čtenáři, co  chodí na Kosu a jejich  dnes  už více než  10 denně toto velké odhalení  Ukrajinské Pravdy  nepotřebují. Lysenkovy mapy, pokud je  vydá, otiskuji denně. Ale vás  o ten kyjevský článek neochudím, dám ho sem, jak jsem jej sejmul z obrazovky celý.

p p1p2No hlavně, že  stejnými mapami operuje neustále  ČT, iDnes, Aktuálně.cz  a podobné  studnice  moudrosti a objektivity. Lysenko je pro ně kánon.

Nicméně  dnes  vás  hned  tak od map nepustím. Není důvod. Mám dvě opravdu zajímavé. Když  už  jsem  u  našich sdělovacích kanálů a jejich důvěryhodnosti- také vás  fascinuje  jejich neustálé tvrzení  jak UK Army  drží letiště  a odráží veškeré pokusy povstalců jej dobýt? Dneska  s eobjevila  ruskojazyčná  mapa  s detailním zobrazením situace na letišti a  v jeho okolí. Která strana  co drží. Tam, kde to mělo smysl jsem ruské popisky  přeložil do češtiny.  To kdyby  náhodou  zavítal některý intervjůk mladšího ročníku z ČT, iDnes, Aktuálně.cz a tak podobně, aby  nemuseli namáhat  mozek.

mlZdroj:
http://rusvesna.su/news/1412545687

Protože  si nejsem jist, jestli i tahle polopatická mapa je dostatečně  srozumitelná  pro  českého  mainstremového psáče, dodám následující  – veškeré budovy na letišti jsou v nadzemní části pod kontrolou  opolčenců. Ukrové se pohybují jen v podzemních chodbách.  které ústí  až v jimi obsazené Avdějevce.  Byly, ze strategických důvodů, postaveny ještě  za Stalina, jsou několikapatrové  a  několika metrového betonu, aby odolaly  atomovému úderu. A některé jsou tak široké, že jimi mohou jezdit i tanky  a jiná technika. Nicméně, klidně  dál mohou věřit  Lysenkovi. Je to jejich právo. Moje  pak zase je – věřit  jim ani slovo, protože Lysenkovi, jak předvedeno výše, nevěří už  ani centrální kyjevské noviny.

A vedle tradiční interaktivní mapy  mi dnes  kosíř  ZH poslal ještě  jednu – tuhle

http://www.liveleak.com/view?i=fa6_1412592476

Je  opolčenská a ukazuje, kromě jiného, nejvýznamnější povstalecké velitele  i úseky fronty, za které odpovídají.

Když už jsme u toho, co  ZH poslal zde je informace, že  Kyjev zastavil dodávky  vody  na Krym.

http://www.liveleak.com/view?i=f46_1399472229

Patrně hodlá  v zimě zmrznout. Nicméně  tohle je opravdu hodně  citlivý  úder  pro Rusko a jeho  krymskou část. To je bez debat. Moc jsme zvědav, co bude následovat jako odveta  z ruské strany.

Když už jsme u  ruských potíží – jedním z opravdu nejbolestivějších úderů  Rusku, jeho ekonomice  a bankovnictví, by, bez pochyby, bylo vyloučení z mezinárodního platebního systému SWIFT.

Ruská centrální banka  vzala celou situaci vážně  a  chystá  plán B. Který by podle jejich slov znamenal odchod  od  dolaru, ale  zabránil  kolapsu  napojení ruského finančního sektoru na  celosvětový.

http://1prime.ru/banks/20140922/792386160.html

Nicméně – osobně tvrdím, že  tahle, jakkoli tvrdá a  nejspíš  i účinná zbran lze použít jen jednou. Jakmile  se tak stane, pak velcí  budoucí protihráči USA  a  našeho západu už s  touhle možností budou počítat  předem a rádi se vzájemně dohodnou na  alternativním platebním systému.  Čímž dojde k oslabení  SWIFTu jako univerzálního a jedinečného systému a  vytvoření  konkurenčního platebního multikanálu. Kdybych tohle měl  řídil  já,  pak bych si tenhle jeden výstřel nechal na  skutečně  fatální  světovou krizi.    Nejspíš  s Čínou. Ale  ted  a proti Rusku? A  ještě  to inzeruji předem, aby se Rusko, Čína, Brazilie  a vím já kdo všechno připravily. Chápete  to?

No vlastně , ono není až tak důležité, jestli to chápeme my, ale  ti, jimž  SWIFT patří. tedy mezinárodní komunita. Zatím se zdá, že  ano. Viz včerejší  informace Itar-Tass

http://en.itar-tass.com/economy/752905

Špatných zpráv pro Rusko není dneska  zrovna málo. Rubl proti dolaru se propadl na historické minimum. Moskva se s tím jistě vyrovná, má přebytek v platební bilanci. Nicméně  ten kurs  je nepochybně manipulován, aby  na obyvatelstvo dopadlo co nejrychleji zdražení dovozů.

rublVzhledem k tomu, že Rusko má opravdu pozitivní platební bilanci a s Čínou , která je klíčovým obchodním partnerem byla podepsána  dohoda  o využívání   národních měn , tipnu si, že  to Rusko ustojí.

Přidám graf ruského exportu:

rNicméně  západní tlak na Rusko v mnoha směrech je  evidentní:

Rumunské úřady nařídily zastavení činnosti rafinerie Petrotel, který patří společnosti LUKOIL. Oznámil to velvyslanec Ruska v Rumunsku Oleg Malginov.

Ohrožuje to podle jeho slov fungování celého výrobního řetězu společnosti LUKOIL v Rumunsku.

Ve čtvrtek se konala v rumunské rafinérii prohlídka v souvislosti s podezřením z daňového úniku a legalizace příjmů. Rumunské právní orgány nepředložily mezitím LUKOILu žádní obvinění.
http://czech.ruvr.ru/news/2014_10_06/Rumunske-urady-zastavily-rusky-zavod-0992/

Zajímavý  článek  k ruské ekonomice  v  souvislosti s  ukrajinskou krizí přinesly včerejší Parlamentní listy. Napsal jej americký ekonom a politolog z Laudrova institutu v Pennsylvánii, Mark Adomanis, pro   deník The Moscow Times. Přiznávám, že   kdybych měl falešné zuby, tak bych je byl asi při čtení tohoto odstavce spolkl:

…Krize na Ukrajině trvá již přes šest měsíců, což je možné očima dnešních médií považovat takřka za věčnost. Navzdory důkazům o účasti ruských vojáků v bojích na Ukrajině a prudkému poklesu hospodářského růst v Rusku, Putinova popularita tím k mému překvapení i překvapení mnoha dalších nijak neutrpěla,“…

Jak může být špičkový  analytik překvapen, že  událostmi okolo Krymu a  Ukrajiny  stoupla Putinova  reputace v Rusku???!!

Nicméně  ten  ostatní  text je  skutečně  zajímavý. Najdete jej zde:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Americky-ekonom-Abyste-se-nedivili-Putina-pohrbivate-predcasne-Ale-tato-konkretni-hrozba-je-pro-Rusko-opravdu-realna-338097

A co takhle vlku nějaká  aspon trochu dobrá zpráva? Nebyla by? Byla! Mám!

Podle Itar -Tass se včera v Moskvě  sešli k jednání  americký velvyslanec  v Moskvě  a náměstek ruského ministra  zahraničí. Agenda? Ukrajina , ISL, Syrie.  Iniciativu k jednání měla  startovat údajně americká strana.  Že by konečně někdo ve Washingtonu dostával urgentně  rozum? Kéž by!

Přidám ještě  tenhle  link: http://www.vfischer.wz.cz/  

Je na  nové samostatné  stránky kosířského autora  pana Václava  Fischera. Poslal mi včera  několik svých typických politkoláží. Jsou skutečně   povedené, ale  mám nyní určité , řekněme – technické limity, takže  pan Fischer  se rozhodl momentálně jít vlastní cestou. Mrkněte na  to, co dal na internet. Nebudete litovat!

A nakonec  mám jedno video, které mne  naplnuje  hlubokým smutkem! Je  umístěno na Twitteru – zde:

http://vk.com/video249485306_170315148

A  proč  cítím hluboký  smutek? Už jenom kvůli jeho názvu  -Ulička hanby majdančíků.  A  pak také  tím, co vidím.

Moje  sympatie k  těm,co se zmocnili na  Ukrajině Majdanu  jsou  známé. Nikoho nemusím přesvědčovat o tom, jak situaci na Ukrajině  a příčiny  té nesmyslné války vidím.

Nicméně  organizováním uliček hanby se dostaneme  kam?  Někam tam, kde jsou dnes  žlutomodří.  Nevyvolávejme nenávist!  Kdo seje  vítr, sklidí bouři! V Kyjevě  také dělali uličky  hanby.! Ano,  ti opační. Vím. Ale  to opravdu neznamená, že  my ,co máme jiný názor, musíme být jako oni.   Co že  to  křičí  antimajdanští demonstranti na  chodníku?  Praha není Kyjev?!  Správně! Praha   není a doufejme, nikdy  nebude Kyjevem dnešních  dnů!  Kdy  někoho nebo některé, musí, kvůli jinému názoru chránit policie!

Sděluji, že  Kosa je tady proto, aby vyplnovala  informační, v lepším případě vakuum, v tom horším lež. Ale  v momentě, kdy bych došel k názoru, že  šíří cosi jako zárodky nenávisti, okamžitě  ji zavřu. To není  žádná výhružka. To je mé  přesvědčení.  Nechci, abychom v ČR někdy  v budoucnu, dopadli tak jako na krajině. Jakkoli leckdo ze  sdělovacích prostředků i politikářů   / co hodlají vyhlašovat  války, zasahovat proti šiřitelům proruské rafinované propagandy  atd.atd. / a  tom pracují mimořádně usilovně. Prosím, podumejte  nad  tím videem.  Zejména vy ostřejší. Chtěli byste někdy kvůli svému mínění jít uličkou hanby? Jen proto, že bude silně menšinové a nepopulární? Stát  se to může velmi rychle a velmi snadno.

Díky. Věřím , že vlka chápete.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.