Mimořádná svodka z Ukrajiny! Kyjev zahájil ofenzívu.


napsal Ernest

tak se zdá, že to, co bylo jasné, že  přijde – tedy  ukrajinská ofenziva se  stalo skutkem.

Svědčí o tom dvě rychlé situační zprávy , které poslal před chvilkou Ernest:

06.11.14 15:20. Zpráva domobrany.

„Ukrajinská armáda zaútočila na předměstí Doněckaměsto Jasinovata. Do Jasinovaty vstoupila tanková kolona, okolní oblasti jsou ostřelovány, teď tam probíhá boj. V rajonu Kujbyševskij v Doněcku pokračovalo ostřelování, za minulou noc ukrajinské síly alespoň 20 krát porušily příměří Výbuchem byla poškozena rozvodna, dva kotelny zůstaly bez napětí, 50 domů je v současné době bez topení.

Zpráva od Alexandra Žilina.

„Tankové jednotky junta přešly do útoku na Doněck ze strany Jasinovaty„.

06.11.14 15:37. Zpráva očitých svědků.

„V Jasinovatoj vypukl těžký boj. Pohybuje se tam tanková kolona. Ukrajinci útočí. Chtějí obklíčit Doněck, bijí hroznou silou. Před hodinou volali ze Slovjanska a říkali, že dvě velké ukrajinské kolony jedou na Doněck. Jsou to desítky desítky bojových vozidel pěchoty, obrněných transportérů a nákladních automobilů s pěchotou a nákladem„.

Tolik Ernest pro tuto chvíli.

Přesně tohle muselo být jasné každému, kdo byl schopen myslet nad  zprávami, které z Doněcka  a okolí přicházely už delší čas. Kyjev nikdy  o nějaký  mít nestál. Chtěl povstání utopit v krvi . Ledva má ruské plynové dohody a v Americe  je po  volbách, kde posíli hardlineři, pustil se do díla.

At opolčencům pomáhají všichni svatí! Ta ofenziva bude mimořádně prudká, ale bude krátká. Na  dlouhou Kyjev nemá finance. Musí rozhodnout rychle.

A vyjasnilo se mi také, proč  Merkelová tak zásadně trvala na sankcích a neodvolala je ani  když  došlo k podpisu dohody o plynu. Prostě  pokus  zadržet Rusko v případě ukrajinské ofenzivy  od snah pomoci opolčencům…

Mimochodem, ještě  jsem zkusil zkontrolovat  jestli náhodou nejde o nějakou lokální akci. Přes http://militarymaps.info/

, kde je okamžitá interaktivní mapa toho, co se  na frontě  okamžitě  děje. Je tvořena na základě sms , mailů, twitterových zpráv atd. od lidí. Je to samozřejmě  bez záruky ověření. Proto to moc nepoužívám při koncipování svodek. Protože  informace nejsou spolehlivé.  Nicméně, když si to pustíte, tak uvidíte podél skoro celé fronty  objevující se  a mizící červené kruhy. Které označují místa okamžité těžké palby. A je to skutečně , až na výjimky, na celé frontě…..

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.