Jak se dnes bude svítit proti Fialově tmě a válce. Minimálně v Brně.


I zítra se bud e svítit. Minimálně v Brně a Olomouci. Ale  věřím,  že i jinde.

PROTEST POKRAČUJE: V PÁTEK V BRNĚ  OPĚT SVÍTÍME PROTI VÁLCE A FIALOVĚ TMĚ, UŽ SEDMNÁCTÝ  MĚSÍC!
 
Minulý týden jsem potkal bývalého kolegu. Jak se máš a co děcka (má dva syny a děvče)? Začal o dětech: Všichni vystudovali vysokou školu, mají dobře placené práce a zařídili si vlastní bydlení. Bylo na něm ale vidět, že úplně spokojený rozhodně není. Víš, stále více jsem přesvědčeny o tom, že nám hrozí válka a moji kluci nakonec skončí někde v zákopech, vylezlo z něj.
Tak jsem mu vykládal o našem pátečním svícení právě proti té válce.
To je na nic, tam chodí málo lidí, na ty protiválečný aktivity.
Co by se ale mělo dělat neví, pouze má strach.
Zpočátku jsem byl z toho našeho rozhovoru trošku rozladěný, další člověk, který mě tvrdí, že nemá cenu něco dělat.
Pak jsem si ale uvědomil, že už to, že má strach z války a že si připouští reálnou možnost vypuknutí válečného konfliktu, který vcucne i jeho syny, je vlastně dobrá zpráva.
Když nic, tak věřím, že aspoň bude volit ty politiky, kteří nechtějí válku.
A takových lidí kolem nás přibývá, kteří mají reálný strach z války, ale mají také strach veřejně  se projevit, aby nebyli za dozoláty a chcimíry.
Vidíme to i my, kteří stojíme pátek co pátek na ulici a často debatujeme s lidmi.
Stojíme tam i za vás, kteří jste zatím doma, ale už pociťujete strach, že to celé špatně skončí.
A právě ty obavy vás možná jednou přimějí k nějaké akci, nebo se aspoň zvednete v den voleb a hodíte hlas těm, kteří naše zatažení do války nechtějí.
Takže přátele míru a vlastenci: Pokračujeme v pátek,  jako vždy od 19.00 hod na Moravském náměstí v Brně u Sochy spravedlnosti. Vlajky, transparenty, svíčky a hlavně dobrou náladu s sebou.
A pokud můžete, přiveďte i někoho ze svého okolí, třeba právě bývalého spolužáka, co už má strach a nechce jenom sedět doma, ale chce něco začít dělat.

Olomouc

Zdravím Vlka a držím palce ( vím, že to moc nepomáhá). V Olomouci budeme v pátek 26.dubna svítit za mír a proti fialově vládě, sejdeme se . v 19.00 u želvy. V případě deštivého počasí nás najdete pod podloubím u infocentra. Na další světlušky se těší Hela

Příspěvek byl publikován v rubrice upoutávka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.