Kosa dělá reklamu -Marku Havlíčkovi a jeho knize Cesty k sobě, miluji se


Zařekl jsem se, že na Kose  nikdy nebude reklama, pokud  jí budu moci zabránit. Včera jsem napsal, že  vždycky je něco poprvé – když bylo třeba  veřejně konstatovat, že jsem se , bohužel , dopustil hrubého omylu. No dneska poprvé dělám na Kose  reklamu výrobku nebo službě. A to zcela  vědomě a dodávám že  velmi RAD.

Snad  si vzpomenete  že  koncem srpna a  začátkem září proletěla  českým internetem jako obrovská kometa  reportáž  tehdy naprosto neznámého Marka  Havlíčka o jeho cestě  přes  opolčenskou východní Ukrajinu a následně k tomu přidal ještě  druhý díl – o průjezdu Ukrajinou kyjevskou.

Bylo to v době, kdy   místních mediích vrcholilo vymývání mozků publika, kdy jsme se  dozvídali od rpeortérů z ČRo, že  do středu Doněcka dopadají granáty, ale nelze  určit,kdo je vlastně vystřeluje, od zpravodajů ČT zase přicházela  barvitá líčení  o tom, jak slavná UK Army doslova  drtí nepřítele už pouhým pohledem hrdých obránců západní civilizace v jejich uniformách a on zrovna probíhal kotel pod Ilovajskem, že…  No prostě bylo toho hodně. A do toho vpadnul náhle  Marek Havlíček!

Nejdříve s tímhle:

http://marekhavlicek.blogspot.nl/2014/08/ukrajina-centrum-donetska-pul-den-se.html

a o pár  dnů později s pokračováním

http://marekhavlicek.blogspot.nl/2014/09/zapadni-ukrajina-odesa-cesta-domu-sem.html

Tyhle  dvě  reportáže měly v  českém internetovém prostoru fenomenální úspěch. Zaznamenaly  snad  3 000 000 kliků!!!!

Takže  Marek Havlíček  se rozhodl vydat knihu  ze  svých cest. Nejen tu  rusko ukrajinskou anabázi, ale  z cest po celém světě!

Na  svých stránkách ji představuje takto:

ss

s ochutnávkami z obsahu

mar1 mar2 mar3

Ale  je tam toho daleko více. Náramné čtení. Vím, co vám tu tvrdím. Tu knihu mám. S Markem jsme byl v kontaktu a pořád jsem. Nějaký čas byla mezi námi diskuse o jeho další cestě. Možná k opolčencům, kdyby se podařilo uspořádat nějakou sbírku, tak aby jeho cesta  měla nějaký  další smysl než jen tam dojet a podívat se co nového.

Vždycky jsme skončili na penězích. I proto , myslím, vydal ti knížku.  Nechcete  si udělat  nebo někomu udělat radost k vánocům neotřelým cestopisem?  Zvažte  to.  Kdyby vaše odpověd zněla  ano, pak bude nejlepší se  asi obrátit na mail

milujise@centrum.cz

Nicméně  – jeden z  vás  tuto knihu dostane  časem grátis přes Kosu. Přímo od  autora. Bude to vítěz nějaké nejbližší tipovačky. Jen mne nějak nenapadá, kdy bude. Ne proto, že bych nechtěl, ale máme po volbách, fotbalová liga se také už jen dohrává……

Jo a ještě drobnost – k tomuhle otevřu  dneska diskusi. věřím, že Marek nahlédne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 reakcí na Kosa dělá reklamu -Marku Havlíčkovi a jeho knize Cesty k sobě, miluji se

  1. el napsal:

    Uff… Moc pěkně napsané… a temné. Přestože na fotkách je Oděsa rozzářená (četla jsem jen tuhle část).

  2. zemedelec napsal:

    Pane vlk.
    Ohledně toho omylu,možná by mohl pan kchodl něco přidat,vysvětlit.
    Jak balistiku,tak výbušnou sílu.

  3. navajamm napsal:

    Zaujímavý autor. Teším sa, že si v kľude prečítam tie reportáže v odkazoch.

    • zemedelec napsal:

      Přesně tak.
      Když je autentické,prožité přímo na místech,tak si i sám dokáži představit,jak to tam vypadá.Ne jako,když se dopisovatel Karas na to kouká z hotelového pokoje,protože se bojí vylézt ven.
      Měl jsem možnost čítávat zápisky cestovatelů Zikmund a Hanzelka a tak se vžít do života v cizích krajinách.

  4. JAHA napsal:

    Kniha sa dá objednať na milujise@centrum.cz i na Slovensko?

  5. Ahoj,
    děkuji za první reklamní článek na Kose. Budu rád za případnou objektivní recenzi Vlka, až knihu dočte, nebo výherce, který knihu vyhraje. Knihu lze objednat na http://www.miluji.se, na Slovensko, i do Francie jsme pár kousků posílali, jen nelze na dobírku. Na zmíněném webu se můžete dovědět víc o knížce, i o mě.

    • margareta napsal:

      knížky objednány jako dárky pod stromeček. Máte mé sympatie, články z Ukrajiny jsem četla již v létě, v případě, že se rozhodnete vrátit na Ukrajinu znovu, nebo jinak se podílet na pomoci, ráda Vás podpořím

    • Bjedruna napsal:

      Vůbec se nemusíš bát, kniha bude určitě moc dobrá, už celý tvůj cestopis byl skvělý a to neprošel rukama korektora :o))
      Přečetla jsem všechno co se dalo a jedním dechem a fakt jsi šílenec ! (trochu jsem si nakoukla do tvého profilu). A co mě dostalo nejvíce, tak ta pasáž jak popisuješ svou infekci Bolkovkou :o)) …..no já jak se znám bych jí měla určitě taky. Vždycky mě na zahraničních dovolených pobaví sledovat ty naše Bolky jak se snaží usměrňovat ty ruské Bolky …..Určitě si knihu koupím a držím palce do dalších projektů :o)

      • na výše uvedené adrese lze objednat knihu s podpisem, nebo klidně i věnováním, když bude chuť …. (-: a hlavně tu s Vlkem snad dáme dohromady nějakou soutěž o knihu.

  6. Cital som zazitky Mareka Havlicka a v dobe ked v mediach vrcholila propaganda o ruskych teroristoch to bol jeden ohromny zablesk, obdivujem pana Mareka ze je vlastne taky blazon a svojim dobrodruznym cestovanim priblizuje kuty sveta ludom ako ja ktori taki nie su a do Novoruska teda ak tam este raz pojde odnesie aj za nas okrem materialnej aj moralnu podporu

Komentáře nejsou povoleny.