Prostě nemohou překousnout, že by mohl být mír


napsal  Vidlák

Takový mám dojem z dnešních článků, kterými jsem od rána zavalen. Je to moje vina, místo abych si hrál s dětmi na indiány, projíždím internet a čtu. Už jsem se dozvěděl, že Zacharčenko řekl, že bude bojovat dál, Porošenko prý vyhlásí válečný stav, mraky komentářů vysvětlují, že válka bude pokračovat. Jo, ani Vidlák by si na mír moc nevsadil, na Kose nás takových bude víc, ale kurňa všichni bychom si ten mír přáli.
Každý normální člověk by měl dneska sedět v koutě, kousat si nehty a přát si, modlit se, vzývat nebesa, Budhu, Šivu, Ježíše, reverenda Moona, Hospodina nebo Alláha, aby byl mír. Aby tam přestali umírat lidi, aby to konečně skončilo. A ono ne, člověk má pocit, že slavný Západ nám nějak prohrál, Putin je pořád arciďábel a prostě válčit se musí. Takhle blbý a mizerný mír mi ještě žádný Karas nepředstavil. Zdá se, že válka je zapotřebí.
Měli bychom všechny ty naše pressmany poslat na frontu, aby se naučili vážit klidu zbraní. Jsme v moc pěkném závětří a už dlouho nám na hlavu nepadaly rakety, tak je zapotřebí pohánět kola války dokud to jde.
Pokusím se o malou úvahu, coby kdyby… než tento článek vyjde, už to bude jasné.
Myslím, že příměří bude, protože se nic nezměnilo na tom, že v Debalcevu jsou Ukrové totálně v loji. U Mariupolu mají už také plné kalhoty. Všichni zúčastnění na straně Ukrajiny doteď rozuměli jen síle a zítra ráno se nic nezmění na tom, že Ukrové budou v kotli a Mariupol v dostřelu. Pochybuju, že budou riskovat totální zničení. Žádné vyhlášení válečného stavu a obvinění Ruska nic nezmění na tom, že vojáci jsou v kotli a ven to nejde. Mohou obvinit Rusko, dělat ramena a dělat sankce, ale nic to nezmění na tom, že jsou schopní je ostřelovat plošně města, ale nic víc. I Porošenko ví, že potřebuje klid alespoň do jara.
Ovšem když vezmu v úvahu, že se mluví o dalších sankcích, na tom, že Rus je zlý, se nic nezměnilo, pokračují řeči o nutnosti boje, Putin se prostě může naštvat a opravdu být zlý. Možná by to i chtělo, aby konečně český reportér viděl, jak to vypadá, když se vede opravdová válka made in Rusia. Ani bych se nezlobil, kdyby Míru Karase vyškolilo pár hochů ze Specnaz.
Přesto si myslím, že příměří bude. Hned od zítřka rána nám ukrajinské studnice morálních hodnot a trvalé pravdy Lysenko s Tymčukem budou vysvětlovat, kolikrát Rusko příměří porušilo a kolik tanků a raketometů zase přejelo hranici. Bude se handrkovat o Debalcevský kotel, nakonec je pustěj ven, celé to potrvá do jara a pak se uvidí.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.