Uprchlíci VII – a co my -Češi/Slováci -díl 3?


Takže budeme pokračovat dál   v uprchlické krasojízdě, resp.    v tom, jak se dotýká uprchlická vlna nás  v České/Slovenské republice. A já mohu dokončit  to, proč bych měl určitý problém s příjezdem svého dávného kámoše   ze studií Davida, takto syrského uprchlíka povoláním zubaře   do ČR jako migranta. Ačkoli byl jako študák naprosto fajn a věřím, že je skvělým člověkem i dnes.

Tedy abych byl přesný – já bych neměl vůbec žádný problém s ním. Byl fajn, to už jsem napsal. Že bude dobrým zubařem bylo jasné už na studiích, prý byl hodně šikovný. Česky uměl výborně a snad si ještě leccos pamatuje. Zubařů je u nás  nyní obecně nedostatek. A  byl syrský křestan. intelektuál, vzdělanec. Tak co mi vadí?

Na něm a na jeho rodině  vůbec  nic! Ty bych tu uvítal a myslel bych si, že republika dobře koupila. Tak  s čím mám problém? S  tím, že  u nich  a u nás je pojem rodina  jaksi vždycky úplně něco jiného.  Pokud  vím, měl 4 nebo 5 bratrů a asi tři sestry. Ale to nebylo všechno, podobně na tom byli i jeho rodiče. A rodinou vždycky rozuměl celý klan. Netuším, kolik je to osob. A jeden z problémů migrační vlny je,  že  jakmile přijde z rodiny  jeden emigrant, zpravidla ho následují další. Celá rodina. Míním široká rodina. Je to prostě klasický lavinový efekt.

Přijde jeden. Toho následuje manželka  a děti. Což je normální. Následují sourozenci. Za těmi přijdou jejich rodiny. Následují sourozenci manželů a manželek.  A tak to může pokračovat v zásadě do nekonečna. Na základě předpisů o slučování rodin! A já tu Davidovu širokou a  stále eventuálně nekonečně bobtnající hypotetickou utečeneckou rodinu neznám!!! A netuším, zda jsou jako on. Nemám záruku, že  takoví jsou. A to mi vadí. I u něj. Natož  u těch, kteří jsou nejspíš  úplně jiní než on. Neumí česky, nejsou intelektuálové, natož křestané.

Uvědomují si vůbec  tenhle migrační fenomen, který je navíc  opřený o mezinárodně akceptovanou premisu, často už zákonného charakteru, ti co vyřvávají to nesmírně hloupé heslo o  třídění odpadu a nikoli lidí?

Neřekl  bych. Oni nepotřebují přemýšlet. Oni jaksi nám vnucují svou  nadřazenost přes lidství! Oni na nás hrají jednoduchou hru – nám jde o záchranu životů lidí v  absolutní nouzi a vy jste  xenofobobé, rasisti, malé duše, kupčíci, co řeší naprosto nepodstatné a vlastně  trapné věci, když jde někomu o život, ti co poměřují lidské  životy  nějakými zanedbatelnými výdaji a vůbec, vy jste jen zabednění potížisté, kterým ani základní pohled na trpící nic neříká! Tohle nám vnucují! Jinak by neobstáli sami před sebou. Před jejich morálním karabáčem nelze  uniknout.

Chtěl bych se těhle  třídičů s moralistními důtkami v ruce na cosi zeptat.Kdysi jsem četl jedno přísloví – myslím, že bylo čínské, ale peníze bych na to nevsadil. Je to už dávno a nevzpomínám si ani na přesně znění. Ale bylo to nějak takhle:

Když někdo někomu zachrání život, stává se odpovědným za jeho další bytí!

Tenkrát jsem mu nerozuměl.  Naprosto. Tohle  náctiletý kluk prostě nemůže  do hlavy pobrat.. A viděl jsem všechno z perspektivy  své klukovské  zkušenosti a  ta na to nestačila- když  vytáhnu topícího, jsem odpovědný za jeho další život? Když hasič  zachrání člověka, jak za něj může být dál odpovědný? A co lékař, který zachranuje  životy denně?  Prostě  mi to nefungovalo – taková blbost…

Jenže  ten starý Čínan , co to vymyslel a zformuloval / nebo kdokoli jiný/ měl zatraceně   hlubokou pravdu! Znal život jinak, než nějaký kluk z Plzně!  Nemohl tušit nic o imigrační záplavě  v našem věku. A přeci to věděl!  Páchání dobra má zkrátka  svou trvalou dimenzi! Dimenzi opakování a zodpovědnosti do dlouhé budoucnosti!

Nyní dovolte, abych použil jeden graf ze  včerejška – tento:

V grafu z průzkumu jsou zachyceny nejčastější obavy  naší populace z toho, co může  migrační příliv  negativního přinést.  Třídiči odpadu, všechny tyhle obavy „řeší“ mávnutím ruky!  To jsou jen pomluvy  a výmluvy a nic z toho není pravda. A když, tak jde jen o ojedinělé výstřelky  okrajových skupin, ale  jinak jsou imigranti přece obohacením pro každou zemi, do které se nastěhují. Máme  zde přece příklad Spojených států a  dalších zemí.. Před pár roky, možná ještě  měsíci k tomu navíc, jako univerzální kouzelnou formulku vzývali pojem multikulturalismus  a to, jak nás  všechny obohacuje…. Momentálně už je  s mlutikulti utrum. Odzvonilo mu. Prolaná vábnička.Já  myslím, že na pořád, ale  mohu se mýlit. Ale na hodně dlouho určitě. Dnes už to vědí i taková Merkelová nebo Cameron:

http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-49799250-multikulturalismus-selhal-prohlasil-po-merkelove-i-britsky-premier-cameron

A je to asi týden, co měl Cameron ohledně migrace  začlenění migrantů do společnosti, docela emotivní projev  k spoluobčanům s hlavním poselstvím – musíme  najít společnou britskou identitu!!! Prý zoufale  schází a Brity jsou jen někteří…

To říká vedoucí představitel země, která se přistěhovalcům otevřela  v minulosti jako žádná jiná!  Jsou vůbec Třídiči a jim podobní to brát na vědomí? Že ti, které tzv. zachrání budou žít třeba dalších 50 let? A nejspíš chtějí žít po svém. jak jsou zvyklí. Zajímá je, že to může  být v rozporu s tím, jak po desítky generací žijeme  my a zejména v příkré diferenci k tomu , jak to žití má vypadat, aby  fungovala  společnost a stát???

Zdá se, že nikoli. Maximálním horizontem jejich obzoru  je přesvědčení, že oni zachranují lidské životy  v nejvyšší nouzi  a my ostatní jsme, v nejlepším případě zabednění hlupáci, kterým je jakákoli lidskost cizí! V nejlepším případě.

V mnoha  případech jde, z jejich strany,   o plánovaný budoucí byznys. Tohle tvrzení by chtělo důkaz. Měl jsem ho. Někdo z kosířů mi poslal fantastický link na spoustu  českých neziskovek, které mají z uprchlíků byznys ve velkém stylu. Jenže  v té záplavě  mailů, co mi dnes  chodí – omlouvám se, ale  leckdy je sotva otevřu, natož  abych na ně odpovídal, jsem ho někam zašantročil…Takže  bohužel! Věčná škoda! Je mi to líto už proto, že  bych to byl měl rád  v archivu Kosy.

No hned  ráno mi ale  jeden z kosířů rychle vypomohl. Ne těmi mými ztracenými linky, ale  rovnou konkrétním přehledem kolik  a která agentura, už nyní  „pracující“ s těmi uprchlíky, co tu vlastně ještě nemáme, ze státního inkasoval aminulý rok. Je to zde:

Výše prostředků pro integraci a pomoc uprchlíkům, které čerpali členové Konsorcia nevládních organizací v uplynulém období: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) 46 786 527,- Kč Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) 30 079 876,- Kč Poradna pro integraci (PPI) 22 973 418,- Kč InBáze 10 565 144,- Kč Multikulturní centrum Praha (MKC Praha) 23 611 803,- Kč Člověk v tísni, o. p. s. 249 628 650,- Kč Sdružení občanů zabývajících se emigranty (SOZE) 7 016 246,- Kč META, o.p.s. – Sdružení pro příležitosti mladých migrantů 21 042 731,- Kč Centrum pro integraci cizinců, z.s. (CIC) 25 969 612,- Kč Evropská kontaktní skupina o.s. (EKS) 31 227 714,- Kč MOST PRO, o.p.s. 6 004 237,- Kč Charita Česká republika (pozorovatel) (nepřehledné, v řádech desítek až stovek milionů) Lačhe Čhave (LČ) (pozorovatel) nedohledáno NESEHNUTÍ 3 779 695,- Kč Kč Slovo 21, z.s. 25 148 ,- Kč . Slovo 21, z.s. 25 148 073,- Kč AMIGA, z.s. (pozorovatel) nedohledáno La Strada CR, o.p.s. (pozorovatel) 1 169 596,- Kč Poradna pro občanství, občanská a lidská práva 50 547 441,- Kč Nevládní sdružení obdržely celkem 555 550 769,- Kč, tedy něco přes půl miliardy korun.

Tolik příspěvek do kosíře  SM.Nicméně je třeba brát v patrnost,  že ty údaje  je třeba  brát s velkou opatrností. Ne kvůli tomu, že  by ty  částky  snad neseděli, ale  že tam jsou i organizace, které s uprchlíky vůbec  nepracují, ale třeba  s Romy nebo tělesně postiženými a nebo je činnost  s imigranty  jen částečnou nebo velmi minoritní částí jejich práce!!!! Takže  já bych odhadl přímou dotaci vlády nevládkám , které dělají opravdu zejména imigraci na nějakých 150-200 milionů. Nicméně – pro prokazatelně funkční a  přínosné Klokánky je problém, o kterém jedná a navíc  se ani neshodne  , vláda ,  najít  30 milionů!!!! Pro imigranty, kterých tu bylo pár a jež tu být nechtěli, tak na ty šlo nejméně  5x  tolik.

Ale  aspon se mohu vrátit k tomu o čem stejně chci psát dneska – jako o hlavním tématu  tohoto pokračování – o obavách české a slovenské populace z důsledků, které s sebou záplava běženců přinese. Ty nejvíce frekventované komunikovala  veřejnost v tom průzkumu SANEPu. Sdílíte je?  Já rovnou říkám, že rozhodně  nikoli!

Nijak zvlášt se neobávám teroristických útoků s tím, že je budou  organizovat imigranti. Neříkám, že to není možné, ale pokládám tuto obavu za  nepodstatnou. Určitě  v dané chvíli. Nemám rád teorie  spiknutí a  názor, že islámský stát mazaně  využívá situace  a masově  sem posílá džihádisty mi přijde  jaksi nepatřičná. Jakkoli se  tak může  dít a děje.  Ale pokud si IS  usmyslí, provést atentát nebo řadu atentátů v Čechách, tak je uskuteční. Uprchlíci v tom nebudou hrát žádnou úlohu.

Podobně to mám s obavou z muslimů. Muslim samotný ještě není žádný zásadní problém. Problém vznikne  až tehdy, když se vědomě odmítne začlenit do většinové společnosti a naopak se proti ní vymezuje! To je malér.  Nikoli jeho muslimství.  Jakkoli to může  sehrát velkou roli. Ostatně skvělý článek na toto téma, na který mne upozornil nick jupa, naleznete  zde – podotýkám, že ho napsal Tunisan, tedy muslim, žijící v ČR. A rovnou říkám – on je také muslim, ale v mé zemi je někdo s jeho pohledem a rozhledem velmi vítaným hostem- velmi doporučuji přečíst:

http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/467595/tahle-zeme-neni-pro-muslimy-cast-i.html

Podobně nemám strach z náboženských konfliktů. Jsme příliš  nábožensky  vlažní. A  muslimů je, zatím a naštěstí , velmi málo.

Já osobně  vidím daleko jiné problémy!!! Bezprostřední a reálné.

Řadu z nich popsal Sarrazin – viz Uprchlíci II.

Mezi ně určitě patří vznik přistěhovaleckých ghett!  To Sanep zachytil.  Máme  totiž svou vlastní zkušenost s romským etnikem. Stále více  jeho členů žije  v ghettech. Podle výsledků čerstvých  průzkumů jich nyní máme  přes  400 a oproti minulému šetření je  to řádově  o sto více – žije  tam prý přes  100 000 lidí.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/302606-romskych-ghett-v-cr-pribyva-zmenit-to-chce-nova-strategie/

Palčivý a dlouhodobý problém neumíme  vyřešit. Nejsme  schopni  si nějak rozumně udělat tenhle  domácí úkol a  už si vytváříme  úplně stejný další????!!!  Když letmo přeběhnete  ten link k tomuto tématu na ČT, tak zjistíte, že důvody  proč lidé propadají do tech ghett, kde drtivá většina končí na pořád, je přesně  stejný jako Sarrazinova zjištění ohledně  toho, proč  některé imigrantské skupiny  v Německu – zejména  Turci, Arabové, Balkánci jsou dlouhodobě  společenskými outsidery    a trvalým problémem pro hostitelskou zemi. Mohl  by mi někdo z Třídičů sdělit, čím on přispěl k řešení romského problému, že  si dovoluje požadovat vytvoření dalšího podobného?  Rád  se nechám poučit, že  jeho pohled je založen na prokazatelné vlastní úspěšné činnosti v tomto ohledu, takže je svou vlastní úspěšnou prací legitimován  ke  svému  spasitelskému syndromu ohledně uprchlíků.

Tohle není všechno. Zpráva vysokého komisariátu OSN pro uprchlíky  sice tvrdí, že  40% migrantů má vysokoškolské vzdělání, ale tomu může věřit  jen Pepek Vyskoč. Syrští vysokoškoláci , určitě takoví jako můj dávný kámoš  David, pokud  utíkají ze země, pak asi sotva  v nějakých pašeráckých bárkách nebo na nafukovacích člunech.  Ti by odletěli řádný leteckým spojem.  Protože na to  rozhodně mají nebo určitě měli. Tomu údaji prostě nevěřím.

Podle mého soudu / možná mylného/ většina  z arabských a afrických migrantů bude mít, když vůbec nějaké, ta základní vzdělání. Ale i kdyby se nakrásně jednalo  o vysokoškoláky – jejich uplatnění, bez znalosti češtiny, na tuzemském trhu práce bude silně limitované. V podstatě bude omezeno na nekvalifikovanou, nanejvýš  málo kvalifikovanou práci. Oponentům toho názoru chci sdělit, aby  se blíže podívali na Ukrajince pracující v ČR! Jsou zde zavedenou komunitou. Myslím, že i oponentům je známo, že  v řadě  nekvalifikovaných  a málo kvalifikovaných profesí pracují Ukrajinci s vysokoškolskými diplomy! Všichni to víme. A to ukrajinština či ruština má k češtině zatraceně  blíže  než  jazyk obyvatel Eritrei  nebo arabština. A angličtina, kterou může řada  z nových migrantů nějak mluvit? Tak ta  může  fungovat jen u těch, co se zde uchytí u afilací  nadnárodních firem, ale jen na pozicích, kde není styk s veřejností! Což se týká  zejména  technických profesí. A že by absolventi technik  měli v arabském světě, Nigerii, Eritrei nějaké masové zastoupení?

Zkrátka – imigranti, pokud by šli na český pracovní trh, by jen tvořili další tlak na jeho  nejspodnější segment. V 6-2015 jsme měli řádově  necelého 0,5 milionu registrovaných nezaměstnaných. V převážné části jde stejné pozice, kam budou směřovat migranti! Tady je zaděláno na další velký malér. Neumíme  dát práci, těm  co už na našem pracovním trhu jsou a nemají s jazykem sebemenší  starost a přivedeme  další, ještě méně kvalifikované, aby  to ještě vygradovalo? Co na to asi tak třídiči?  Ti nad tím nejspíše mávnou rukou – oni páchají dobro a problémy prý budou řešit , až nastanou!

A oni nastanou! Jestliže moje přízemní, čecháčkovské, hokynářské závěry  ohledně toho, že  uprchlíci začnou vytvářet svá ghetta / tak jako v Německu, Francii, Británii, Švédsku  apod./ , že budu outsidery na trhu práce, jsou platné a relevantní, pak se naplní další obava  zaprděného čecháčka  ze sanepáckého průzkumu – totiž nárůstu kriminality!  Viz Sarrazin

† s. 230 – střední věk muslimských migrantů je 30 let, zatímco střední věk autochtonního německého obyvatelstva je 45 let, podíl muslimů na celkovém obyvatelstvu pod 15 let je 10 %, z celkových nejméně 15 milionů lidí s migračním pozadím žijících v Německu 25 až 45 pochází z muslimských zemí, na tuto skupinu však připadá 70 až 80 % všech problémů s migranty v oblasti vzdělávání, pracovního trhu, transferových služeb a kriminality, muslimští migranti se mnohem podprůměrněji než jiné skupiny migrantů podílejí na pracovním trhu, mají výrazně podprůměrný úspěch ve vzdělávání, výrazně nadprůměrný podíl mezi příjemci transferů a nadprůměrný podíl na násilné kriminalitě,

Opět mi namáznou na čelo   xenofobii, ačkoli máme  co do činění s reálnou špatnou zkušeností. Ověřenou a  zdokumentovanou: Statisticky v dostatečném vzorku! I když ne vlastní. Ale my  máme ta romská ghetta…

Tu kriminalitu a její nárůst lze předpokládat zcela implicitně. Tam , kde je ghetto, je málo práce. Tam , kde je málo práce, prostě roste kriminalita.To jsou siamská trojčata!

Nepochybně by mi ted sečtělejší třídič  vmetl do tváře , že  ekonomicky jsou imigranti vždycky přínosem. Že je to dokázáno.  A ještě sečtělejší, že  vymíráme a jen imigranti nás  zachrání před ekonomickým kolapsem… Obojí je blud. S tou nutností imigrantů jako léku na klesající demografii se vypořádám  později. nejspíš  až v dalším dílu. Ten ekonomický přínos  za mne zvládl Sarrazin:

† s. 228 – empiricko-statistické analýzy z nichž by bylo možné vyvodit, zda hostující dělníci a jejich rodiny vůbec nějak přispěli nebo přispívají k blahobytu Německu vůbec nejsou k dispozici, dle jedné statistiky v poznámce 3 je čistý příspěvek v Německu narozeného cizince je negativní,

Že  jde o cizince  narozeného v Německu – tedy  nikoli čistého migranta? Tohle mi opravdu starost nedělá. Ta statistika  totiž řeší přínos všech imigrantů celkově!! Tedy  Turků, Arabů, Afričanů, ale také Čechů, Poláků, Ukrajinců, Španělů , Řeků, Italů, Vietnamců, Indů.  Ta druhá skupina  jde do Německa s jednoznačným cílem – pracovat a vydělat!!!  Stejně, jak to známe od nás u Ukrajinců a  Vietnamců.  Takže  šermování oním ekonomickým přínosem je v lepším případě  blábol nebo totální nevědomost, v tom horším vědomá lež.

Jako  další identifikované nebezpečí průzkum definoval nárůst obliby extremistických stran….  Může  být.  Stačí se podívat na idioty kolem A.B. Bartoše nosící šibenice a sestavující seznamy  vlastizrádců.  Nicméně  co je  probouzí k životu?  Jednak jiní idioti vykřikující nesmyslná hesla o  třídění, dále  supermozci typu Zvěřina z Lidovek nebo zejména takový  Jakub Janda – viz včerejší díl Uprchlíků. Ale hlavně  – neefektivní  a neúspěšná snaha   současných politických elit  problémy tohoto typu účinně  řešit. Tohle všechno vyvolává  extremisty  z kanálů!  Tohle nebezpečí určitě nepodcenuji!  Co na to Třídiči? Nepochybuji ani na vteřinu, že  mají po ruce  osvědčený recept  -Bartoše a spol postavit mimo zákon.  Patrně si myslí, že  tím je problém vyřešený. Chci je ujistit, že  není. Takhle je bopjováno nikoli s problémem, ale  jen s jeho ozvěnou. A ta se nedá porazit.Naopak, – další důvod, aby se z okrajového politického proudu stal silný a  široce akceptovatelný element!

Kdybych sestavoval tu baterii  dotazů pro průzkum SANEPu já, tak by se dotazoval na úplně jiná nebezpečí. A bylo by jich docela  dost. A podstatných. Třeba

– nemáte obavy  ze zavlečení řady chorob, které v ČR nejsou nebo jsou jen okrajově?

– nemáte obavy  ze  změn zákonů ve smyslu například pozitivní diskriminace ve prospěch imigrantů

-nemáte obavy , že  český  sociální systém  bude  díky příchodu uprchlíků zahlcen nad svou reálnou únosnost.

-nemáte obavy, že  největší problémy, na základě německých, francouzských a skandinávských zkušeností přijdou až s druhou a třetí generací nových migrantů?

Tohle jsou největší vlkovy obavy spojené se současnou uprchlickou vlnou!!! Nikoli, že se sem propašují teroristé. Ale tohle.

Nepochybně bych byl Třídiči a jejich názorovými souputníky  označen za záměrného podněcovatele  paniky ohledně  zavlečení chorob.

Na specializovaném zdravotnickém serveru Postgraduální medicína  se například  u TBC lze  dočíst toto:

V Evropě tuberkulózou onemocní 400 000 lidí ročně a zemře na ni 40 000. Rozvinuté státy včetně střední Evropy tradičně hlásily pokles výskytu TB, ale přes veškerou péči věnovanou této nemoci nelze očekávat, že tento trend bude trvalý. Problémem se stává stále větší imigrace a měnící se spektrum evropské populace.

Zdroj: http://zdravi.e15.cz/clanek/postgradualni-medicina/menici-se-tvar-tuberkulozy-v-ceske-republice-474115

Podobně  specializovaný server  Žloutenky. cz uvádí toto:

Žloutenka typu A je pro svůj snadný fekálně-orální přenos příčinou řady každoročních epidemií po celém světě. Ročně je ve světě hlášeno více než 1,4 miliónu nových případů, ale vzhledem k vysoké podhlášenosti bude skutečná incidence minimálně 10násobně vyšší. Mezi oblasti s nejvyšším výskytem patří Střední a Jižní Amerika, Afrika, Blízký východ, jižní a jihovýchodní Asie.

A vše je doplněno touto grafikou:

Geografická distribuce žloutenky typu A

dále tam nalezneme:

Třetina světové populace byla nebo je infikována žloutenkou B a až 400 miliónů z tohoto počtu jsou chroničtí nosiči viru. Odhaduje se, každoročně na akutní nebo chronickou žloutenku typu B a její následky ve světě umírá 600 000 lidí.

S následující grafikou:

Geografická distribuce žloutenky typu B

zdroj: http://zloutenky.cz/vyskyt.aspx

a dám ještě jeden příklad – bohužel z mého bezprostředního okolí.

Říká vám něco termín chlamydie? Pokud ne, ta máte štěstí. Ale nezaškodí , když mrknete do Wikiny. Třeba sem:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Chlamydie

Kdosi z mé rodiny  je  chytil. Docela jednoduše  -v  zaměstnání. Jako učitel na základce. Do jeho kmenové třídy jednoho dne přibyli z  Ukrajiny  dva noví žáci. Snaživí kluci, kteří se prali jak s jazykem  a úkoly, tak se spolužáky, pro které to nebyli plnohodnotní lidé, ale  jakási Ukáčka z kterých s e leckdo snažil udělat otloukánky. Byly  za třídní outsidery. Nicméně později se ukázalo, že  jaksi také, bohužel,hostiteli chalmýdií. Takže  onemocnělo touhle zákeřností několik učitelů. Snad 8. Jeden z naší rodiny. Pořád se to nedaří nějak bezezbytku potlačit.  Jeden z kantorů, který to neléčil vůbec  už není.

Nikoho nechci strašit. Jen mám vedle vyčtených věcí vlastní memento!

A  na  základě toho mám právo se bát! Stejné  jako ti, kteří zatím žádnou vlastní zkušenost neudělali, mají právo se nebát. Ale nevím proč by to jejich právo mělo platit víc než to moje. Protože  jestli ukáže, že  jsem bál oprávněně, bud e průšvih. Když budou mít pravdu oni  – nic se neděje! metoda předběžné opatrnosti se tomu postupu říká.

Stejná je obava z budoucího vytváření tzv. pozitivně diskriminačních zákonů. I s tím už máme  svou zkušenost. A vidíme, k jakým koncům a absurditám to vede  jinde. Žádná lichá a umělá starost!

Obava třetí ze zhroucení sociálního systému?  pamatujete  si ještě  tu šílenost od  supermozku jménem Janda, ze si jako máme kupovat přízen migrantů, aby se tu cítili tak dobře, že  už nebudou chtít  odejít do Německa?

  Inu to lze  jediným možný způsobem – že naše podpora pro migranty  bude větší než ta německá  nebo švédská! Pak by to fungovalo. Idiotství takové „úvahy“ je zcela nepřehlédnutelné! Nicméně – není třeba  vůbec přemýšlet o takovém extrému.  Důchodci prý nadměrně zatěžují státní rozpočet a nelze jim přidat víc e než než pár korun. Jinak by se rozpočet zhroutil. DO zdravotnictví nelze  přidat peníze za státní pojištěnce. Protože by se rozpočet zhroutil. Klokánkům nelze  dát 30 milionů , aby  přežily,  ruší se příspěvky na bydlení, posunuje  se věk odchodu do důchodu. Horníkům nelze zatím ulevit, aby šli do penze dříve, protože by rozpočet zkolaboval. Atd.atd.  Nemá smysl ve výčtu pokračovat, byl by hodně dlouhý a trpký. Sami snadno naleznete  další nekryté a při tom nutné sociální výdaje. Ale pro migranty  se peníze  najít mají, resp. musí! Ačkoli ničím nepřispěli / logicky – ani nemohli/ a  jestli přispívat budou je velmi diskutabilní. Když na tohle poukázal minulý týden Zeman, stal se terčem nenávistných výpadů červenokarretníků, že hraje na nejnižší lidské pudy. Tu kritiku provozovali zhusta ti samí, co připravovali zmrazení důchodů, snížení dávek, prodlužování věku odchodu do důchodu a zázračně uzdravovali tělesně postižené úředním razítkem, aby jim mohli sebrat část  i tak mizerné dávky sociální podpory nebo ti, co tomu nadšeně tleskali a mluvili o rozpočtové odpovědnosti. Ti, co jsou proti zvyšování minimální mzdy. Atd. atd. Pro imigranty  ale  jejich starostlivost o státní kasu neplatí!!! Zvláštní, velmi zvláštní!

Ten sociální systém a  jeho udržitelnost má ještě jeden rozměr, v souvislosti s migrační vlnou, o kterém nikdo nemluví. Už jsem zdůvodnil, že  zvýšený výskyt asylantů ochotných pracovat /to je ta lepší varianta/ bude tlačit  především na sektor nekvalifikované a nízkokvalifikované práce. U těch, co budou skutečně cítit potřebu pracovat. Protože budou stát do jisté míry   mimo hlavní proud zájemců o práci, kvůli jazykovému handicapu, zcela určitě uvidíme jejich zapojení do šedé ekonomiky. Mimo platby daní a sociálních příspěvků. To je první poznámka. Druhá je, že  vytvoří tlak na cenu práce v tomto segmentu. Budou určitě ochotni se podbízet. Se všemi důsledky.  dodejme, že  těžkým problémem pro evropský pracovní trh je absolutně pokračující  dramatický úbytek míně kvalifikované práce. Jejím vývozem do zemí s nízkými mzdami.Stále nám tato místa ubývají a to zostřuje situaci na trhu práce a zatěžuje sociální systémy!!! Tady  je kořen  současných ekonomických potíží Evropy. S tendencí, že vše bude ještě gradovat s postupující automatizací a robotizací. Nevymýšlím si – materiálů a varování od skutečně respektovaných autorit  na toto téma, je v poslední době na internetu víc  než dost. Máme  co do činění s další průmyslovou revolucí. A neznáme řešení! Ale hodláme  zhoršovat svou situaci přijímáním uprchlíků!!!

Sociální systémy v evropských zemích jsou odsouzeny bud k těžké degradaci nebo ke zhroucení. Nemusíte mi věřit, ale je to tak. Nikdy nemůžeme konkurovat  v nákladech na pracovní sílu zemím typu Bangladéš nebo Indie. Nemluvě o Africe. Práce bude, v globalizovaném světě, stěhovat tam. Stále více. Nám ale budou přibývat migranti…

kdybyste měli náhodou pochybnosti o relevanci mých úvah, položím vám jednu základní otázku – už jste přemýšleli o tom, proč máme operetní armádu a řad a evropských zemí také? Ci je tou pravou příčinou degradace  armádních složek a jejich rozpočtů? Já ano. protože oficiální vysvětlení, že jako hřešíme na členství v NATO a že nás navíc nikdo neohrožuje mi už dávno nestačí. To jsou okrajové podmínky, ale nikoli příčina.

Domnívám se totiž, že  rozpočty na armády  se v Evropě staly prostě  kasičkou, kam si vlády  chodily pro peníze – právě s poukazem na ony okrajové podmínky neexistence  nebezpečí a členství v NATO. Aby zasanovaly  deficitní a hroutící se  sociální systémy. Armádu v době míru  nikdo nepotřebuje. Takže  je možné výrazně pokrátit finance. Finančně jí vykrást. A u veřejnosti to příznivě rezonuje!!!  Armáda je oškubávána  a zbavována  funkčnosti, aby se lepily rozpočtové díry. Zejména v sociální oblasti.  Už ale není kde brát. Armáda  s 12 letadly a 30 tanky je směšná sama o sobě. A jinde, s výjimkou pár zemí , to není lepší.

Zajímá tohle  všechno Třidiče  a jejich souputníky? Jsem si jist, že nikoli! Oni mají svou morální nadřazenost nad  námi , přízemními kupčíky, co počítají grošíky. Oni páchají dobro a zachranují životy. Třídí odpad, nikoli lidi! Na rozdíl od  nás….

Nicméně já se  cítím přemýšlet v intencích onoho , snad čínského přísloví:

Když někdo někomu zachrání život, stává se odpovědným za jeho další bytí!

Protože  přijetím imigranta a záchranou jeho života  nic nekončí – vše naopak začíná. Odpovědnost za jeho další život. A nejen jeho,ale i všech jeho dalších generací!!!!

Četli jste dobře  toho Sarrazina? Pamatujete si, kdo podpaloval pařížská předměstí a zakládal požáry  ve Stockholmu? Víte, kdo jsou evropští rekruti islamistů z IS?  To   většinově nebyli a nejsou  imigranti tzv. první generace! Ale jejich děti nebo vnuci. Kteří se cítí v hostitelské zemi vykořeněni, handicapováni, bezprizorní. A vybíjejí si na ní svou frustraci, nespokojenost a vzdor!!!! Hledají novouidentitu a náš svět je  pro ně nepřátelský, přestože  v něm vyrůstali! Nebo právě proto.

A tohle  se bude bezesporu opakovat i u nás. Pokud  zde vzniknou silné migrantské komunity! Toho se bojím. Vykořeněnosti dalších generací dnešních migrantů.  A velmi. Jakkoli se mne osobně už tenhle problém asi týkat nebude. Ale když někomu spoluzachráním život, stávám se, vůči svým dalším generacím, zodpovědným za jeho konání. A jeho potomků! A myslím, že nikoli předčasně. Až totiž  ty mnou identifikované maléry / a nejspíš i řada dalších, které mi zatím unikají/ nastanou a  i Třídiči pochopí, že je  asi něco špatně, bude  už na jakékoli řešení pozdě.  A u romského problému jsme se  o tom přesvědčili. A každý normální člověk si z toho bere  jednoduché poučení – kdybychom měli tolik Romů, co jich má Finsko, tak tahle starost by nebyla.

To snad není možné! Každý den se těším, že  ten díl, co začínám psát  už bude poslední! Dneska končím, jsme na 3500 slovech. A je jasné , že ještě nejméně jeden díl určitě  musí vzniknout! Spíš dva… To jsem si tedy  nadělil dárek!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.