Německo, migranti a povinné kvoty ve 23 slovech


nalezl a na Kosu zaslal Ziss

Vlkova předmluva.

Ještě nikdy Kosa nezveřejnila příspěvek, který by měl tak málo slov – celkem 23. Poslal mi ho  nick Ziss, který si dal práci s hledáním v archivech. Neodolal jsem a uděl z toho samostatný kousek na Kose. Dokonalá a skvělá práce se zdroji! Vítám Zisse mezi autory Kosy. O hvězdy nežádám. Není to třeba. Aktuálnost a tragičnost toho historického sdělení z dob Protektorátu je až děsivá.

Německý národ a Říše pouze od nás požaduje, bychom konečně vzali rozum do hrsti a splnili povinnosti, které nám ukládá historická solidarita Evropy….

E. J. Prokop (České slovo 7. února 1943).

Aby těch absurdit  nebylo dost, tak ještě přidám další informaci podobného střihu, na kterou mne upozornil slovenský kosíř  LP. Jde o článek z bratislavského deníku SME.

Stojí tam, že  uprchlíky už začali ubytovávat i v nemovitosti, která byla součástí koncentračního tábor a Buchenwald…..

http://www.sme.sk/c/8001310/utecencov-umiestnili-v-byvalom-nemeckom-koncentracnom-tabore.html?ref=trz

K oběma příspěvkům cítím potřebu, aby mi bylo správně rozuměno, bez jakéhokoli účelového překrucování a skandalizace Kosy výslovně sdělit následující:

1- současné Německo NEMA vůbec  nic společného s III. říší

2-Angela Merkel není ani  nejmenším zlomkem své osobnosti Adolf Hitler

3- nicméně , pokud opravdu jsou už  migranti ubytovávání i v buchenwaldských budovách, ukazuje to na naprostý a  debakl německé migrační politiky.

4- co ovšem sedí dokonale je paralela mezi  E.J. Prokopem z roku 1943 a českými /slovenskými tzv. přerozdělovači a třídiči. Ta Zissova zkratka je geniální, ta informace o Buchenwaldu tragická.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.