JF a jeho týdenní výběr ze světového tisku


vybral, přeložil a sestavil JF

tak si zase dáme výběr z angloamerických zdrojů. Dnes za delší čas nazpět.

Jste šokováni „Panamskými Dokumenty“? Obviňujte Švýcarsko

http://www.bloombergview.com/articles/2016-04-10/shocked-by-the-panama-papers-blame-switzerland

Stephen Mihm, Bloomberg View, 10.3.2016

Odhalení o „přeshraničních“ účtech, obsažených v tak zvaných Panamských Dokumentech, jsou senzační, ale je nepravděpodobné, že by vedla ke konci daňových rájů pro bohaté a mocné tohoto světa. Jsou spíše připomínkou, že tyto skrýše se používají už od konce minulého století a jsou pozoruhodně spolehlivé i když čas od času vyvolají pobouření veřejnosti a volání po reformě. Ve skutečnosti vedly dřívější skandály k vytvoření právě těch daňových rájů, které jsou dnes v hledáčku veřejnosti.

Hrozba „globálního oteplování“ je redukce populace, nikoli věda

http://www.larouchepub.com/eiw/public/greenfascismpromo/globalwarming_index.html

Special Report, Executive Intelligence Review, 13.4.2016

Organizace EIR vydala zvláštní zprávu pod výše uvedeným názvem. Vydali jsme nyní tuto zprávu i v mezinárodním měřítku ve snaze zabránit přijetí katastrofální a vražedné úmluvy o omezení uhlíkových emisí na nadcházející Konferenci o změnách klimatu v Paříži. Přehled zprávy ve formátu PDF je k disposici na adrese http://www.larouchepub.com/eiw/public/greenfascismpromo/pdf/EIR_GreenF-teaser.pdf

Nové dokumenty o úpadku USA: Významné zvýšení úmrtnosti bílých žen středního věku v zemědělských oblastech

http://www.larouchepub.com/pr/2016/160411_morbitity_rising.html

Press Release, Executive Intelligence Review, 13.4.2016

Úmrtnost bílých žen ve středním věku v zemědělských oblastech USA se od roku 1990 všude zvýšila o téměř 50 procent a v některých chudších okresech dokonce o více než 100 procent. Zatímco dříve byl tento jev označován za místní jev v Západní Virginii, nyní se z něj stal jev celostátní.

Přeživší z Hirošimy očekávají od Obamovy návštěvy odzbrojení, nikoli omluvy

http://www.reuters.com/article/us-japan-obama-hiroshima-idUSKCN0XA0CC

Kiyoshi Takenaka, Reuters, 13.4.2016

Přeživší z Hirošimy a ostatní její obyvatelé říkají, že by od návštěvy amerického presidenta ve městě, zasaženém před 71 lety americkým jaderným útokem, chtěli slyšet o pokroku v procesu odstraňování nukleárních zbraní, nikoli omluvy. Ministr zahraničí John Kerry řekl při návštěvě města, že president Obama chtěl navštívit město, ale že není jisté, jestli se mu to během květnové návštěvy v Japonsku podaří.

Spolehlivě špatná zahraniční politika Hillary Clintonové

http://www.theamericanconservative.com/larison/clintons-reliably-bad-foreign-policy/

Daniel Larison, The American Conservative, 12.4.2016

David Rothkopf je potěšen důsledky „bezútěšně nevyhnutelného“ podzimního vítězství Clintonové v presidentské volbě: „Z těchto důvodů je možno předpokládat, že manický průběh volební kampaně v roce 2016 pravděpodobně povede v roce 2017 k návratu Ameriky k nejtradičnější, pevné a spolehlivé zahraniční politice, na jakou jsme byli zvyklí za časů George H.W. Bushe a pádu Sovětského svazu“.

Polygamie je ústavní. Zde uvádíme proč.

http://www.bloombergview.com/articles/2016-04-14/polygamy-is-constitutional-here-s-why

Noah Feldman, Bloomberg View, 14.4.2016

Nyní, když odvolací soud USA odmítl zrušit zákony o bigamii v Utahu, je přípustné se ptát: Co nám o této věci říká říká Ústava, příslušným způsobem interpretovaná? Právně jde o dvě věci: zda lze kriminalizovat sňatek se dvěma osobami a zda ve světle rozhodnutí soudu o možnosti sňatku osob stejného pohlaví nemáme právo sňatku s vice než jednou osobou.

Tajný původ „Panamských Dokumentů“

Interview 1157 – Sunday Wire: The Secret Origins of the Panama Papers

The Corbett Report, 11.4.2016

Zatímco všichni řízení novináři ukazují prstem na Putina, my zkoumáme příběh, o kterém nikdo nemluví: předchozí průsak informací od Mossack Fonseco před dvěma lety byl prodán západoněmecké vládě!

Komisař EU: Brexit by zvýšil nebezpečí od „agresivního a bojechtivého Ruska“

http://uk.businessinsider.com/eu-minister-daniel-lidington-brexit-speech-2016-4

Ben Moshinsky, Business Insider, 14.4.2016

Komisař Evropské unie Daniel Lidington řekl, že Spojené Království a Evropská Unie by v případě výstupu UK z EU mohly čelit nebezpečí od „agresivního a bojechtivého Ruska“ a zdůraznil, že částí úlohy UK v EU je „udržet pozornost EU na rostoucí výzvy, stavěné před EU Putinovým Ruskem“.

Putin drsně odpověděl na otázku, zda by zachránil Erdogana před utopením

http://uk.businessinsider.com/putin-would-let-erdogan-poroshenko-drown-2016-4

Jeremy Wilson, Business Insider, 14.4.2016

Když byl Putin při pravidelném letošním večeru otázek a odpovědí postaven před otázku dvanáctiletého posluchače, zda by radši  zachránil presidenta Ukrajiny nebo  Turecka, kdyby se topili, odpověděl: „ Nemohu zachraňovat někoho, kdo se sám rozhodl, že se utopí.“

Evropa musí znovu nastolit svou politickou vizi

https://www.chathamhouse.org/publications/twt/europe-must-recapture-its-political-vision

Chatham House, vydání Duben/Květen

Nicholas Dungan trvá na tom, že jakýkoli recept pro budoucnost Evropské unie musí brát v úvahu politickou povahu projektu. Jen obnovené partnerství Francie-Německo může být rozhodující v tomto úsilí. Prosazování sjednocené Evropy byl totiž vždy především politický projekt.

Panamské Dokumenty nabízí další důkazy, že volný obchod není skutečně svobodný

http://www.commondreams.org/views/2016/04/13/panama-papers-offer-more-evidence-free-trade-isnt-really-free

Michael Winship, Common Dreams, 13.4.2016

I když se presidenti Clinton a Obama rádi vyjadřovali o smlouvách „volného obchodu“, pravdou je, že všechno nakonec vždy zaplatila pracující třída. Divíte se, co má společného golfová partie loni v létě na Martha’s Vineyard a Panamské Dokumenty? Čtěte dál na uvedeném odkazu!

Nová propagandistická válka

The New Propaganda War

Jonathan Marshall, Consortium News, 13.4.2016

Jonathan Marshall vysvětluje, že přes dominanci západních medií, chce vláda USA dosáhnout toho, aby svět přestal poslouchat při debatách o zahraničních otázkách „druhou stranu“. Chce toho dosáhnout „bráněním“ a diskreditací těchto hlasů.

Lákadlo „bezletové zóny“ v Syrii

The Lure of a Syrian ‘No-Fly Zone’

John Hanrahan, Consortium News, 12.4.2016

Zaplaveny jednostranným zpravodajstvím o Syrii, spojily se některé „pokrokové“ skupiny jako „Avaaz“, v požadavku přímé akce vojsk USA proti Assadovi, pod maskou „bezletové zóny“. Čtenářům New York Times bylo nabídnuto celostránkové foto zraněného dítěte a tučné titulky: „Obamo, na co čekáš?!“ (Částečné foto je k disposici na následující adrese)

http://en.etilaf.org/all-news/political-news/activist-group-avaaz-asks-obama-for-syria-no-fly-zone.html

Nikdy nám neřekli, proč jsme byli napadeni

Why We’re Never Told Why We’re Attacked

Joe Lauria, Consortium News, 9.4.2016

Když západní media diskutují o teroristických akcích proti Západu, motiv je téměř vždy vynecháván, dokonce i tehdy, když teroristé výslovně uvádějí, že se mstí za dlouhodobé násilí Západu na muslimském světě.

Jak se Panama stala daňovým rájem

https://www.foreignaffairs.com/articles/2016-04-12/how-panama-became-tax-haven

Armando Pires, Guttorm Schjelderup, Foreign Affairs, 12.4.2016

Panamské Dokumenty – 11.5 milionu dokumentů o více než 214.000 „přeshraničních“ společnostech, uvedených v seznamech právnické společnosti Mossack Fonseca – nyní odhalují, jak bohatí a vlivní lidé skrývají své peníze před pohledy veřejnosti. Ale historie Panamy jakožto daňového ráje je už hodně dlouhá.

Nadcházející fúze ISIS–Al Káida

https://www.foreignaffairs.com/articles/2016-03-29/coming-isis-al-qaeda-merger

Bruce Hoffman, Foreign Affairs, 29.3.2016

„Jste osamělí a politováníhodní. Zkrachovali jste. Vaše role skončila. Běžte, kam patříte – na smetiště dějin.“ Takhle nějak vyprovázel v roce 1917 Lev Trockij menševiky, křídlo ruské sociální demokracie. Před pouhými pěti lety byl pád Al-Káidy podobně nevyhnutelný. Ale dnes… je čas brát tohle nebezpečí vážně.

Ukončení sektářství v Syrii

https://www.foreignaffairs.com/articles/syria/2016-04-13/ending-sectarianism-syria

Brian Dooley, Foreign Affairs, April 13, 2016

Jak zajistit trvalý mír. Při obnovení rozhovorů o Syrii v Ženevě je jasná jedna věc: Syrie se musí zaměřit na sektářství, pokud chce v budoucnu zůstat zachována ve svém současném tvaru. I když se rozpory zdají nepřekonatelné, poslední výzkumy ukazují, že věci nemusejí být tak špatné, jak se zdají být.

Selektivní průsak z Panamských Dokumentů má obrovský vyděračský potenciál. „Očerňuje lidi, které Spojené Státy nemají rády“

http://www.globalresearch.ca/selective-leaks-of-the-panama-papers-create-huge-blackmail-potential-smear-people-the-u-s-dislikes/5518635

Moon of Alabama, Global Research, 5.4.2016

Výstřižek

Skutečný a úplný únik dat z právnické firmy v Panamě by mohl být velice zajímavý. Mnozí bohatí lidé a politici skrývají své peníze v takových firmách. Ale současně prosazovaný a ve světě presentovaný „únik“ takových dat směrem k některým podpůrným organizacím NATO a k „nevládním organizacím“, financovaným vládou USA, je chatrným pokusem o očernění vybraných lidí, kteří jsou nepohodlní US imperiu.

Skutečný důvod, proč USA použily atomovou zbraň proti Japonsku. Nebylo to ukončení války ani záchrana životů.

The Real Reason America Used Nuclear Weapons Against Japan. It Was Not To End the War Or Save Lives.

Washington’s Blog, Global Research, 13.4. 2016

Tento článek byl poprvé uveřejněn ve Washington Blog a Global Research v říjnu 2012. Atomové zbraně nebyly nutné pro ukončení války ani pro záchranu lidských životů. V oné době totiž většina amerických vojenských činitelů říkala něco úplně jiného: http://www.barnesandnoble.com/w/the-atomic-bomb-barton-j-bernstein/1003749850

„Hirošimská nukleární doktrina“: Jaderné zbraně USA nasazené proti Rusku a Střednímu Východu

The “Hiroshima Nuclear Doctrine”: US Nuclear Weapons Deployed against Russia and the Middle East

Michel Chossudovsky, Global Research, 12.4.2016

Ministři zahraničních věcí skupiny G7 průmyslově nejvýznamnějších zemí vyzvali k vytvoření světa bez atomových zbraní. V závěrečné deklaraci ze setkání v Hirošimě uváděli špičkoví diplomaté bezpečnostní situaci v Syrii, na Ukrajině a na Korejské Poloostrově jako klíčové výzvy uskutečnění tohoto záměru. Nukleární velmoci ale přes opakované sliby odmítají zničit své zásoby jaderných zbraní. Celý rozhovor s profesorem Michelem Chossudovským zde:

Bill Clinton předpovídá globální „krizi”, která rozdělí svět

http://www.prisonplanet.com/bill-clinton-predicts-global-crisis-that-will-divide-the-world.html

Paul Joseph Watson, Prison Planet, 13.4. 2016

Bývalý president Spojených Států Bill Clinton se obává, že „krize“ globálních rozměrů je za dveřmi, ale že předpokládaná budoucí presidentka USA Hillary Clintonová bude „vědět co má udělat“, pokud k takové krizi skutečně dojde.

Vystrašení cestující letu z Paříže „volali v slzách domů aby se rozloučili“ když posádka nebyla schopna dohledat „občana arabské národnosti“, který měl být na palubě.

http://www.prisonplanet.com/terrified-passengers-on-flight-from-paris-phone-home-in-tears-to-say-goodbye-during-terror-scare-when-crew-were-unable-to-find-citizen-of-arab-origin-who-had-checked-rin.html

Daily Mail, 14.4.2016 Cestující na palubě letu z Paříže do Bilbaa se natolik báli o život během „teroristického ohrožení“, že mnozí z nich v slzách volali domů, aby se rozloučili se svými blízkými.

Německé řešení krize s migranty-znásilňovači: zákaz reklamy se “sexy” ženami

http://www.prisonplanet.com/german-solution-to-rapefugee-crisis-ban-display-ads-with-sexy-women.html

Chris Menahan, Information Liberation, 14.4.2016 Německá vláda přišla konečně s plánem na řešení problému znásilňujících imigrantů: zakáže veškerou vizuální reklamu, ve které se objevují „sexy“ ženy.

Nejujetější možný výsledek nejpodivnější volební kampaně v dějinách USA

http://www.prisonplanet.com/the-weirdest-possible-outcomes-for-the-strangest-election-in-u-s-history.html

Brandon Smith, Alt Market, 13.4.2016

Pokud jste dlouhodobý aktivista Hnutí za Svobodu, pak dobře víte, že volby nemají žádný význam ve smyslu budoucího směřování našeho státu. Presidenti jsou jen loutky mezinárodního finančního sektoru a totéž platí o většině zákonodárců. Kdykoli se president pokusí jít proti systému, najde se „osamělý střelec“ nebo je jeho úřad postižen vhodně vypuknuvším skandálem.

V patové situaci je tajemník NATO generál Stoltenberg připraven k rozhovorům s Ruskem

http://nsnbc.me/2016/04/07/natos-stoltenberg-ready-for-talks-with-russia-after-stalemate/

Christof Lehmann, nsnbc international, 7.4.2016

Tajemník NATO Jens Stoltenberg naznačil, že Aliance hledá možnosti zahájit rozhovory s Ruskem, poté, co Rusko a NATO se vzájemně přivedlo do patové situace ohledně Syrie, Ukrajiny a nejnověji Náhorního Karabachu.

Kurdská autonomie: je to Kerryho plán B nabo Putinův plán A?

http://nsnbc.me/2016/04/04/kurd-autonomy-is-it-kerrys-plan-b-or-putins-plan-a/

F.William Engdahl, nsnbc international, 4.4.2016

Dne 17.března delegáti, representující různé etnické a národnostní skupiny – Kurdové, Arabové, Assyřani, Syřani, Turkomani, Arméni, Kirgyzové a Čečenci – spolu s representanty Obranných jednotek syrského Lidu, YPG a ženských jednotek YPJ, vyhlásili formálně vznik Federace Severní Syrie, která zahrnuje území o délce 250 mil, většinou ovládané Kurdy, podél syrsko-turecké hranice.

Zločin: Bývalý úředník vlády USA kupuje největší telekomunikační společnost na Ukrajině

http://www.ronpaullibertyreport.com/archives/criminal-former-us-state-department-official-to-buy-y-largest-telecom-company

Robert Wenzel, Ron Paul Liberty Report, 13.4.2016

Je to současně šílené a průhledné, jak se operátoři US imperia snaží shrábnout kořist po svých zásazích, které na Ukrajině vyústily ve všeobecný chaos, který všichni vidí. Je jasné, že asi proto hrály Spojené Státy klíčovou roli v ukrajinské revoluci.

Nikým nevítána, nacházi německá těžce populistická strana svou vlastní cestu

http://www.csmonitor.com/World/Europe/2016/0413/Unwelcome-by-peers-Germany-s-prickly-populist-party-finds-its-own-way

Elisabeth Braw, The Christian Science Monitor, 13.4.2016

Antiimigrační strana Alternative für Deutschland obsadila minulý měsíc druhé místo ve volbách v Sasku-Anhaltsku – ale nestala se tím populární mezi poslanci Bundestagu. Nyní se tuto dynamiku snaží obrátit ve svůj prospěch.

Počišťovací četa

http://www.economist.com/news/europe/21697000-ukraine-broken-its-civic-activists-are-trying-build-new-country-clean-up-crew

The Economist, 16.4.2016

Je snadné si zoufat kvůli Ukrajině. Válkou rozervaná země byla zahlcena politickou krizí téměř dva měsíce. „Revoluce důstojnosti“, která před dvěma roky svrhla zkorumpovanou autoritářskou vládu Viktora Janukovyče, nepřinesla žádnou revoluční změnu. Korupce stále bují. Klíčové reformy nejsou dokončeny.

Američané možná brzy budou potřebovat viza k návštěvě Evropské unie

http://www.economist.com/blogs/gulliver/2016/04/barriers-entry?spc=scode&spv=xm&ah=9d7f7ab945510a56fa6d37c30b6f1709

B.R., The Economist, 8.4.2016

Zub za zub není nikdy šťastný způsob řešení rozdílů mezi přáteli. Jakmile jedna strana mrkne jako první, obě strany se rázem ocitnou v horší pozici než byly na začátku. Minulý týden se Evropská komise zabývala problémem, zda by občané USA a Kanady neměli potřebovat viza k překročení Velké louže do Evropy.

„Agresivní simulovaný útok“: Pentagon odsuzuje průlety ruských stíhaček nad USS Donald Cook

‘Aggressive simulated attack’: Pentagon decries Russian jets zooming over USS Donald Cook (VIDEO)

Jim W.Dean, Veterans Today, 14.4.2016

Kňučení Pentagonu ostře kontrastuje s poznámkami posádky na palubě lodi, která si pořídila pár pěkných záběrů a vzpomínek pro děti a vnoučata po návratu domů. Video: https://www.youtube.com/watch?v=Vsz2nno3Hk8

Průzkum: Přijímání faktů je klíčové pro důvěru Američanů v media

https://www.yahoo.com/news/poll-vast-majority-americans-dont-124835865.html?ref=gs

Carole Feldman, Emily Swanson, Yahoo News, 17.4.2016

Důvěra ve zpravodajství je nahlodávána vnímáním jeho nepřesnosti a předsudků a přiživována skepticismem Američanů k tomu, co čtou na sociálních mediích. Jen pouhých 6 procent lidí říká, že plně důvěřuje mediím a staví zpravodajský průmysl na stejnou úroveň jako Kongres a níže než ostatní instituce.

Student byl vyloučen z letu poté, co jiný cestující zaslechl, jak říká arabsky „Je to Boží vůle“

Student Thrown Off Flight After Passenger Heard Him Say ‘God Willing’ in Arabic

Peter Van Buren, AntiWar, 17.4.2016

Opět jednou lidé z nejvystrašenější země na světě přehnaně reagovali na velké nic. Jeden z 210 milionů lidí na světě, kteří hovoří arabsky, přitom náhodou seděl v letadle a použil jednoho z nejužívanějších rčení ve svém jazyce.

G-20 šíří prázdné varování o globální ekonomice

http://www.bloombergview.com/articles/2016-04-18/g-20-delivers-empty-warning-on-global-economy

Mohamed A.El-Erian, Bloomberg View, 18.4.2016

Komuniké, které bylo vydáno na závěr schůzky ministrů zemí G-20 a centrálních bankéřů ve Washingtonu, mělo poněkud neskutečný a varovně ironický tón. Globální růst zůstává „nízký a nerovnoměrný“, tvrdí G-20 a varuje velké vyspělé ekonomiky před pokračováním jejich trvalého zaměření na nekonvenční monetární politiky ve snaze podpořit růst.

Nevyzkoušený, neotestovaný ale k disposici: způsob nápravy globální ekonomiky

http://www.bloombergview.com/articles/2016-04-18/global-economic-slump-demands-bolder-remedies

Redakce, Bloomberg View, 18.4.2016

Čím hlubší je propad, říkávali ekonomové, tím účinnější jsou nápravná opatření. Už to neříkají. Důsledky krachu v roce 2008 stále přetrvávají a poslední předpovědi globálního růstu jsou ještě neveselejší než ty předposlední.

Agenti ruského světa: Proxy skupiny ve sporném sousedství

https://www.chathamhouse.org/publication/agents-russian-world-proxy-groups-contested-neighbourhood

Orysia Lutsevych, Chatham House, 14.4.2016

Události na Krymu a na Donbasu ukázaly podpůrnou roli ruských nevládních hráčů v rozdmychávání konfliktů. (Následuje souhrn toho, co všechno dělá ruská propaganda, vedená časopisem Russian World, v bližším i vzdálenějším světě). Celá zpráva „Agents of the Russian World: Proxy Groups in the Contested Neighbourhood” je ve formátu pdf ke stažení zde:

Click to access 2016-04-14-agents-russian-world-lutsevych.pdf

Papež František děkuje Bernie Sandersovi za obhajování „morální ekonomie“

http://www.commondreams.org/news/2016/04/16/pope-francis-thanks-bernie-sanders-advocating-moral-economy

Redakce, Common Dreams, 16.4.2016

Dokonce i v Římě nalézá Sanders nadšené zastánce. Papež František se setkal se senátorem Bernie Sandersem ve Vatikánu v sobotu ráno a oba diskutovali o nutnosti zavedení morálky do světové ekonomiky.

Stojí Hillary Clintonová nad zákonem?

Is Hillary Clinton Above the Law?

Ray McGovern, Consortium News, 17.4.2016

Ministryně zahraničí Clintonová byla ostrá ke svým podřízeným, když nebrali ohled na utajované informace, ale tato pravidla pro ni samotnou zjevně neplatí. To je ovšem nepřípustný dvojí metr, tvrdí bývalý analytik CIA McGovern.

Slyšení o farmářské krizi tento týden ve Washingtonu a v Evropě: Produkce potravin se nevyplácí!

http://www.larouchepub.com/pr/2016/160415_farm_crisis.html

Executive Intelligence Review, 15.4.2016

Slyšení o farmářské krizi v USA a v Evropě se konalo v Kongresu 14.dubna a v Evropském parlamentu 12.dubna. U mnoha druhů potravinářských produktů se jejich produkce farmářům vůbec nevyplatí.

Jižní angažmá NATO

https://www.foreignaffairs.com/articles/2016-04-17/nato-s-southern-exposure

Christopher S. Chivvis, Foreign Affairs, 17.4.2016

Poté, co Rusko provedlo v roce 2014 invazi na Krym, se NATO zaměřuje na upevňování své obrany a na odstrašování ve Střední Evropě. Tyto snahy se zjevně vyplácejí a na červencovém summitu ve Varšavě se od NATO očekávají nové kroky k upevnění jeho východního křídla.

Deset důvodů, proč si Bill a Hillary Clintonovi nezaslouží třetí období v Bílém Domě

Ten Reasons Why Bill and Hillary Clinton Do Not Deserve a Third Term in the White House

Rodrigue Tremblay, Global Research, 16.4.2016

„Málokterá věc je nebezpečnější než říše, která prosazuje pouze své vlastní zájmy a přitom věří, že činí dobro pro všechny.“ řekl 10.června 2003 Eric Hobsbawm (1917-2012), britský historik. „Mělo by být politikou USA podporovat snahy o odstranění režimu, vedeného Saddámem Husajnem, od moci v Iráku.“ tvrdil Bill Clinton (1946-?) v neokonzervativci prosazeném zákoně Iraq Liberation Act, který Clinton podepsal v roce 1998.

„Ubohá“ G-7 prostě zatím nemůže odzbrojit! http://www.informationclearinghouse.info/article44493.htm

Andre Vltchek, Counterpunch, 17.4.2016

Setkali se v Hirošimě v Japonsku, první zemi na zeměkouli, která se stala předmětem jaderné genocidy. Zastupovali zde některé z nejmocnějších zemí světa. A na závěr jednání volali po „světu bez nukleárních zbraní“.

Rasově různorodá „nová většina“ začíná přetvářet veřejné školství v USA

http://www.csmonitor.com/USA/Education/2016/0415/Racially-diverse-new-majority-set-to-reshape-US-public-schools

Stacy Teicher Khadaroo, The Christian Science Monitor, 15.4.2016

Poprvé v dějinách se třídy ve veřejných školách zaplňují většinově nebělošskými studenty. Zájmy menšiny rodičů mohou změnit americké veřejné školy a vzdělávací politiku USA vůbec.

Letadlo British Airways se 132 cestujícími bezpečně přistálo po pravděpodobném zásahu dronem

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pilot-flying-into-heathrow-airport-says-drone-hit-plane-a6988666.html

Alexandra Sims, The Independent, 18.4.2016

Let British Airways byl zasažen pravděpodobně dronem poté, co zahájil přistávací manévr na letiště Heathrow. Let přistál bezpečně u terminálu 5. Policie šetří zprávu pilota, že letadlo Airbus A320 letu BA727, letící ze Ženevy, bylo při příletu do Londýna v neděli okolo 12:50 zasaženo dronem.

Válka na Donbasu: Pekelné kruhy

http://www.veteranstoday.com/2016/04/16/war-in-donbass-circles-of-hell/

Ian Greenhalgh, Veterans Today, 16.4.2016

Byly na východní Ukrajině potvrzeny nějaké válečné zločiny? V současné době jsem šokován, když slyším některé Ukrajince, žijící zde v Britanii, jak vehementně odmítají, že by kdekoli na Ukrajině byly vojsky pomajdanského režimu spáchány nějaké válečné zločiny. Místo toho tvrdí, že jejich země byla napadena Ruskem a že ukrajinské vojsko statečně bojuje, aby ho zastavilo a zatlačilo zpět do příhraniční oblasti, které říkají „zóna antiteroristické operace(ATO)“. A všechny potvrzené zločiny že spáchali výhradně příslušnící ruských vojsk.

Perlička na závěr:

Deset nejdůležitějších (podle čtenosti) zpráv v deníku „The New York Times“ v době vytváření výše uvedeného výběru:

1. Chobotnice Inky utekla z novozélandského akvaria http://www.nytimes.com/2016/04/14/world/asia/inky-octopus-new-zealand-aquarium.html?src=mv

2. Vancouver Journal: Píseň čínských imigrantů: „Můj táta je bohatej a moje Lamborghini vypadá dobře“ http://www.nytimes.com/2016/04/13/world/americas/canada-vancouver-chinese-immigrant-wealth.html?src=mv

3. ISIS se roztahuje navzdory finančním a vojenským komplikacím http://www.nytimes.com/2016/04/13/world/middleeast/isis-iraq-syria.html?src=mv

4. Dispečer, který si hrál s mobilním telefonem, zavinil železiční katastrofu http://www.nytimes.com/2016/04/14/world/europe/bavaria-germany-train-crash.html?src=mv

5. Soudce v Číně rozhodl, že párek gayů nesmí uzavřít manželství http://www.nytimes.com/2016/04/14/world/asia/china-same-sex-marriage-ruling.html?src=mv

6. Nový důkaz o tom, kdy byla napsána Bible http://www.nytimes.com/2016/04/12/world/middleeast/new-evidence-onwhen-bible-was-written-ancient-shopping-lists.html?src=mv

7. Ve fotografii ISIS ukazuje, že teror v Bruselu přišel ze Syrie http://www.nytimes.com/2016/04/14/world/middleeast/in-online-magazine-isis-paints-a-portrait-of-brussels-attackers.html?src=mv

8. Dva roky poté pokračuje hledání dívek, unesených Boko Haram v Nigerii http://www.nytimes.com/2016/04/15/world/africa/nigeria-boko-haram.html?src=mv

9. Lochnesská nestvůra nalezena http://www.nytimes.com/2016/04/14/world/europe/loch-ness-monster-found-kind-of-not-really.html?src=mv

10. Kanadský premiér se pokouší uzákonit asistovanou sebevraždu http://www.nytimes.com/2016/04/15/world/americas/canadian-prime-minister-seeks-to-legalize-physician-assistedsuicide.html?src=mv

Chtěl bych mít vaše starosti a Rothschildovy peníze

 

Příspěvek byl publikován v rubrice JF a jeho rešerše se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.