Moje báječná léta pod psa s Milošem Zemanem aneb proč ho nemohu a nebudu volit za prezidenta I.


Začnu  konstatováním,  že  skalní  zemanisté  udělají  dobře, když  dnes a  zítra   hlavní  článek Kosy  přeskočí. Pro ně nemá žádnou  hodnotu.  Jsem si  naprosto vědom  toho, že nějaká  fakta,  třebaže  vyzdrojovaná a doložená, nemají pro  ně  žádnou  váhu  ve srovnání  s  vírou v  jejich  svatého.   Ostatně proto  jsem  přetiskl  včerejší  článek na  Kose a  byv  jím náležitě poučen,  vím,    že  hrách na stěnu  házet  je  ve  srovnání s  argumentací proti  ctitelům  Velkého Miloše  naprosto  vzrušující a smysluplná  činnost.  A mám  ještě  jeden  důvod  k tomu,  abych je požádal, aby  dnes Kosu vynechali  –  nerad  bych  jim  čtením toho, co bude  stát  dále,  způsobil  nějakou  újmu na  zdraví.  Babiš  přece v  parlamentu  onehdá  říkal, že  v  současném  Česku  si  lze  objednat  kriminalizaci  a  následné  uvěznění  každého.  A protože  je  jednak mu Zeman bezmezně  věří, jednak je  premier a    jeho ANOfert  měl poslední  4 roky  ve výhradní kompetenci  ministerstvo  spravedlnosti,  tak  neberu tuhle jeho hlášku na lehkou  váhu…. A  zdravotní  obtíž  způsobená  nějakému  hluboce  věřícímu   současného prezidenta  by  klidně  mohla  být nějakými  mafiány  interpretována  jako  pokus  o vraždu  nebo  v  lepším případě – jako pokus o těžké ublížení  na  zdraví. A toho se  chci vyvarovat.  Takže  pt. kosíři  fandící  Zemanovi, prosím  úpěnlivě,  dneska  to  vypustte. Děkuji.

Možná  si  říkáte,  proč  ho tedy vlastně  píši.  Z jednoduchého  důvodu¨- zdá  se, že  výsledek  prezidentského finále  je  osudově  v rukou  nerozhodnutých  voličů.  Je  jich cca  10% a  mají  to  býti především  starší  lidé  a lidé s vyšším vzděláním.  A  na tyhle  cílím!   A  přesně   ty  váhající, kteří  stále  ještě  hledají buď menší  zlo  nebo lepší volbu, naopak  stejně  úpěnlivě  a  navíc pokorně prosím, aby  si  naopak  našli  na  zbytek  článku dnes  a zítra čas, přečetli jej pozorně a  ověřili  si na  odkazech,  zdali  argumentuji správně, či se snažím jim něco podsunout. A  pak se  teprve  rozhodli.Vzhledem k tomu, že  mají být  spíše  starší a vzdělanější,  sázím totiž  na  to,  že  to o čem bude řeč  dále  zažili, snadno si vzpomenou  a  s oprášenými  vzpomínkami  mou argumentaci přijmou. Když ne, nejde o jejich  chybu, nýbrž  o moji  nedostatečnou  argumentaci.  Jsem si toho vědom. I tak  jim  předem děkuji  za budoucí  soustředění a trpělivost.  Takže mohu jít  k  věci.

Můj negativní  vztah  k Miloši  Zemanovi  není produktem  nějakých  pocitů a pocitěčků, či nějaké  averze  a  nedostatku toho,  čemu   se říká chybějící mezilidská  chemie.  Takhle  nefunguji.  Jsem  člověk,  který  prioritně při rozhodování zásadně upřednostní  argumenty, fakta  a minulé  zkušenosti,  které  ukazují, co  lze  od  dotyčného nebo dotyčných očekávat v budoucnu.

Vím, že  tohle  je netypický  přístup,  viz  včerejší  článek Kosy. Nicméně  soudím, že  pokud  televizi, pračku nebo  ledničku či  hypotéku  na  bydlení  vybíráme  soustředěně a  zvažujeme  mnoho  logických  kritérií,  měl  by  člověk tím spíše  postupovat  i tehdy, když  vybírá  ty,  kterým  vlastně  svěřuje moc  nad  sebou  a  svou  rodinou. O pozici prezidenta  to platí  dvojnásob. A  rovnou předesílám, že  onen nesmlouvavě  negativní postoj  k Zemanovi není  dán blbinami,  které prezentuje  pražská  kavárna  – tedy  tím, že  nás  táhne  na  východ, chce  z  republiky  udělat  ruskou gubernii  nebo čínskou provincii nebo  jeho  negentlemanskými  výroky  na  adresu takových Pussy  Riot. Ty výroky  sedí a  to  táhnutí na  východ  je prostě nesmysl. Mám  řadu  úplně jiných důvodů.  Především  ten, že  jsem jím byl opakovaně podveden a oklamán.

Takže  k mým  báječným  létům  pod  psa  s  Milošem  Zemanem.

Nebyl  jsem vždycky  jeho odpůrcem.Právě naopak!  Proto  jsem vlastně  jeho a tím  i  sociální demokracii  volil poprvé  ještě  v době,  kdy  vůbec nebyla  in  a  přihlásit  se  k levici  v  tomto státě znamenalo nechat  si  vypálit  cejch na  čelo.  Psal  se rok 1996.  Klaus  se zdál na  být  na  vrcholu  sil,  jenže  já měl  už  dávno plné  zuby  jeho privatizace, což  bylo  synonymum pro  seriové podvody,tunely  dlouhé  tak,  ten pod  kanálem je proti nim  trpasličí  velikosti    a  krádeže,  že  Bábinský, známý lotr  mexický,  byl  vlastně  čaroděj Dobroděj.  Skvělý  řečník  Miloš  Zeman mi  tehdy nabídl  lákavou  alternativu  – že  když  budu volit  jeho a  jeho  stranu, tak že  s  tím skoncuje! Tehdy, jako jediný  z rodiny,  jsem neváhal a dal mu hlas. A po  volbách  jsem koukal  jako z jara,  jak  s ním naložil.  Klaus  se svými  spojenci  z ODA  a lidovci  dosáhl na nedostatečných  99  mandátů,  jak se můžete  přesvědčit  v  tabulce  stažené ze  stránek ČSU

Bez  soc  dem, tedy bez  Zemana  prostě  nic  nešlo.Protože  měl  v  partaji  absolutní pozici. Mohl  Klause  donutit, k  čemu  by  si vzpomenul. Pamatujete  ještě ,co udělal  místo  toho? Ve  Wikipedii  je  to popsáno takto:

Vládní koalice měla v poslanecké sněmovně jen menšinových 99 poslanců, důvěru však při  hlasování  získala, jelikož 61 poslanců ČSSD opustilo sál (výměnou za křeslo předsedy  sněmovny pro Miloše  Zemana) a hlasování se tak zúčastnilo 138 poslanců. Vládu podpořilo 98 vládních poslanců, proti byli poslanci KSČM  Sládkových republikánů.

Zkrátka  –  sliby  se slibují,  blázni se radují.  Moje první zkušenost  se  Zemanem.  Principiální postoj  vyměnil  za  jednu  ze  čtyř  nejvyšších ústavních  funkcí v  zemi. Ačkoli  mohl s  Klausem  dojednat zaražení a  šetření privatizačních  šméček,  jak mi  sliboval před  volbami!  A  nejen  to  – pamatujete  ještě  jména  Wágner  a  Teplík?  První z nich  čelný  funkcionář  tvrdého jádra  soc  dem, druhý  z  historicky  sociálně  demokratické  rodiny. A  k všeobecnému  údivu  velmi  krátce  po  ustavení  parlamentu a umožnění  existence menšinové  vlády  opustili  soc  dem. Wagner  se  stal  nezařazeným poslancem, Teplík přeběhl natvrdo ke Klausovi . Oba  však udělali  vlády  menšinové  většinovou. Ale  Zeman, kupodivu ve  funkci zůstal i když  už  vlastně  ho Klaus  nepotřebovsal.  ZVLÁŠTNÍ…

Po Praze tehdy kolovaly  tři   verze, proč  ti  dva PŘEBĚHLÍCI   zradili.  První  říkala,  že  to  byla  jejich pomsta  Zemanovi za  to,  jak z lidmi  ze  strany  zacházel,  druhá,  že  to byl Zemanem  řízený a  s Klausem domluvený tah,  aby  mu  před  voliči,  kteří by  to asi  sotva pochopili / a  za sebe  říkám, že  to je pravda,/ nemusel  ostentativně  ve sněmovně  pomáhat a ta poslední, že  šlo o  čirou  nenažranost těch  dvou lotříků a osobní  korupci. Ze  strany  ODS. Která je  ta  správná, netuším.

Ostatně  nebylo to pro mne  důležité,  já tehdy  řešil,  jestli  mne  Zeman podvedl  nebo  zda  neměl na  vybranou  a  dám  mu  příště  druhou  šanci…

Udělal jsem to druhé.  Ačkoli už tehdy  jsem  věděl, že  druhá šance  je  blbost a  téměř  vždycky  vede  k  opakovanému zklamání. Takže  přišly  další  volby v  roce 1998  – tentokráte  předčasné, protože  Klaus  už  byl prostě  provařený  natolik,  že  se proti němu postavila  i  část jeho  strany  – viz  Sarajevský  atentát.

A  dopadly  takto:

Přesvědčil jsem  nejen  sám  sebe,  že  v 96  Zeman  nemohl  dělat  nic  jiného,  ale  dokonce  už  i rodinu,  že  Klause  už  nelze,  že  nazrál  čas,  aby  se skončilo s těmi tunely  a zlodějnami a  to  zásadně a  že  Zeman a soc  dem jsou  správně,  protože  slibují  razantní a nekompromisní  akci  Čisté  ruce  po  italském  vzoru.A  stejně to  vzala  nadkritická  část  voličstva  a Zeman slavil  vítězství.  Klausovi  nepomohlo  ani to,  že  se stylizoval do role  oběti  vnitřní zrady  a vydal  onu  „slavnou“  Mobilizační vyhlášku proti levicovému  nebezpečí. Dovolím si  vám  její text připomenout:

„Mobilisace. Spoluobčané! Volám všechny, kteří chtějí žít svobodně! Volám všechny, kterým není lhostejný osud naší země! Volám všechny odpovědné ženy a muže! Rozhoduje se dnes! Zítra bude pozdě! Volte ODS!“

Takže  na  jedné straně  Klaus a jeho mobilizace proti Zemanovi, na  druhé Zeman a  jeho Čisté  ruce proti modrým  tunelářům a kmotrům.  Jasně  vymezené  a nesmiřitelné pozice, které zaručovaly, že žádný  handl nebude možný!  Buď  vyhrají  tuneláři  nebo Čisté  ruce! Jenže  jako před  dvěma  roky  – opět  vítěz  nedokázal sestavit  většinovou  vládu… Zemana  odmítli  jak lidovci  / ačkoli váhavě  a nejspíš  by  byli nakonec  kývli/, tak především  bigotní  Jan Ruml a  jeho  US. Ten  chtěl za  každou cenu vytvořit  koalu  s ODS  a  KDU, s tím, že  Klaus  by byl ovšem musel  zůstat  mimo hru.  Vsadil na  to, že  ODS  jasnou většinu  102  neodmítne, bud e chtít  dál vládnout  a  Klause  pokoří.

Přepočítal se. Na  rozdíl od  mojí  maličkosti. Já si mezitím vzpomenul  na  to, co se odehrálo před  dvěma  roky  a veřejně na internetu tehdy  předpověděl,  že  opět  dojde ke krevnímu spojení  údajných „nepřátel na život a na  smrt“  Klause a  Zemana.  Stalo se!  Narodila  se  doslova tragická  Opoziční  smlouva.  Zeman, podle  svých  slov  – vstoupil do Strakovky  hlavním vchodem,  jím ještě zahřáté  křeslo šéfa  sněmovny  obsadil  Klaus..  A  Čisté  ruce?  Kvůli  kterým  naše rodina  Zemana  volila?   Ta bleskově skončila  v popelnici, což  byla  v Oposmlouvě  nenapsaná, ale  kategorická podmínka  Klause a  jeho ODS pro její  uzavření.  Wikipedia  o  ní píše, kromě  jiného  toto:

Řízením celé akce byl pověřen tehdejší ministr  bez portefeje  Zemanovy  vlády  Jaroslav Bašta, ten byl však později v důsledku neúspěchu akce z vlády odvolán.

Vzhledem k nehladkému průběhu akce docházelo ke vzájemnému obviňování i uvnitř tehdejší vlády. Bašta se neúspěch akce pokoušl vysvětlit tím, že jeho Koordinačně-analytická skupina (KOAS) není nijak úkolována Výborem na ochranu ekonomických zájmů (VOEZ), v jehož čele stál tehdejší předseda vlády Miloš  Zeman.

Jedinou  obětí  Čistých rukou se tak paradoxně  stal nejdříve  Zemanův  spojenec  a následně rival a ministr  financí  Ivo  Svoboda….

Když  ještě  Marek Benda  následně prohnal  sněmovnou zákon,  který  všem  privatizačním  tunelářům a podvodníkům  udělil  generální pardon,  věděl  jsem,  že  Zemanovi už  nikdy nemohu  a nebudu  věřit.

Mimochodem, když  už  jsem zmínil Ivo  Svobodu. Šel si  sednout,  spolu s  Barborou  Snopkovou, za operace  v podniku Liberta  Mělník,  které  údajně  firmu nevratně  poškodily.    Co já  o  té věci  vím, tak  se  jednalo o zcela identické procesy,  které  následně provedla  Zemanova  vláda v  bankrotující plzenské  Škodovce,  kterou prodala za  hubičku  skupině  investorů  Appian,  která jí  už před  tím  „vykouřila“  Mosteckou  uhelnou.  Ano  míním ty, které ve Švácarsku seznali  vinnými z privatizačního podvodu  vůči  České republice  a které tak  tvrdě osolili!  Když už  jsme  u Mostecké  uhelné – pak konstatuji  a to na Kose opakovaně, že  šlo o identickou  kauzu  s doprivatizací  OKD!  V  archivu Kosy lze o obou případech dohledat  velmi pečlivě  zpracované  materiály.   Pro mne  šlo  o  úplně  stejné příběhy a  pokud  je  vinen Sobotka  v OKD,  je vinen  Zeman  v  MUS. Ostatně, abyste  získali malý  náhled  na  Zemanovu  roli  v  kauze  MUS,  stačí, když  si  přelousknete  tohle. Je  to  stručné a  hutné.

Zpět k  mým  báječným létům pod  psa  se Zemanem –  dovolte mi  abych  odskočil stranou a ocitoval jeden  z jeho výroků, který  padl v  neděli,v  jeho one  man show   s Korantegem  na Nově:

K zahraniční otázce Zeman uvedl, že si neumí představit, že by Česká republika byla mimo EU či mimo NATO,ale  že by  o tom  mělo být referendum

Tak  členství v  NATO  a  EU by mělo být  verifikováno  referendem?  To jako Zeman  myslí  vážně?  Pak se musím ptát,  proč  tenkrát, když  vešel hlavním  vchodem do Strakovky,  neuspořádal  hned ono referendum o  NATO a  bez něj podepsal  bez mrknutí  oka  členství???  A  nejen  to – okamžitě    svým  podpisem podepsal  otevření  českého nebe  pro  humanitární  bombardáky  nebohého Srbska?  O kterém jeden ze  zdrojů  píše, že  souhlasu  vlády  dosáhl  nekompromisním nátlakem na ty  členy  vlády, kteří to viděli  jinak. Viz  Irena  Ryšánková  zde a  dovolím si opět  citovat:

Ale ne zase až tak, pokud si vzpomeneme na humanitární bombardování Bělehradu – trauma, z něhož se svět nemůže vzpamatovat doteď. Trauma mimo jiné způsobené souhlasem Zemanovy vlády s bombardováním. Souhlas vynucený premiérem na ministrech pohrůžkami odvolání, rozdělil tehdy vládní sociální demokraty na dvě nesmiřitelné poloviny až tak, že ta druhá psala omluvný dopis jugoslávskému velvyslanci, básníku Djoko Stojičičovi.

Takže  dnes, po dvaceti létech,   chce  Zeman  referendum o NATO?  Když  to byl on , kdo  svým podpisem  způsobil největší  zahraničně politickou  hanbu České  republice?  Proč  dnes?  A proč  ne  tehdy? Zejména když byl předsedou  vlády??? A  totéž,  v  bleděmodrém,  platí  i o členství  v EU. S  tím, že  to bylo stvrzeno referendem!  Že by to Zeman nevěděl?  A  že  by selektivní paměť jeho skalních  nezaznamenala, že  Zeman  v neděli  veřejně oznámil, že  je  fandou  obou jejich satanů -Bruselu i NATO?  Ale  prrr – pro tyhle, jak  řečeno v úvodu, dnes  nepíši. A  vy ostatní  už  jste  to jistě  domysleli.

Nejpozději v v okamžiku podpisu Opoziční  smlouvy   mi  bylo jasné,  že  už  nikdy  Zemanovi prostě  věřit  nemohu a nebudu. Že  jsem jím byl  brutálně podveden.  Což neopouštím.  A  třetí  šanci na  další podvod  bych  stejně nikdy  nedal. Dvakrát a  dost!  Stačilo! Takže  nemůže  počítat   s mým hlasem už  nikdy a žádných okolností.

Jenže  to není  všechno.  Co jsem  s Milošem Zemanem  zažil a proč  ho nemohu  volit.

V  roce 2002,  s velkým halasem odešel  údajně  objímat  stromy  na Vysočinu.  Vedení soc  dem předal –  a já se tomu  nelíčeně  divil,  tehdy  málo známému a  jasně  necharismatickému  Vladimíru  Špidlovi.Dlouho jsem nemohl pochopit  proč. A  hodně  o tom přemýšlel a spekuloval.  Nakonec  mi jako nejpravděpodobnější přišla  varianta, že Zeman  /  a průzkumy  to tehdy dokazovaly/  neviděl  šanci, že  by  soc  dem  sestavovala  po volbách  vládu, takže nechtěl  být u  neúspěchu a zejména prohrát s  Klausem. A  naopak  čekal, že  po předpokládané volební prohře  si  nešťastní  straníci  uvědomí, co pro ně znamená a přijdou s prosíkem a on se triumfálně  vrátí do Lidového domu. Znovu opakuji  – jde jen o mou spekulaci, kterou  nemohu dokázat a do  tohoto příběhu  vlastně nepatří.

Jenže  Vladimír  Špidla  nečekaně přejel Klause v poslední televizní debatě  a  soc  dem vyhrála  sestavovala  vládu…

Tehdy začalo  štěpení  Zemana a  soc dem. Jenže  ve hře  byly  prezidentské  volby  2003, kdy se hledal nástupce Václava  Havla.    V zoufalé  situaci  byla  tehdy ODS.  Poražený Klaus  musel  z vedení a přišel Topolánek. A   nudící  se Klaus  začal  své  vlastní straně  fatálně škodit.  A  někdo v  ODS  dostal  spásný  nápad  – musíme  zkusit Klause protlačit  na Hrad, aby  byl od něj pokoj. Zeman  ovšem myslel stejně  – přece se fakt nebudu  tulit na ty  stromy  na  Vysočině????  A  dal se straně k dispozici jako prezidentský  kandidát.  Což mu tato  ráda potvrdila  v primárkách.

Následovalo prezidentská  volba, což  tehdy  uskutečnili  poslanci a  senátoři.  Jenže  Miloš  Zeman, pro mne tehdy  nepochopitelně  odmítl nastoupit  do prvního kola  této volby  a místo sebe  vyslal  soudce Jaroslava  Bureše / neplést  s  agentem Burešem/.  Který  to, dle očekávání, hladce projel.Neměl  sebemenší  šanci a  všichni to věděli.  Zeman od  začátku tvrdil, že půjde  až  do druhého hlasování.

Veřejně  přiznávám  svou  duševní nedostatečnost  – dodnes jsem  tenhle  tah nepochopil a nemám pro něj  sebemenší vysvětlení.

Jen  vím že

1- v prvním kole  se  těsně nestal prezidentem  lidovecký  kandidát  Petr  Pithart , kterému  scházely  hlasy  koaličních  soc dem

2- lidovci a  US  a konto tohoto a  vlastně  už před  tím, prohlásili,  že  Zemana  jako prezidenta v žádném případě  nepodpoří.  Dovolím si  citovat  tehdejšího ministra obrany Karla  Kuhnla -ten označuje referendum sociálních demokratů za maškarádu.

Pokud  si  chcete  připomenout  všechny podstatné  detaily  naleznete  to  zde a  věřte, že  je  to výživné  čtení.

Opakuji -bez  hlasů lidovců a US, zejména  těch  senátních  nemohl  v žádném případě  vyhrát.  Jeho na Hrad  tehdy nemohla  dostat a ni spojená  síla   oranžových a komunistů!  Ve  sněmovně  sice  disponovali většinou  111, ale  jejich zastoupení v  senátu bylo  marginální.  Prostě  Zeman neměl nárok!

Zejména  ne tehdy, pokud  mluvil  pravdu  Stanislav  Gross když  Lidovkám  po čase sdělil,  co bylo důvodem,  že  nezemanovská  část soc  dem odmítla  při hlasování  podpořit  Zemana – cituji:

„Udělal několik chyb i faulů na své nejbližší spolupracovníky. Pro mě byl rozhodující faul, který udělal na Vladimíra Špidlu, když se snažil v rámci vyjednávání své kandidatury na prezidenta dosáhnout toho, aby Vladimír Špidla byl sesazen z čela sociální demokracie i vlády,“

Zeman to sice popřel,  ale proč  by  si Gross  měl vymýšlet?

Opět  odbočím  k jeho nedělní nedělní ona  man show na Nově.  Když se Zemana Koranteng zeptal, zda nepřemýšlí nad omluvou za výrok ohledně Alexandra Dubčeka, jejž v minulých dnech pronesl, Zeman odvětil: „Ne, chraň bůh, protože lidé, kteří si na tohle stěžují, neznají historii,“ trval si na svém Zeman. Mimo jiné uvedl, že Dubček se v roce 1968 podělal hrůzou, což pobouřilo zejména Slováky.

Mám  k zařazení  téhle  drobnosti  na  toto místo  hned  dva  důvody –

1- Zeman naznačuje  že  on  by  na jejich místě  nikdy…

2-  ten  člověk  je  opravdu  tragicky  nestydatý

K  bodu  1-

Za  A-tak se podívejme  na  prezidentskou  volbu, kterou  Zeman prohrál a  jeho následnou  reakci na  videu, které,  světe  div  se, je pořád na  stránkách  nikoho jiného než  TV  Nova, kdy  z Hradu utekl  zadním  východem jak uličník,  aniž by měl tolik slušnosti  a formálně pogratuloval  Klausovi a  a senátorce Moserové, kteří postoupili do  dalšího kola!

Za  B-  když  mluvíme o té  osobní  statečnosti, že  on by nikdy v té Moskvě, to přece byla  brnkačka, tak si  dovolím připomenout  jak  reagoval  statečný Miloš  Zeman, už  jako  český prezident,  na  summitu NATO /ano toho NATO,  kde máme  být  členy, ale referendum  by neškodilo/  v  září  2014 ve  Walesu. Jak si stál  hrdinně proti všem  za  svým názorem  až  do hrdel a  statků..  K nalezení  zde

Den před  odjezdem na  summit, v Presklubu  Frekvence  1  k užaslým  NATIstům,  kteří  bušili  do  ruského  švába  za  jeho počínání  na  Donbasu, prohlásil

, že na Ukrajině nedošlo k ruské invazi, že konflikt zůstává občanskou válkou a že v Donbasu nejsou žádní ruští vojáci. „Několik stovek dobrovolníků“ by podle Zemana za týden postřílela i česká armáda…..„Zatím nebylo prokázáno, že na Ukrajině je ruská invazní armáda a já beru vážně prohlášení ministra Sergeje Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou.

aby následně  ve  Walesu  rychle otočil  a  uklidnil  znervoznělé  NATIsty z celé  zeměkoule následujícím  způsobem:

Prezident podle agentury ČTK v průběhu pátku, druhého dne summitu NATO, jehož se účastní, akcentoval výrazně odlišná témata než v rozhovoru odvysílaném v pořadu Pressklub.

Zeman během pátku uvedl, že „není pochyb“, že Ukrajina čelí ruské agresi, a že nepochybuje o tom, že agrese má podobu mimo jiné dodávek zbraní a dodávek dobrovolníků, „kteří nejsou dobrovolníci“.

Také podotkl, že Ukrajina čelí ze strany Ruska „hybridní válce“ a dodal, že právě proto „plně souhlasí se všemi odstrašujícími opatřeními“.

Zdroj

A tenhle  člověk říká  o  těch, co  Rusáci tehdy  odvlekli do Moskvy  že  se

2- podělal/podělali?  A konkrétně  o Dubčekovi?  Že  to jako byl  jen  směšný  zbabělec?   Takže  co, že  říká  Wikipedie  o  Dubčekovi zbabělci?  No já tam  našel, kromě jiného,  že  v roce 1944 se zbraní v ruce  bojoval  v řadách  povstalecké  armády proti Němcům.  Byl  při bojové operaci zraněn, ale  jeho bratr  Julius  padl..

A  když  Dubček, tak  pochopitelně i  další.  Neměl jsem  čas  zkoumat jejich  životopisy, ale o takovém Josefu  Smrkovském  vím  že za  války  byl  členem  ilegálního vedení  KSČ  a organizoval odboj.  Že byl jedním z lídrů Pražského povstání,  že  když  bal  po válce zatčen  StB  a podroben mučení,  nikdy  nic  nepřiznal!

Nevadí,  my  nyní víme, že   v Moskvě  to  stejně  byli jen obyčejní  zbabělci,  kteří  jsou  hodni  Zemanova pohrdání… On by byl /a  byl  ve Walesu/ daleko a daleko statečnější?

Dubček i Smrkovský  s e už  bránit  nemohou. Lze  tedy  do nich  beztrestně  hrdinsky  kopat. Což  je zřejmě  vůbec  oblíbená  disciplina  současného prezidenta. Viz kauza  Peroutka. A nikdy nikým nenalezený  článek  vlevo dole. Což  vedlo k pravomocnému  výroku soudu,  že  se má  omluvit Peroutkově  rodině.  Což  Zeman ostentativně  ignoroval. On se nikdy nemýlí, článek existuje a  vůbec, je  nad  každým z nás i  nad zákonem.   čemž mu, nepochopitelně pomohl  svým pozastavením  vykonavatelnosti  Nejvyšší soud.  Zaslechl jsem kdesi ošklivou  o  tom,  zda  prý  to  takhle  náhodou  nesouvisí s  tím,  že prezident  jmenuje  jeho vrcholné  funkcionáře a  ti si  náhodu   uvědomili,  že  kdyby  výkon  rozsudku nepozastavili,  šel by Zeman do nynější kampaně  zatížený  soudním výrokem, že  lhal… Jak  jsem  uvedl, jde o zaslechnutou ošklivou spekulaci.  Nechám na  vás, jakou  relevanci  jí přidělíte.

Ta jeho  exhibice  na Nově  to byla opravdu vydařená  taškařice… Po všech stránkách –  jedno z nich bylo  usedavé procítěné  prohlášení

Za jeden z nejhorších momentů, i když jsem to neovlivňoval, považuji její pád na oněch sedm procent.

To tedy bylo vrcholné  číslo!  To  se musí nechat!

Tak pro  Zemana  jeden  z nejhorších okamžiků? A on to  vůbec neovlivnoval?

Apeluji na  paměť  jednoho každého z  vás!  Pamatujete,  co  dělal Zeman  ve  vztahu  k  soc  dem  a jejím aktuálním  lídrům?

Jak nejdříve  uzavřel smítrs Jiřím Paroubkem a  následně otevřel pro ODS  po  volbách  druhou  frontu,  když  volby  2006 skončily  patem?     A  přihrál  jí  přeběhlíky  Melčáka  Pohanku?

Pamatujete  jak  ve volbách  2010 postavil  tehdy svou  stranu, která  se jmenovala  Strana Práv Občanů ZEMANOVCI,  vymezil jí proti  ČSSD a  sebral  jí,  se  širokým  úsměvem téměř  5%  hlasů a umožnil  tím  vznik  Nečas Kalouskovy   famiglie?

Pamatujete  na  lánský  puč proti  vedení  soc  dem po  volbách  2013?  Který  když přímo  nezorganizoval, tak rozhodně  neodmítl?

Myslím, že  peripetie  a  neustálé  shazování  soc  dem  a  speciálně  Bohuslava  Sobotky  v  minulé  vládní periodě, která  naprosto cíleně  podlamovala  důvěru  veřejnosti  jak  v premiera  tak  oranžovou stranu,  připomínat  nemusím. To  si všichni, kteří  chtějí, určitě  pamatují.

A  symbolem  všeho  budiž  tahle  dnes  už  nesmrtelná  fotografie.

Takže  takhle  Miloš  Zeman  „neovlivňoval“  pád  sociální  demokracie.

Ale  to není  ani zdaleka  všechno, proč  léta  s Milošem  Zemanem  jsou pro mne pod psa  a nikdy mu nedám  svůj  hlas.

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.