Sirotci. Syrští a ti druzí. DOPLNĚNO!!! A ještě jednou doplněno!!!!


Lidovecká europoslankyně Šojdrová  hodila  do malého  českého politického  rybníčku  pořádný  balvan. Co balvan-  nejméně  ruční  granát. To když  navrhla, aby Česká republika  přijala 50 sirotků, mladších osmnácti let, kteří přišli o rodiče, jde hlavně o chlapce ve věku od dvanácti do sedmnácti let. Ze  Sýrie. A dodala:

„Skupiny nezaopatřených sirotků se může bát jen hlupák nebo sobec. Vždyť je to naopak prevence jejich budoucí radikalizace. Jediné, co je zapotřebí, je politická odvaha,“

Okamžitě  se kolem toho strhla  pořádá  mela. Jako  kdyby  tahle  země  neměla  žádné opravdové problémy! Vyslovuje  se k tomu  kde  kdo Je to jednak klasické, parkisonovské diskusní  téma, kterému  každý  rozumí a  každý se tudíž  cítí  kvalifikován  uplatnit nějaký  ten  názor, aby  si připadal  důležitý. Vzpomínáte na  tu kapitolku ze  Zákonů profesora  Parkinsona, kdy popisuje zájem diskutujících, respektive zájem  davu  věc  řešit,  když  jde o přejmenování nějakého náměstí, ve srovnání  s tím, když  je  diskutována  zásadní  změna  daňového systému?

To první  je  jako u těch sirotků  Šojdrové. To druhé  je  většinově naprosto bez odezvy  veřejnosti. Je  to ponecháno  příslovečnému koňovi, co  má přeci  tu větší  hlavu. Tak  ať  se  s  tím trápí. My  řešíme přece  to náměstí, pardon -sirotky!

Proč  by nás  měl zajímat  například  Globální  pakt  o migraci nebo Globální  pakt  o uprchlících?  Ačkoli by zatraceně  měl? To přenecháváme  Babišovi. Nikoli proto, že  by  měl větší  hlavu, ale prostě proto, že  se nám  o tomhle  tématu nechce   nic  dohledávat,  číst, přemýšlet…Stojí  to  čas a  bolí to a  také podvědomě  tušíme,  že ty  naše  politické ikony, kterým tak  věříme, by jaksi   v  tom testu,  kdybychom  ho podnikli, třeba  neobstály. Takže  bychom  pak museli přiznat,  že  jsme se hluboce  zmýlili, když  jsme jim dali ve  volbách  hlas, že  jsme prostě  hejlové, co  zase a opět  nalítli.. Takže  vlastně  řešíme  ty  sirotky  ze  Sýrie…. Místo těch  dvou  globálních  paktů. Jenže  vy máte  smůlu, chodíte na Kosu.  Ze  svého vlastního rozhodnutí. A  ta  pojedná  jak tu  podivuhodnou  šojdrovinu, tak  ty  globální pakty.

Dnes  to bude hlavně o těch  takzvaných sirotcích. Přesněji  syrských. Protože ti, z nějakého  mně neznámého důvodu, jsou  hodni  naprosto zvláštního, unikátního, zřetele.

Ve světě  je  prý, podle UNICEF 140 000 000 sirotků.  Tipnul bych si,  žejich bud e ještě  daleko více.  K tomuto  zdrcujícímu  odhadu mne  vede  údaj  ze  studie  Mendelovy  university,  který popisuje  současnou  Zambii. Jež má, podle  ní,  12,5 milionu  obyvatel celkem a  z toho má býti  1,1 milionu  sirotků…. Děsivé číslo svědčící  o pekle na zemi.Ve většině  afrických zemí to sotva bude jiné. Plus  válkou rozervané země  v  Asii  nebo Latinské  Americe.

V ČR prý, podle jiného zdroje, je  řádově  10 000 sirotků / jednostranných  či  oboustranných/ plus  dětí o které se rodiče nechtějí nebo nemohou starat  v  dětských  ústavech.

Pokládám za nutné  alespoň tato  dvě čísla  uvést, než se začnu  věnovat  těm  50-ti  kouskům, které  chce  do země  dovézt zatím ještě  europoslankyně  Šojdrová, celá  jedna  třetina  členů  českého senátu a  řada  českých politiků a neziskovkářů, kteří z  toho dělají  naprosto světoborné  téma, které  zřejmě  otáčí  celou zeměkoulí.

Z mého pohledu jde o klasickou  politickou  manipulaci. Parkinsonovský  spor  o pojmenovánní  náměstí. Nebo chcete  li,  v  dnešní  obvyklé písmácké hantýrce – vrtění psem.

Paní  Šojdrové, Miroslavě  Němcové, Miroslavu  Kalouskovi, jedné třetině  senátorů a  všem ostatním, kteří  tak militantně  vyrukovali před kamery, mikrofony, na internet a  snad  i na  náměstí a do ulic, za jejich přijetí do země, stejně  tak  jako Andreji Babišovi, Jiřímu Ovčáčkovi,  Heleně  Válkové, Tomio  Okamurovi a všem dalším, kteří dávají tvrdé kontra v  této  banální  věci musí  být  dokonalé  jasné  dvě  věci:

1- 50 sirotků ze  Sýrie  přemístěných  do České republiky  vůbec nic  neřeší. Ani  v rámci syrského konfliktu, natož  z  hlediska tragického osudu  dětí bez rodičů, co jich jen na zeměkouli  je. I kdyby  skutečně  o sirotky  vůbec šlo.

2- celá kauza  je  totálně vylhaná. Od  samého  začátku. A  slouží  jen politické  manipulaci s  voličem před volbami a  k odvádění pozornosti od  daleko podstatnějších  a důležitějších  témat! Hrají s námi  betla, který jim ovšem obdivuhodně  vychází!

3- ze stovek milionů  ubohých dětí na zeměkouli nás  interesují  jen ti  ze Sýrie!

O to je  celá  záležitost  smutnější a trapnější. Protože  o sirotky skutečně  jde  až na posledním místě. Jestli vůbec.

Než budu pokračovat, dám svůj  osobní postoj, ačkoli normálně  bych si ho nechal na úplný  závěr  – jsem proti  přijetí  tzv.  syrských  sirot. Ne proto, že  bych  bych nelida s nulovou  sociální  empatií  nebo  že  bych se  bál, že  50 dětí  z  islámského  prostředí  by  rozvrátilo  náš  český civilizační  systém. Ani náhodou! A   to i kdyby  šlo o  prcky dávno a  dávno  infikované  tím  nejhorším virem islamsitického terorismu a  nesnášenlivosti. Mladé stromky  se dají ohýbat   a  zformovat.  A pět  desítek je opravdu  nezajímavý,  marginální počet. Jenže…

Ano  je  tu  jako vždycky  jako vždy  obrovské  jenže! A  to hned několik. Zkusím jich pár, jen těch  hlavních, vyjmenovat:

1- už pojem syrský  dětský  sirotek  je  v podstatě  jedna  velká  lež, což se pokusím dokázat

2- téma  sirotků  je  tématem zástupným a  jde o něco úplně jiného

 

3-pojem  syrský  sirotek je, v podání  paní  Šojdrové a  spol.  jedna  velká  lež. A  hnusná, zapáchající účelovost.

Jak se  dozvíte v  televizní,  neváhám  říci, plnohodnotně  pavlačové přestřelce mezi  europoslankyní  Šojdrovou a poslankyní PČR za  ANOšéfe!  Válkovou,  kterou odvysílala  ČT  24 17.09. v  Událostech, komentářích zde,  říká  lidovecká  dámička, že  bychom  měli převzít  těch  pět desítek  syrských  dětí  z řeckých  uprchlických  táborů. Přirozeně  sirotků.

Proč se mnou  paní  europoslankyně  zachází  jako s  nesvéprávným  individuem?  Ono už neplatí, že  z Turecka  do Řecka po moři / po souši to nejde/ se  migrant  dostal jen tehdy, když  měl dostatek financí na  to, aby  si u pašeráků  lidí  zaplatil místo na  člunu,  které  ti vydřiduši prodávají?  Nepochybně by se  možná, opakuji možná, našla statisticky  naprosto nevýznamně  nějaká  výjimka,  kdy  se i otrlý  obchodník s lidským neštěstím /či přesněji  – otrokář/ ustrnul a  dítko bezbranné  na člun  bez placení kdo ví proč  pustil, ale  že  by hned  půl stovky? Či spíše ještě  daleko více, aby  bylo z  čeho vybírat?   A neříkala  takhle  náhodou  stejná  paní Šojdrová  ještě  nedávno,  že  by  to viděla  především na  chlapce  ve  věku 12-17 let? I když  nyní přehodila  výhybku a mluví o  malých  dětech a  také  dívkách?  Ale původně  to byli ti mládenci  12-17 let.

Dovolím si tvrdit,  že  to  je  jako  v jiných případech tak,  že prostě  o žádné sirotky  na útěku v podstatě  nejde. Že museli mít  peníze,  jimiž  zaplatili  svou plovací  vestu a místo na  člunu. Což se při jejich  věku mohlo udít  jen tak, že se na ně  RODINA /paní Šojdrová- RODINA!!!/  složila. S jednoduchým kalkulem – až  údajný sirotek dostane  v cílové  zemi status  uprchlíka a  azyl nebo alespoň  povolení k pobytu, pak  ho náhle  se objevivivší  rodinní  příslušníci,  včetně  původně mrtvých rodičů,  budou  následovat do zaslíbené země s  využitím  práva  na slučování  rodin!  Takhle  je to provozováno  dnes  a denně  v Německu, Rakousku, Švédsku, atd.atd.

Čacká a  lidsky  citlivá  lidovecká  europoslankyně  stihla  konstatovat, že  onen  sirotčí původ  a  další zásadní  skutečnosti o původu a  statusu  eventuálně přebíraných dětí  by nám  garantovalo  Řecko, které  už  všechny  potřebné a  nutné údaje  má  k  zjištěné a  prověřené…. Nemusím  prohledávat  internet, abych  si  snadno vzpomněl, jen namátkou,  na  vraždy  ve  Freiburgu  nebo v  Kandelu, kterých  se  dopustili údajně  vždy  sedmnáctiletí  vrazi.  Nikoli ze  Sýrie, ale  z Afghanistanu. Kteří do Německa  přišli  z  Řecka, přirozeně   prověření řeckými  úřady, jako dětští  uprchlíci. A  tipnu si, že také velmi pravděpodobně – jako sirotci. Aby  se  následně, po  dokonaných  vraždách,  ukázalo,  že  dávno  mezi  mladistvé nejspíše  nepatří.  V případě  toho, co vraždil ve  Freiburgu  to  bylo ještě  navíc  tak, že  měl  mít  už trestní záznam pro násilí  z Řecka, jen Řekové o  tom Němce pozapomněli informovat… Takhle  ověřují a prověřují  řecké  úřady! Je na spoleh!  Fakt  spoleh….

Ale  podstatné pro mne  je, že  paní Šojdrová, v  okamžiku, kdy vysloví  slovní spojení syrský  sirotek v  řeckém uprchlickém táboře, v lepším případě  pouští do éteru  kolosální  pitominu, v tom horším a bohužel asi pravděpodobnějším  – vědomě  lže.

A  není to jen v  tomto  případě.  Paní Šojdrová prapůvodně  hovořila  o tom, že  by u nás  ty  syrské děti zůstaly  a dostaly  azyl. Nyní už to přehodila  jen na právo pobytu do doby, než  v jejich zemi skončí  válka. A  také  prohlásila,  na  přímou otázku, co  jako  by  s nimi udělala, kdyby  se  někdo  z nich dopustil nějakého kriminálního  činu,  odvětila, že  by  byl  následně  odsunut!!!!

Nevěřím vlastním   uším!  Opravdu si  europoslankyně  myslí, že Události komentáře  poslouchají už jen  úplní bezmozci? Jí a hlavně  jí, se zkušenostmi  z Evropského parlamentu, přece  musí  být  jasné,  jak by  to asi  tak ne/fungovalo! Že  Sýrie,  zejména kdyby  Asad  opravdu konečně  vyhladil islamistické  teroristy, ještě  hodně  dlouho a  dlouho  nebude Západem uznána  za tzv. bezpečnou  zemi! Možná nikdy. Takže  do Sýrie  nikoho, ani  masového vraha,  vrátit  nebude možné! Dle našich  vlastních  zákonů.  Protože  by mu tam hrozilo nehumánní  zacházení, paní Šojdrová!

A  i kdyby  už to nakrásně ze zákona   možné  bylo,  ani pak to nepůjde. Protože  v okamžiku, kdy  něco takového bude  chtít  nějaký, k  tomu příslušný  státní ouřad  uskutečnit,  objeví  se  všelijací Rozounkové, Člověkové v  tísni  a  podobní  profesionální dobrodějové,  kteří  využijí skulin / a že jich  je! /  v  českém právním systému  a budou  zuby  nehty  odsunům  bránit. A  rozsudek, který  jsem na Kose nedávno komentoval, ukazuje, že  velmi úspěšně.  Jde o přelomovou  věc čerstvého data z 18.1.2018, kdy  Krajský soud  v  Praze  pravomocně   nařídil propustit syrského uprchlíka z detenčního tábora v Česku a zrušil tak i snahu policie o jeho vydání zpět do Řecka. Důvodem jsou špatné podmínky v táborech pro běžence a zahlcený azylový systém v balkánských státech. To jsem si nevymyslel, to  má stát v  rozsudku!!

Nemám  dost  fantazie nejen  k tomu, abych  ten  soudní verdikt pochopil, ale  především na to, abych  uvěřil,  že  po takovém  rozhodnutí  jakýkoli český  soud  dovolí deportovat  ze země  kdykoli  dětské migranty, které  jsme  přece převzali už  jako děti, které se naučily  řeč, mají zde  kamarády,  osobní  vazby  a jsou vůbec  naši, když  dnes Řecko není dostatečně  komfortní země  na to, aby  se tam, podle  Dublinských pravidel,  vraceli ilegálové, které sem nikdo  nezval a jež překročením hranic porušili  platné zákony!!!  Jestliže  sem  nějaký  ten „syrský  sirotek“  dorazí, bude v podstatě  nepostižitelný a nevrátitelný.AT provede případně cokoli. . O to se  Člověkové v  tísni a Organizace pro pomoc uprchlíkům a  mnoho dalších  podobných páchačů dobra  postará!Za pomoci toho  soudního precendensu od Krajského soudu v Praze.

Ještě  k té  už  zmíněné  klasické  pavlačové přestřelce mezi Šojdrovou a  Válkovou.  Pokud  jste  někdy  četli soudničky českého klasika této novinářské  discipliny –  Františka  Němce, takto  předválečného, důvěrného znalce  života   a dění  na  žižkovských  pavlačích,  pak máte  jasno,  jak onen  tv  „dialog“ mezi oběma  politickými hokyněmi  probíhal. Pro mne  jeden  z nejpokleslejších  televizních duelů a  v ženském provedení  něco  zatím nevídaného!  Máte  li  na něco takového  chuť  a žaludek, neváhejte  a otevřete  výše uvedený  odkaz…

Ale  tohle, jak  říkám, jen pěna  dní. Bez většího významu. Protože  o  uprchlíky  a  děti sirotky vůbec  nejde. Je  to  vylhaný a  zástupný problém.

Už  jsme  si řekli  dvě  věci.  Že  dětských  sirotků jsou ve světě  minimálně  stovky  milionů.  A  u nás  je  velkou  bouří v malé sklenici  vody 5  desítek  dětí  ze  Sýrie. Čím jsou  ty  údajné  syrské  siroty  oproti  jiným, co jich po zeměkouli  bědně  běhá,  tak zvláštní a jedineční,  že  najednou a  náhle, po  osmi letech  občanské a nejen občanské  války  v jejich nešťastné  domovině,  cítíme  potřebu v konci konfliktu  zachraňovat?

Proč  ne  v roce 2011, 2012,2013,  2014?  Tedy  v letech, kdy tohle  téma  nebylo u nás  tak  vyhrocené? A  kdy  by byl  podobný  nápad  získal nejspíš  širokou podporu?  Měla  tehdy  paní  Šojdrová  kamenné srdce? Nebo snad  jí  nedošlo, jak ta  válka  je  hnusná a příšerná a že plodí  děti bez rodičů?

Jsou  snad  jejich osudy  strašnější  než  stejných  sirotků na  Donbasu, v  Mali, v Nigerii, Somálsku, Venezuele, Barmě, Filipinách a v mnoha  dalších  zemích, kde probíhají  dlouholeté  a brutální  vojenské  konflikty?

Snadná odpověď  – nejsou! Ba  dokonce si dovolím tvrdit,  že  těm, kteří  už  jsou  v řeckých záchytných  táborech mohou  ti z Donbasu Nigerie  nebo  Barmy či Mali  jen  závidět. Protože  jsou v  bezpečné zemi, kde  se nestřílí, kde dostanou denně   najíst a  chodí do školy, mají nějakou základní zdravotní péči. A nepochybně  dostatek pitné vody.Prostě uprchlický a běženecký luxus, pokud  si dovolím mírnou nadsázku.     Jo a  málem jsem zapomněl – stará se o ně  paní  Šojdrová a  podobní.

Věc je  jednoduchá.  Zkrátka  Sýrie  je, zejména od  vstupu Ruska  do války,  naší oblíbenou politickou  hračkou. Vše co má  nálepku syrské, je  zároveň  u nás  chápáno  i jako protiruské. To je jeden  důvod.!Tím druhým je, že  Západ  jako takový  spolufinancoval a podporoval   občanskou  válku a kdyby  toho nebylo, nejspíš  by už  dávno skončila.

Dalším velkým a možná největším důvodem, je  ona  už  tolikrát  obehraná a stejně tak prolhaná  solidarita. Migrační tsunami do Evropy  byla  odůvodněna  právě a jedině  osudem syrských  běženců! Těm přece Merkelová a ostatní  otevřeli svoji náruč,  ačkoli  skutečných Syřanů v  té vlně  byla  nanejvýš   tak 1/3. A  Česká  republika  není  DOSTATEČNĚ  SOLIDÁRNÍ!  Ještě pořád  není … A  to je třeba za každou cenu změnit!  Zkrátka  strčit  po jezinkovsku tomu českému  Pacholkovi, prstíček do dveří.  Chápu, že  Šojdrová se Svobodou  jsou  pod  tvrdým tlakem  ve  frakci Evropské lidové strany a že se snaží se nějak zapsat.A oni by  rádi  další  štrasburskou periodu  ve  vatě. Klidně i  na úkor  soudnosti a zdravého rozumu. Protože  kalkulují s  tím, že  je  tvrdé jádro lidoveckých  voličů  znovu  do Štrasburku dostane. Doufám osobně  že nikoli. Škody  už nadělali  dost.

Ale  tohohle  nápadu se rádi a vděčně chytli  další. Jednak ti, co  by  tady  rádi viděli stejnou migrační přílivovou  vlnu  jako je  tomu  na  západ a sever od našich  hranic.   Aby  si mohli připadat dostatečně in, dostatečně  užiteční a  dostatečně  filantropičtí a dostatečně elitářští a povznesení  nad  to hnusné  bahno  běžného, maloměšťáckého čecháčka. Není jich moc, ale  existují. A  oč je jich méně, o to jsou agresivnější a nebezpečnější.

Další  skupinou  jsou pak  političtí eskamotéři před  politickou smrtí, kteří nutně potřebují  nějaké nové chytlavé  téma, jež  zarezonuje  u dostatečného  vzorku  voličů, aby  přežili. Klasicky  Kalousek a  TOP 09.

Pak jsou tady ti, kteří vezmou za  vděk každým  trochu  příhodným politickým klackem na Babiše. Můžete  namítnout  – mluvíš  o sobě  vlku?  Nemluvím. Babiše považuji za  absolutní zlo v  české politice, netajím se  tím.  Což ovšem neznamená,  že  budu ochoten  uplést z kobylince  bič a  Babiše  jím mlátit  po hřbetě!  Babišovi  nakládám  za  jasně doložitelné  prohřešky a poklesky a  podobné praktiky  nemám zapotřebí. Totéž  Zeman. Ale  je  dost těch, co klidně  zapřou  i nos  mezi očima, aby  tím  bičem z kobylince  mohli zapráskat.

Poslední  a bohužel početnou  skupinou jsou tzv. čisté  duše. Což nemyslím vůbec  pejorativně. To jsou ti, co  chtějí  pomáhat. Opravdově  lidsky. Jenže  bohužel patří k těm, kteří klasicky pro strom nevidí  les.  Unikají  jim souvislosti. A oni je  nepotřebují. Stačí jim vědomí dobrého skutku.  I kdyby  je osobně měl zabít.  Vzpomeňte si  na Válku s  mloky a  máte  jasno.

Když  tohle všechno sečtete dohromady  máte  nejméně  30%  národa.A nejméně  tisíc  důvodů, proč  kolem toho nesmyslného  nápadu paní europoslankyně  dělat  takový  randál.

Jsem bohužel už  nyní  příliš  dlouhý a musím to nějak utnout, ačkoli  jsem se chtěl vypořádat s protistranou. Například  s Babišem. Který  tuhle  kauzu zneužívá jednak směrem k  nadcházejícím  volbám a  především proto, aby  aby odvedl pozornost  od  Globálního paktu o migraci a migrantech,  které  hodlá, aby  šel s  hlavním proudem  evropských  politikářů,  nechat  v klidu projít  českou politickou scénou, ačkoli jde o dokonalý a skoro dokonaný /zatím ještě  ne/ atentát  na  českou samostatnost a civilizační zvyklosti. Ale  to pojednám samostatným článkem co nevidět. Dnes  by to nebylo to prvé ořechové.

Nicméně  ještě  pár  nikoli podružností musím zmínit.  Na internetu je  velmi frekventováno, že  nejméně  50 českých rodin požádalo o přidělení „syrského sirotka“.

 

A  řeší se, proč  by  jim to nemělo být  umožněno, když  jsou ochotni tak učinit  na své  vlastní  náklady. Nehodlám tyhle  lidi  skandalizovat a pochybovat o čistotě  jejich úmyslů. Ani  velmi snadno dokazovat, že  i tak vzniknou nemalé  náklady pro stát.  Země, která mohla  financovat Babišovi  Čapí  hnízdo,  by  finance na  zdravotní péči, vzdělání  a případně  nějaké pěstounské příspěvky  snadno unesla. O  to  skutečně nejde. Nicméně  uniká  mi, proč  tihle ochotní lidé  svůj  soucit  s  blížními dosud  neuměli v České republice   naplnit. Jednak,  jak už uvedeno, je  dětských domovech  řádově  10 000 dětí, které  by  šlo převzít z valné  většiny  do péče. Zejména  romských. Proč  se  ti  dobrovolníci dosud  nerealizovali takto, jestliže  chtějí pomáhat  dětem v neštěstí?   Nebo  cosi  co  chápu  čím dál  více a  čím dál bolestněji s postupujícím  věkem. Ne  že  by mi to  hrozilo /alespoň doufám/. A   sice osamělost  ve  stáří.  Hrozná,  ba  šílená  věc.  Nemám sebemenší  zdání, kolik je  u nás  osamělých  seniorů, co dožívají  svůj  život bez sebemenšího zájmu okolí. jsou jako stromy  v kůrovcové  oblasti – umírají  ve stoje. Pomalu, ale o to důkladněji. Jak to, že  je  ti, co mají přebytek lásky  k  bližnímu a  jsou ochotni  si  dát na  záda  kříž  cizího osudu,  nenaplní  svou potřebu  altruismu  tímto způsobem????? Neumím odpovědět…

Chtěl jsem tady skončit. Nemohu.  Narazil jsem  totiž  ještě  na článek  s  nadpisem

Hlad v Jemenu pozabíjí jednu generaci dětí, varují humanitární organizace

Naprosto  hororové  čtení. Bohužel  žádná Hitchcockova fikce, která  vám polechtá nervíky, aby  jste se o to více cítili prima  doma  v obýváku. Ale  hrůzná, neskutečná  realita. Barbarství pur. V 21. století.Dovolím si  citovat:

„Kde seženou nějaké jídlo, netuší 8,4 miliónu Jemenců. Většina z nich má možnost něco sníst jednou za dva dny,“ uvádí koordinátorka humanitární pomoci OSN Lise Grandeová. Hladem podle ní trpí 5,2 miliónu jemenských dětí. Obyvatele ničí nejen zoufalý nedostatek potravin, ale také nálety, nedostatek vody a nemoci.

A přidám i obrázek:

Jak to, že  EU, Europarlament a paní Šojdrová osobně  netlačí na ty , co  mají na svědomí  tu špinavou  válku v Jemenu, aby  skončila . Hned!  Jak to, že  proti  účastníkům, zejména tzv. Koalici  nevyhlašují  sankce,  nežalují  je  u tribunálu v Haagu , nenavrhují  sankce?  A  jak to, že  není  sebemenší řeč o  jemenských  uprchlících? A jak to, že  paní  Šojdrová  nepřijde  s návrhem na  převzetí  50 sirotků, v podobném stavu jako je  ta  kostřička  s očima  na  fotografii  do  České republiky????   Neumím si představit, že  by  někdo protestoval!

Jenže  Jemen  holt  není Sýrie, že  Evropská  unie,  Evropský parlamente a altruistko  Šojdrová a  vy  ostatní, co nyní  na  téhle  vlně  jedete!

Dodatek pár minut  před zveřejněním.

K novinkám  z  české a světové politiky  jsem se včera  dostal až těsně  před  půlnocí – respektive až ve  Zprávách  ve  23 hod na  ČT 24 a  nestačil  valit  bulvy Babiš a  Hamáček přijali  Šojdrovou  a   její  jakýsi  doprovod, který tvořil senátor  Hampl, pochopitelně  že  můj oblíbenec  Rozoumek a  nějaká údajná lékařka česko-syrského původu Samira Sibai  prý  členka  syrské  komunity.  Je  z toho pořízeno video.  Které se  povedlo dokonale.

Šojdrová v  podstatě oznamuje, že Babiš  vyměkl a  že  sirotci  ano a  stát  poskytne  součinnost. Hampl  se  tou vítěznou pozicí  ani netají a  Rozoumek  doslova teče a  konstatuje,  že  se  zřejmě  ty  sirotky konečně povede  dovézt  do země. Ovšem vrcholem je pro mne  vystoupení  té  údajné Syřanky.   Doslova  mne  položilo, když  jsem  slyšel od  téhle  příslušnice té tuzemské syrské diaspory že

-ta bude spolupracovat, poskytne  dovezeným sirotkům  tlumočníky a také se postará o  kroužky a  že  to tady  těm  dovezencům ulehčí…No není to  fajn?

ale především

-že  syrská  entita  v  ČR  je docela  početná a  že posílila  zejména  v posledních  letech, kdy  do Česka přišel  značný  počet  vzdálených příbuzných  zde  dlouhodobě  usedlých  Syřanů. Samozřejmě s  rodinami! A  nikdo si  prý  ani  ničeho nevšiml, protože  se všichni dokázali integrovat… Nic se u  nás  nestalo a  všechno  funguje  jak má….A  oni nebudou myslet na nic  jiného, než jak se odvděčit  České  republice!

-a  že  ti sirotci  k nám musí, protože  přece  80%  všech  Syřanů  utíká před  krvavým  diktátorem  Asadem /čas 17:58 min. zde/ . Protože oni  před  tím krvežíznivým monstrem utíkají, samo sebou,   také

Nemám slov.  Tak syrská komunita  je početná? A  vstřícná a  neumí  mezi sebe  rozdělit   pět desítek údajně opuštěných dětí? Co s tím má  co dělat tedy stát? Zejména, když se  u nás  oni masivně  rozrůstají?  Jak jsem odhadoval  – na  základě využívání zákona  o slučování rodin. Přesně  jak jsem předpokládal!

Nejsem Okamura ani Konvička  nebo  jiný podobný  exot ani nikdy nebudu Nicméně  tohle  zjištění mne  doslova  šokovalo. Ptám se  – jak je  něco takového možné???? Kdo  uděluje  dlouhodobá/přistěhovalecká  nebo  nějaká podobná  víza. Navíc  v hojné  míře a proč?  Jak se sem ti lidé  dostávají?  Oficiální cestou ze  Sýrie, tedy  s  řádným pasem a letenkou? Jestli ano,  jak to, že  je  krvavý  diktátor  Asad, když  před ním  prchají, vybaví oficiálními dokumenty  a nechá  volně  odletět  ze  země?  Na  základě  jakých postupů a  především důvodů je  jim umožněn  pobyt  v České republice?

Ale může  být, že  ten Asad  jim pasy  nedal. Je přece  posedlý  jednak osobní  mocí a  má sklon  a velkou zálibu  vraždit. Kdy a kde se  dá. Jak víme podle  jeho  barbarských  chemických  útoků na  civilisty! Díky  našemu  mediálnímu  prostředí.

Takže  v takovém případě by  se jednalo  o migranty.  Speciální  zřejmě. Protože, jak už  uvedeno, v nemalých počtech přesidlují  za  vzdálenými příbuznými usedlými  v tuzemsku…

Nechápu a nechápu.

Ale konečným  duševním k.o.  pro mne  bylo její  prohlášení, že  80%  Syřanů utíkajících  ze  své  vlasti,  tak činí kvůli syrskému prezidentovi.  Na  improvizované tiskovce  k  údajným  dětským sirotám mezi  migranty to  zní obzvlášť  pikantně. Zejména  s uvážením, že  Šojdrová  už  ani  náhodou nemluví o  chlapcích ve  věku 12-17 let, nýbrž  o nejmenších dětech…. Mám devítiletého vnuka  a ještě ne  tříletou vnučku. Představuji si  jak prchají před Zemanem,  pokud  by  získal  stejné moresy, které  západní a náš  tisk přisuzují Bašaaru  Asadovi,  kdyby  ztratili všechny  příbuzné… A nikdo, po všech těch  neuvěřitelnostech  na té improvizované  tiskovce  ani nehlesnul….

No a  aby  bylo kino  úplně, následně  vystoupí Babiš a  řekne,  že  sirotkům se bude pomáhat  mimo Českou republiku, tím že  se  někde pro ně postaví nějaká  škola nebo tak něco…. Čas  17:06 min zde. /V  mezičase – sobota odpoledne – už Babiš  opět předvedl v téhle kauze  další  ze  svých přemetů a  dnes už to není  škola  někde v Libanonu nebo tam někde, aby  děti nebyly  vtrhovány  ze  svého prostředí, ale  dojdou k nám, když to budou  sirotci. A  ty  prý Šojdrová nenajde, takže  nikdo nepřijde/.

Nechápu. Nerozumím.  Proč  si  Šojdrová a  celá její  svita  a  také  Babiš myslí,  že  si ze mne  musí  dělat  tahle  dementním způsobem srandu? A  přirozeně  -z  vás  také. Aby bylo jasno.

Kdybyste  o tom,  že  jsme  všichni za  totální  truhlíky  svědčí  pasáž, jak  Šojdrová  vysvětluje,  že  Českou republiku  případný pobyt  „sirotků“  nebude stát  ani  vorla, protože  EU  to kryje  penězi. Asi ve  výši  6 000euro!!  Představte  si to! Na  jejich  výlohy  přijde  nějakých 160 000kaček. Jednorázově  a jednou pro vždy…..  To  už mám rohy, kopyta, bučím a  baštím seno?

Aby  bylo jasno,  mně  nijak nevadí,  když  by  republika  převzala  z  Jemenu  50 a klidně  třeba  100  nebo  dvě stě  těch neuvěřitelných zoufalých    kostřiček. Na  své  náklady. Od  Bruselu  či kohokoliv  jiného bych   nepožadoval  ani zlámanou grešli.  Jsme  dost bohatí, abychom to unesli a  zachránit  prcky, co za nic  nemohou,  od  smrti hladem, mi přijde  akurátní.  Zejména  když  nemohou  utíkat. Ani před  Asadem  ani před  humanitárními bombardéry  ze  Saudské  Arábie. Ale  traumatizuje  mne  otevřená a  nestydatá lež  v přímém přenosu. S  jasné politickým  podtextem. Nás  nedojímá  válečná  hrůza  a megatragedie.  Ani u  dětí.  U  žádných. Ani  u  syrských.  My  se  dojímáme  politickou konotací a  kalkulem! Asad je  ten  label, na  který  reagujeme!  Jen on. To můžeme  politicky a propagandisticky  využít!  Zrůdná  tragedie  Jemenu nás  nijak  netankuje!

A  Šojdrová,  jestliže  s e neblahým  řízením osudu  znovu  procpe  do Štrasburku bude  mít  konečně  od  svých kolegů  z  Evropské lidové strany pokoj.  Dokázala, že  je opravdová  jezinka, co  konečně  do českých  vrat  strčila  ten důležitý první  prstíček.  Teď  už  je přibouchnout  nepůjde. Takže  už  není  třeba  ani  dramaticky hrát na  city!  Šojdrová už také oficiálně  opustila  termín  sirotek. Viz ono video po jednání s  Babišem. Nyní mluví  o DĚTECH BEZ DOPROVODU!!!

Tedy o těch, co  jim  rodina  poskytne  peníze pro pašeráky, aby  je  dostali do Evropy a  rodina následně mohla přijít  za  nimi… Nic více, nic méně.

Tohle  je  ryze  česká  realita a  bouda.  S kterou Brusel nemá co společného. Vymyšleno Šojdrovou a spol. My opravdu  žádný Brusel k tomu,  abychom se znemožnili, nepotřebujeme!

Dodatek ze  sobotního rána-oprava jednoho omylu  z  původního textu

Říká se, že  ráno je  moudřejší večera. Tento článek je  toho důkazem. Byl psán a napsán už  ve  čtvrtek a  až  do páteční půlnoci nebylo třeba  s ním  nic  dělat. Vše  nasvědčovalo,  že  jde  o momentální bouři ve  sklenici  vody, která prostě  vyšumí  stejně rychle jak přišla. Páteční  jednání Šojdrová -Babiš  vše  změnilo. A navíc  ukázalo  úplně jiný pohled.  Viz Babišova  pirueta. Neútočím  nyní na  Andreje  Babiše. Píši o  sobě.  Že  jsem cosi nedocenil. Dokonce i Babišovi  písmáci  a hradní pomluvčí a podobná sorta za  celou  snahou  Šojdrové  viděli snahu  zviditelnit  se před  volbami, protože  kandiduje  v nějaké  Horní  Dolní, omlouvám se – Kroměříži do obecního zastupitelstva… Má ty svatá prostoto, lhali  nejsnazším možným způsobem!  Kdyby  to bylo takhle  triviální! Na  Hané,  v  silně  religiozním prostředí,  jako bývalá dlouholetá lidovecká  poslankyně  nemá  něco takového zapotřebí!  Tam ji všichni znají. Ne, všechno je  poněkud  jinak.  Ačkoli se mi celá záležitost příčí, musím ocenit  filigránnskou  konstrukci  celé  akce. Politika  je  uměním možného.  Ačkoli  občan  zpravidla obdivuje  ty, co bouchají do stolu a  jsou za  chlapáky.

Já  s těmihle  Zemany a jinými  humpoláky  mám problém.Bouchání do stolu a  dělání ramen málo kdy  skutečně  něco vyřeší.  Šojdrová za  normálních okolností neměla  šanci cokoli prosadit. Dovoz  migrantů je  krajně nepopulární  téma.A  platí, že  není v ČR, zejména  před volbami, relevantní politická síla, která by se mohla za něco takového postavit.

Ale děti, sirotci, opuštěné trpící  dušičky? To je jiná!  Ale  ani to by nebylo za  normálních okolností stačilo. Jenže  je tu speciální  fenomen  – Babiš!!! Kdybych mohl  ho nějak odstranit  z politiky,   zařídím to do půl hodiny. Jenže  nemohu a navíc  přiznávám, že  jsou prostředky, které bych prostě  nepoužil i kdybych  mne  v  tomto případě  dovedly  k cíli.  Protože  se jich  štítím.A proto jsem nikdy  v politice nebyl a nebudu. Můžeme klidně  konstatovat, že  vlk je  vlastně  slaboch.

Protože podobnou intriku  Babišových oponentů, kterou  uštrikovali přes  ty  děti, co prchají před Asadem  bych jednak nedal dohromady a ani nedokázal použít. Potřeboval  jsem vlastně  celou noc, abych na ni vůbec  přišel. Část  Babišových  politických protivníků, na  rozdíl ode mne,  okamžitě  pochopila, jaká  šance  se jim naskytla, jestliže  z Babiše  udělají  okamžitě  Herodese  Ukrutného. A pořádně  to  veřejně  rozmáznou.

Babiš  si navíc  parádně naběhl na  vidle, když  Šojdrovou a její  nápady   začal  z čerstva častovat  silnými výroky a  udělal z toho velké téma. Se snahou  hrát na proti migrační  strunu v nadcházejících volbách a  ukázat  Koblihům a zejména poloKoblihům,  jak ty  migranty  do země  nepustí a nepustí a nepustí a  získat  další  snadné hlasy! V tom okamžiku  past  sklapla!  Měl mlčet  a nechat  to přejít bez komentáře. Nebo nechat  mluvit  jen nějakého poskoka  typu  Ovčáček. Přesně , jako to  udělal  stařec  z Hradu. Který  kapíroval, že  nesmí v  téhle kauze  ani ceknout, nebot  jede do Berlína  za Merkelovou a Steinmeierem, což  by sotva  ladilo s  nějakým obvyklým zemanovským vláčením Šojdrové  bahnem, které by  si jindy  Mlha  sotva nechal ujít.   Babišovi naopakv opojení  sáms ebou uniklo, že  jako premier musí provádět  nejen politiku  dovnitř  země, ale  také  na  celoevropském, lépe  řečeno celouninijním hřišti. Tam může, zejména se státy  V4 připrchlíky  odmítat. Soustavně.  Ale  dost  dobře  nejde  jet  na  velký  summit  někam do Salzburgu jednat o migraci a jejím řešením a vyjadřovat se ostře  proti přijetí  pár  desítek nebohých dětiček. Zahraniční tisk  náležitě  rozmázne  vaše  postoje v  tuzemsku,  kde  se proti vám postaví celá třetina  /jedné/ sněmovny!  Okamžitě  se dostanete  do pozice  burana,  co při slavnostním obědě  s ostatní mi evropskými papaláši  nejí příborem nýbrž  rukama a po každém soustu si k tomu ještě nahlas  krkne. Což si Andrej nemůže dovolit. On má přec e na  všechny  telefon a oni mu ho okamžitě prý berou…

Znovu prohlašuji,  že obdivuji filigránskou konstrukci  téhle  intriky s údajnými sirotky  i její načasování. Žádný  div, že  Babiš  vyměkl! Nelze  jednat s Merkelovou, Macronem, Contem, Sanchezem a  dalšími podobnými a přitom vykřikovat  –žádné sirotky  nepřijmu!   A ještě  méně v  situaci, kdy máte  po celé Evropě  firmy svého koncernu a  tudíž ekonomické zájmy. Babiš prostě  vlezl do skoro dokonalé   pasti, které  sklapla. Protože Šojdrová  získala díky  Babišově kontroverznosti a  nepřijatelnosti pro  značnou část národa okamžitou politickou podporu těch, co si bleskově uvědomili,  že Babiše na tomto tématu mohou  velmi  účinně  skřípnout, protože  v zahraničí, kde s jeho obrovskými  politicko hospodářskými zájmy,  nemá  žádný  hrací prostor a  domácí podpora, mu na  rozdíl od  kvót, nic nepřinese!  Takže  změní postoj. Což by jej mohlo  oslabit  u části  jeho voličského elektorátu. Nepochybuji, že  už si to uvědomil i Okamura. Z  druhého politického břehu!

Až na  Babiše a  Českou  republiku,  vyhráli  všichni!  EU našla  svou  Achillovu  patu v české pozici. Když to půjde jednou, musí  i vícekrát. Šojdrová  má zajištěn nejen klid, ale nejspíš  i nějakou funkci v  Evropském parlamentu, když se tam příští rok znovu dostane. Rozoumci, Člověkové   v tísni a  spol.  mají  potvrzení své  superhumanity, potřebnosti a důležitosti, Západ  své  děti, co prchají před Asadem a co odůvodní  další prodlužování  války  v  Sýrii a útoky na  Moskvu, která je přece za ty  sirotky zodpovědná a  Babiš  v  tuzemsku poprvé  utrpěl minimálně  určitou ztrátu  tváře, které  si všimnou i někteří  Koblihové.

Sirotci fakt nikoho  nezajímají!  Ale tyhle  politické kalkuly? To je jiná!  To je to oč tu běží.  Proto bylo třeba  vydat tento ranní dodatek! Opravdu jsem se zmýlil, když  v úvodu článku konstatuji, že  jde  o bouři ve sklenici  vody….  Naštěstí se mi to, zatím, nestává často. Zatím…

Dodatek – Oprava ze  sobotního odpoledne:

Takže ono prý nejde  o rodiny , které  by  rády na  svoje  náklady  ty  děti vzali  osobně mezi sebe, nýbrž, jak jsem právě  zjisti, cituji:

….Iniciativě Češi pomáhají se za poslední čtyři dny ozvalo e-mailem zhruba 250 lidí, kteří nabízejí pomoci. „Nenabízíme adopce nebo pěstounskou péči. Jen žádáme vládu, aby umožnila pomáhat,“  řekla zástupkyně iniciativy, lékařka Hana Pospíšilová.

Iniciativa také popřela původní informace, že by existovalo padesát rodin připravených o děti pečovat. „To bylo nedorozumění. Lidé nabízejí různou formu pomoci, někteří jsou ochotni si děti vzít domů, jiní je chtějí třeba jen učit na kytaru. My ty rodiny rozhodně vybírat nebudeme,“ uvedla Pospíšilová…..

Zkrátka – musím opakovat – kauza syrských sirotků  je lež  na lež!!! O ty  vůbec nejde. Nikomu. je mi  vnitřně  trapně, že  musím obhajovat  Babiše. Ale  nelze jinak. Musím  měřit  těm svým i těm druhým stejným  metrem. Za všech okolností. Bez ohledu na to,  zda  se mi to líbí nebo ne. Takže  nezbývá  než konstatovat,  že  vnitropolitickým cílem je  jeho oslabení. Za jakoukoli  cenu.

Ale  tím hlavním je cosi jiného. I zde si dovolím přímý  citát. Jakéhosi  Jaroslava Miky, takto údajně  šéfa oné iniciativy  Češi chtějí pomáhat:

….„Jde jen o to, udělat politické rozhodnutí, aby se ČR zavázala, že někoho přijmeme……

A  dodatek poslední – Jakkoli  ten kolotoč vypadá  jako okamžitá, spontánní akce, ani náhodou tomu tak  není. Šojdrová  a  spol. všechno připravili  už začátkem léta. Aby  to hned po prázdninách odpálili.

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.