Naše měna je pevná -epidemie koronaviru nebude IV..


Zdá se,  že  z koronaviru bude na Kose  asi dost obsáhlý seriál, bující  stejně jako jeho vítězné putování  Českem.

Proto pojmu tenhle  blog  jinak. Je  třeba  upustit  páru. Třeba tak,  že  se člověk  trochu zasměje. Takže si dáme  lidovou tvořivost  na  téma koronavir.  Myslím, že

       PÁR VTÍPKÚ PŘIJDE  I VÁM VHOD!!!

Pomohou  nám zapomenout  na  ty  dva  tragikomiky, tvrdící, že  naše měna  je pevná a  epidemie koronaviru nebude.  Touto cestou děkuji JŠ a  také  Achabovi za jejich zaslání.

Moje babička  říkala – veselá mysl, půl zdraví. Měla  pravdu. A  to neznala ani Babiše, ani Vojtěcha, ani koronavir.

Ty  vtípky mi pomohly překonat těžkou   depku z počínání  obou „velkých kormidelníků“  českého  antivirového boje – Babiše  a  Vojtěcha.

Ken Vojtěch  tvrdil, že  epidemie koronaviru nebude..  Prostě  stejně  zodpovědně jako Zápotocký  o měnové reformě  v roce 1953. Babiš  zase vydal  přísný  příkaz nemocnicím, aby si opatřily  zásoby  roušek , respirátorů,  desinfekcí, atd. v  době , kdy  už  se nedalo koupit  vůbec  nic. Vedle toho stihl napadnout  ty  občany, co s určitou předvídavostí a  snahou spolehnout se  sami na sebe, si nakoupili domů zásobu  trvanlivých potravin, kdyby takhle náhodou  Ken Vojtěch neměl s tou epidemii, co nebude, pravdu. Ukázalo se,  že udělali dobře.

Protože  oba  hlavní protagonisté  „naše měna je pevná“ – epidemie koronaviru nebude, naprosto obrátili!  Už rovnou izolují každého, kdo přijede z Itálie. Ačkoli  ve  Francii se nám to také začíná pěkně  rozjíždět. A  v sousedním Německu podobně.  To nemluvím o USA, kde sice Trump tvrdí,  že  jako nic a  vše ok, nicméně podle některých studií, si nemocí projde nejméně  96 milionů Američanů. Jsem zvědav, jestli také zakážeme  jezdit  do USA….

Lidé, vracející se  z Itálie, musí  povinně  na 14 dní do karantény. Jinak jim hrozí pokuta  až  3 miliony  kaček. Že nemají nakoupeno, pokud si neudělali  ty, podle Babiše -nesmyslné zásoby? A koho to zajímá?  Že třeba musí na úřad, protože jim jinak proběhne  lhůta a  úřad  lhůtu nemůže omluvit? A koho to zajímá.? Ovšem pilotů a  řidičů TIR  se  to netýká, ti se mohou  volně pohybovat, bez ohledu na to, jak dlouho byli v epicentru rány  morové, tedy  v Itálii..

A  do  toho  Vojtěch rozšíří lživou zprávu o tom, že personál soukromé laborky, která  objevila  koronavirus  u klientky, která ji sama  odpovědně vyhledala, když  byla  státním testovacím místem odmítnuta a  ona přesto přistoupila  k věci  odpovědně,  ty testy  dělal tak neodborně, že je také v karanténě. A  předtím tu laboratoř  znectil a prohlásil, že mu podobný postup  vadí. Asi by byl  radši, kdyby  odmítnutá  žena  dál šířila koronavirus  mezi svými  blízkými! A ta soukromá  laboratoř  dostala  zaracha  dělat  další testy.  Aby nenarušovala  klid na práci  Vojtěcha a  spol. Nejspíš. Nemluvě o tom, že ve  státním prý stojí test 5 000Kč a ti soukromníci, což  už  testovat  nesmí,   za to na komerční bázi inkasovali 1 200Kč…No nakonec  se Vojtěch, pod tíhou důkazů, že  mystifikoval, konkrétní pracovnici omluvil. A  vinu svedl na  nějakou  referentku ze Státního zdravotního ústavu. K  čemuž  ho, před  kamerami potupně  donutil Babiš. Podle hesla –my přece  chyby neděláme, to ti ostatní.Takže  jakási doktorka  Macková….

Babiš, po těch, co koupili  pár  kilo mouky a rýže, protože mu oprávněně  nevěří, se pustil nyní do těch, kteří v době, kdy  to ještě  šlo si obstarali   pro sebe a pro rodinu nějaké roušky a  respitátory! Prý je vykoupili na  úkor  zdravotníků, zdravotnických  zařízení a  onkologických pacientů, například dětí… Pakáž  jedna  hamounská, sobecká a  vůbec  hnusná!

Ptám se –  jak je to možné,když oni všechno mají  pod palcem,včetně Státních hmotných rezerv a  všechno  řídí?  Navíc  správně, přece  dali ten příkaz k předzásobením nemocnicím!

Ale chápu Babiiše, že  vadí kdokoli, kdo si do zásoby  nakoupí potraviny nebo roušky.Že takové nemá  rád. Ne proto, že by  snad  vyvolali paniku, ale protože  tím nákupem jasně  dávají  najevo, co si o něm a jeho schopnosti zvládnout  koronavir – myslí! Kdyby měli přibývat,  mělo by to pro něj krajně kritický  rozměr.

Mohl bych se takhle  ptát  hodně  dlouho. Ale  přiznávám, že  jsem  tím vším sám unaven a těžce  znechucen.

Ale  radši si dám znova ty  vtípky… Vlastně  jednu,  docela  aktuální písničku:

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.