Sputnikstory V -DOPLNĚNO! Ještě jednou doplněno!


Očkování  proti covidu  je  v Evropské unii jako celku a  speciálně  v České republice klasická Neverending Story.  Zatím v tragickém rozměru. Zkrátka  příběh bez  konce. Ale  vždycky  s reálným vyústěním, ať  už v podání   našeho ministra  zdravotnictví  Blatného nebo evropského komisaře pro jednotný trh -Thierry Bretona. A ono vyústění  zní  Sputnik V nepotřebujeme! Máme  dost  svých a  daleko lepších,bezpečnějších  vakcín!

Ale jsem zvyklý  přesně  citovat, takže  i tyhle dvě hlavy pomazané nechám promluvit osobně:

Blatný:

„Není důvod shánět vakcíny, které nejsou registrovány,“ uvedl ministr

Celkem je podle Blatného zajištěno přes 25 milionů dávek pro 14 milionů lidí. Z toho 10,3 milionu dávek má být dodáno do konce června pro 5,3 milionu lidí, další do konce srpna.

Breton:

„Sputnik V absolutně nepotřebujeme,“ řekl Breton francouzské televizi TF1. „Dnes zjevně máme kapacitu k dodání 300 až 350 milionů dávek do konce června. Do 14. července je tak možné dosažení kontinentální imunity,“ dodal.

A  neopomenul si kopnout  do Ruska,když konstatoval – že EU by v případě potřeby měla pomoci Rusku s výrobou vakcíny, ale její prioritou by měli být Evropané.

Nejen, že  SputnikV nepotřebujeme,  vlastních vakcin máme nadbytek holenkové!  A  ve své neskonalé dobrotě  možná ještě opilým mužikům pomůžeme vyrábět tu jejich očkovací patlaninu. S  přezíravostí a suverenitou  konstatoval  ten bruselský papaláš  za  dálkového přizvukování  českého zdravotního pošuka… To platilo ještě před čtyřmi dny.

Zdá se, že  zase jednou  se plně  uplatnilo pořekadlo – pýcha předchází  pád! Protože  oba  papalášští paňácové si tvrdě naběhli  na realitu. A  řekněme  rovnou – realitu   evropské a především transatlantické solidarity!

Neboť  sotva  svá moudra pustili do éteru,  začaly tento zaplavovat  následující titulky:

Dodávka vakcíny Johnson & Johnson nabrala zpoždění. ‚V dubnu ji nedostaneme,‘ oznámil Babiš

kde  si přečtete  třeba

„Bohužel, v dubnu ji nedostaneme, nikde nebude, ani CureVac. Dostaneme Pfizer/BioNTech, Modernu, AstraZenecu. Ale ta snížila počet dodávek. Ale je to velká nejistota, těžko se to plánuje,“ řekl Babiš

Ačkoliv Blatný ujišťoval před pár dny:

„Již v dubnu budou do ČR dodány vakcíny pro desítky tisíc osob. Očkovat je budou přímo praktičtí lékaři a přímo jim bude zavážená,“

Jeden by  si řekl – když  ten Blatný, ale  především eurokomisař  Breton,  hovořili tak suverénně, pak se nejspíš   kvůli nějakému Johnsonovi zas  až tak moc neděje,  ne? Máme přece ještě  Pfizera,Modernu a především tu prima  AstruZenecu, co WHO a  EMA minulý týden potvrdily. MY  ty  ožralé mužiky určitě nepotřebujeme….

No nevím. Ono totiž v  tom článku stojí  i tohle:

Většina unijních států se potýká s nedostatkem vakcín. Hlavní potíže mají s britsko-švédskou společností AstraZeneca, která v prvním čtvrtletí tohoto roku dodá jen asi třetinu z více než 90 milionů původně přislíbených dávek. Dodávky hodlá výrazně omezit i ve druhém kvartálu.

Ti, kteří tenhle neplánovaný seriál  čtou  od začátku, vědí, že  AstraZeneca a EMA  patří k mým oblíbeným tématům. Samozřejmě  i v  tomto pokračování. Ale  než  se  jimi opět  hlouběji potěším a  vás, jak doufám – také,  musím se ještě  věnovat  Johnsonům. Ať  jsou,minimálně pro tentokrát – z krku. Zajímá vás, proč  tahle očkovací látka  nedorazí?   Rád posloužím.  Důvod  opravdu  hodný  velkého světového farmakoncernu    z  TOP 10 největších na světě- viz  titulek dalšího článku:

Jako ze scénky s Lábusem. Johnson & Johnson nedodá vakcíny, protože nemá lahvičky a víčka

Cituji:

Důvod, proč nemůže společnost vakcíny dodávat, připomíná legendární scénku s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem, v níž referent Kubrt zjišťuje, že „nepřišly gumičky”. Jen s tím rozdílem, že tentokrát jsou na vině víčka…..

Podle Schuitemakerové (vývojářka J&J)  firma plánovala, že vakcíny bude do Evropské unie dodávat až v průběhu druhého čtvrtletí roku 2021.

Klinické studie podle jejího vyjádření probíhaly rychleji, než se očekávalo, a EMA vakcínu schválila „nečekaně brzy“.

„Výroba a logistika nyní potřebují ještě několik týdnů, aby se mohly začít vakcíny dodávat do evropských zemí. Nesedíme na hoře vakcín, které nechceme aplikovat,“ řekla.

Dodávky v druhé polovině dubna společnost „nemohla zaručit“, uvedl Johan Van Hoof, vedoucí výzkumu očkovací divize J&J.

Takže  světový gigant a  spása  evropské i české vakcinace  byl jednak zaskočen EMA a brzkým udělením schvalovacího razítka, kterého jej překvapily  do té míry, že nestihl objednat  víčka  na  lahvičky!!!!!

Kdyby  se tohle stalo v Rusku, nepochybně  by  jedině  správní celého světa,  s mrazivou převahou  ucedili – a co jste čekali od ožralých mužiků??!! Mám také pronést něco takového? Proč?

Ale  v  tom celkem krátkém článečku je ještě jedna pozoruhodná informace:

Vakcína byla vyvinuta v Nizozemsku a částečně se vyrábí v Belgii, ovšem očkovací látka se plní do balení ve Spojených státech. V Evropské unii neexistují „vlastní plnicí a uzavírací systémy“, uvedl poslanec německé sociální demokracie (SPD) Tiemo Wölken. Vzhledem k tomu, že USA zavedly zákaz vývozu, společnost Johnson & Johnson řeší rozsáhlý logistický problém. 

Rozumím tomu správně, že v USA  v dostatečné míře  mají  jak lahvičky, tak víčka,  ale protože je  pandemie, tak se najednou z banality  stalo strategické zboží a  USA  nejsou ochotny  ho svým spojencům poskytnout? A   to ani v rámci oné  tolikrát vzývané  transatlantické  solidarity???? Víčka????

Ostatně, už minule  jste mohli  číst o tom, jak si ve  Washingtonu  představují  konkrétně onu  tisíc krát proklamovanou  vzájemnou solidaritu –  tak, že  jim ve  skladech leží desítky milionů  dávek  sera od  britskošvédského koncernu,  které ovšem NEMÁ  povolení  k očkování  v  USA ,  ale že  americká administrativa  není ochotna  tyto zásoby  uvolnit  do zahraničí. Nyní se  situace lehce  změnila, ale z  evropského hlediska opravdu nepatrně –  Spojené státy  ZAPUJČILY  2,5  resp.1,5 milionu dávek  svým sousedům  Mexiku a Kanadě. Evropu a její žádosti  oslyšely. Prý jen sousedům!!!

Solidarita jako hrom!  Máme právo nechat  umírat naše vojáky  v pouštích  Afghanistánu a Iráku a kdo ví kde  o pár  týdnů nebo měsíců jinde po zeměkouli v zájmu a  za priority  Američanů, ale když je potřeba  zachraňovat akutně a  co nejrychleji  U NÁS  lidské životy? No pak platí to,co bez obalu sdělil Biden:

„Pokud budeme mít nadbytek, budeme jej sdílet se zbytkem světa,“ řekl ve středu Biden obecně o amerických zásobách vakcín.„.Začneme však tím, že se postaráme nejprve o Američany,“

Takže si pamatujme, že  solidarita  s  Amerikou je povinná vždycky, ovšem  ta  americká se  svými spojenci  až tehdy, když je nejprve postaráno o Američany!

Může  být, že  si říkáte, žena Spojené státy nasazuji a že je cosi vytrženo z kontextu.Nic podobného bych si nedovolil!  Už proto ne, že  v tom  současný US  prezident zdaleka  není sám.

Podobný  způsob  uvažování a především praktické politiky  předvedl v  britském parlamentu  i Boris Johnson.   Když  vysvětloval  bleskově  narůstající  pnutí  mezi  Londýnem a  Evropskou unií  ohledně  dodávek od – no hádejte  koho  – samozřejmě  AstryZenecy!  Která  Evropu  krátí  co to dá, ale  dodávky  do Británie  odbavuje  hladce a  bez sebemenšího zádrhele.  Což  už  i špičkové  panáky a  panačky  jak Unie,  tak jejích jednotlivých  zemí  rozpálilo doběla. Protože při současném nedostatku  očkovacích látek na kontinentu,  Brusel ZVAŽUJE!!!!  opatření k zabránění vývozu  očkovacích anticovidových přípravků,vyrobených  na  území  EU  a   to především do států, s nadprůměrně  naočkovanou populací –  rozuměj  UK a ev. Izraelem. Konkrétně Londýn už z kontinentálních  továren  AstryZenecy  dovezl  více než 10 000 000 dávek, zatímco opačným směrem, z  britských výrobních kapacit  společnosti nepřišla  ani ampulka. A  Johnson Brusel a  evropské politiky  neváhal doslova  osolit jako bandu připitomělých knechtů, když na jejich konto a  očkování pronesl toto:

„Příčinou našeho úspěchu je kapitalismus, je to díky hamižnosti, přátelé,“ prohlásil britský ministerský předseda.

Ocenil také aktivity „velkých farmaceutů“, čímž patrně myslel právě AstraZeneku, která zásobuje Spojené království, zatímco brzdí slíbené dodávky Evropské unii.

Později to prohlásil za  vtip…  Pokud tomu  evropští  politikáři uvěří, pak jim dokonale  sedí šaškovská  čepice a klaunský červený  nos!

Ale  v každém případě jde  opět  o dokonalou  ilustraci těch slavných  evropských hodnot a  transatlantického spojenectví!!! Johnson a  Biden, pokud jde o Evropu, si nemají vůbec  co vyčítat. Hlavně, že  evropští patolízalové  budou věrnost přísahat  až za hrob! Jen co nadejde nejbližší příležitost!

Nenastal takhle náhodou čas, aby  se  česká  vláda  začala zajímat  nejprve o české zájmy, vlastní občany?  Pak dlouho  nic, pak zase dlouho nic, a  až pak ty  evropské a transatlantické  hodnoty  a solidarity? Kdyby náhodou někdo nevěděl, co mám na  mysli, pak  bych doporučil pohled  do Rakouska, Švýcarska  nebo Izraele!

Ale zpět  k očkování proti covidu. A mé „oblíbené“ AstřeZenece. Jak už  řečeno – EMA  a WHO minulý týden schválily /očekával snad někdo něco jiného?/ její další používání k očkování proti  covidu.  Firma prý dodala přesvědčivá  data… Jak pro koho!

Pro USA  ne dosti!  Tak se  na tuhle vakcinu  stále  dívají skrz prsty. Respektive, nikoliv  skrz prsty, ale  s velkou nedůvěrou a  ,ba  vyjádřeno přesněji  – snaží se  velmi důkladně  koukat  téhle  firmě, co zásadně  neplní  svoje  závazky, nedodržuje  smlouvy  a  klame i velkozákazníky, kteří jí předfinancovali  výzkum a  zaplatily  dodávky předem, pod prsty. Prostě  jí nevěří.

V týdnu o tom vyšel velmi zevrubný článek na  Deníku N  od Petra Koubského

Rozhodnutí, zda se nechat očkovat vakcínou AstraZeneca, je snadné: 0,001 je víc než 0,000002

Dávat link nemá smysl, je  nyní jen pro předplatitele.Nikdo ode mne nemůže  chtít, abych  tohle finančně podporoval. Ale  text je napsán velmi fundovaně. Četl jsem jej , protože  na chvilku ho, zřejmě  nedopatřením, uvolnili pro všechny. O dost slabší verzi lze nalézt  zde:

Další problém? AstraZeneca možná předložila v USA zastaralá data, tvrdí úřad

vyjímám z něj:

Společnost AstraZeneca v pondělí oznámila výsledky dlouho očekávané rozsáhlé studie provedené v USA, Peru a Chile, podle níž má její vakcína vyvinutá ve spolupráci s Oxfordskou univerzitou 79 procentní účinnost při předcházení symptomatickému průběhu covidu-19. Údajně rovněž zabírá ze sta procent proti těžkým či smrtelným formám covidu-19 a nepřináší zvýšené riziko tvorby krevních sraženin.

Nezávislá komise, která na průběh testů v USA dohlíží, však dnes podle NIAID „vyjádřila obavy, že AstraZeneca (do výsledku) zahrnula zastaralé informace z testů, které mohly poskytnout neúplný pohled“ na data týkající se účinnosti. „Vyzýváme společnost (AstraZeneca), aby spolupracovala s odbornou komisí na zhodnocení dat o účinnosti a zajistila tak, aby byla co nejrychleji zveřejněna co nejpřesnější a nejnovější data o účinnosti (vakcíny),“ uvedl ve vyjádření NIAID.

Činnost odborného panelu zastřešuje NIAID, jehož šéfem je epidemiolog a hlavní zdravotnický poradce prezidenta Joea Bidena Anthony Fauci. Ten dnes prohlásil, že vakcína společnosti AstraZeneca je pravděpodobně velmi dobrá, ale že odbornou komisi znepokojila některá data, která výrobce zveřejnil ve svém tiskovém prohlášení. Některá z nich totiž podle něj byla zavádějící. Dodal rovněž, že regulátor FDA bude vakcínu posuzovat nezávisle a ne čistě podle údajů poskytnutých firmou.
AstraZeneca podle médií rovněž učinila několik přešlapů při komunikaci s americkými regulátory, kvůli čemuž musela loni na podzim na sedm týdnů pozastavit svoje klinické testy. Jejich bedlivě očekávaný výsledek zveřejnila v pondělí, po dnešním sdělení NIAID by však její snaha o schválení očkovací látky americkým lékovým regulačním úřadem FDA mohla nabrat další zpoždění, soudí tiskové agentury.

Dobré čtení, že? Že si přesně takhle  představujete  chování  výrobce  vakciny, která vám má určitě  zachránit  život a  v  žádném případě  vás  nesmí ohrozit  nějakými vedlejšími účinky????? Američané, i když používají jemný diplomatický slovník AstruZenecu veřejně podezírají z podvodů  a manipulací!  Proto nedisponuje  tamní licencí.

Evropská unie  přemítat nad  seriozností  a pravdomluvností britskošvédské  firmy nemusí.  Za všechno hovoří poslední  odhalení  ohledně jejích praktik v Itálii:

AstraZeneca v Itálii ukrývala 29 milionů dávek vakcíny

Podle webu La Stampa dávky vakcíny proti onemocnění covid-19 pravděpodobně pocházejí z nizozemského závodu Halix společnosti AstraZeneca, odkud vakcíny momentálně putují primárně do Británie.

La Stampa cituje zdroje, které uvádějí, že i nalezené dávky vakcíny měly původně zamířit právě do Británie.

Podle posledních informací  výrobce  snad vydal tiskové prohlášení,  že  ne, že do Británie rozhodně! Nikdy. Část prý do rozvojových zemí,a zbytek jasně do EU….

Jak jinak?  Ale pak mi uniká, proč  to firma vozila  z Holandska  do Itálie a proč  to ukrývala?  Asi  to hodlala  rozvojovým zemím  u EU  nadělit jako překvapení k Velikonocům….

Takže  si to shrneme:

-Johnson slíbené dodávky  předběžně nedodá. Kvůli strategickému  materiálu zvanému zátky na lahvičky, embargovaném Spojenými státy

-AstraZeneca  také větší část  svých, znovu a znovu  slíbených, ale především už zaplacených  vakcín také nedodá.

-Velká Británie  na  nás  dělá dlouhý  nos –  jsme sobci a  s vámi se dělit nehodláme! Klasický  britský postoj  vůči kontinentu, praktikovaný  nejméně posledních 600 let

-USA? My se  s vámi rozdělíme, až  bude naočkován úplně poslední Američan a  sami nebudeme vědět  co s přebytečnými zásobami. A  jestli někomu pomůžeme, pak Kanadě  a Mexiku,aby nám jejich lidé netahali covid  do Států.

-AstraZeneca je v USA pod těžkým podezřením, že  lže, Evropě jde o jistotu

-Johnsoni  říkají, že  problém s dodávkami jim způsobila  EMA  nečekaně  rychlým schválením jejich reparátu.

Když to všechno sečtu, pak  je nad slunce jasnější, že  my  fakt ten Sputnik nepotřebujeme!  V  žádném ohledu. Mohlo by  se  totiž ukázat, že

-je účinný a bez vedlejších příznaků

-že  Rusko dodává spolehlivě

-že dokonce mají dost  strategických  lahviček a  zátek na  vakciny

-že dodržují  smlouvy, které podepíší a  to aniž by   nejdříve oočkovali posledního Rusa

-že nevyžadují  vyznávání žádných společných hodnot a  solidarity

Tedy  souhrn něčeho, co si dnešní  euroatlantický svět nemůže a nechce  dovolit, či dokonce  ani představit!

Naprosto tristní zjištění. Ne,  ten Sputnik V sem opravdu nesmíme pustit!  Už proto ne, že  by  mohl dokonale odhalit, co jsme  vlastně zač!  Ostatně  – dokonale to řekl Boris  Johnson –  vítězí větší a bezskrupuloznější sobec! Tohle je náš  svět!  Sem nějaký Sputnik nepatří! Ať to stojí životů kolik chce!

Je zajímavé neustále  sledovat, jak se  ti jedině  správní až nejsprávnější  vůbec,  točí, co se týče  SputnikuV na  dvou  věcech:

1- na tom, že  Rusové mají  doma  velmi nízkou proočkovanost

2- že  EMA  požádali o schválení  až  začátkem března

Jestliže  je pro ně  důvodem k odmítnutí  Sputniku  důvod  první, pak nechápu, proč se  rozčilují na  zcela bezpříkladným sobectvím Britů a Johnsona  speciálně. Proč  mu vyhrožují  sankcemi a obchodní  válkou.  Jedná přece tak, jak si představují, že  má konat Moskva. Totéž platí pro USA  a její odmítání zapůjčit  do Evropy  Astru.  Jen vůči Washingtonu si nikdo vznést námitku nedovolí…

Zajímavější je  druhý důvod. Na  tom pozdním podání k EMA  exhibují , ba  doslova slintají. V jednom z dřívějších dílů jsem vám nabídl vysvětlení  – požádali a  už  před drahným časem  o schválení jiný  evropský orgán, disponující touto pravomocí. Navíc  organizaci starší, která  navíc  sdružuje i státy , které  jsou součástí Evropského hospodářského prostoru, ale nejsou přímo v Unii.  Dávalo by to smysl  – povolení by  platilo pro více  států.

V  mezičase mne  napadlo ještě  cosi jiného a nejspíše pro Rusy  daleko důležitějšího.  O EMA  jste na Kose četli dostatečně. Jak si počíná  „kvalifikovaně  a nestranně“.  Například, jak“schvalovala“  Remdesivir.  A  konec konců i Astru.

Už několikrát  Kosa k téhle serii kladla paralelu mezi  povolováním Sputniku V a ivermektinem. V českých a slovenských podmínkách. Kdy  Ivermektin experimentálně  povolen v obou zemích je,  Sputnik V nikoliv. Ačkoliv  jde o velmi podobný případ.

Před pár  dny  se EMA  vyslovila  k Ivermektinu. A  doslova  jeho proticovidové  uplatnění smetla  se  stolu. když dospěla k závěru, že v současnosti dostupné důkazy nejsou dostatečné k tomu, aby podpořily použití Ivermektinu proti covidu-19 mimo klinické studie.

Doslova zaskočen  výrokem EMA  se  cítí být  Michal Rezek, primář I. interní kardioangiologické kliniky ve Fakultní nemocnici u svaté Anny,který tento medikament  u svých pacientů využívá. Nechápe tažení proti léku Ivermektin.

Co říkáte argumentaci Evropské lékové agentury (EMA) o tom, že ivermektin je používán v příliš vysokých koncentracích?

Je to ten argument, který se užívá opakovaně a je od počátku také vyvracený. Používáme koncentrace velmi podobné těm, které se používají v léčbě parazitárních nemocí, a to v rámci těch léků, které jsou opakovaně prokázány jako léky s minimálním počtem nežádoucích účinků, a jsou odzkoušeny jak v léčbě parazitárních nemocí, tak v léčbě nemoci covid-19.  Lék je považován za bezpečný.

Čím si to vysvětlujete, že EMA takto argumentuje?

Jako kdyby tam byla převzatá argumentace z některých článků. Nevím, jaký tam byl schvalovací proces, ale co vím jistě, je, že nežádoucí účinky v léčbě popsány nebyly. My nepoužíváme dávky léků, které by se snažily dosáhnout vysokých koncentrací v těch laboratorních studiích, a to je obecný princip.

To, že něco funguje v laboratorních podmínkách, neznamená, že se snažíme dosahovat stejných podmínek v těle pacientů. To prostě je obecně v medicíně takto známo, že se nesnažíme dosahovat stejných podmínek v těle pacientů.

SÚKL ani ministerstvo zdravotnictví zatím na argumentaci EMA nepřistoupily…

Já vlastně pořád nechápu, co se tu děje. Proč je ivermektin ten jediný lék, u kterého je neustále snaha hledat jen ta negativa, když u všech léků to komplet děláme obráceně?

To znamená, že máme spoustu léků, jako je remdesivir, které prostě nahlížíme tou optikou, že v některých studiích vyšly a v některých nevyšly, ale tak pojďme je používat a používáme je.

Tady je to úplně obráceně. Tady máme lék, který nemá moc negativních účinků, má pozitivní zprávy, ale všichni říkají, to nebudeme používat, protože ty pozitivní zprávy asi nebudou pravda, i když to vlastně nevíme.

Je to jediný lék, o kterém nevím, proč se dostal do této kategorie. To prostě nechápu, protože mi přijde v tom portfoliu léků jako dobře použitelný lék, dokud nebudeme mít něco jiného.

Náš dojem je, že funguje. Nevím, proč je tak potíraný. O remdesiviru se šušká, že se do budoucna ukáže, že vůbec nefunguje, ten dojem z něj je přesně takový, ale stále se po­užívá a stále je podporovaný.

Nehodlám  pitvat, proč  EMA a  další tzv. autority  k Ivermektinu zaujaly setrvale  tak neměnně  negativní stanovisko. Ani bádat nad  tím , proč  Remdesivir  se  vyhřívá v jejich přízni. Tohle  není seriál o těchto dvou lécích! Když  je o nich  řeč, pak jako ilustrace  čehosi, co se týká SputnikuV. Tuto linku hodlám držet i teď.

Dám sem znovu  tuhle pasáž:

Já vlastně pořád nechápu, co se tu děje. Proč je ivermektin ten jediný lék, u kterého je neustále snaha hledat jen ta negativa, když u všech léků to komplet děláme obráceně?

To znamená, že máme spoustu léků, jako je remdesivir, které prostě nahlížíme tou optikou, že v některých studiích vyšly a v některých nevyšly, ale tak pojďme je používat a používáme je.

Tady je to úplně obráceně. Tady máme lék, který nemá moc negativních účinků, má pozitivní zprávy, ale všichni říkají, to nebudeme používat, protože ty pozitivní zprávy asi nebudou pravda, i když to vlastně nevíme.

Přímo  mne praštila do očí.  A  nabídla  naprosto vyhovující   vysvětlení, proč Čína dosud  k EMA  nedošla a  Rusové tak učinili s  tím obrovským odstupem.  Je  to vlastně  až primitivně  jednoduché!

Jako první  ohlásili  svou vakcinu za  hotovou. O  schválení EMA  se opravdu mohlo požádat už  někdy v závěru minulého  roku…  Jenže…. jenže  zřejmě  předpokládali  ty neskonalé obstrukce,  které se nyní  týkají  Ivermektinu. Oni s pravděpodobností hraničící s jistotou předvídali chování EMA.

Tedy  to, co nechápe  primář  Rezek!  Nad  procesy  v  EMA nemají  žádnou kontrolu. SputnikV klidně mohl být  vystaven  nesmyslné šikaně. Kdyby  se nejdříve  snažili u EMA, riskovali by obrovské reputační riziko, totiž, že  by  SputnikV  byl ze  strany  Evropské lékové agentury  doslova  skandalizován.  Jak by se  s takovouhle „odezvou  “ pak mohl distribuovat  po světě?  Nemyslitelné!

Takže  zvolili  zcela opačný postup- nejdříve  získali  povolovací certifikáty  dnes už 50-ti zemí po celém světě, s příslušnými referencemi a až  pak  se obrátili na  EMA.  Ta ho nemusí certifikovat a povolit pro EU. A podle mne to také neudělá. Kdo chce  SputnikV bít, hůl si vždycky najde. Nicméně  výborné výsledky  a reference ve  velké části světa už  SputnikuV zaručí   vlastní život.

EU nechť si dál žije  svou Sputnikstrory. A  spoléhá se na  „úžasnou“  a „vrcholně seriozní“ AstruZenecu a  „dokonalé“ Johnsony, cosi neumí opatřit  ani zátky  k lahvičkám včas. A vedle  toho na  spojence, ochotné kdykoliv nezištně pomoci,s nimiž  sdílíme společné hodnoty. Tedy v případě, že se to těm spojencům zrovna tak nějak hodí.   A my  klidně  necháme  své občany, v  rámci transatlantické solidarity  a  společných hodnot  chcípat!

A nakonec jedna neplánovaná aktualita. Tenhle díl je  o sobectví a podvodech. Těch velkých a mocných vůči těm ostatním.

Takže  si nemohu   dovolit  přejít  mlčením tuto čerstvou  informaci:

Rozchod Pfizeru a BioNTechu. Americká firma se teď pustí do vakcín proti dalším virům. Ale už sama

Kde se praví že:

Americká společnost Pfizer po své zatím úspěšné vakcíně proti nemoci covid-19 plánuje využít tuto genovou technologii k vývoji nových vakcín proti jiným virům, napsal podle agentury Reuters v úterý deník Wall Street Journal. Ale dá sbohem německé firmě BioNTech, která za novou technologií stojí. Akcie BioNTechu se prudce propadly.

Ta informace není přesná.  Zmíněná vakcina není  firmy  Pfizer. Nýbrž  jde o  objev a vývoj původně velmi malé  německé  firmy   BionTech.  Která patří  dvěma  manželům  tureckého původu v  druhé generaci Turků usedlých v Německu.Pfizer  jimi byl k projektu přibrán kvůli své výrobní základně, finanční síle, celosvětové  distribuční síti a logistice.

Žraloci  z Pfizeru se  zachovali jako  Boris Johnson. „Příčinou našeho úspěchu je kapitalismus, je to díky hamižnosti, přátelé,“ Nejspíš  sdělil CEO   Pfizeru Uguru Sahinovi a Özlem Türeciové a jejich rakouskému spoluvlastníkovi onkologovi Christophu Huberovi.

To tak dělit  s  nějakými nýmandy  o miliardy, vlastně  desítky  miliard  dolarů.  Princip u Pfizeru pochopili,  nejspíš mají  vyřešeno i obejití  případných patentů, tak na  co nějací  Turci?  Když „Příčinou našeho úspěchu je kapitalismus, je to díky hamižnosti, přátelé,“?

Takový je náš  krásný a úžasný  liberálně  demokratický  covidový a postcovidový svět!

Ta moje dnešní teorie  proč  se  Rusko neobrátilo na EMA ohledně  Sputniku dávno a  dávno sedí, řekl bych ve  světle  rozchodu Pfizeru s majiteli BoinTechu – dokonale.

DODATEK ze čtvrtečního rána:

AstraZeneca  se  v pravdomluvnosti a serioznosti svých informací   doslova překonává! Na Seznamu. cz právě  čtu tohle:

Američané ji zatím do oběhu  nepustili a nejspíš  to tak, minimálně  nějakou chvíli zůstane: Ovšem EMA  i EU  a  česká vláda  v tuhle naprosto neseriozní  firmu mají  naprostou důvěru.

Ale ten ruský SputnikV , tak  na ten si musíme  dát bacha. Tam to všechno bude jeden velký podvod….

Dodatek ze  čtvrtečního poledne:

AstraZeneca přiznala  barvu , že se  do její studie účinnosti jaksi chybička, samozřejmě nechtěná a nepochopitelná  vloudila. Už neprezentuje skoro 80% účinnost,nýbrž  76%. Prkotina?  Asi jako kdyby  vám snížili plat o 1/5 nebo 1/4!

Ale  EMA,EU i česká vlád a jsou zjevně  v klidu.Nás se to netýká! To je  v  Americe, přece!  My  AstřeZenece  věříme na  slovo!  Je to přece  „oxfordská  vakcina!

V tom článku, kde píší Lidovky o tom, že  AstraZeneca  změnila klíčový údaj své studie. mne zaujal ještě  jeden odstavec:

Klinická studie v Americe pokračuje, upozorňuje AP, takže je možné, že se projeví další případy covidu-19. AstraZeneca upozornila, že zkoumá dalších 14 možných infekcí, což by mohlo vést ke změně dosavadních dat.

Což si osobně vykládám tak, že  se  v brzku můžeme  nadít dalších a  dalších úprav  výsledků….

Každého občana  Evropské unie a  České republiky  zejména  musí  hřát  vědomí, že máme  tak seriozního, spolehlivého a  věrohodného dodavatele  život  zachraňující vakciny, aplikované masově, jako je  Astra Zeneca a nejsme vydáni na pospas nějakému  ruskému,kdo jak a kdo  ví z čeho vyráběnému lektvaru!!!

Hlavně  zůstat  ideově  pevní! Pak i covid  dostane strach a  zdrhne! 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.