Otázky kolem Vrbětic XII.


 

Vrbětická  kauza  i přes  nastavení  o Hamáčkovu větev pomalu  uvadá. Takový už je  koloběh světa – žádná  senzace  není  natrvalo a  media  i jejich konzumenti vyžadují  nové a nové  story. 

Tohle všechno je pravda.  Stejnou pravdou je  skutečnost , že  ti jedině  správní  v budoucnu  Vrbětice vytáhnou  JAKO “ DÚKAZ“  vždycky, když  si  budou myslet, že  je mohou  účelově  zneužít.  

Ano, zneužít.  Kdokoliv by  pochyboval, nechť si vzpomene  na  gruzínskou válku v roce 2008,  která je nám prezentována  jako ruská  agrese  vůči Gruzii, ačkoliv  pravý opak je pravdou a  válku tehdy  začal tehdejší  gruzínský prezident Saakašvilli. Ovšem náš  svět, co nechce  nevidí a co může  zapřít, když potřebuje, tak zapře.    Proto chci mít  co nejúplnější  archiv o Vrběticích a to v nejširších možných souvislostech na Kose. Určitě  se bude  hodit.

Důvodem pro napsání tohoto  dílu jsou dvě  videa. U kterých si jsem  téměř  stoprocentně jistý, že  je neznáte.

To první se  váže na  úzce na  Vrbětice  a okolnosti s nimi související. Má dokumentační hodnotu. Mimochodem nastavuje  velmi nelichotivé  zrcadlo. Jak teorii jediné vyšetřovací  verze, tak  České  republice  a jejím zpravodajským službám, zejména  civilní kontrarozvědce,ale především zdejším politikářům a  mediím. Právě  v souvislosti s Vrběticemi, tamním areálem a kšefty, které se tam  odehrávaly.

To druhé  na opak s touhle  kauzou vůbec nesouvisí. A  z faktografického  hlediska má nulovou vypovídací hodnotu. Neboť  jde o politickou satiru. Neuvěřitelně trefnou a  skvělou. Kdybych  Kosu vydával 100 let  a  každý den publikoval 100 článků, nikdy nic tak břitkého a bohužel trefného a konto  hrdá zahraniční i vnitřní politika suverénní  České republiky  ani vzdáleně  nevytvořím. A  dokud neuvidíte  logo  stanice, která to vyrobila  a odvysílala, neuvěříte, že je něčeho takového schopna! Nechte se překvapit.

Ale  dost  řečí , je  čas  jít na věc.

První – řekněme  dokumentační  video je  z produkce  investorského !!!  portálu Investiční web.cz.

Jeho šéfredaktor  Petr Novotný   si pozval k rozhovoru  Erika Besta protože kauza Vrbětice zatím nedospěla k rozuzlení a veřejnost stále nemá odpověď na řadu otázek, které nejen s výbuchy v muničním skladu mohou souviset.  Řeč byla nejen o pozici ministra vnitra a vicepremiéra Jana Hamáčka, ale také o vlažné reakci spojenců ČR a časovém souběhu vrbětické kauzy s předvolebním bojem u nás nebo o vyostření vztahů mezi Ruskem a Spojenými státy S  Erikem Bestem nemusíte  souhlasit. Ale vždycky  se vyplatí si jej poslechnout  nebo přečíst. Video je  dlouhé  28m15sec. Na mne docela  dost. Ale tentokráte jsem seděl a poslouchal jako přibitý.  

Jsem si celkem jistý, že  řada z vás  půlhodinovou trpělivost mít nebude.

Proto dám stručný  přehled  hlavních  bodů s příslušnou stopáží.

1:00 mn

Hamáček  útok ustál, Babiš pochopil, že jde  vlastně o útok na  něj a za Hamáčka se postavil.

 

2:30

Babiš  v Bruselu žádal o solidaritu, když hlásal, že útok proti jednomu  je útokem na všechny, nicméně je  to v pozici, že  útokem na všechny má být útok na Babiše…

 

4:30

Nejvyšší  státní zástupce  udělal  chybu a prozradil věc, kterou neměl – přiznal, že případ může  být odložen

 

5:12

Best prezentuje  dvě  další verze, které prý  v informovaných kruzích  cirkulují. Tu první představuje  článek, který měl  minulý víkend  vyjít  v New York Times!!!  zabívající se tím, že  útok ve Vrběticích  směřoval nikoliv  na  sklady IMEXu, ale  že  byl cílem na zmaření  investice americkoslovenského bankéře a polotemnou temnou postav popřevratového Česka  -Gabriela  Eichlera , konkrétně jeho podnik Eruca Technologies, která ve  Vrběticích přes  firmu  Bochemie demontovala  rakety, těžila z nich palivo a to prodávala Palestincům pro  náplně  jejich  raket!!!!

7:00

Připouští, že  nereálná není ani hypotéza poslance  Volného, že za  Vrběticemi stojí společná  akce  BIS  a CIA  na zahlazení stop po dodávkách zbraní a  střeliva pro Islámský stát!!! A také na Ukrajinu. A nyní to hlavní  – Best: málokdo si uvědomuje, že  dovoz  zbraní  Islámskému státu i Ukrajině byl v roce 2014 NELEGÁLNÍ!

V obou případech jde o záležitosti, které vrhají  špatné světlo na  ČR jako stát  NATO.

8:20 diskuze o článku  Seznamu.cz  o Hamáčkovi.

moderátor  upozorňuje na  diskusi pod článkem. Kterou  Seznam.cz  několikrát  uzavřel, ačkoli je  to protismyslné, když  jde o tak zásadní a paličské tvrzení. Jakou máme  demokracii, když  Seznam zavře  diskusi, protože  v ní někteří nesouhlasí?

Best- když utnou diskusi, tak nechtějí, abychom o tom mluvili… Seznam se dostal do těžké situace. Seznam hru prohrál.

12:15 Solidarita  spojenců

Chybějící  podpora  spojenců může  souviset  s pnutím mezi USA a  Evropou. Pokud  spojenci mají  pochybnosti o útoku nebo cílech útoku. Navíc, jestliže by skutečně   motiv představovalo uzavření  firmy  Bochemie/Eruca  Technologies a zrušení její produkce, pak operace  dosáhla fenomenálního úspěchu. 

14:15

Vrbětice jako prostředek předvolebního boje

Přímo se nabízí, že  Vrbětice jsou nástrojem předvolebního boje.

Je to ideální pro protiruskou mobilizaci.Jak pro USA, tak pro tuzemskou opozici. Hraje se  na to, že  strany nesdílející protiruskou hysterii budou mít  nevýhodu. Jde o to, dát  všem “ Babišovým stranám“ -ANO, SPD, KSČM a  ČSSD  proruskou zrádcovskou nálepku! Dále  dostat voličsky  slabší strany KSČM a především soc dem, mimo sněmovnu. Hraje  se  o to, udělat ze Zemana  proruského vlastizrádce  a  tím pádem, protože podporuje Babiše, je  vlastizrádcem, samozřejmě  proruským, i  Babiš.

20:35

Nordstream II

Je  snaha  zastavit dostavbu. I když zbývá pár  kilometrů.

Pro Rusko by  zastavení  Nordstreamu II klidně mohlo být  tou  nepřekročitelnou červenou linií, o níž mluvil nedávno Putin. Konec  stavby by  znamenal odpojení Ruska  od  Evropy  a přesměrování jeho zájmů do Asie.

Lze  ale také Rusko odpojit  i od  SWIFTu.

Podle vyjádření Peskova a  dalších, Kreml tenhle krok očekává a  počítá s  tím. Jak jsme  na to připraveni my?  Pořád od něčeho  chceme  odpojovat a vylučovat  Rusko a Čínu, ale co dokážeme  bez nich?

24:40

S  čím ještě  přijde  mainstream?

Biden má  dvojí pozici-  na jedné straně  tlačí na  Rusko,na  druhé s ním chce jednat.  Deep state hrozí  Bidenovi – ty musíš  být pouze protiruský! Americká  media  chtějí, aby Putin byl ten,, komu nelze podat ani ruku. A  česká jim  dělají stafáž.

Tolik to nejzajímavější z rozhovoru Erika  Besta  s Investičním webem. Jsem zvědav,  jestli přijde  nějaká  reakce  od   majitelů jediné pravdy. Od politikářů asi sotva. Ti budou dělat mrtvého brouka, že  tohle je pod jejich  rozlišovací schopnost. Ale  co ti vždycky  a jedině  správní mezi nájemními písmáky?  Už se těším jak Šafr nebo Petr Kolář  s  Jakubem Jandou označí  Erika  Besta  za  ruského trolla  a  Investiční web  zařadí  na seznam konspirátorů!!!! Hned vedle  Aeronetu….  To bude  sranda.

A důvodů je  více  než dost.  Připustit  možnost, že  Česká republika podporovala  teroristy, jedno , zda palestinské nebo ty  z Islámského  státu, konstatovat, že  umožnila opakované mnohočetné  vývozy zbraní a munice přes  mezinárodně vyhlášené embargo, že  její úřady – ani ty  vládní, ani  zpravodajské, nereagovaly, nýbrž dokonce to kryly, že  BIS  spolu s CIA mohly  stát  za výbuchy , aby došlo k zahlazení stop,  že  se klidně může jednat  o  koordinovanou mnohastupňovou akci Deep State proti  jeho vlastnímu prezidentovi Bidenovi, že…, že… , že… – ale  vždyť jste  si to poslechli, či alespoň v kostce  přečetli!  Tohle na naprosto  seriozním specializovaném finančním webu slyšet od  AMERICKÉHO novinářského analytika s velkým renomé v  tuzemsku???

Z  toho se Pavlu Fischerovi, Petru Kolářovi,Pekarové Adamové,Petru Fialovi, Respektu, Seznamu.cz Kundrovi, Spurnému, Kroupovi, Šafrovi, Pazderkovi, Břešťanovi  a  dalším  a  dalším stejným,  musí dělat těžce  šoufl, až někam  k hranici náhlé příhody mozkové….

Co asi tak udělají?  Jsem zvědav!  Proto jsem to video vydal jako další díl Vrbětic. Aby se dostalo do širšího povědomí. V  archiv  Kosy mu určitě sluší.

Mimochodem,když už  je  řeč  o Vrběticích a zakázaných operacích a dodávkách podivného materiálu podivným zákazníkům. Ruská strana  upozornila, že  ve Vrběticích  se  nacházely  ve skladech pozemní miny.  Ty  z hlediska mezinárodního práva  řeší tzv.Ottawská úmluva, oficiálně Úmluva o zákazu použití, skladování, výroby a převodu protipěchotních min a o jejich zničení má za cíl odstranění protipěchotních pozemních min ze světa. Do současnosti se k úmluvě připojilo 164 států. Ovšem nikoliv  USA,Rusko a Čína. Ale  Česká republika  ano. Takže  skladováním této zákeřné a  zakázané zbraně  by  hrubě porušovala  své, dobrovolně  přijaté  závazky.

Samozřejmě, že  jsme se oproti nechutné ruské pomluvě ohradili.  Například  ústy  mluvčího ministerstva  obrany  Pejška:

V České republice i zahraničí se v souvislosti s případem Vrbětice opakovaně objevují spekulace, že v areálu byl skladován mezinárodními dohodami zakázaný materiál, konkrétně protipěchotní miny. Podobné tvrzení není pravdivé!“ uvedl Pejšek v tiskové zprávě. Tvrzení o zakázaných minách ve Vrběticích je podle něj klasický případ šíření dezinformace. 

Zajímalo by mne, jak Pejšek ví, že  ve Vrběticích se neskladoval tento artikl!!!! Když  šlo o soukromé sklady, pronajaté soukromým firmám a  podezřelé haly  firmy IMEX vyletěly do vzduchu…. Zejména  v souvislosti, že  armádě  nevadil ani  zcela  devastovaný plot kolem areálu, ani  hlídání nehlídání a už  vůbec ne  kšefty s islámskými teroristy. 

Vlastně on  ví – vzápětí dodává:

Česko podle něj plní veškeré mezinárodně právní závazky včetně Ottawské úmluvy o zákazu použití, skladování nebo výroby protipěchotních min a o jejich zničení. Uvedl, že ve vrbětickém areálu byla skladována pouze těla min bez výbušniny a jejího iniciátoru.

Zajímavé!!  Už  vidím, jak někdo platí nájem skladovací plochy, aby  tam  ukládal prázdná minová pouzdra. To má přece  tu nejhlubší možnou logiku!!!! To musí být zlatý  matroš!

Jak že  Pejšek dotaz na miny  ve Vrběticích odbyl?  Takhle:

Poukázal při tom na rozsudek zlínského krajského soudu, který v roce 2016 rozhodl, že nešlo o zakázaný materiál.

A je to. Pro vlka  výzva něco o těch minách a soudu v roce 2016 si dohledat!!!!

A  co že se před ním o protipěchotních minách řekl? Tohle:  

Podle obžaloby nakoupila Real Trade Praha na začátku roku 2012 z Maďarska od tamní dceřiné společnosti české firmy Excalibur Army vojenský materiál včetně 269 kusů min typu MON-100 a 232 kusů min typu MON-200.

Podle žalobce Lea Foltýna se jedná o protipěchotní miny, které jsou zakázáné právními normami České republiky i mezinárodněprávními normami vycházejícími z Ottawské konvence.

Neuvedli, že se jedná o zakázanou munici, čímž dosáhli toho, že licenční správa českého ministerstva průmyslu a obchodu vydala neoprávněně licenci pro obchod s tímto materiálem a ministerstvo vydalo povolení k přepravě,“ uvedl Foltýn v obžalobě.

Kromě obou firem, jimž hrozí až zrušení, jsou obžalovaní předseda představenstva Real Trade Praha a jednatel Excalibur Army Petr Kratochvíl, který podle obžaloby zastupoval Real Trade Praha při uzavírání smlouvy o nákupu min.

Obžalobě čelí i prokuristka Real Trade Praha Ivana Linhartová, bývalý místopředseda Real Trade Praha Vít Paulíček, hlavní zbrojíř Excalibur Army Roman Štika a skladník Excalibur Army ve Vrběticích František Machuča.

Miny byly podle Kratochvíla součástí sedmiletého nákupu sedmi tisíc tun materiálu z Maďarska za asi 23 milionů korun, kupující podle něj nemohl odmítnout.

„Buď vezmete všechno, nebo nic,“ prohlásil u soudu Kratochvíl.

Uvedl také, že podle maďarských úřadů měly zmíněné miny dohromady zůstatkovou hodnotu necelých tisíc korun.

„Dovezli jsme je v roce 2014 coby zbytek, který není obchodovatelný. Z obchodního hlediska to je odpad, který se řeší až na konec, protože o něj není primární zájem Je to zbytečná a účelová kauza, mrhání enegií,“ sdělil Kratochvíl.Miny podle něj byly neškodné, protože z nich maďarská armáda dávno před prodejem odejmula roznětku.

To jsou věci!  Takže podle Pejška ve Vrběticích  se skladovaly prázdné krabičky od min. Státní zástupce při proces  tvrdil,  že  dovezeno/ skladováno bylo   501 ks  min. Se vším všudy. A hlavní obžalovaný  to  vysvětlil tím, že  minám chyběla  roznětka!!! 

To nemá  chybu!  je to jako kdyby  někdo tvrdil, že  dělostřelecký  granát není  vojenská munice, když nemá zamontovaný  zapalovač!!!! A výbušnina není výbušninou, dokud není opatřena  rozbuškou……

A že  soud obžalované osvobodil?  Aby ne! Protože kdyby  vynesl opačný rozsudek, označil by ČR za  zemi, která porušila Ottawskou úmluvu  a poslal by ji na pranýř. Nemluvě o tom, že  hlavní obžalovaní  se rekrutovali  z  firmy  Excalibur, patřící  do největšího tuzemského zbrojařského holdingu  miliardáře  Strnada, který  požíval a požívá, jak od minulých tak současných vlád  i Hradu speciální  zacházení!!!!  A  toho by snad nějaký soud popotahoval?

Fakt – žádné miny ve Vrběticíc nebyly! Jen krabičky Nebo miny, ale  bez   roznětek.. Které jistě  nelze nikde, ale opravdu nikde   si opatřit!

Ale  slíbil jsem dvě  videa. Jedno faktografické a předmětné,  druhé  těžce a trefně  satirické. Kosíř, který mi jej poslal, správně předpokládal, že o něm nemám sebemenší tušení. Velmi mu děkuji, skvěle  jsem se pobavil. Aby mi vzápětí,v okamžiku, kdy mi došlo, jak je ten skeč přesný, zhořkl úsměv na tváři a hodně.

Neuděláte  chybu, když  si  to přehrajete  celé. Ale  opravdu, ve  vlastním zájmu si přehrajte  sekvenci mezi 10:05min a  16:45min.

To abyste  věděli, jak hrdá  a suverénní země  vlastně jsme.  Ale jak říkám, když si to dáte  v plné délce rozhodně nepromarníte  čas!   

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.