Covid dialog s vlkem


napsal Slepý pták

Vlkův úvod:

I dnešní  text je na základě  osobního mailu, který mi dorazil. Napsal hoposluchač  Slobodného vysielača s nickem Slepá pták a reagoval v něm na moje  vyjádření  ohledně covidu v relacích Trikolora a Hodina  vlka.  Svoje protiargumenty podal mimořádně  slušnou a fajn formou, takže  jsem se rozhodl jeho  mail zveřejnit na Kose. S tím, že svoje odpovědi jsme zamontoval do Ptákova  textu. Snad  vás  to bud e zajímat, jakkoliv  covid  už dnes, naštěstí, není nejakutnější  záležitost ve společnosti. Takže teď  Slepý pták, který  vůbec není slepý!

Ak dovolíte posielam Vám pár poznámok k top téme dnešnej doby – Covidu,  ako reakcia na moje obľúbené relácie „Hodina vlka“ a „Trikolora“ a názory v nich vypočuté ako aj v nadväznosti na volne prístupné zdroje a informácie z môjho okolia.

Jedná sa o môj pohľad teda ako sa to javí mne. Ospravedlňujem sa vopred, že nebudem uvádzať presné zdroje informácií pretože si myslím, že mnou uvádzané skutočnosti sú dostatočne známe.

1. Rovina prvá medicínska.

Jedná sa o vírusovú nákazu, ktorá prekvapila celý svet. Pri riešení tejto nákazy sa vedúce garnitúry štátov vzhliadli v očkovaní lenže podľa mnou získaných informácii z volných zdrojov tak očkovanie je možno účinné na ten, ktorý variant, ale nie na nové varianty viď šírenie mutácii virusu aj v krajinách kde je preočkovanosť na vysokej úrovni , aj tam sa značne sprísňujú opatrenia týkajúce sa pohybu a styku osôb / viď napr. Rakusko a pod/ ak sa objaví nový variant. Ďalej doba ochrany vakcínou je obmedzená v relácii myslím Hodina vlka to aj bolo uvádzané ako časový údaj, počas ktorého je človek chránený vakcínou. A preto je logické a z informácií je zrejmé, že aj zaočkované osoby sa nakazia, aj zaočkované osoby sú hospitalizované a aj umierajú. Rozdiel je v pomere očko/neočko v nemocniciach, u slovenských zdrojov to kolíše od 80/20 po 70/30 Najnovšie som sa dočítal že v českej republike je pomer očko/neočko v nemocniciach cca 50/50. / zdroje ,ako som už uviedol neuvádzam, priznám že sa mi nechcelo všade vsúvať linky na články a pod. / V jednom článku je to vysvetlené v podstate jednoducho. Pomer očko/neočko v nemocniciach kopíruje pomer očko/neočko v danej krajine samozrejme je to plus minus matematická odchýlka napr. V GB je vraj viac hospitalizovaných očko ako neočko lebo je tam viac očko ako neočko. Nakoľko vírus mutuje, tak sa stále budú objavovať nové mutácie ako pri chrípke. Pri očkovaní proti chrípke , ako som sa dočítal, tak sa jedná o protichrípkové vakcíny, ktoré sú robené akože dopredu na základe pravdepodobnostného odhadu možného nového kmeňa resp. mutácie alebo variantu chrípkového vírusu.

Vlkův vstup:

Závěry nesedí! Pokud  je  počet neočko a očko v populaci jako v ČR 1:2, měl by tedy podle  těchto závěrů být stejný počet  i v nemocnicích. Jenže on je  čísel ně opačný!

Aby bolo jasné ja nerozporujem vakcináciu, ale ak sme boli očkovaní v mladosti proti napr. TBC tak sme mali „vystaráno“ alebo tetanovka mali sme pokoj myslim na 15 rokov. Teraz sme informovaní, že budeme mať asi možno slabší priebeh pri nejakom type mutácie, ale ak príde iná mutácia tak ako sa hovorí „ani srnka netuší“ a možno ani ten ľahší priebeh nemusí byť. Ale uznávam, že aj slabší priebeh je asi úspech.

Očkovanie má podľa mojej mienky odôvodnenie a je efektívne pri niektorých druhoch chorôb a v minulosti zachránilo veľa životov pri takých chorobách ako TBC, čierny kašel a pod. / nakoľko som iba o pár rôčkov mladší ako Vy , tak to nemusím vypisovať , zažili sme to/ . Princíp týchto vakcín je jednoduchý a zrozumiteľný aj pre laika. S istou nepresnosťou sme boli nakazení oslabeným zdrojom choroby / baktéria resp. vírus/ a telo si samo vybudovalo ochranu.

Vlkův vstup:

Co fungovalo kdysi nebo do teď, nemusí fungovat  nyní. Je to stejné jako s dopravou. Kdysi jezdili formani s koňmi. Dnes jezdí náklaďáky TIR. Formani by nestačili.

Podľa toho čo som načítal , tak tento princíp nemá doposiaľ ani jedna experimentálna do praxe pustená vakcína. Ani vektorové a už vôbec nie mRNA vakcíny. Podľa mojich info tak až teraz s vakcínou na tomto princípe prichádzajú Francúzi v spolupráci s Rakúšanmi. / Novavax/ V podstate na ňu čakám. Podľa mňa je to rokmi osvedčený princíp a ak sa to podarí tak potom OK.

Takže ja nie som proti očkovaniu, ale ako jedinec chcem vedieť čím, resp. chcem mať možnosť výberu vakcíny, chcem vedieť aké riziká mi hrozia či už z krátkodobého ale aj z dlhodobého hľadiska a hlavne chcem aby rozhodnutie bolo mojím výsostným právom a nie nanútená zaležitosť bez alternatívy a bez možnosti si vybrať vakcínu a pod hrozbou sakcií. Vieme koľko obetí bolo pri chrípke a je očkovanie proti chrípke povinné?? a pod hrozbou sakcií?? a je jedno akú formu sankcie majú alebo budú mať či obmedzovanie alebo platenie si nákladov alebo …alebo….

Osobne som bol rozhodnutý pre Sputnik lebo podľa WHO má vraj najmenšie zistené vedľajšie účinky, ale ten bol v SR a Európe politicky a následne aj fakticky „utopený“ a do Maďarska alebo Srbska sa mi cestovať nechcelo a navyše sa „demokratická“ Európa rozhodla očkovanie Sputnikom neuznať resp. neuznávať. /doplnené v januári 2022 : viď nepovolenie štartu ruskej tenistke na AO lebo mala doklad o očkovaní Sputnikom a Austrália ho neakceptovala /

Vlkův vstup:

Nepovolení Sputniku byla čistě  politická zlovůle  Západu. Nic  víc. Napsal jsem o tom zatím devítidílný  seriál Sputnikstory.

Teraz sa dostávam k časti vakcíny a ich vedľajšie účinky z krátkodobého a dlhodobého hľadiska.

Opäť iba rámcovo. Všetky známe vakcíny sú schválené pokiaľ viem ako experimentálne. Výrobcovia si vyhradili nezodpovednosť a je to vraj v zmluvách, ktoré nikto v EU nechce ukázať.

Keďže som presvedčený, že toho máte prečítaného a vyzdrojovaného určite viac ako ja, tak by som vedľajšie účinky zhrnul asi takýmto aforizmom. V pondelok sa povie, že vakcína sa môže použivať ako experimentálna a je bezpečná, v utorok sa dozvieme, že sú registrované nejaké údajne vedľajšie účinky ale nebolo potvrdené že sa jedná o vedľajší účinok vakcíny, v stredu sme informovaní, že sa vec skúma , vo štvrtok sa dozvieme že tam nejaký súvis s vakcínou asi je, ale benefity prevyšujú riziká a v piatok príde informácia, že výrobca na zoznam vedľajších účinkov dopísal ďalší nový vedľajší účinok a je to prejav serióznosti výrobcu. A zoznam je stále dlhší a dlhší.

Informácie o tom, ktoré vakcíny už boli v jednotlivých štátoch zakázané predpokladám nemusím uvádzať. / Dánsko – pokiaľ viem zakázalo Astru, / a nedá mi neuviesť, že sa následne „veľkoryso“ vzdalo vakcíny Astra tuším pre niekoho v Afrike/ v Nemecku tuším to bola Moderna pre mladších ako 16 rokov, Johnson má myslím nejaké problémy v Kanade a pod./ Otázka znie prečo ???

Čo sa týka dlhodobých nežiadúcich účinkov mi stačí výrok prof. Krčméryho / citácia nie asi presná, ale nájditeľná / „až asi za 5 rokov zistíme čo sme do ľudí napichali“. Trochu smutno ironicky asi sa máme na čo tešiť.

Pri vedľajších účinkoch či už nesmrteľných alebo smrteľných / vid úmrtie p. Pašku / si nikto netrúfne potvrdiť priamu súvislosť s očkovaním lenže taktiež nikto nevie vyvrátiť súvis s očkovaním a to sú experimentálne vakcíny v obehu cca rok. Z vlastného okolia mám niekoľko konkrétnych prípadov . Môžme alebo nemôžme sa o cca 2-6 rokov „tešiť“ na nárast rôznych iných chorôb od zvýšeného krvného tlaku cez onkologické ochorenia až po napr. cukrovku ???? Bude dôvodom očkovanie dlhodobo neodskúšanou vakcínou ale nebude??? To dneska nikto nevie. A práve z uvedených dôvodov je asi nie málo ľudí voči očkovaniu týmito vakcínami povedzme opatrných .

Teraz jedna malá konšpirácia k vedľajším účinkom čo som nedávno čítal a to sú „záhadné úmrtia mladých zdravých športovcov, ktoré sa množia v nebývalej miere“. Ste futbalový fanúšik tak predpokladám, že príbeh futbalistu Erikssona je Vám známy a hlavne vyjadrenie jeho lekára z anglického klubu z ktorého prestúpil do Interu Miláno. Ale ako som uviedol je to len taká malá konšpirácia.

Vlkův  koment:

Argumentaci mám za účelovou a krajně  nepřesnou. Corona  vtrhla  na  zcela nepřipravenou celosvětovou populaci. A v první  velké vlně  2020 smrtnost  dosahovala  hodnot  2,5%  z celkového počtu nakažených!!!  Žádná vláda  si nemohla  dovolit  jen nečině přihlížet se založenýma  rukama. Čínské restrikce  byly z principu nepřípustné. A  žádná jiná  zbraň proti covidu nebyla.

Že výrobci nepřevzali odpoěvdnost  za  experimentální léky?  Žádný  div. Tak je  to ve všech podobných případech pravidlem. Ale nedělá se z toho žádný humbuk!  To až  s očkováním proti covidu.

Vedle jší účinky nepopírám, ani nebagatelizuji. Jenže  ty jsou  při užívání jakéhokoliv  medikamentu  – viz příbalové letáky, které nikdo nečte. A statistiky  vážných poškození  po injekcích v  desetinách promile ve s rovnání s počty zemřelých na covid!

Malá odbočka

Toto píšem 28.12.2021 a neviem či sa mám smiať alebo plakať. Jedná sa o variantu Omikron Za dva tri dni som o žiadnej variante corony nečítal toľko navzájom odporujúcich si článkov / Francúzko vraj končí s pandémiou lebo Omikron robí imunitu proti delte, juhoafrická doktorka sa čuduje prečo európania robia paniku, veď Omikron je síce nákazlivejší ale vraj nesmrtný a potom už ludia majú imunitu a pod. Europa pritvrdzuje opatrenia lebo Omikron./ Predpokladám , že ste to taktiež zaregistroval. Ale jedine asi u nás na Slovensku už vedia , že jedine očkovanie vakcínou vyvinutou proti základnému variantu chráni už aj, trochu ironicky, aj proti dzéte, éte atď.

Teraz by som to ešte doplnil o informáciu, že vraj EMA nedoporučuje 4 dávku. Čítal som to dňa 12.1.2022 a teraz čo si o tom má jeden myslieť. Čo budú teraz tvrdiť naši vrchní, stále sa máme nechať viesť odborníkmi ??? No len ja teraz neviem ktorými. No o tom píšem nižšie.

22.1.2022

Dnes mi už úplne spadla sánka na portály „Hlavné spravy“ dve správy jedna

Člen poradného výboru pre klinické skúšky vakcín proti SARS-CoV-2 na ministerstve zdravotníctva Izraela priznáva: Urobili sme obrovskú chybu. Chcem sa za ňu veľmi ospravedlniť

druhá

EÚ oznámila, aby sa členské krajiny pripravili na podávanie štvrtej dávky

Aaaaaach jaaaaaaaj

Ešte k vakcínam uvádzam tak trochu ako zaujímavosť na ktorú som bol upozornený. Žiadny európsky štát nevyvinul žiadnu vlastnú vakcínu. Ani také bohaté štáty ako Nemecko, Francúzko Veľká Británia a pod. Ani USA ako štát nevyvinuli vakcínu proti covidu. Pokiaľ som sa dopátral tak Pfizer, Astra, a pod to všetko sú súkromné firmy a štáty potom s nimi uzavrú zmluvy. Priklad je Astra ktorej sa EU vyhrážala súdmi lebo dodávala iným záujemcom veď obchod je obchod. Štátnym je vraj ruský Gamalejevov inštitút, ktorý vyvinul Sputnik, ale to som si ešte neoveril. Potvrdené mám že štát, ktorý vyvinul vakcíny proti covidu je embargom postihovaná Kuba. Nedávno som sa dočítal, že embargo neembargo tak nejaké firmy z USA rozvinuli v tejto oblasti kovidovej s Kubou spoluprácu. Aj s Gamalejevovým inštitútom chce spolupracovať alebo už spolupracuje nejaká európska firma ale súkromná. / ešte raz sa ospravedňujem, že nezdrojujem, ale neodložil som si tie články, len prečital a uložil do mojej internej pamäti a tá už nie je čo bývala, ale fakty by mali sedieť a sľubujem, že kedže som sa už odhodlal na písanie , že sa polepším/.

Vlkův  vstup:

V našem civilizačním okruhu NEJSOU  žádné státní farmaceutické firmy. A nikomu to nijak nevadí. BAvíme se o jednom jediném preparátu z té  záplavy léčiv na planetě produkované a spotřebovávané. Proč to do teď  nevadiloa nyní ano?  Není to hledání onoho účelového klacku na psa , který má být  ztlučen?

Toľko k vakcínam a prečo je istá nedôvera časti obyvateľstva k vakcinácii pretláčanými experimentálnymi preparátmi. / už vôbec sa nezmieňujem o neexistencii informácii a údajov čo tieto vakcíny urobia s napr. onkologickými pacientami, cukrovkármi, alergikmi a hlavne s detmi, ktoré ešte nemajú dobudovaný imunitný systém. V rodine mám onkologického pacienta a na otázku lekárovi „mám sa dať očkovať , nezrecidivujem ?“ odpoveď čestného lekára bola „neviem , teraz to nikto nevie je to len a len na Tebe ako sa rozhodneš“

Myslím si, že najlepšie riešenie pre všetkých a to ako pre jednotlivca ako aj spoločnosť je aby sa človek do nemocnice vôbec nedostal a to pomocou efektívnej liečby, pretože prekonaním choroby si telo vybuduje vlastnú ochranu resp. prekonaní majú najlepšiu ochranu.

Vlkův  vstup:

A jak ta  efektivní léčba má vypadat??? Jak měla  být poskytována  zejména  v prvním roce  působení korony, kdy zabíjela nejvíce? Jednak proto, že  s eo  viru nic nedělo, jednak proto, že  nikdo netušil čím a jak jej léčit.

Z mne dostupných informácii sa javí že chýba /alebo chýbal lebo situácia sa dynamicky mení /schválený efektívny postup liečby, ktorý by vychádzal z praktických skúseností lekárov či už ambulatných alebo nemocničných. Existuje na to aj medicínsky terminus technikus „liečebný protokol“. Mám informácie od praktikujúcich ambulantných lekárov, že také niečo dlhú dobu nemali a tak sa v podstate pri liečbe experimentovalo alebo neliečilo vôbec, iba sa zachraňovali už katastrofálne stavy./ pacient v pokročilom alebo už smrtelnom štádiu do nemocnice, masívny vitamín C, pľucna ventilácia a buď prežiješ alebo nie / liečenie- neliečenie po telefóne / Niečo o tomto liečení- nelieční bolo aj uvádzané myslím v Trikolore . Mám aj konkrétne príklady z najbližšieho okolia o liečení- neliečení.

Vlkův  vstup:

Přesně! Když je  něco nové a aneznámé, tak jiný postup není možný! Jaksestavit léčebný protokol, když nikdo neví, co je správně?

Preto je mi divné, že akože „autority“, možno silné slovo, „ignorujú“ liečebné postupy ktoré sú overené praxou napr. skúsenosti MUDr. Töröka z Košíc / článok v časopise Zem a Vek/ alebo liečebný postup MUDr. Janekovej / video je na nete a spomínali ste to myslím na Trikolore/ a to je iba na Slovensku, ale z médii a od vrchnosti sa na občanov valí unisono očkovanie, očkovanie , očkovanie tretia , štvrtá , piata , šiesta ……… dávka . A príde ina mutacia tak n-1, n, n+1 dávka . Tak potom je logická otázka kedy to skončí. Nezanedbateľná je aj otázka čo toľko očkovaní spraví so samotnou imunitou jednotlivca voči iným chorobám.

Vlkův  vstup:

Pokud  vím tak při podzimní vlně  2021 byla košická fakultní nemocnice  první na  Slovensku, která  naprosto vyčerpala  svoje limity možné péče. Jak je to možné, když tam pracoval tým MUDr. Töröka? MUDr. Janeková je jiný případ. ta se dopracovala  ke  svým postupům experimentováním, podmíněným obrovským penzem času.  Podobná praxe  by  v plošném nasazení v podstatě znamenala  zjroucení sítě  ambulantních   lékařů v první linii, tzv. obvoďáků. Což by znamenalo ochromení  té nejzákladnější  medicínské péče  v  zemi. Touto cestou se nevydal  žádný  vyspělý stát!

Ako som už uviedol je mi čudné že o očkovaní je celá mediálna scéna, ale o tom že je potrebné covid liečiť je ticho. Zaregistroval som, že v Izraeli vraj už majú nejaký liek a vraj má dobré výsledky, ale vzápätí som čítal ďalšiu správu, že v Izraeli spustili očkovanie štvrtou dávkou , tak si jeden vyber.

Vlkův koment:

Nevadí, že  ten izraelský lék  je také experimentální a dostatečně  neověřený?

Myslím, že celosvetovo by už mala byť k dispozícií dostatočná databáza informácii aby bolo možné takúto efektívnu liečbu nadefinovať, tak nerozumiem kde to viazne alebo ešte nie je dosť informácii??? alebo niekto nechce ???alebo ….. ale to už asi trochu konšpirujem.

Vlkův koment:

Jsem si jist , že  koronaviru  výměna  informací celosvětově funguje jako málo kde.

Trochu na odľahčenie a snáď aj ako trochu paradoxné. Voči neočko sa vedie skoro až nenávistná kampaň. Neočko osoba je pomaly ako zvyknete používať „zemský škúdce“ ale čo takýto pohľad . Kto je väčším rizikom pre svoje okolie negatívny otestovaný neočkovaný teda z hľadiska covidu zdravý občan, ktorý nemôže nikoho nakaziť alebo očkovaný nakazený „bacilonosič“, ktorý môže chodiť všade bez obmedzení a rozširuje vírus kade tade. V relácii Trikolora to uvadzal jeden volajúci!! Potom sa jeden vôbec nečuduje že Slovensko zčernelo v extrémne krátkej dobe.

Vlkův  koment:

Moje  osobní zkušenosti ohledně militantnosti očkovaných a antivaxerů jsou přesně opačné. Nevšiml jsme si, že  by očkovaní někomu vyhrožovali šibenicí.  A ten ideální neočko testovaný?  Negativní test pouze  říká, že  občan ZZ nebyl  nakažený dne  DD v čase TT. Nic  více. O půl hodiny později už to klidně může být úplně jinak!  Zatímco  očkovaný by měl být  chráněn před níkazou  teoreticky  kdykoliv. V rámci určitých omezení.

Rovina spoločenská

Teraz sa dostávam k rovine spoločenskej. Táto rovina je rovnako dôležitá ako medicínska a spolu súvisia. Ako ste uviedli v Hodine vlka , ale už pred nejakou dobou a nie v súvislosti epidémiou sú spoločnosti rozdelené ale teraz je to ešte výraznejšie. To čo sa v spoločnosti deje je podľa mňa čosi neskutočné. Vôbec netuším kedy, komu a ako sa podarí s touto vecou niečo urobiť. Rozdelené sú kolektívy, rodiny, kamaráti. Som si vedomý, že rozdeľuj a panuj platilo, platí a platiť bude, ale ak to je zámer tak sa to podarilo, ak to nebol zámer tak tak je to veľmi nešťastná záležitosť.

Spoločnosť je neskutočne rozdelená za očko, proti očko a to rozdelenie zachádza až do absurdít a nenávisti. Stráca sa prirodzená slušnosť a úcta k inému človeku , k inému názoru. Česť a chvála a vďaka za SV.

Spoločnosť je rozdelená aj podľa veku. Dôchodcovia ako relatívne slobodní ľudia si môžu vybrať ako budú problém covidu riešiť / aj keď sa aj na nich začína vyvíjať nie zanedbateľný nátlak / ale pracujúci, školáci a pod. sú vystavení neskutočnému nátlaku ekonomickému, spoločenskému / povinne/nepovinné celoštátne testovanie na Slovensku, zvýhodňovanie/postihovanie ľudí podľa administratívnych štátom stanovených podmienok a pod./ ak k tomu pridáte taktiež neskutočnú mediálnu masirovačku / v Európe registrujem nie malé demonštrácie v súvislosti s covidom no u nás /SR/ je ako keby tichá stopka na tieto informácie / tak čo to urobí so spoločnosťou v budúcnosti netuším.

Najsmutnejšie je ale to, že toto delenie je šírené vrchnosťou resp. vôbec nie je vrchnosťou utlmované.

Krátke doplnenie /keďže toto píšem nie na jeden záťah/ až teraz som zaregistroval článoček na túto tému a asi IM už pomaly došlo, že tieto priekopy asi bude potrebné niekedy aj zakopať / možno už myslia na bližiace sa voľby ?/

Dnes iba registrujem aspoň na Slovensku / ako je to v Českej republike neviem / niekoľko povedzme trendov.

Vlkův koment:

Nevěřím, že  štěpení společnosti v oblasti očkovat/neočkovat mají  na svědomí vládnoucí garnitury. Politika  rozděl a panuj v tomto případě nevychází!  Trump kvůli covidu prohrál volby. Babiš  také. Tohle  je tvrdá informace! 

Z očkování se  stala politická  záležitost, živená okrajovými politiky, kteří přesně v tomhle  viděli téma  jak se zviditelnit. Vedle  toho to část společnosti pojala  jako prostředek boje se současnou vládní garniturou.  Což je  právě případ  Slovenska. Kdy  frustrace  z Matoviče  vygradovala  do odmítání všeho, co prosazuje  jeho vláda. Včetně očkování! V ČR  to bylo v menším měřítku jako protest proti Babišovi a nyní proti Fialovi.

Jeden trend, teda aspoň čo ja vidím vo svojom okolí resp. na Slovensku je že ľudia sú už unavení z chaosu, ktorý tu vládne a nikto nevie čo kedy platí, ako dlho bude platiť a tak bez kriku a hluku sa v rámci možností nariadenia obchádzajú, ignorujú a to jednak občania ako aj kontrolné orgány. Mám vlastné skúsenosti, ako aj skúsenosti v mojom okolí. No a vládnuca garnitúra ktorá to zaregistrovala sa pustila cestou zvyšovania tlaku a represií čo podľa mňa nie je to pravé orechové. Tlak rodí protitlak

No trochu paradoxne podľa posledných článkov a hlavne podľa skúseností neskutočný tlak vrchnosti má okrem už spomínanej ignorácie nariadení , aj ďalšie efekty a to jednak je to taká tichá nahnevanosť ľudí. Niečo na spôsob „veď vydržíme, ale potom sa pri najbližších voľbách nečudujte“ ale paradoxne registrujem aj „zobúdzanie“ sa doteraz dosť neaktívnych občanov. Niekedy bol na Slovensku problém zorganizovať akúkoľvek demonštráciu. Pri porovnaní s demonštráciami napr. vo Francúzku, Nemecku, Taliansku a aj v Čechách tak Slovensko bolo ako spiaca princezná. Ticho tma. No už sa to pomaly, podľa niektorých signálov, mení a aj na Slovensku sa ľudia začínajú zobúdzať.

Vlkův koment:

Potvrzení toho, co jsem popsal v minulém vstupu!  Ale  vlády nemají  na  výběr. Pokud  by  nějak neomezily  působení  viru, nemylsím omikron, jehož  důsledky jsou evidentně zatím daleko mírnější,  pak by, při volném průchodu korony  společností došlo ke  zhroucení  zdravotnictví a obrovským národohospodářským škodám. Žádná lepší prostředek, než  očkování, bohužel k dispozici není!!!

Ďalšia vec na ktorú by som chcel upozorniť, lebo som ju zaregistroval vo svojom okolí je to, že nie málo ľudí sa naučilo žiť s vynucovanými obmedzeniami jednak ignoráciou a obchádzaním, ale aj tak, že potom ako to šialenstvo odoznie tak sa už nevrátia k svojmu pôvodnému životnému štýlu jednak bude zdražovanie , tak sa nebude dať, ale hlavne nie málo ľudí prišlo na to že bez nie málo vecí sa žiť dá a možno lepšie. Niečo na spôsob „nechce vrchnosť aby sme chodili do hospody / doplnte do fitnes, do kín, do divadiel, na šport, do kostola a pod./ OK , tak teraz nesmieme a až to skončí nebudeme, veď sme zistili na vlastnej skúsenosti že sa to dá a ešte ušetríme“. Možno trochu detinské, ale v podstate ľudské.

Vlkův  vstup.

Covid nepochybně  společnost změnil a změní. Ale  konzum, mezi nějž patří i vzpomínané, se vrátí. Otázkou je kdy a  v jaké míře. Ale  vrátí.

Veľa vecí sa dá robiť v online priestore alebo v prírode a pod./ mám známeho, je veriaci a nevedel si predstaviť nedeľu bez návštevy kostola, nadával že nemôže chodiť na bohoslužby, teraz celkom spokojný si v nedeľu zapne televízor , nemusí päty vytiahnuť z domu a vyjadril sa, že už sa teší ako ho budú lanáriť aby opäť chodil až sa bude dať a podobne aj s hospodami etc.. Jeden môj známy to okomentoval „To potom budú zase ľudí bičom hnať aby chodili mínať do krčmy, do fitness , do divadla etc.????“

Opäť sa objavuje čaro chalúp, záhrad, chát. Rozšírili sa všelijaké súkromné posedenia na chalupách, chatách a pod. Tam nikto nekontroluje režimy OP či OTP a pod. Veď do hospody nemusíme, najesť sa môžeme aj doma / skúsenosti z home office/ . Cvičiť v prírode , parkoch sa dá stále nepotrebujeme fitnes a pod. Podobne s divadlami, kinami atd.

Rozhodujúce bude samozrejme koľko percent ľudí to aj zrealizuje. Aký dopad to bude mať na ekonomiku netuším.

Ďalší aspekt je mediálna manipulácia, ale tejto téme ste sa už v reláciách venovali nie málo, tak iba nadviažem že s touto témou úzko súvisí jedna veľká téma a to

Dôverihodnosť.

Táto kovidová doba doniesla stratu dôvery snáď už vo všetko čo s touto témou súvisí. Od inštitúcii až po jednotlivé osoby

Komu veriť ak Vám jeden „Prof. MUDr. xxxxx.yyyyyyy PhD, Csc“ tvrdí jedno a iný „Prof . MUDr. aaaaaaa,bbbbbbbb PhD, Csc“ tvrdí druhé tak ako hovoríte u Vás „babo raď“. To isté platí aj o inštitúciách. Jedno tvrdí WHO , niečo EMA atd. Do toho si pridajte manipulované štatistiky, snahy o rôzne cenzúry od priamych cenzúr až po nepriame cenzúry formou uvádzania niektorých údajov a neuvádzania iných údajov a jeden , ktorý sa rozhodne mať v tom trochu jasno na to príde a zase „babo raď“.

Hlboko si vážim Vašu prácu so štatistickými údajmi. Hľadaniu musíte venovať spústu času a preto máte môj veľký rešpekt, ale trochu odľahčene Vy určite viete že štatistika ako veda je , ako hovoril môj profesor matematiky „najväčšia prostitútka z matematických vied“ . Závery sa robia na základe údajov, ktoré sú k dispozícii a ak niektoré údaje k dispozícii nemáte tak ……..

Ako príklad Vám uvádzam údaje z Českej republiky týkajúce sa hospitalizovaných pacientov, kde bolo členenie očko, očko jednou dávkou, dvoma, neočko, ale už som sa nedozvedel čím boli hospitalizovaní očko očkovaní a pre mňa by to bola zaujímavá informácia.

Vlkův  vstup:

Naprostá většina byla  očkovaná Pfizerem.

No na Slovensku som aspoň tak členené údaje ako v Čechách nenašiel vôbec, ale zato som sa dozvedel, že na Slovensku sa do počtu hospitalizovaných neočkovaných zarátavajú úplne neočko + jednodávkový a to je „sakra“ rozdiel. Potom už rozumiem prečo môže byť pomer na Slovensku hospitalizovaných očko/neočko 20/80 a v Čechách, Poľsku je pomer 50/50.

Vlkův  vstup:

Já s tou slovenskou metodou  problém nemám. Člověk s jednou dávkou je  reálně neočkovaný.

Takže strata dôvery, lenže teraz je to v súvislosti s covidom, ale už sa to prenáša aj do ďalších oblastí života a v budúcnosti snáď už bude nedôvera voči všetkému a každému. Kam to dospeje neviem.

Toľko od mňa. Ak som Vás týmito mojimi riadkami pripravil o čas tak sa ospravedlňujem. Vaše názory som si samozrejme vypočul na SV. Mojím cieľom nebolo rozvinúť s Vami polemiku iba sa s Vami podeliť o môj pohľad na vec. Ako som Vám už napísal relácie počúvam s istým oneskorením a tak som tieto svoje postrehy už ani nechcel posielať , lebo k niektorým som Váš názor ako aj názory p. Michelku alebo „Boríska“ počul, ale posledné protichodné informácie ohľadne omikronu , povinného resp. nepovinného očkovania a „šantenie“ jednotlivých vlád okolo tejto veci ma nejako nakoplo k tomu, že Vám svoje postrehy pošlem.

Ešte maličkosť ,ak sledujete zahraničné fotbalové ligy, tak ste si asi všimli početnosť návštev v jednotlivých krajinách. Zaujímavé?????

Vlkův  vstup:

Snažím se  sledovat především Bundesligu. A tam je návštěvnost  regulována  vldními opatřeními.

A celkově  – díky  za  příjemnou diskusi, byť nezvyklou formou!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.