Flash – tak je to s tím ořezáním peněz pro zdravotnictví pravda! DOPLNĚNO!!!


Bohužel se ukázalo, že MUDr. Kamal Farhan, poslanec za ANO a člen Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR  si svou informaci,  že  Fialův kabaret asociálů hodlá těžce  oškubat  při tzv. „hledání rezerv“ v rozpočtu připraveném ještě Babišem -NELHAL A nic  si nevycucal z prstu. Vše, co jsem z  jeho článku v Ekonomickém deníku převzal do minulé flashe

Flash – podle poslance za ANO hodlá vláda snížit platby za státní pojištěnce o 11 miliard korun!!!

platí! Až na jednu „maličkost“  – Fialova  squadra  hodlá  sebrat  zdravotnictví nikoliv  11, jak tvrdil on,  nýbrž rovnou celých  14 miliard. Tudíž jde o  nejvyšší  „nalezenou“ položku úspor  vůbec.

Právě o tom v hlavních zprávách informovala  ČT /od  času  6:44 min/.  Její redakce  získala pracovní verzi rozpočtu, která již  má být  definitivní a NEJVYŠSÍ  položku úspor  představuje  zrušení zákona, který přijala  loni sněmovna a  který pro letošní rok navýšil platby  státu zdravotním pojišťovnám za  tzv. státní pojištěnce. Tedy  děti, nezaměstnané a důchodce.

Fialovi asociálové toto kvantifikovali jako neodpovědný populismus  a vyhazování peněz oknem a jsou odhodláni něčemu  takovému učinit okamžitě přítrž! A peníze prý  chybět nebudou. Zdravotní pojišťovny  mají sáhnout  do svých  rezerv a bude!

Jak jednoduché! Že  nikdo netuší, co nám přinese  covid na podzim?  Že  tím bude hrubě narušeno hospodaření  pojišťoven?    Že se může  financování zdravotnictví sesypat  ještě  snáze  než příslovečný domeček z karet? NEZAJÍMÁ!

Tyhle  takovéhle prkotiny skutečně nezajímají. Oni prostě  prohlásili, že  stlačí Babišovu rozmařilost pod  300 miliard, tak to udělají, i kdyby půl národa kvůli tomu chcípnout mělo. Zejména, kdyby  se jednalo o  ty, kteří  asociály  nevolili!  To by potom teprve  byla  úspora kolem jejich gusta!!!

No třeba se to povede!  Konec konců důchodci a  děti jsou hlavními konzumenty  zdravotní péče. Ti první  jsou převážně  voliči současné opozice či mimop

Přidejte si k tomu zběsile  pádící inflaci, zejména u energií, která  se nevyhla ani zdravotnickým zařízení, ba právě naopak!  Takže  jde o další čistý  zářez do  toho, co  stát poskytuje občanům!

Hlavně  ale je  třeba  dbát na  to, abychom splnili nejpozději v roce  2025 závazek daný spojencům ohledně  výdajů na  zbrojení! Tady  se šetřit  rozhodně nebude. Za jejich vlády  ani shodou náhod.

Tímto se omlouvám Dr. Kamalu Farhanovi, že  jsem o  jeho článku pochyboval.

Odpoledne, v předchozí flashu jste  četli tohle:

Na druhou stranu – opravdu někdo příčetný si v dnešní situaci, před komunálními, senátními a prezidentskými volbami, s covidem za krkem, lajzne zadusit financování zdravotnictví výše popsaným způsobem. Pokud ano, pak je mimo moje chápání a říká si o briskní zásah party Dr. Chocholouška.

Omlouvám se zároveň i   pětikolce,  že jsem  jí přisoudil neskonale  více  racionality, soudnosti a  zdravého rozumu,   než které je nyní  už zcela  prokazatelně  schopna!  Hlavně, že  nemocnice  dostanou platby  za případné léčení zraněných ukrajinských vojáků!!!! Chápu, že  na tom se určitě  šetřit nebude. Jen by mne zajímalo, která že  z pojišťoven to vykryje z těch svých rezerv. Když  nepůjde o její pojištěnce. Protože to by byl trestný  čin. I pro takovou  VZP, kde  se o to jistě  vynasnaží  Kalousek v pozici místopředsedy správní rady. Ale i tak by  šlo o trestný  čin. Třeba  by ho konečně policie a státní zastupitelství dostalo.

A jestliže  to nezaplatí žádná zdravotní pojišťovna, tak  holt  zaskočí stát! Na  své občany nemá,  tady  to musí ořezat. Pro  nácky z Pravého sektoru  se ovšem finance najdou!  Pamatujme  si to aspoň do podzimu,  do komunálních a senátních voleb!!!!

A pamatujme si navíc, že  vláda  ten rozpočet nepochybně, i s tím zrušením navýšení plateb za  státní pojištěnce, přijme jednomyslně. Takže  ty příští volby nebudou o tom, kdo z těch pěti je menší škůdce, nýbrž o tom, že jsou škůdci všichni.

Okamžitý dodatek:

Pět minut po vydání  už musím dodatkovat. Situace kolem téhle úspory nabrala  naprosto nečekanou dynamiku! Zdá se, že zdravotnické odbory  vyhlásily  kvůli téhle „úspoře“  stávkovou pohotovost. Vůbec se jim nedivím.

A  chaot  válek tomu nasadil korunu s yntelygencí a  empatií  sobě  vlastní:

  Výstřižek

A aby toho nebylo málo, tak se ukazuje,  že Hygienám také hodlá tenhle  zdravotní Čáryfuk  také pořádně pustit  žilou:

Podle informací odborů vláda plánuje uspořit v hygienické službě v letošním roce 95 milionů korun. Zrušit by se mělo 134 míst, přitom o tento počet se v době pandemie počty míst na stanicích zvyšovaly.

Další detaily  najdete v

Jdeme do stávky, vzkazují Válkovi odbory. Ministr část škrtů potvrdil

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.