Ernestova aktuální ukrajinská svodka 17.2.2022


pro Kosu našel, vybral a zpracoval Ernest

Zdá se, jako by  někdo, když  16.2.  bylo na donbasské frontě  naprostý klid  chtěl všechno dnes dohonit. Aby  Biden  nakonec nevypadal  směšně.  Proto uvádím tento časový sled  událostí, tak, jak o něm referují převážně opolčenci. Proto je z něj jasné, jak se od  dnešního rána  nesmírně  vyostřila situace na tzv. linii styku, kde  Ukrajinská armáda  zahájila  celofrontové plošné ostřelování opolčenských území.

https://vk.com/wall-57424472_337098

15.02.22. Poznámka od „Moskva a haldy“. Poznámky jedné blogerky z Donbasu

„Shrnutí z 15. února. No, co jsem chtěla říct… samozřejmě, že válka je špatná. Je to smrt tisíců mladých a plných života mužů, smrt civilistů, zničení domů a infrastruktury. Ano, to samozřejmě je. Přesto jsem dnes po přečtení informace o stažení našich vojáků ze cvičení v PPD – na východě a jihu – zažila zklamání.

Ukrajina si za to obecně připisuje zásluhy („přijetí pozitivního signálu“) a spojuje je s ultimátem, které nám bylo dáno.

Abych byla upřímná, poslední měsíc se u mě projevuje kognitivní disonance. Pak Ukrajina řekne, že jsme připraveni na ně zaútočit, Amerika se toho chytí, pak Ukrajinci řeknou, ať řeknou přesná data „invaze“… Nyní novinka – USA navrhují svým občanům, aby opustili Podněstří. Z každého úhlu pohledu se jedná o ideální bod napětí. Neexistuje žádná společná hranice, ale je co bránit. Ruské občany v dostatečném počtu, naše mírové síly – Rusko nemůže nereagovat, až tam začne další horká fáze…

V Doněcku teď není příliš horká fáze, ale ostřelování neustává – zatím ne silné, ale pravidelné:

Poledne, západně od Doněcku – trochu hluk, v pozadí střelba z ručních zbraní

Současně došlo k několika výbuchům na severu Gorlovky.

Večer, jih republiky, Zaičenkovo – střelba z RPG a ručních zbraní.

Pozdě večer – západně od Doněcku – jeden výbuch (protivzdušná obrana?)

Z dobrého:

Duma přijala návrh výzvy prezidentovi k uznání LNR. Nejsem si jistá, jakou formu bude mít uznání, ale uvidíme. V roce 2014 celý Donbas doufal, že bude následovat krymský scénář, a už osm let na to všichni čekají.

A ano, kolektivní Západ věří, že Rusko zaútočí v noci 16. února. Ve 4 hodiny ráno.

Tak zůstaňte vzhůru a čekejte!))

Mimochodem, dnes ráno bylo oznámeno, že včera byli při opětování palby zničeni dva VSUšnici. (Střílejí naši, střílejí)

Píseň dne:

„Víš, ono se to stejně stane….“©“

https://vk.com/wall-57424472_337120

16.02.22. Zpráva LNR MGB.

„MGB LNR zabránila teroristickému útoku.15. února letošního roku v 6.30 hodin obdržela MGB LNR hlášení od obyvatele Luhanska o tom, že na náměstí Přátelství národů byl v odpadkovém koši nalezen předmět, který se navenek podobal improvizovanému výbušnému zařízení.

Při průzkumu oblasti příslušníci  ministerstva bezpečnosti našli a zneškodnili improvizované výbušné zařízení sestávající z mobilního telefonu, elektrické rozbušky, dvou nábojnic TNT o celkové hmotnosti 400 gramů a střel. Jako projektily byly použity kusy kovové výztuže o délce 5 až 20 cm.

MGB LNR má důvod se domnívat, že improvizované výbušné zařízení muselo být odpáleno během shromáždění u příležitosti Dne památky účastníků bojů.“

https://vk.com/wall-57424472_337126

16.02.22 – Poznámka médií.

💢 Evropské banky omezily své aktivity na Ukrajině

💢 Illarionov: Bidenova administrativa způsobila Ukrajině obrovské ekonomické škody

💢 Arahamia: Hysterie Západu stojí Ukrajinu dvě až tři miliardy dolarů měsíčně

*******************************************************

💢 Evropské banky omezily své aktivity na Ukrajině

Evropské banky a společnosti omezují své aktivity na Ukrajině kvůli panice kolem nikdy nezačaté „ruské invaze“.

Ve videoblogu bývalého poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta Oleksije Arestovyče to uvedl Viktor Kurtev, zakladatel společnosti Bessarabian Media Holding.

„Navrhujeme, stavíme a zahajujeme rozsáhlé stavební projekty, ale od konce prosince přestaly evropské banky na Ukrajině obsluhovat otevřené úvěrové linky. Stalo se tak hned poté, co se kolem ruské invaze rozpoutal humbuk.

To je objektivní realita, stavíme s naším partnerem v Besarábii větrnou farmu, minulý týden byl ze země evakuován technický dozor General Electric, kvůli tomu jsme museli stavbu zastavit, protože nemůžeme pokračovat podle plánu,“ řekl Kurtev.

Připomeňme, že Kyjev již dříve prohlásil, že v rámci propagandistické kampaně kolem údajného chystaného útoku Ruska na Ukrajinu utrpěl obrovské ztráty.

Kyjev navíc dříve poznamenal, že poskytnutím další tranše se MMF pokusí uklidnit finanční trh, který je poškozován panikou kvůli zprávám v médiích o ruském útoku na Ukrajinu.

***********************************************************

💢 Illarionov: Bidenova administrativa způsobila Ukrajině obrovské ekonomické škody

Vojenská hysterie kolem údajně nevyhnutelné ruské invaze na Ukrajinu by mohla trvat přinejmenším do listopadu letošního roku, kdy se mají konat volby do amerického Kongresu.

Pro internetový kanál UkrLife to uvedl bývalý poradce ruského prezidenta Andrej Illarionov, který emigroval do Washingtonu.

Podle Illarionova je celá informační kampaň výhodná pro současné vedení USA, ale způsobuje nenapravitelné škody Ukrajině a její ekonomice – mnohem větší než americká pomoc této zemi.

„Škody již byly napáchány a musím říci na rovinu – tyto škody v tomto případě nezpůsobil Putin, ale Biden, Bidenova administrativa. Stačilo se podívat na odlety letadel z kyjevských letišť, soukromých tryskáčů. Vidíme, že obrovské množství letadel stejně odlétá, lidé si odvážejí rodiny, někteří odcházejí sami. To také narušuje běžný způsob života na Ukrajině. Tuto škodu způsobila Bidenova administrativa.

Pokud hovoříme o rovnováze mezi pomocí, kterou západní země, včetně Spojených států, poskytují Ukrajině dodávkami zbraní, a škodami, které Ukrajině způsobují ti samí západní spojenci, především Spojené státy, jaká je rovnováha – pro a proti. Tady se ještě nezačalo střílet a pravděpodobně se nezačne vůbec, nejspíš se nezačne vůbec, ale škody už byly napáchány. A obnovení normálního života po skončení kampaně si vyžádá čas, úsilí i peníze,“ řekl bývalý poradce.

„Ale my ještě ani nevíme, jak dlouho ta kampaň bude trvat, protože kdo si myslí, že teď bylo dosaženo crescenda [zvýšení síly zvuku], bylo dosaženo vrcholu a to bude konec, potom to půjde, po 16., když se ukáže, že k žádné invazi nedošlo, k žádnému bombardování, k žádnému raketovému útoku, tak si myslíte, že se omluví?

Řeknou: „Omlouvám se, udělali jsme chybu, naše rozvědka nám poskytla falešné informace a my jsme vyděsili naše partnery – Ukrajinu, Evropu, celý svět – před blížící se válkou“?

Samozřejmě že ne, to neudělají! Řeknou: „Ne, takže to nebude 16., ale 20., ne 20., ale 22., ne 22., ale 25.“. A tak dále, to vše bude pokračovat.

Nabízí se otázka, jak dlouho budou tuto kampaň vést? Nevíme, jak dlouho, ale jedním z jasných termínů, které máme před sebou, jsou listopadové volby do amerického Kongresu,“ řekl Illarionov.

*****************************************************

💢 Arahamia: Hysterie Západu stojí Ukrajinu dvě až tři miliardy dolarů měsíčně

V rámci propagandistické kampaně kolem údajně hrozícího útoku Ruska na Ukrajinu utrpěla Ukrajina obrovské ztráty.

Uvedl to šéf prezidentské frakce „Služebník lidu“ v parlamentu David Arachamia ve vysílání talk show „Právo na moc“, informuje korespondent „PolitNavigator“.

Na pozadí propagandistické kampaně kolem údajně hrozícího útoku Ruska na Ukrajinu se Ukrajina potýká s obrovskými…

„Každý měsíc to zemi stojí dvě až tři miliardy dolarů. To je ta hysterie. Není to panika, protože si nemůžeme půjčovat na zahraničních trzích, protože tam jsou prostě zběsilé sazby. Zasaženy jsou i  přístavy, tato cvičení v blízkosti přístavů, mnoho vývozců děsí,“ řekl politik.

„To znamená, že každý den počítáme ztráty a úbytky v ekonomice a tyto informace pak prostřednictvím ministerstva zahraničí předáváme našim partnerům. Protože když se někdo rozhodne přestěhovat velvyslanectví do Lvova, musí pochopit, že jen taková zpráva bude stát ukrajinskou ekonomiku několik set milionů dolarů,“ řekl Arachamija.

Je třeba připomenout, že o ruské ofenzivě pravidelně hovoří takzvaní „západní partneři“ Ukrajiny, americká a britská média dokonce uvádějí konkrétní data a řada západních zemí evakuovala své diplomatické mise z Kyjeva do Lvova.“

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337127

16.02.22 Mimořádná zpráva z médií.

„В. Putin reagoval odmítnutím iniciativy Dumy uznat DNR a LNR.

Vladimir Putin obdržel výzvu Státní dumy k uznání LNR a DNR a vzal ji na vědomí. Uznání DNR a LNR neodpovídá minským dohodám, Putin označil za hlavní úkol realizaci tohoto dokumentu,“ řekl Peskov.

Komentář válečných zpravodajů: „Co život Donbasu?! Hra! Duma napodobila iniciativu, aby Ruská federace uznala neuznanou LDNR, a obrátila se na prezidenta. Prezident odmítl tyto subjekty uznat, čímž vyslal Západu patřičný signál. Pro jaké publikum je tato levná show určena? Pro Londýn-Brusel-Washington. Do háje s primitivní hrou. Až na to, že tisíce občanů Donbasu byly opět cynicky odkopnuty. Dostali další naději a byli znovu oklamáni. Vědomě! Proč motat chudým lidem hlavu? Už sedm let na ně pořádají safari. A není vůbec žádné světlo na konci tunelu! Proč nenecháme lidi se mezi sebou domluvit?

Jaká se vytvořila situace? Ruští, ukrajinští a místní oligarchové a zloději se dávno konsolidovali a lidé, které okradli, zabíjejí jeden druhého.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337129

16.02.22. Stanovisko A. Žučkovského.

„Jak snadné je měnit názory lidí.

Podle některých zpráv na internetu jsou si všichni jisti, že válka určitě bude. Pak přijde další zpráva a v soukromých zprávách se okamžitě objeví hysterie, že se „nic“ nestane. A tak to pokračuje od ledna.

Nedospělost a sugestibilita veřejnosti je úžasná. Dříve lidé váhali s „linií strany“ (jeden zdroj informací, který vytváří jeden obraz světa), nyní váhají s mediální linií – stovky zdrojů informací, které vytvářejí mnoho obrazů světa a pohledů, někdy si navzájem odporujících. Míra fluktuace je tak vysoká, že se z lidí na síti stávají bezmocní neurotici, kteří jsou velmi snadno manipulovatelní. Všechno to kolísání v podobě nadšení, prokletí, nadějí, zklamání – z nevědomosti, v co věřit a jak žít. Muž stojí ve frontě, která se pomalu pohybuje. Nedaleko je fronta u druhého okénka, která se rychle pohybuje. Osoba přeběhne do druhé fronty, ale ta je pomalá a první fronta se zrychlí. Běží tam a zase zpátky. Takto plyne celý jeho život – ve spěchu a shonu, ve slepé víře a klamných nadějích. Nesmíme věřit politikům, nesmíme věřit médiím, nesmíme žít v očekávání toho či onoho scénáře navrženého manipulátory. Musíme věřit pouze v Boha a v sebe. A každý bude odměněn podle své víry.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337134

16.02.22. Poznámka novinářů.

„Situace se dramaticky změní pouze v případě, že na území DNR a LNR vstoupí běloruské a ruské mírové síly.“

To řekl Alexandr Chodakovskij, zakladatel brigády Vostok a vojenský expert, v rozhovoru pro kanál „Donbas rozhoduje“.

„Možná je to přesně to, co je potřeba, abychom my a Rusko měli nějaké již formalizované vztahy, bez kterých nelze nyní rozhodnout o umístění vojenských základen u nás,“ řekl.

Podle něj si teprve poté si lidé v Donbasu oddechnou a pochopí, že celé Rusko už je tady.

https://vk.com/wall-57424472_337143

16.02.22. Hlášení domobrany.

„Více než sto ukropských granátů z BMP-1 explodovalo ve směru JaBP a v okolí. Zvuky výbuchů se občas ozývají i daleko na severu – ze směru od Novgorodskoje (od stanice New York nebo Fenolnaja).

Ukři tam mají střelnici.  Půl dne jsou v Avdějevce slyšet přerušované výbuchy různé síly.

Poznámka zdroje „Donbas-Francie“: „Vojáci Lidové milice monitorují nepřátelské bezpilotní letouny na frontové linii obrany DNR.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337172

16.02.22. Poznámka V. Orlova.

„Informační hysterie kolem „ruské invaze“ na Ukrajinu postupně nabývá až surrealistických podob. Americký prezident Joe Biden sázel na 16. února, ale CNN nyní tvrdí, že kvůli teplému počasí se vše odkládá. To znamená, že ruské tanky budou muset opět počkat, až ukrajinská černozem zamrzne.

Zatímco Západ obviňuje Rusko z nějakých agresivních plánů proti Ukrajině, usilovně ignoruje probíhající skutečnou agresi kyjevského režimu proti Doněcké a Luhanské lidové republice.

Americká a evropská média radostně vykřikují o stotisícové ruské armádě na hranicích Ukrajiny. A nechtějí si všimnout 150tisícového uskupení AFU na linii dotyku v Donbasu. Nehledě na to, že každodenní ostřelování území LDPR ukrajinskými ozbrojenými formacemi nikdy nebylo problémem hodným pozornosti.

Kyjev dostal od svých západních vůdců volnou ruku k jakýmkoli krokům.

Minulou neděli 13. února byl celý jih DNR pod těžkou palbou – ukrajinské ozbrojené síly několik hodin ostřelovaly z těžkých minometů obce Kominternovo a Leninskoje.

„Předtím byla slyšet střelba z ručních zbraní a náhle v 18.55 hodin byla centrální ulice čtyřikrát zasažena ze 120mm minometů. Miny nezasáhly samotné domy, ale lidem vyletěla okna. A právě tady ještě žijí lidé – většinou starší,“ řekl agentuře Donbas rozhoduje jeden z místních obyvatel.

Podle šéfa DNR Denise Pušilina všechny údaje nasvědčují tomu, že kumulace personálu a techniky z ukrajinské strany se zvyšuje. „Červenou linií pro dnešek je však útočná operace na ukrajinské straně, která by mohla mít za následek civilní oběti. To nemůžeme a nechceme dopustit. Z naší strany se proto očekává adekvátní vojenská reakce.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337192

17.02.22. Zpráva z LNR NM.

‼OBSE zjistila, údernou skupinu ukrajinských tanků v blízkosti linie dotyku. Ukrajinské ozbrojené síly nasadily do služby stanice vzdušného zaměřování

Prohlášení tiskového mluvčího LNRM poručíka A.A. Mikužise ze dne 16. února 2022.

Situace na linii dotyku zůstává napjatá, naše rozvědka nadále dostává informace o přípravách nepřítele na rozpoutání bojových akcí:

Od 13. února letošního roku jsou v Lysyčansku a Limanu na základně samostatných radiolokačních rot 1. radiotechnické brigády AČR rozmístěna služební stanoviště vzdušného zaměřování z 204. a 831. brigády taktického letectva. Po nainstalování a vyzkoušení technických prostředků dostaly stanoviště leteckého navádění dostaly pokyn, zachovat režim rádiového klidu do samostatného příkazu;

https://vk.com/wall-57424472_337203

17.02.22. Zprávy vojenských zpravodajů.

„Ukrajinská armáda ostřelovala několik osad na jihu DNR. V zájmu ochrany civilistů bojovníci DNR opětovali palbu, aby potlačili nepřátelské palebné pozice – prohlášení armády DNR. Od časného rána také jednotky ukrajinských ozbrojených sil ostřelují území LNR z granátometů a minometů.“

Z domobrany: „Ráno v republikách Donbasu začalo silným ostřelováním, které je v ostrém kontrastu s relativním klidem posledních týdnů. Téměř stovka dopadů na území LNR, půl stovky na území DNR.  Jih DLR je od rána pod palbou ukrajinských ozbrojených sil. Ukrajinská armáda střílí z AGS a LNG na Kominternovo a Okťabrskoje a ze 120mm minometů na obec Petrovske. Ukrajinské ozbrojené síly střílely ze 120mm minometů na Novolaspu (DLR).  Ukrajinské ozbrojené síly zahájily minometný útok na osadu Doněckij v LNR. Ukři  vypálily kolem šesté hodiny ranní 15 minometů ráže 120 mm, uvedli zástupci LNR. Pod minometnou palbou se ocitly také vesnice Sokolniki, Zolotoje-5, Veselenkoje a Nižněje Lozovoje.

17.02.22. Mimořádná prohlášení DNR a LNR NM.

🟠 Síly DNR opětovaly palbu po masivním ostřelování republiky – UNM

🟠 Kyjev se pokouší eskalovat konflikt v Donbasu – Lidové milice

***********************************************************

‼Mimořádné prohlášení oficiálního mluvčího Lidových milicí DNR ze 17. února 2022.

Situace na linii dotyku se prudce vyostřila.

💥Kyjev  se pokouší rozpoutat aktivní bojové operace. Ukrajinská strana nadále porušuje své závazky týkající se příměří. Ukrajinští ozbrojenci od začátku dnešního dne porušili režim příměří ČTYŘIKRÁT.

Ve směru na Mariupol zahájila 36. brigáda námořní pěchoty palbu ve směru na KOMINTERNOVO a obec Oktjabr, přičemž použila granátomety různých typů a ruční zbraně a vypálila 42 střel.

53. brigáda také ostřelovala minomety ráže 120 mm obce Petrovskoje a NOVOLASPA, přičemž vypálila DVACET min.

❗ V zájmu ochrany civilistů byli naši obránci nuceni opětovat palbu, aby potlačili nepřátelskou palebnou sílu.

⚠Informace o civilních obětech a škodách na civilní infrastruktuře se ověřují.

Skutečnosti o porušování příměří byly neprodleně sděleny ukrajinské straně v JCCC s cílem přijmout opatření proti pachatelům a vyloučit případy falšování porušení příměří ze strany ukrajinských bojovníků.

🔹 Vyzýváme mezinárodní pozorovatele a vedení OBSE, aby zdokumentovali další skutečnost hrubého porušování příměří ukrajinskou stranou, která záměrně provokuje obnovení bojů v Donbasu.

*******************

Mimořádné prohlášení plukovníka J. V. Leščenka, vedoucího řízení Lidových milicí LNR.

‼Situace na linii dotyku se za posledních 24 hodin výrazně zhoršila. Nepřítel se na přímý rozkaz kyjevského vojenského a politického vedení pokouší konflikt eskalovat.

Podle pozorovatelů z mise LNR při JCCC:

💥 na SLAVJANOSERBSKÉM směru příslušníci 57. brigády z pozic u obce KRJAKOVKA ostřelovali: 120 mm minomety a SPG-9 oblast města SOKOLNIKI, a také z pozic u obce NIŽNĚJE stříleli 120 mm minomety z oblasti obce DONĚCKYJ;

🔻 Chtěl bych připomenout, že před dvěma dny zahynul rukou  57. brigády náš voják, když plnil svou povinnost v této oblasti.

Ze směru od Stanica Luganskaja, z pozic u Stanica Luganskaia, vypálili bojovníci 79. brigády z minometů ráže 82 mm na vesnici Veselenkoje 12 min;

💥 Ze směru od POPASNOJ vojáci 24. brigády z pozic v oblasti ZOLOTOE-4 ostřelovali oblast ZOLOTOE-5 ze samopalů SPG-9, AGS-17 a velkorážních kulometů.

💥 Z DEBALCEVSKÉHO směru ozbrojenci 30. brigády ze svých pozic u obce LUGANSKOJE ostřelovali oblast Nižního Lozovoje ze 120mm minometů a vypustili 15 min.

🔻 Informace o civilních a vojenských obětech a škodách na infrastruktuře se aktualizují.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337211

17.02.22. Zprávy vojenských zpravodajů.

„V severní části Doněcku je slyšet dělostřelecká kanonáda. Pozor ukrajinští teroristé ostřelují republiku ze všech směrů od časného rána! Ukrajinské granáty dopadají na dlouho trpící Kominternovo, Okťjabr, Novolaspu, Staroignatovku a Petrovskoje. Nyní je ostřelována Novolaspa a celý západ Doněcka se otřásá. Těžké salvy jedna za druhou“.

Zpráva od milice:

„Informace ze Staromichajlovky. Je tam velmi hlučno. 09.48 – Situace na frontové linii je napjatá. Na jihozápadě, západně Doněcku, podle zpráv obyvatel Petrovského okresu silné výbuchy. Na Trudovskij střílejí kulomety. LNR je od rána ostřelována podél celé frontové linie. V DNR je od rána pod palbou jih a Jelenovka. Ticho skončilo. 09.52 – Další výbuchy na západě, jihozápadně Doněcku. 09.54 – další tři silnější výbuchy. 09.55 – Dopadají celé serie. Ohroženy jsou okrajové části Petrovského okresu, Trudovskije, Aleksandrovka a další přífrontové oblasti. V Kominternově na jihu DLR od výbuchů padalo nádobí z polic, vyskakovali z postelí a schovávali se ve sklepích. “

1:08

17.02.22. Грохочет север Донецка, сторона Трудовских шумит

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337212

17.02.22. Naléhavé video civilního obyvatele.

„Silné ostřelování severu LNR! Pod palbou ZOLOTOJE-5 (LNR) Chcete-li pochopit, jací jsou lidé v Donbasu velmi objevný dialog na konci videa.“

1:37

Золотое 5 в ЛНР под суровым огнем ВСУ!Мощные обстрелы всего ДОНБАССА: утро 17.02.22.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337213

17.02.22. Zpráva od vojenských zpravodajů.

“ Přicházejí velmi znepokojivé informace, včetně těch o zraněných. Geografie ostřelování se zvětšuje, situace se nadále vyhrocuje, ostřelování sílí v mnoha směrech. Hlásí se lidé z různých lokalit. Západně od Doněcku hřmí, naši začali odpovídat. Začal boj. Situace v republikách se prudce vyhrotila. Ukrajinské ozbrojené síly vedou palbu z minometů ráže 82 a 120 mm, SPG-9 a AGS na devět osad. Doněcká a Luhanská lidová milice dostaly povel k opětování palby.

Hlášení domobrany:

“ V zájmu ochrany civilistů byli naši obránci nuceni opětovat palbu, aby potlačili nepřátelské palebné síly – DNR DNM 10.21 – Západ Doněcku hřmí. Staromichalovka se nachází v rizikové zóně. Ostatní přifrontové oblasti by měly být mimořádně opatrné. 10.22 – Oznamují, že od časného rána hřmí také na Světlodarském předmostí. Ozývají se severovýchodní okresy Gorlovka, Jenakievo, Debalcevo. Pervomajskem a Stachanovem otřásají výbuchy!  Stejné zprávy  ze Staromichajlovky. Je tam velmi hlučno!  Novij Svet také slyší těžké zbraně. Gorlovka je také pod palbou, pracují minomety.“

2:13

17.02.22. Ситуация на Донбассе резко обострилась!

1:37

Золотое 5 в ЛНР под суровым огнем ВСУ!

0:30

Старомихайловка под огнем!

1:00

Окраины Луганска

17.02.22. Грохочет север Донецка, сторона Трудовских шумит

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337215

17.02.22. Naléhavé video od civilisty.

„V Nové Kondrašovce probíhá monstrózní ostřelování! Ukrajinci ostřelují domobranu z Nové Kondrašivky z minometů a samochodných houfnic! Granáty a miny létají nad hlavami civilistů! Celá LNR se otřásá! Je to slyšet i v Luhansku!“

Hlášení milice: „Trudovskoje, Aleksandrovka a Luhanskoje jsou pod palbou ukrajinské armády. Útočí minomety. Předměstí Gorlovky bylo rovněž zasaženo minometnou palbou ukrajinských ozbrojených sil. Ukrajinské ozbrojené síly zasahují pozice lidové milice DNR v oblasti Aeksandrovky a Luganskoje. Stříleli z minometů ráže 82-120 mm. Podle civilistů už dlouho nedošlo k tak intenzivní palbě. Gorlovka! Luhansk! Bryanka! Celá frontová linie je pod tvrdou palbou ukrajinských ozbrojených sil! Masivní ostřelování může kdykoli vést k průlomu frontové linie! Všichni buďte opatrní!“

Zprávy v kanálech TG: „V LNR se na severu odehrává monstrózní boj! Irmino, Stachanov, Bryanka se už 40 minut otřásají od výbuchů! Těžké dělostřelectvo pracuje na plno! VSU ničí 152mm houfnicemi a těžkými minomety naše opevnění na Bachmutce! Dostali odvetu! Naši také odpovídají silně! Objevují se zprávy o ničení a ztrátách! Zasažen opěrný bod ukrajinské armády! Mají nejméně dva padlé!“

1:24

Обстрел Новой Кондрашовки. 17.02.22

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337218

17.02.22. Naléhavá zpráva od TG „major a general“.

„Předem připravená falešná zpráva CYPSO ukrajinské armády o „ostřelování mateřské školy“ ve Stanici Luganskoj (na ukrajinské straně). Všimněte si dokonale neporušených oken na venkovní fotografii a úhledně srovnaných fotbalových míčů na policích. Nic takového při takových zásazích neexistuje.“

Vlkův  vstup  pokládám za nutné  v tomto okamžiku  doložit  fotografie  oné  ukrajinské školky zasažené  opolčenci, tak, jak je  zveřejnil UKRAJINSKÝ web  InterfaxUkrajina.com Je to opravdu pozoruhodné:

Obrázek

Opravdu pozoruhodný  výsledek dělostřeleckého ostřelování!!!! Spadlá omítka, díra ve  zdi, okna  vcelku…. Uvnitř místnosti žádné stopy  po výbuchu,  žádné střepinami otlučené zdi, prostě nic.Ale  slovo patří zase  Ernestovi.

WarGonzo uvádí: „DNR dostala „povolení“ k opětování palby na AFU Pod palbou z těžkých minometů, hanice LNR a jižní části DNR. Obránci republik zahajují odvetnou palbu. Uvádí se to v oficiálním prohlášení. V centru Doněcka jsou slyšet zvuky dělostřelecké bitvy.“

Reportáž vojenských zpravodajů: „Debalcevo-Svitlodarské předmostí aktivní boje. Střelba z kulometů, minometů, dělostřelectva, tanků. Velmi bouřlivé ráno v republikách! Jižní směr (Kominternovo, Oktjabr) je ostřelován a západní (Petrovskoje, Laspa) část LBS v DLR. LNR – směry Debalceve, Popasnja a Slovjanoserbska. Minomety včetně 120mm, AGS, palba z ručních zbraní! Naši odpovídají. Z Doněcka je hlášena série silných výbuchů na západním okraji města. Trudovskij, Petrovka! Předměstí Gorlovky pod minometnou palbou. Takhle intenzivně se nestřílelo už minimálně dva ROKY, !“

1:24

Обстрел Новой Кондрашовки. 17.02.22

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337219

17.02.22. Naléhavá zpráva Medveděvova válečného zpravodaje.

„Do poledne se situace v DNR ani v LNR neuklidnila. Pokračují masivní údery ukrajinské armády. Naše síly odpovídají. Dopady jsou již slyšet v centru Doněcku  Oblast doněckého letiště je pod palbou. Používají se dělostřelecké systémy ráže 152 mm.

Zpráva od milice: „Vypadá to, že sektor letiště dostává palbu z děl ráže152mm Silné boje na severu Doněcka!  Obyvatelé jedné z centrálních doněckých čtvrtí, Kalininského, hlásí, že ostřelování je už  slyšet i při zavřených oknech“. Místní obyvatelé v gorlovské osady dolu 6/7 hlásili velmi silné ostřelování celého okolí. Samotná vesnice zatím zasažena nebyla, ale okna v domech se třesou.“

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337225

17.02.22. Zpráva vojenského zpravodaje J. Kotenka.

„Rozvědka DNR tvrdí, že hrozí nebezpečí vylodění ukrajinského námořnictva. Podle doněcké rozvědky se v Kyjevě právě teď připravuje evakuace prezidentské kanceláře do Lvova.“

Ze stránek DNR NM: „

Ukrajinské ozbrojené síly plánují obsadit předmostí na azovském pobřeží DNR. Tyto informace má k dispozici zpravodajská služba Lidových milicí. Ukrajinské velení plánuje postupovat z tohoto předmostí směrem na Kominternove do týlu jednotek DNR. Úderná skupina se skládá z průzkumné roty, roty palebné podpory a minometné baterie. Vylodí se na lodích, které Washington předal Ukrajině.

19. tanková brigáda ukrajinských ozbrojených sil v Chmelnyckém zajišťuje technickou obsluhu operačních a taktických raketových systémů Točka-U a připravuje je k bojovému použití. K přesunu tohoto komplexu do Donbasu dojde v nejbližší době. Hlásí lidové milice DNR. ◾Ukrajinská armáda použila v Donbasu raketové systémy Točka-U. Při raketovém útoku na vesnici Rovenki (LNR) 22. srpna 2014 zahynuli civilisté včetně dětí.“

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337235

17.02.22. Naléhavá zpráva od plukovníka LNR A. Maročka.

Zdá se, že v LNR zahájili Ukři ofenzívu na pohraniční osady v oblasti Bachmutky! Domobrana LNR se drží na svých pozicích a odráží útoky ukrajinské armády pomocí těžkého dělostřelectva. Armáda LNR (domobrana), motorizované pěší a tankové jednotky byly uvedeny do plné pohotovosti a přesouvají se na frontovou linii, aby odrazily ukrajinský útok!

Armádní plukovník LNR A. Maročko na svém TH kanálu hlásí: „Naléhavé! Z informovaného zdroje jsme obdrželi informaci, že AFU podniká útočné akce.

⚔Lidové milice LNR potlačují nezákonné akce nepřítele a udržují situaci pod kontrolou.

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337237

17.02.22. Video od místního obyvatele.

„Ukrajinské ozbrojené síly se snaží zničit naše obranná opevnění u Jasinovaty. Od letiště až po Gorlovku dělostřelectvo ukrajinských ozbrojených sil zběsile ostřeluje. Celé město se otřásá! Vzduch se otřásá od výbuchů, po celém Doněcku se třesou okna a zdi domů! Od obsazení letiště v roce 2015 nedošlo k tak silnému ostřelování!

VK brzy vyčerpá limit zpráv (50 denně) pro sdílení, takže až se tak stane, budeme pokračovat v nonstop streamování na Telegramu: https://t.me/swodki.

0:22

Атака арты ВСУ по северному фронту !

Экстренная перекличка, обстрелы, видео, сводки t.me

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337239

17.02.22. Naléhavé video od válečných zpravodajů.

„Ukrajina připravuje masivní raketový útok na mírová města Donbasu! „Točka-U“ míří na Donbas! 🇺🇦 V ukrajinském městě Chmelnickij připravuje ukrajinská armáda raketové systémy „Točka-U“ k bojovému použití, informovala DNR. První várka raket byla dnes odvezena ze skladovací základny a přepravuje se do Donbasu. Ukrajinské ozbrojené síly přesouvají rakety otevřeně a neskrývaně, takže se dnes na internetu objevilo video konvoje raketometů, který se pohybuje směrem na východ.“

0:13

Точки У массово едут на Донбасс через Хмкльницкий

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337245

dnes v 16:46

17.02.22. Video od válečných zpravodajů.

„V reakci na přesun raket Točka-U do Donbasu byly na hranice Ukrajiny urychleně přesunuty rakety S-300. ZRS S-300 v Kurské oblasti. K hranicím s Ukrajinou dnes přiletělo obrovské množství prostředků protivzdušné obrany!“

0:26

Под Курск переброшены с 300

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_337247

17.02.22. Poznámka pro média.

„V podmínkách zhoršující se situace v neuznaných republikách Rusko pokračuje ve stahování svých vojáků od hranic s Ukrajinou

Zatímco Rusko pokračuje ve stahování jednotek ze cvičení od ukrajinských hranic, Ukrajinská armáda přešla do ofenzivy – prozatím se omezuje na dělostřelecké a minometné ostřelování. Nabízí se logická otázka – co může zastavit ukrajinskou armádu před plnohodnotnou ofenzivou, když ne ruská armáda stojící za donbaskými milicemi?

Dokud bude armáda LDPR omezena ve své obraně, bude ukrajinská armáda pomalu, ale jistě obsazovat klíčová předmostí v podobě vesnic a pevností. Na tento výpadek nakonec doplatí jak milice, tak i obyčejní civilisté v Donbasu. Zároveň na rozdíl od domobrany nezůstane Ukrajina osamocena – západní mocnosti neodmítly dodávat zbraně a britské speciální jednotky jsou stále na Ukrajině.

Je načase, aby se ruské elity rozhodly – pokud hrají tuto hru, musí ji hrát ve velkém.“

1:09

Video od Сводки от ополчения Новороссии

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.