Superflash -konec svobody slova, vláda blokuje dezinformační weby!!!! DOPLNĚNO!!!!


Sdružení CZ.NIC na základě doporučení vlády zablokovalo osm vybraných dezinformačních webů, které představovaly ohrožení národní bezpečnosti v souvislosti s ruským útokem na Ukrajinu.

ablokované byly stránky Aeronet.cz, Protiproud.cz ,Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz.

Premiér Petr Fiala (ODS) o opatřeních, která se kabinet rozhodl učinit v boji proti dezinformacím, hovořil po jednání vlády. Detaily nicméně neupřesňoval. Jde o reakci na propagandu, který ruský útok provází.

„Tuto informaci rozhodně nemohu potvrdit. Z důvodu širší strategie to nebudeme komentovat,“ doplnil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

„Agrese Ruské federace vůči Ukrajině dlouhodobě doprovází dezinformační kampaň v řadě internetových médií, která využívají českou národní doménu. Protože se tyto informace cíleně nezakládají na pravdě a prokazatelně podněcují k šíření vykonstruovaných fám, sdělení a nestability ve společnosti, rozhodli jsme se po konzultacích s nejvyššími představiteli státu tato výrazná dezinformační internetová média zablokovat,“ uvedl výkonný ředitel sdružení CZ.NIC Ondřej Filip.

Kvůli technickým principům fungování protokolu DNS může podle zástupců sdružení určitou dobu trvat, než budou weby v jednotlivých sítích nedostupné.

Dodatek z dnešního podveřera:

Blokace ruských domén:

Od  jednoho  z kosířů mi přišel následující  mail, který dostal

Mám svolení jej zveřejnit

From:
Sent: Friday, February 25, 2022 3:28 PM
To:
Subject: Blokace ruských emailových adres

Dobrý den,

z důvodu agrese Ruské federace na Ukrajinu v souladu se sankcemi ČR a EU od půlnoci na sobotu 26.2.2022 pozastavujeme komunikaci prostřednictvím e-mailových adres s doménou .ru

Co to pro Vás znamená:

  • jakékoliv notifikace ze stránek SVJ (BD) na adresy v doméně .ru nebudou doručovány (nové dokumenty, přílohy, události, diskuse, katastrální změny, atd.)
  • hromadné emaily na adresy v doméně .ru nebudou doručovány
  • nastavení kontaktních údajů nebude přijímat adresy v doméně .ru
  • registrační formulář nebude přijímat adresy v doméně .ru
  • formulář pro obnovu hesla nebude přijímat adresy v doméně .ru

Služba kontrola-katastru.cz bude blokovat ruské adresy obdobným způsobem. Všechny uživatelské účty v této službě s ruskou adresou byly vymazány.

Uživatelé s ruskou e-mailovou adresou (pokud nějaké máte) byli již o tomto opatření informováni.

A  blokace pokračují, viz následující  mail:

Zdravím pane Vlku,¨

je blokována i Nová republika europoslance Ivana Davida nebo web Non serviam (Nebudeme sloužit) s občasnými glosami o nelichotivém stavu mediální scény.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.