Flash – co mne ne/pobavilo v souvislosti s ukrajinskou válkou


Ukrajinská  válka  je provázena  neuvěřitelnou erupcí  demagogie, ba přímo idiocie. Normálně bych nad  tím vyjádřil úžas, v jakém až měřítku. Leč  zvykl jsem si. Bohužel. A radím to i  vám, protože  nějaké zlepšení rozhodně není na obzoru. Ba právě naopak. V lepším případě  už  zmíněná demagogie, v  tom horším – idiocie, jsou  součástí našeho života. Před  vymýváním hlav od politikářů a  mainstreamu se nelze  skrýt. Ne, jestliže  vlastníte televizi nebo rádio, ne  když  nerezignujete  na internet! Pak jste cílem vymývačů.  Ale nechme obecných  řečí, pojďme na konkrétno:

Ve  včerejší Trikoloře na  Slobodném vysielači mi dorazil škodolibý  dotaz na to, jestli jsem si všiml včerejšího hlasování  v OSN, kde  Rusko podmínečně  vyloučili z Rady OSN pro lidská  práva. A speciálně  zdali mi neuniklo  hlasování Srbska.

Odpověď  byla jednoduchá  – neuniklo. Výsledek, v obecném rozměru, mi  byl znám, ale detaily nikoliv. Takže  ani hlasování Srbska.

Ale  dnes – Johnnyho  je potřeba  uchopit  důkladně. Už pro svou posluchačskou věrnost si  to rozhodně  zaslouží  a pranic nevadí, že zjevně v pohledu na ukrajinskou válku se naprosto lišíme. Johny  má právo na svůj názor, já také. On diskutuje, nezakazuje. Vše tedy  naprosto ok.

Ale zpět k tomu včerejšímu hlasování v OSN ohledně  ruské další účasti v Komisi pro lidská práva. Vše dopadlo dle očekávání, to už  jste  četli. Takže  si dáme ten detail, který  je zachycen na následujícím screenshotu:

Výstřižek

Vidíte totéž  co já –

pro vyloučení  93

proti                 24

zdrželo se        58

Neúčastnilo na hlasování  18

když porovnám PRO  :   OSTATNÍ  tak jednoduchým součtem vyjde 93: 100. Takže  já bych to interpretoval jako PORÁŽKU  těch jedině správných. V nejlepším případě  klasickou Klausovu NEVÝHRU.

Ano, formálně   jde o vítězství  Západu. Formálně  ano. Fakticky? 24 zemí  řeklo jasné NE!Z nichž vyniká především Čína,  ale  jistě  nelze pominout  země  jako Alžírsko, Irán nebo Kazachstán,  protože tyhle  státy  disponují  narůstajícím významem ohled  proti ruských sankcí s ohledem na  ropu a zemní plyn a  možnou náhradu ruské produkce. Pro Západ. A  další zajímavou zemí  se  svým NE představuje  Vietnam. Který  Američané zpracovávali,co to šlo. A ono nic!

Ještě zajímavější obrázek dostaneme při prozkoumání těch, kdo se  zdrželi!!!

Tohle  už je docela hustý  seznam – Indie, Indonesie, Malajsie, Saudská  Arábie, Pakistan, Brazílie, Mexiko, Egypt, Singapur, Jižní Afrika, Spojené Arabské Emiráty, Kuvait, Katar, Omán, Angola, Nigerie, Bangladéš, abych jmenoval jen  ty  nejtěžší  váhy  třetího světa.

Určitě jste  si  všimli,  že  jsou mezi těmi zdrženci VŠICHNI  VELCÍ  PRODUCENTI  ROPY  A  PLYNU, kteří  by, podle amerických/západních představ Rusko v dodávkách energetických uhlovodíku nahradili!  Asi nějak nahradí,  ale?????

Vlastně jeden z nich  chybí  -Venezuela., která spolu třeba  s Marokem, Arménií, Azerbajdžánem a  Turkmenistanem rozhodla  hlasovat nohama. Tedy se nezúčastnit. A kdo se neúčastní, ten hlasuje v podstatě proti. Jen to nechce  říci oficiálně.

Dodejme, že  kdy 24.3. se  v OSN  hlasovalo o  rezoluci, vinící  Rusko z humanitární krize na Ukrajině,  na valném shromáždění OSN podpořilo podpořilo ji 140 zemí a 38 se hlasování zdrželo. Spolu s Ruskem byly proti jen Bělorusko, Sýrie, KLDR a Eritrea.

Takže  se nyní ptám já Johnnyho, jestli  si něčeho z výsledků těch dvou hlasování  všímá???

Mne  ten rozdíl ve  výsledcích osobně  dosti pobavil. Abych tak řekl.

A ještě  to Srbsko….  No tak i to šlo objevit. Dovolím si citovat vysvětlení  znovuzvoleného srbského prezidenta Vučiče:

Srbsko hlasovalo pro pozastavení účasti Ruska v UNHCR kvůli hrozbě sankcí proti němu, především v souvislosti s dodávkami ropy do země.

Perfektní zdůvodnění…. perfektní…. Které  mne ovšem nepobavilo, na  rozdíl od těch dvou hlasování.

Ale  tím ještě  neskončím. Protože, jak  už  uvedeno v začátku – čelíme  erupci demagogie, eventuálně idiocie. Valících se na nás  z prostředí politikářů a  žumpalistů.

Začnu  naprosto vzorovým příkladem.

Na Hospodářskách se  včera objevilo tohle:

Český náměstek varoval diplomata Číny: Nepodporujte Rusko, dopadlo by to na vaše vztahy s EU

Náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák (STAN) sdělil ve čtvrtek chargé d‘affaires Číny v ČR Čangovi Mao-mingovi, že podpora Ruska v konfliktu s Ukrajinou by měla dopad na vztahy Evropské unie s Čínou.

Náměstek na schůzce podle ministerstva „zdůraznil, že Česko pozorně sleduje čínskou reakci na ruskou agresi a že jakákoli podpora Ruska bude mít dopad na vztah EU-Čína“.

Abych přímo citoval!

Chudák čínský  šaržík!! Ten musel být  z toho sdělení vyklepaný  jak blatník po těžké havárce!!! A jistě  to tlumočil bleskovou depeší  prezidentu Si. Ten, z toho, že  nějaká  Česká republika  vyhrožuje, že pozorně  sleduje  čínské chování a že když  Čína  nebude hrát podle českých/západních not tak… určitě  nespal a ještě  nejméně  týden spát  nebude. Zejména po tom, co Vystrčil se demonstrativně  vystrčil na  Tchajwan. Já  osobně  bych si všímal spíše  toho, že  Čína stáhla velvyslance a nového nedodala a  šeptá se, že  už ani nedodá. Nemá totiž proč.

Fakt  jsem se  docela  bavil, jak dokonale  si osvojujeme  roli myši, co řve.

No nic. Z HN dám k lepšímu  ještě  další povedený kousek!

Rubl je už silnější než před válkou. Ukazuje to ale, že sankce proti Rusku zatím fungují

Tak tohle  už  fakt nemá chybu!  To se těžko překonává i v českém informačním bizáru!!!!

Takže  rubl,  jemuž  samotný  Velký bílý otec  z Washingtonu předvídal pár na úroveň 200 RUD za  1 USD, je DNES SILNĚJŠÍ  NEŽ PŘED  VÁLKOU a to je důkaz, že  sankce  fungují? Tak to jo!!! To jo!!! To bych doopravdy nikdy nevymyslel! Na  to musí  být  úplně  jiná hlava než ta moje!!! To znávám.

Jako že  Rusko se topí v dolarech a  eurech  a nemá je za co utratit.? Takzvaně?  Ještě  nikdy  jsem neviděl nikoho, kdo disponoval velkými penězi, aby  za ně   nedokázal koupit, co opravdu potřebuje!!! Nikdy. Takže  ani Rusko. Jen leccos  zaplatí dráž nebo draho oproti normálnímu stavu.  Ale  nakoupí. Na  rozdíl od těch  jedině a  vždycky správných pamatuji tzv. COCOM.  Z před Listopadu. Ten také bránil východnímu bloku mnoho věcí a  surovin nakupovat na Západě. A navíc  ten proskribovaný  Východ  devizy  generoval opravdu obtížně. Na rozdíl od  Ruska. Přesto si ale  vždycky  to důležité dovezl. Faktem je,  že Mercedesy, Bavoráky, kabelky a  šatičky  Chanel, hodinky Omega a  šperky od  Cartiera, atd. atd.  se koupit nedaly. Na to komunisti neměli. V Rusko je to nyní stejně. Ale  těžební zařízení a nutné součástky  všeho druhu si opatří.

Zejména, když jim rubl tak posílil. Ale  sankce  fungují!!!

Tohle mne opravdu baví!!!A  autorovi článku nijak nevadí, že  je za kolosálního pitomce!  Zkouším si představit,  co by odpověděl na jednoduchou  otázku – a jaký by byl, podle  vás, kurs USD/RUB, kdyby  ty  sankce  NEFUNGOVALY????  Tak to by mne moc zajímalo!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.