Úvodník dnešní Kosy – o zejména o inflaci a jejích příčinách, o našich sankčních geniích a jedné analýze a také trochu o Indii.


Tahle Kosa  není  tak tématicky  kompaktní, jak  se o to snažím  obyčejně.Společným  jmenovatelem je  – inflace. A její příčiny.

Ty  zejména. Jasně,  vyplachovači  šedé kůry mozkové,  nám tvrdí,  že  to jde na  vrub  války na Ukrajině  a především Putina. Na příkladu jednoho těžce prominentní ekonomického  hlasu  z Německa  vám  předvedu,  že  jde o  blábol.

Vedle  toho, se dočte ještě  něco,  co už  na Kose zaznělo, od mé  maličkosti opakovaně.

Že pokud  si  naše  západní velké hlavy  z G7 prosadí  s cenovým deklem na  ruskou ropu svou, pak se nám  život  stane  peklem. Alespoň  to tvrdí analýza jedné  velké švédské  banky. V mezidobí přišla  studie  od  JP Morgan /viz  nedělní flash/, která  jde  daleko a  daleko nad prorokování Švédů. A  do toho uvažuji,  resp. na základě  toho,  jestli se Indie připojí k tomu deklování, jak po ní požaduje  západní svět nebo nikoliv. Co ji asi tak  vůbec může motivovat, aby srazila kufry a  zařadila  se do našeho houfu… Tak tohle  je dnes  v nabídce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.