Flash – volební preference


Agentury právě  vydaly  červnový  model společnosti Median ohledně volebních preferencí. Vítězem by se  stalo hnutí ANO se ziskem 29 procent hlasů. Druhá ODS by dostala 16,1 procenta a SPD 12,5 procenta. Piráty by volilo 11,8 procenta lidí. Do Sněmovny by mohla proniknout i ČSSD se ziskem 5,6 procenta a TOP 09, která by dostala 5,2 procenta hlasů.

Výstřižek

Nezakrývám, že  mi pohled na ten graf  dělá  dobře!!!

Babiš  s Okamurou  dávají dohromady  41,5% , Fiala, Bartoš a  Pekarová, tedy  tři hlavy  z pěti, které by prošly  cutem  jen  38,7%….

Všechno by  asi rozhodovala  soc dem. A vidět jak  Fiala a Markéta II. Tlamatá  by za téhle konstelace  škemrali  u Lidového domu a plazili  před  oranžádami po kolenou, jen  aby  ten Babiš a Okamura…. to hle  bych  chtěl zažít!!!!

A  fakt mi dělá  dobře   očištěné,  dříve  zločinecké spolčení jménem STAN a k tomu lidovci jsou momentálně  out  mi dělá  sakra dobře!!!!

STAN je podle modelu na úrovni 4,8 procenta. Lidovci by získali 4,6 procenta hlasů!!!!

Ale  aby toho  usmívání nebylo zase kdo ví jak moc – je  jasné, že  do voleb  by  zase  šly nějaké koalice. I když chci vidět sebevraha, co  co by koaloval  s  vyčůraným starostenstvem!!!! Po zkušenostech Pirátů!!!! Potenciál jim odolat  mají pouze  lidovci. Protože  ti hrají  stejnou  hru jako Rakušánci.

Ale  dejme tomu, že  by  opět došlo ke  spojení  potenciálů:

Pak by  teoreticky  dnes  brala  pětihlavá  saň 48,1 % a  to je  o fous  více než 47,3 kterými disponuje teoretická opozice  ANO, SPD a soc dem.

I tohle mne naplňuje optimizmem. U koalic  neplatí  aritmetický  součet  volebních preferencí,  nýbrž  vektorový. Který je  vždycky nižší. Takže  těch 48,1 dohromady nemají  už  ani dneska. A to nás  čeká  podzim a  především zima!!!

Doufám  že  Fialovi, co nikdy nelže a  celé pětihlavé sani bude pořádně  horko. Až my  budeme  mrznout!  Prví příležitost  jim to pořádně  spočítat  přijde nedlouho po prázdninách. Nezapomeňte  ji  využít!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.