Otevřený dopis českých průmyslníků vládě


V reakci na  dnešní Kosu mi  dorazil před chvilkou následující  mail  – vybrány  jen  neosobní kousky:

Pane Vlku ,

prumysl pro Vasi informaci jiz kolabuje. Jeste to nejde videt ale jde  to geometrickou radou. 
Na konci to bude strasne rychle. 
Tady se zastavil nejvetsi vyrobce hnojiv v Polsku. Vcera. 
Na Slovensku se ted zastavily tyto firmy:
Duslo Sala hmojiva
Hlinikarna Ziar nad Hronom hlinik
Celulozka a papirna Mondi Ruzomberok. 
V poslednich 72 hodinach. 
A zde je otevreny dopis nasich firem ceske vlade. Napsan vcera. Ctete!
Do 60 dni bude s timto tempem po vsem.
A vlada nedela nic, nic. Nasranost je totalni. Zabiji nas vsechny. 
Babis byl proti nim titan. Desive.
Prima počteníčko!!! Jen co je pravda! Takhle  zoufalou vládu jsme tu ještě neměli, to je bez debat.
Vím, že  je  tam o pár  řádků výše  link na ten otevřených dopis  průmyslníků vládě. Kupodivu  ovšem media  dělají, že  žádný  neexistuje. Takže  nezbývá, aby  Seznam.cz ČTK, ČT, Rozhlas a  všechny podobné  zachránila  Kosa. Tady  je  v plném  znění:
VýstřižekVýstřižek1Výstřižek2
Je mi líto, že ničím jiným , než zveřejněním  tohoto dopisu pomoci nemohu!!!!
Ti  z vás, kteří, ať  už  z jakéhokoliv  důvodu  nebrali současnou situaci vážně, ať si ten dopis  přečtou ještě  jednou!  A nejlépe hned potom znovu. Jsme  právě  v  totálním průseru! Nehodlám se  za použité slovo omlouvat, protože je na místě. Troufnu si  říci,  že  podobnému ohrožení, existenčnímu ohrožení  tahle  země  nečelila  od  války! Druhé  světové, dodávám pro jistotu.
Pohromou s takhle likvidačním potenciálem nebyl ani  Únor 48, ano  srpen 68, ani rozdělení Československa, ani obě  tisícileté povodně na přelomu milénia a  ani  covid  s jeho lockdowny. Tohle  – tedy energetické  zhroucení země,v  kombinaci s obrovskou  inflací v míru je něco  zcela nového a nevídaného!!!!
Kladu si otázku, co s  tím?  Nevím. Netuším, jak daleko ten  ekonomicko energetický rozvrat  už  pokročil. Ale i kdybych věděl, stejně netuším nic o vhodném receptu, jak to začít  spravovat. Ale jedno vím zcela  určitě – je třeba  začít  tím, že  Fiala a jeho Obludárium vypadne kvaltem ze Strakovky!!!  Jiný začátek  je  špatně. Ale jak pokračovat  dál?
Osobně bych si představoval to, čemu se  říká vláda odborníků. Aby mi bylo správně  rozuměno  – není míněna  vláda  tzv. ZEMANOVÝCH odborníků,  tohle  už  taky  bylo. Ale odborníků. Na  energetiku, finančníctví, daně, bruselskou administrativu a pár  dalších  věcí. Aby  to  zkusili dát co nejrychleji dohromady, než se nám ekonomika úplně rozpadne.  Všichni jmenovaní  ovšem musí  naplnit jeden základní předpoklad – oprostit se od jakékoliv  politické předpojatosti a demagogie!! Což znamená nezakazovat si tzv.žádné azimuty a  především  – zacpat  si okamžitě uši, jakmile  Zelenský, Washington nebo Brusel začnou pískat.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.