Flash – Ukrajina, zpravodajství versus realita!


Také  vám vrtalo hlavou jak je  možné,  že  Rusové, držící  Záporožskou jadernou elektrárnu,  střílí  sami na sebe, aby ji  poškodili a způsobili tak jadernou katastrofu,jak informuje  neustále Kyjev  a soustavně přebírají  naše  vždy  a jedině správné české a  slovenské a samozřejmě i velké západní zdroje?

No v  pátek, jak je obecně  známo, ji  navštívila  mise  Mezinárodní agentury  pro atomovou energii, vedená jejím  generální ředitelem Grossim. A ejhle náhle  velení  ukrajinské  armády  vydalo zcela  nové a  ve  světle  původních tvrzení doslova převratné  prohlášení.  Dovolím si citovat  z  velmi nepatrné  informace,  zveřejněné  na  oficiálním webu Slovenské tiskové agentury, protože  na  českých  zdrojích jsem to zatím  nenašel a z  ruských zásadně nepřetiskuji, pokud nejde o k Rusku kritické materiály:

Kyjev 2. septembra (TASR) – Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že bombardovala ruskú základňu v meste Enerhodar, pri ktorom sa nachádza Záporožská jadrová elektráreň. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

„Cielené útoky našich jednotiek v lokalitách Enerhodar a Cherson zničili tri delostrelecké systémy nepriateľa ako aj muničný sklad,“ uviedli ukrajinské ozbrojené sily.

Do Záporožskej jadrovej elektrárne, ktorú od marca kontrolujú ruské jednotky, prišiel vo štvrtok 14-členný tím inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE). V okolí elektrárne dochádza k opakovanému ostreľovaniu, z ktorého sa Kyjev a Moskva navzájom obviňujú.

Ukrajinské ozbrojené sily tvrdia, že ruská armáda odstránila z komplexu najväčšej jadrovej elektrárne v Európe „všetko svoje vybavenie“ ešte pred príchodom inšpektorov MAAE.

Je mi jasné,  že  kdybych například  převzal  tvrzení  ruského ministra obrany  Šojga typu:

Od polovice 07/2022 ukrajinské ozbrojené sily s použitím západných zbraní pravidelne útočia na infraštruktúru Záporožskej jadrovej elektrárne. Od 18.07.2022 bolo zaznamenaných 29 útokov, vypálených 120 delostreleckých granátov a použitých 16 kamikadze BPLA. Pri tom ukrajinské orgány bezostyšne klamú o tom, že ruské ozbrojené sily ostreľujú VSU delostreleckými systémami dlhého dosahu a zároveň kryjú dôležité energetické zariadenia. Zodpovedne vyhlasujem, že na území jadrovej elektrárne ani v priľahlých oblastiach nemáme žiadne ťažké zbrane. Dúfam, že komisia MAAE (МАГАТЭ) sa o tom presvedčí na vlastné oči. Úderom na zariadenia jadrovej elektrárne Kyjev vytvára reálnu hrozbu jadrovej katastrofy v Európe. Podľa medzinárodného práva to nie je nič iné ako jadrový terorizmus. Napriek príchodu expertov MAAE provokácie pokračujú. Včera vo štvrtok 01.09.2020 VSU ostreľovali nielen Záporožskú jadrovú elektráreň, ale aj trasu pohybu členov misie.

Jednalo by se o  o zcela  vylhanou ruskou  propagandu! A nic  víc. Ukrajinský generální štáb  tvrdí,  že  stříleli  jen a pouze  jednou, den  kdy  v Energodaru byla  přítomna  delegace MAEE , navíc  na  ruskou baterii  u elektrárny  tak to tak  musí  být! Přes  to nejede  vlak. A ten  Šojgu lže, až  se mu od výložek práší!   I když  pak  nějak nerozumím poslední  větě  té  zprávy, kterou od  Ukrajinců převzala  TASR:

Ukrajinské ozbrojené sily tvrdia, že ruská armáda odstránila z komplexu najväčšej jadrovej elektrárne v Európe „všetko svoje vybavenie“ ešte pred príchodom inšpektorov MAAE.

Proč  by  sakra  střílel někdo na  nepřátelskou baterii, když tam žádná  už  nebyla. A dokonce ani rozstřílená??? Ale uznávám, že  toho,  čemu nerozumím  je plná Státní vědecká  knihovna  naopak, to co chápu  na jednu  čtvrtku papíru  formátu A4….

Takže  to beru jako fakt s  částečnou nevyřešenou záhado a  dál o tom nebádám.

Ale  když  narazím na  tohle,  tak jsem  s  rozumem úplně  v koncích…..

Ukraine-Frachter laden meist Tierfutter statt Brotweizen

To je  čerstvý  článek z německého  Spiegelu, tedy  naprosto prvotřídní adresa a v češtině  to zní takhle:

Ukrajinské  nákladní lodě místo potravinářské  pšenice většinou nakládají krmivo pro zvířata

Dohoda o obilí mezi Moskvou a Kyjevem měla za cíl zmírnit globální nedostatek potravin. Dosud to však byla především kukuřice, která pochází z Černého moře – a ta se používá jako krmivo.

Dohoda o přepravě obilí mezi Moskvou a Kyjevem zatím zřejmě jen stěží zmírnila globální nedostatek potravin. Do čtvrtka opustilo ukrajinské přístavy 63 nákladních lodí, ale pouze 13 naložilo pšenici. Ostatní lodě převážely především kukuřici, která se v drtivé většině případů používá jako krmivo pro zvířata nebo na výrobu biopaliva. Tucet lodí naložilo sójové nebo slunečnicové produkty. Ty se také většinou používají ke krmení hospodářských zvířat.

Podle seznamu OSN  a koordinačního centra v  Istanbulu bylo od doby, kdy dohoda vstoupila v platnost, odesláno asi 1,5 milionu tun obilí a olejnatých semen. Upřednostnění krmiv je dána i tím, že na začátku ruské invaze na konci února se nakládalo méně pšenice, ale kukuřice se sklidila na podzim – a pak zůstala ležet. Dodnes blokuje mnoho skladů a odvoz pšenice sklizené v létě.

Majitelé lodí se snaží „naplnit především ty  smlouvy o dodávkách, které na jaře zkolabovaly,“ říká Martin Frick, vedoucí berlínské kanceláře Světového potravinového programu OSN. Dopravní zácpa staví pomocníky OSN do prekérní  situace. zatím se jim podařilo pronajmout  jen dvě lodě s potravinářským  obilím pro Jemen a Etiopii pro Světový potravinový program. „Skutečnost, že ukrajinská pole musí být v takové míře využívána pro naši spotřebu masa, by nás měla přimět k zamyšlení,“ říká předseda vedoucí  Advisory Board Felix Prinz zu Löwenstein. Aby zmírnil konkurenci mezi potravinami a krmivy, prosazuje krátkodobé snížení stavů zvířat v Evropské unii – pomocí kompenzačních programů pro zemědělce.

Tak tady už  jsme  z toho dokonalý  osumnácterák!!! Úplně ukázkový!  S parožím, které  vy vyhrálo všechny  myslivecké  světové trofejní soutěže!

Což nás  Zelenský  a celý  Kyjev, ,Biden a  celé USA, celá  EU, dokonce  i zástupci Organizace  afrických států  a také  osobně generální tajemník OSN  nepřesvědčovali a nejezdili kvůli tomu mezi  Moskvou a Kyjevem  v  nebývalé  kyvadlové  diplomacii,  že  pokud  nebudou odblokovány  ukrajinské přístavy  pro vývoz tamního  potravinářského obilí,  hrozí  zejména  třetímu, chudému světu  AKUTNÍ HLADOMOR  v řádu  několika  málo týdnů a  že  tak zemřou i desítky milionů  lidí a dojde  k obrovské  hladové migrační vlně z Afriky směr  Evropa????

Za  všechny  ty  co tohle  komunikovali, třeba  tohle:

Mnoha zemím hrozí hladomor. Rusko prý používá potraviny jako válečnou zbraň

Válka Ruska na Ukrajině může uvrhnout až 49 milionů lidí do hladomoru nebo do podmínek podobných hladomoru, protože má ničivý dopad na celosvětové dodávky potravin a jejich ceny, uvedla OSN v nejnovějším varování.

Já jim tenkrát  věřil na  slovo! Kdo by  nevěřil  Zelenskému  a  dokonce OSN??? Jen nějaký hnusný  odporný  Putlerův  troll rozvraceč.

A  teď  čtu  ve  Spiegelu,  kterému tedy  rozhodně  věřím  o mnoho víc  než  ukrajinskému prezidentovi  a  teď  už  i víc než  OSN,  že  zatím  z ukrajinských přístavů  vyplulo celých  63 lodí  naložených obilím, ale  JEN DVĚ!!!! vezly potravinářskou pšenici!  A to ještě není jisté,  že  do těch  zemí  s tím hladomorem na  krajíčku.

Zbytek dopravoval   kukuřici….  Pro  krmení  dobytka  nebo  pro VÝROBU  BIOPALIVA!!!!!

Kdopak si na zeměkouli  dovolí  krmit  dobytek  zrním????  Bangladéš, Republika  Čad nebo Niger, Egypt  snad? Pákistán? Kdopak si může  dovolit ten luxus  a potraviny, v rámci ekoteroristického šílenství  pálit na biopaliva????

Nejsou   to takhle čirou náhodou  bohaté  země  Evropské unie????  Tak schválně? Zejména  ty, co křičely  nejvíc  o tom hladomoru v  Africe???

Ale  vždyť on  to  v tom článku  říká  dokonce  sám Felix Prinz zu Löwenstein. Aby zmírnil konkurenci mezi potravinami a krmivy, prosazuje krátkodobé snížení stavů zvířat v Evropské unii – pomocí kompenzačních programů pro zemědělce!!!!!

A ta vyvezená kukuřice  na  výrobu  biopaliv, tak  to už  je  absolutní zvěrstvo!!!! S vědomím něčeho  takového  by  měl správně  studem zčervenat  i  ten  nejtvrdší a nejzelenější zelený  fanatik!!!

Takže  – jak Ukrajina  vyřešila  svým obilím, bez nějž se svět neobejde,  ten světový hladomor????? Nebo  to funguje  spíš  jako  penězovod  pro finančně  zdecimovaný  Kyjev, či  ještě pravděpodobněji  dost možná  jako ukrajinská  splátka  za  zbraně  a minulé dluhy??? Kolektivnímu Západu???

Ve  světle hrozící jaderné  katastrofy  v Záporožské jaderné elektrárny  skrze  dělostřelecké  ostřelování, je ta  informace  Spiegelu  opravdu devastující! To  jako nikoho nenapadne,  že  obě  ty zprávy  při zasazení do reálu, který nelze popřít,  způsobí, že  dnes každé prohlášení Kyjeva  automaticky vypadá naprosto podezřele  a nevěrohodně, ať  už  říká cokoliv?   Jestliže  místo  obilí pro lidi proti  hladomoru se přepravuje  v  drtivé většině  jen krmivo pro dobytek a   a surovina pro  produkci biopaliva,   jak potom uvěřit , že  kyjevská  armáda  střílela  na Energodaar a  elektrárnu jen  jednou jedinkrát, zrovna  v okamžiku, kdy  to inspekční skupina  MAEE  MUSELA  ZJISTIT a ZAZNAMENAT  a nešlo už to nijak popřít a  že  ten  arcilhář  Šojgu  by také mohl mluvit  náhodou  pravdu?

Jsem zvědav,  jestli ten artikl Spiegelu zaznamenají  naše  vždy  a jedině správná media. A totéž  platí  o tom flashi TASRu.

Abych nezapomněl – už  jste zaznamenali  v  těch jedině a  vždycky správných mediích zmínku  o  útoku  těch  ukrajinských speciálních komand  na Záporožskou elektrárnu těsně před  příjezdem Grossiho a jeho inspektorů?  Já  hlavní informační kanály , české a  anglicky mluvící luxuji už přes půl roku celkem detailně..A  nikde  dosud  NIC: Ani písmeno!!!  Proč??? Proč  se o tom  nikdo nezmíní???

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.