Pivní tácky nejen na tento den, ale napořád!


Nikdy bych nevěřil,  že  budu psát  o něčem tak  profánním jako jest obyčejný pivní tácek. Kdybych provozoval obyčejný blog, proč  ne? Fejetonky a  úvahy  se  autorům zrodily  skrze malichernější a bizarnější  náměty.  Ale tohle je  blog politicko ekonomický.   A nejde  v něm o to, abych  si pohrál se slovíčky, předváděl kdo ví jakou  myšlenkovou ekvilibristiku  a  kouzlení s pocity.

A nyní  pivní  tácek?

A  aby těch nepředstavitelných  se objevil  hned pěkný páreček,  tak dodám, že by mne  nikdy nebylo napadlo,  že  budu někoho veřejně  nabádat, aby zanevřel  na pivínko své oblíbené  značky, ať už je jakákoliv – počínajíc  naší  plzeňskou extrachloubou, dnes  v japonských  rukách -Prazdrojem a konče  nějakým  výrobkem  mně  zcela  neznámého minipivovaru  někde v Horní Dolní.

A přesně takovou  výzvu  vám všem, co máte  rádi tekutý český chleba, co v létě chladí a v  zimě  hřeje,  adresuji –

                            PŘEJDĚTE NA  PIVO BERNARD!!!

HNED!!!!

Proč?

Kvůli pivním táckům přece!!!!

Že jsem se definitivně  pomátl????  Ani trochu  a  hned  vám to dokáži!

Pivovar Bernard  totiž  začal  hospody  a restaurace  do kterých dodává  své  pivo vybavovat  zcela  speciálními pivními tácky, které  byste určitě  v  hospodách nečekali!!!

Nevěříte?  Tady  jsou:

VýstřižekVýstřižek1Výstřižek2

Už chápete,  že pivní tácky musí na sklo Kosy???!!! Za každou cenu! A že když  dostanete neodolatelnou   chuť na sklenici hořkého s pořádnou čepicí. je dobré se porozhlédnout po hospodě ve vašem okolí, kde čepují Bernarda  nebo jestliže  jedete  v ekonomickém režimu na  ampulkové  z  marketů,  tak příště  sáhnout  po téhle značce!!!!

Alespoň  já si to tak od  teď  zařídím!  Pan Stanislav  Bernard  si mne koupil.

Že jsem naletěl šikovnému  marketingovému  tahu?  Nemyslím…

Všimli jste  si, že na těch  táccích není  logo pivovaru?  Nýbrž, že tam je nápis

Výstřižek4

Celý  web  téhle organizace, pak zde

A kdo za ní stojí se  dozvíte tady. Usnadním vám to. Členy  správní rady jsou

Výstřižek3

a poradní sbor  tvoří

Výstřižek3

Jedno úctyhodnější jméno než druhé!

A  co že si vzali  tyto  ctihodné  dámy a  ctihodní pánové,  o nich sotva lze pochybovat, za  cíl? Tohle:

Naše aktivity

Domů Naše aktivity

Naši online petici vyzývající k obraně svobody projevu na digitálních platformách podepsalo již skoro 26 tisíc lidí. V červnu jsme ji osobně předali vedení petičního výboru a podvýboru pro média a svobodu slova s tím, že bude projednána ve výborech Poslanecké sněmovny. Přečtěte si výběry z komentářů, které nám signatáři připojují ke svým podpisům.

Naším cílem je přimět vládu a zákonodárce k legislativním opatřením na ochranu svobody projevu. Všechny parlamentní strany jsme před parlamentními volbami 2021 oslovili s pěti otázkami a jejich odpovědi a relevantní pasáže ve volebních programech jsme zhodnotili ve formě přehledné tabulky a doprovodné analýzy, abyste si mohli srovnat jejich postoje.

Na našem webu poskytujeme přehledné informace k tématům digitální cenzury a mapujeme aktuální dění v ČR i v zahraničí. V současné době jde o nejkomplexnější český zdroj informací k tématu omezování svobody projevu na sociálních sítích. Publikujeme skoro každodenní komentáře na Facebook (přes 10000 sledujících) a Twitter (přes 5000 sledujících) kanálech. Záznamy našich akcí najdete na YouTube (4000 odběratelů).

V únoru 2021 jsme spustili sběr případů cenzury českých občanů ze strany sociálních sítí a jejich metodické vyhodnocování. Již připravujeme předání zpracovaných a vytříděných podkladů našim zákonodárcům pro jednání s odpovědnými zástupci globálních platforem v ČR.

Získali jsme podporu poslanců, senátorů, europoslanců nebo starostů několika parlamentních stran a jednáme s dalšími kluby. Podařilo se nám přesvědčit poslance o schválení návrhu novely o porušování svobody projevu do druhého čtení a v červnu 2021 jsme uspořádali v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR seminář k tématu cenzury na sociálních sítích za účasti zákonodárců několika stran. Připravujeme návrh legislativních opatření ve spolupráci s právními odborníky.

Mezi prvními jsme informovali veřejnost o záměru Evropské komise (EK) zařadit verbální projevy tzv. nenávisti mezi závažné trestné činy a odebrat pravomoc členským zemím je vymezit. Pomohli jsme shromáždit více než tisíc kritických připomínek z ČR na web EK. Začali jsme publikovat seriál Hlídáme hlídače, kde ověřujeme verdikty tzv. factcheckerů, kteří se často mýlí a velmi subjektivně se vybírají, koho a co zpochybní.

Navázali jsme spolupráci s The Free Speech Union ve Velké Británii a jsme v kontaktu s Komisí pro digitální svobody na maďarském Ministerstvu spravedlnosti. Byli jsme první, kteří v ČR informovali o polském návrhu zákona proti digitální cenzuře.

V lednu jsme publikovali podrobné stanovisko k návrhu unijní legislativy Digital Services Act, která významně ohrožuje svobodu projevu v ČR, a upozorňujeme na nebezpečí dalších unijních iniciativ. Odsuzujeme nezákonnou blokaci více než dvaceti webů na základě přímé intervence české vlády.

Máme za sebou první rok a naše plány musíme přizpůsobit omezeným finančním možnostem. Nepobíráme žádné dotace a projekt zatím financujeme pouze z vlastních zdrojů. Budeme rádi, když nás podpoříte.

Ty pivní tácky  jsou součástí programu! Nemyslím, že  je třeba  přidávat další slova  písmena! Přecházím  na Bernard!

Oba  majitelé  tohoto pivovaru, pánové  Vávra  a  Bernard  stojí za projektem.  Nejspíše jej financují. Web  žádá o podporu. Což  lze  různými způsoby

-podpisem řečené petice

-nějakým druhem spolupráce

-zasláním finančního obolusu

nebo a také  nákupem výrobků  hlavního donátora!!!! Pivo stejně  všichni kupujeme. každý s jinou frekvencí.  Ale  všichni. Tak proč nenakoupit  tak, abychom uspokojili svou  žízeň, eventuálně  chuť a zároveň  nepřispěli  něčemu, co se  snaží chránit  naší osobní svobodu, které  valem ubývá??!!

Proto dneska píši  o pivních táccích a  jako naprostý lokální patriot vyhlašuji,  že u nás  doma od teď  končí  Prazdroj  i Gambrinus a  přecházíme  na  Bernarda.  A na točené už  budu chodit  jen do hospody pod divadlem, protože  vím, že  tam zaváží Bernard. Tedy  snad ještě pořád. Dlouho jsem cestu  do centra Plzně nevážil.

A  ještě  drobnost  –  ty tácky  zobrazují konkrétní  absurdní zkušenost  návštěvníků  tohoto webu s internetovou  cenzurou!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.