Jak referovala o polském raketovém incidentu ukrajinská Strana.ua, co všechno vám z článku v Gazetě Wyborczej a jiných zdrojů český mainstream zamlčel a jedné spekulaci, kterou je potřeba rozhodně a přesvědčivě vyvrátit v zájmu celého lidstva


Takhle  dlouhý  titulek  snad  ještě na Kose nikdy  nebyl a doufám, že  už  ani nebude. Ale nešlo se mu  vyhnout. Protože  obsahuje  všechno  důležité, co si přečtete  dále. Bez dalšího zdržování a okecávání  převezmu  velmi vydatnou stať  z ukrajinského webu Strana.ua, který  se incidentu s  výbuchem  rakety v Polsku  věnuje  opravdu  příkladně  a  důkladně!  A jehož  jádrem, je, stejně jako v  českém mainstreamu   původní  informační  flák z polské Gazety  Wyborczej. Zjistíte nejspíše, že  na Ukrajině a  v Česku pracovali se dvěma  velmi různými a odlišnými mutacemi jedněch a těch samých  novin! Já  jiné  vysvětlení pro zcela  odlišný  stupeň informovanosti nenalézám. Leda  snad že by nám česká sdělovadla  vysloveně hodlala zatajovat  naprosto zásadní a základní  fakta.

Ale  dost řečí. tady  je  ten sloupek ze  Strany. ua

„Мы думали – русские идут“. Что в западных СМИ пишут о падении ракеты в Польше

samozřejmě, že  v akci byl zase můj překladač

„Mysleli jsme, že přijdou Rusové.“ Co píší západní média o havárii rakety v Polsku

Svět nadále diskutuje o incidentu s raketovým útokem na Polsko.

V úterý spadly dvě rakety na pole ve vesnici Przewodow v okrese Hrubieszow v provincii Lublin, pět kilometrů od hranic s Ukrajinou. Zemřeli dva lidé.

Kyjev a řada pobaltských zemí okamžitě prohlásily, že rakety byly ruské a že je třeba tvrdě reagovat. Ale ve Spojených státech to bylo rychle popřeno a poté polský prezident řekl, že raketa byla s největší pravděpodobností ukrajinská. Totéž uvedl generální tajemník NATO Stoltenberg.

Nyní je to hlavní a vlastně jediná platná  verze na Západě.

Zároveň ještě předtím, než se tato verze stala hlavní, vyzýval západní tisk k mimořádně opatrnému přístupu k tomuto incidentu a k zabránění eskalace konfliktu s Ruskou federací, i kdyby se ukázalo, že raketa je ruská.

Ve stejném duchu hovořili i západní představitelé. Navíc to podle zpráv z médií způsobilo určité napětí v jejich vztazích se Zelenským, který okamžitě obvinil Rusko a poté vyjádřil pochybnosti, že na Polsko spadla ukrajinská raketa.

Shromáždili jsme, co o tomto incidentu napsal západní a polský tisk.

„Ukrajina lže otevřeně“

„Začíná to být směšné. Ukrajinci ničí [naši] důvěru v ně. Ukrajinu nikdo neobviňuje a oni přímo lžou. Je to ničivější než raketa,“

řekl listu Financial Times diplomat ze země NATO v reakci na žádost komentovat Zelenského prohlášení, že to nebyla ukrajinská raketa.

„Tento incident – zejména Zelenského reflex – také ukazuje, že Ukrajina se pokusí využít událostí tohoto druhu k tomu, aby více svalila vinu na Rusko a získala více sympatií a podpory zvenčí. Logiku jeho chování lze pochopit, ale není tomu tak.“ v našem zájmu, nýbrž jen  v zájmu Ukrajiny. A takový přístup se může snadno vymstít. Není pochyb o tom, že Ukrajina si zaslouží široký hlas při určování svého osudu, ale svůj hlas mají i vnější síly, které Ukrajinu podporují. „Podpora Ukrajiny“ neznamená a nemělo by znamenat, že naše vlastní zájmy a obavy zůstávají stranou, zvláště když se ne vždy protínají se zájmy nebo cíli Kyjeva Žádný zodpovědný světový vůdce nemůže a neměl by obětovat zájmy své země pro zájmy jiného. a dobrý spojenec informuje své partnery, pokud si myslí, že jednají nemoudře,“ varuje Stephen Walt v Foreign Policy, profesor mezinárodních vztahů na Harvardské univerzitě.

USA již vyzvaly některé evropské vůdce a Zelenského úřad k velké  opatrnosti v otázce výbuchu rakety v Polsku.

Píše o tom Politico s odvoláním na zdroje z americké administrativy.

Současně  uvádí, že během posledních dvou dnů Washington volal některým zemím EU a Kyjevu a naléhal na ně, aby se zdržely kategorických prohlášení, dokud nebude dokončeno vyšetřování v Polsku.

„Různá prohlášení ilustrují jeden z prvních velkých rozdílů mezi Washingtonem a Kyjevem,“ píše Politico.

A „pravděpodobnost, že válka bude pokračovat celou zimu, znamená, že takové neshody mohou narůstat,“ uzavírá deník.

Mimochodem, podle CNN Zelenskyj po pádu rakety v Polsku požádal o zorganizování hovoru s Bidenem, ale ten odmítnul a rozhovor se neuskutečnil.

Místo toho, když ukrajinský prezident obvinil Rusko, že zasáhlo Polsko, americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan soukromě vyzval Kyjev, aby byl ve svých komentářích k incidentu v Polsku výrazně opatrnější.

„Asi hodinu poté, co se o incidentu dozvěděl, Volodymyr Zelenskij ve večerním videozprávě řekl, že „Ruské rakety zasáhly Polsko,“ Sullivan rychle zavolal do Zelenského kanceláře a vyzval úředníky, aby byli opatrnější, jak o incidentu mluví,“ uvádí CNN. s odkazem na své zdroje.

Gazeta Wyborcza zveřejnila schéma vysvětlující, jak se stalo, že na Przevodov spadla střela z protiraketového systému S-300.

Podle schématu letěla ruská raketa do Dobrotvorské CHPP. Systém protivzdušné obrany fungoval ve Lvově, ale ukrajinská raketa minula a odletěla do Polska.

Ukrajinská raketa přitom, soudě podle mapy nakreslené polskou publikací, neletí směrem k tepelné elektrárně (na severovýchod), ale směrem na Polsko, tedy na západ.

Na tepelnou elektrárnu Dobrotvorskaja letěla ruská raketa a protivzdušná obrana ve Lvově minula a ukrajinská raketa letěla do Polska

O tom, že raketu údajně odpálila ukrajinská armáda, aby sestřelila tu ruskou, jako první informovala agentura Associated Press s odvoláním na americké představitele.

„Předběžné údaje naznačují, že projektil odpálily ozbrojené síly Ukrajiny v rámci protivzdušné obrany, aby zachytily ruskou raketu namířenou na ukrajinské zařízení energetické infrastruktury,“ uvedla agentura s odvoláním na tři zdroje z administrativy Bílého domu najednou.

NATO sledovalo raketu, která spadla v Polsku, uvádí CNN s odkazem na vojenského zástupce Aliance. Navíc byly tyto údaje okamžitě doručeny do Varšavy.

Podle mluvčího televizního kanálu letadla NATO „pravidelně monitorují území Ukrajiny od samého začátku konfliktu“. A letadlo, které 15. listopadu přeletělo Polsko, sledovalo i dění na Ukrajině.

Zdroj z NATO přitom neupřesnil, kdo raketu sledovanou při přistání v Polsku, odpálil, uzavírá CNN.

Skutečnost, že všechny důkazy shromážděné NATO, Spojenými státy a Polskem naznačují, že raketa, která zabila dva lidi v Polsku, byla vypálena ukrajinskou armádou, potvrdil Jacek Severa, šéf polského úřadu národní bezpečnosti, v rozhovoru pro polský rozhlas. Informuje o tom RMF FM, CNN.

„Důkazy naznačují, že máme co do činění s raketou S-300 odpálenou ukrajinským systémem protivzdušné obrany,“ řekl Severa.

Na otázku, proč Zelenskyj popřel, že by šlo o ukrajinskou raketu, odpověděl:

„Prezident Zelenskij představuje zemi, která je ve válce. Válka, která byla nejtěžší z hlediska útoků a použití leteckého útoku. Je normální, že v takových podmínkách se některé hypotézy, které se zdají samozřejmé z hlediska ochrany státu, zdají samozřejmé i pro  hlavu tohoto státu.

Většina západních představitelů i expertů v Polsku již prohlásila, že vinu za incident nakonec stále nese Rusko, které ostřeluje Ukrajinu, zatímco ono se brání.

„Rusko je zodpovědné za to, co se stalo v Pszewodově,“ řekl polskému listu Nowiny 24 Maciej Milchanowski, zástupce ředitele Institutu politologie na univerzitě v Rzeszówě.

„Skutečnost, že to byla raketa odpálená Ukrajinou, na situaci nic nemění. Ukrajina se chrání před velmi krutými útoky a chrání své civilní obyvatelstvo a kritickou infrastrukturu. Rusko se snaží obejít ukrajinskou protivzdušnou a protiraketovou obranu, snaží se poškodit Ukrajinu  co nejvíce, zabít co nejvíce lidí a zničit jeho infrastrukturu, takže obranné akce Ukrajinců by se měly přizpůsobit akcím nepřítele. Jsou možné různé nehody a incidenty. To je zřejmé. Takový incident pravděpodobně trval m v této situaci, ale to nijak nemění naše hodnocení.Za to, co se stalo, je odpovědné Rusko.Kdyby na Ukrajinu nelétaly ruské rakety, nebyly by žádné ukrajinské antirakety, které chrání obyvatelstvo Ukrajiny.Jakékoli jiné výklady sloužit pouze ruské propagandě. Všichni bychom si měli být vědomi toho, že za naší východní hranicí probíhá válka, která se pro nás může změnit v různé, včetně tragických událostí,“ –  Milchanovský.

„Rizika kolize mezi NATO a Ruskem nejsou nulová“

V horlivém rozhořčení  začali mnozí začali  říkat, že nastal čas použít 5. článek charty NATO o kolektivní sebeobraně, což ve skutečnosti znamená vyhlášení války Rusku ze strany zemí aliance.

Operativní popírání ruského původu rakety ze strany NATO, Spojených států i samotného Polska však ukázalo, že Západ není připraven přejít k eskalaci vztahů s Ruskou federací (nemluvě o vstupu do války s ní podle čl. 5).

Incident raketového útoku na Polsko „nedosahuje [kritického] prahu pro to, aby NATO podniklo kolektivní akci proti Rusku,“napsal zahraničně politický redaktor Guardianu Julian Borger.

Pokud by ruská střela zasáhla polskou vesnici a zabila dva lidi, bylo by to poprvé, co by ruská zbraň dopadla na území NATO. Sovětskému svazu a Spojeným státům se podařilo projít celou studenou válkou, aniž by se dopustily takové chyby, protože Washington a Moskva si byly dobře vědomy rizik vstupu do války náhodně nebo chybným odhadem, poznamenává britský pozorovatel.

Připomíná, že v listopadu 2015, kdy bylo ruské vojenské letadlo sestřeleno tureckou stíhačkou nad turecko-syrskou hranicí, „byl incident minimalizován“.

„Podobně je nepravděpodobné, že současný raketový incident povede k přímé konfrontaci mezi NATO a Ruskem. Ani Varšava nezmiňuje pátý článek Severoatlantické smlouvy, podle kterého je ozbrojený útok na jednoho člena NATO považován za útok na všechny Jeho použití by bylo nejpravděpodobnějším mechanismem eskalace mezi NATO a Ruskem. Jediný okamžik, kdy  Aliance využila  článek 5, nastal po útocích z 11. září. To vedlo k tomu, že spojenci poskytovali vzdušné radarové patroly nad Spojenými státy a zvýšily četnost námořního  hlídkování  USA  ve Středozemním moři.

Publikace odkazuje na ředitele strategie, technologie a kontroly zbraní Mezinárodního institutu pro strategická studia Williama Alberkeho.

„I kdyby se nyní dospělo k závěru, že rakety, které překročily polskou hranici, byly ruské a už vůbec ne ukrajinské protiraketové interceptory, stále by to neodpovídalo „ozbrojenému útoku“, je si expert jistý.

Publikace odkazuje na ředitele strategie, technologie a kontroly zbraní Mezinárodního institutu pro strategická studia Williama Alberkeho.

„I kdyby se nyní dospělo k závěru, že rakety,  které překročily polskou hranici, byly ruské a už vůbec ne ukrajinské protiraketové interceptory, stále by to neodpovídalo „ozbrojenému útoku“, je si expert jistý.

Úmyslný ozbrojený útok je skutečná věc. Selhání řízené střely nebo balistické střely jsou úplně jiná věc,“ hypoteticky argumentuje Alberke. „Až dosud panovala široká shoda v rámci NATO, že ruská eskalace znamená zvýšení dodávek zbraní Ukrajině. má tato podpora, namísto přímého zapojení Aliance do konfliktu, sloužit jako odstrašující prostředek. Zdá se, že nyní se to také stane nejpravděpodobnější reakcí na to, co se stalo. V NATO se bude diskutovat o tom, zda incident v Przewoduvu ospravedlňuje zvýšení vojenské pomoci. Ale přesto myšlenka rozšíření role NATO v konfliktu naráží na značný odpor Spojených států a dalších spojenců.“

S největší pravděpodobností bude incident upozaděn, i když to vůbec neznamená, že „rizika střetu mezi Ruskem a NATO kvůli chybným kalkulacím jsou zcela nulová,“ uzavírá Guardian.

V každém okamžiku se situace může vymknout kontrole a přesto přerůst v globální konflikt.

Incident  v Polsku je varováním pro všechny. Špatně naváděné střely z Ukrajiny připomínají, že eskalace války může být vždy náhodná. Pokud válka bude pokračovat, riziko nebezpečnějších incidentů a riziko úmyslného rozhodnutí o eskalaci zůstane vysoké.

To, co začalo jako ‚zvláštní vojenská operace‘, o níž se očekává, že potrvá dny nebo týdny, se změnilo ve velkou opotřebovací válku bez konce v dohledu. V tomto procesu není nic ‚náhodného‘; k eskalaci dochází, protože ani jedna strana není připravena jednat o narovnání a každá strana chce vyhrát a rozhodně ne prohrát,“ uzavírá Guardian.

Celkově incident v Polsku demonstroval riziko, že by USA a jejich spojenci mohli být přímo vtaženi do konfliktu – této možnosti se Biden a jeho administrativa horlivě vyhýbali, píše Washington Post.

„Protože Polsko je členem aliance, jsou Spojené státy smlouvou vázány bránit zemi v případě útoku,“ vysvětluje list.

„Uvolni se, tohle není válka“

V Polsku píšou, že se takový incident dal očekávat.

Ostatně na sousední Ukrajině probíhá „krvavá válka“ a Rusko ji „terorizovalo masivními raketovými údery,“ píše polská Rzeczpospolita.

„Proto se nelze divit, že to pocítilo i Polsko,“ píše list.

Vyzval občany Polska ke „klidu a trpělivosti“.

„Uvolněte se, tohle není válka,“ uklidňuje deník Poláky a upozorňuje na nutnost vzít v úvahu důsledky reakce jak samotného Polska, tak bloku NATO.

„Rusové bedlivě sledují naši reakci: co dělá armáda, jak reagují stát a společnost,“ píší noviny. naši zemi, oni to vezmou Ale pokud uvidí, že Polsko a Poláci dokážou zachovat chladnou hlavu, pak pochopí, že takové incidenty nepřinášejí kýžené výsledky.

Kyjev může zkusit  použít raketový incident v Polsku jako záminku k získání další západní pomoci, řekl pro Business Insider Simon Miles,  expert na Rusko a docent na Sanford School of Public Policy na Duke University.

„Je jasné, že incidenty tohoto druhu, ať už úmyslné nebo neúmyslné, jsou výsledkem bezohledného vojenského tažení Ruska proti ukrajinskému lidu,“ řekl publikaci Gregory Meeks, předseda zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů.

„Takový kouř se valil!“

Očití svědci raketového útoku sdílejí podrobnosti o incidentu s místními médii.

„Nejprve jsme slyšeli praskání, ale nikdo nechápal, co se stalo,“ cituje polská televizní stanice TVN 24 očité svědky.

„Vyběhl jsem na ulici, vyběhli i sousedé. Nejdřív jsme usoudili, že explodovala plynová láhev.Od sýpky se valil takový kouř! Říkali, že se něco stalo na seníku, ale nikdo pořádně věděl co. Propukl jsem v pláč a šel jsem domů. Pak mi soused říká: „Slyšel jsi? Juzefinin manžel zemřel: „Znovu jsem propukl v pláč,“ sdělil reportérům obyvatel Przewoduwy.

V době incidentu probíhalo vyučování na venkovské základní škole (studuje  zde 56 žáků 1.–4. ročníku a dalších 15 mateřských škol). Nachází se jen pár set metrů od místa výbuchu.

„Pro děti to byl samozřejmě šok,“ řekla TVN Eva Byra, ředitelka vzdělávacího ústavu. „Rozhodli jsme se, že dnes výuku nezrušíme, ale nevíme, kolik studentů k nim skutečně přijde a kolik učitelů.“ a požádali jsme o speciální psychology. Tento formát potrvá celý týden. Pokud se na nás někdo z dospělých obrátí, pomůžeme mu také. To vše je pro nás všechny velmi těžké. Při výbuchu zemřel manžel jedné ze zaměstnankyň školy.“

Gazeta Wyborcza také cituje slova obyvatel Przewoduva. Viděli, jak se „jakýsi podivný předmět řítil k zemi a velmi rychle padal“.

„Raketa zasáhla přímo vážnici obilí. Na místě zemřel mistr a místní farmář, který tam osudnou shodou okolností právě v tu dobu přivezl várku kukuřice. Ze zděné sýpky nezbylo nic. Brzy, sanitky přijely na místo mimořádné události,“ – píší noviny.

Sky News malou vesnici navštívila, hovořila s očitou svědkyní Helenou Csepelovou a jejím manželem Robertem.

Místní obyvatel Stanislav řekl Sky News, že krmil své krávy, když raketa spadla, a bál se, že „přicházejí Rusové“.

„Po zádech mi přeběhla husí kůže, myslel jsem, že na nás útočí,“ říká.

Helena Lepel (48), která žije poblíž místa dopadu, vzpomíná, že síla výbuchu otřásla jejím domem. Slyšela dva výbuchy a viděla oblak prachu.

„Vyběhla jsem z domu, ruce a nohy se mi začaly třást. Nikdo nevěděl, co se stalo, ale věděli jsme, že se stalo něco špatného,“ říká.

Obyvatelé Pševodova, který se nachází asi šest kilometrů od hranic s Ukrajinou, nyní pociťují ztrátu i strach, píše Sky News. Pro mnohé se nyní válka zdá nebezpečně blízko.

„Jak je to možné? Jdete do práce a zemřete,“ říká místní obyvatel Mateusz, který se stále zmítá v šoku.

Byl jedním z prvních na místě a viděl těla svých kolegů.

„V tuto chvíli se boje nepřenesly přes hranice, ale je to připomínka toho, jak snadno se může konflikt rozšířit,“ uzavírá Sky News.

Tohle  je úplně jiná  káva než ta  vyčichlá břečka, kterou  krmí  své konzumenty  český  mainstream!!!!

Váleční  štváči  v východního křídla  NATO, tedy  Balti, Poláci a  samozřejmě  Černochová, Němcová, Pekarová-Adamová a  Nerudová a  spol. už  sedlali  koně  a troubili do útoku na Moskala!!!! Naštěstí  ty  státy, co opravdu  do toho sedlání a  troubení mají co mluvit, na  rozdíl  od  folklorního politického planktonu, si uvědomily  smrtelnou  vážnost situace. A  jsou  li informace,  citované Stranou.ua korektní,   pak  se jim  do té  finální konfrontace s  Ruskem, i když jeho armáda na Ukrajině zcela trapně  selhává, ani trochu nechce!

Tohle:

Úmyslný ozbrojený útok je skutečná věc. Selhání řízené střely nebo balistické střely jsou úplně jiná věc,“ hypoteticky argumentuje Alberke. „Až dosud panovala široká shoda v rámci NATO, že ruská eskalace znamená zvýšení dodávek zbraní Ukrajině. má tato podpora, namísto přímého zapojení Aliance do konfliktu, sloužit jako odstrašující prostředek. Zdá se, že nyní se to také stane nejpravděpodobnější reakcí na to, co se stalo. V NATO se bude diskutovat o tom, zda incident v Przewoduvu ospravedlňuje zvýšení vojenské pomoci. Ale přesto myšlenka rozšíření role NATO v konfliktu naráží na značný odpor Spojených států a dalších spojenců.“

Ale především toto:

Operativní popírání ruského původu rakety ze strany NATO, Spojených států i samotného Polska však ukázalo, že Západ není připraven přejít k eskalaci vztahů s Ruskou federací (nemluvě o vstupu do války s ní podle čl. 5).

totiž  nelze interpretovat jinak, než  že  Rusku by byl nejspíše  prošel i přímý  útok na Polsko. Pokud by zůstalo jen  u jednoho.

Vedle  toho  je  zřejmé, že  si Západ  začíná čím dále  tím více uvědomovat, jaké monstrum si ze Zelenského vypiplal: Co že  to řekl pro Financial Times  diplomat  z  členského  státu NATO?

Tohle:

„Začíná to být směšné. Ukrajinci ničí [naši] důvěru v ně. Ukrajinu nikdo neobviňuje a oni přímo lžou. Je to ničivější než raketa,“

Ukrajina  otevřeně  lže! Proč  lže? Protože  chce  od Západu další a další pomoc. Bez níž by se už dávno zhroutila.

Ovšem kardinální otázkou  je  jak  popsat  slovo POMOC. Co to v ukrajinském slovníku přesně představuje?  Jedná se o finanční transfery plus  dodávky  zbraní a munice nebo jde Kyjevu  za každou cenu o to udělat ze  SVÉ   války  nakonec  fatální střet NATO -RUSKO?

Zopakujme  vyjádření varuje Stephena Walta v Foreign Policy, profesora mezinárodních vztahů na Harvardské univerzitě.

Tento incident – zejména Zelenského reflex – také ukazuje, že Ukrajina se pokusí využít událostí tohoto druhu k tomu, aby více svalila vinu na Rusko a získala více sympatií a podpory zvenčí. Logiku jeho chování lze pochopit, ale není tomu tak.“ v našem zájmu, nýbrž jen  v zájmu Ukrajiny. A takový přístup se může snadno vymstít. Není pochyb o tom, že Ukrajina si zaslouží široký hlas při určování svého osudu, ale svůj hlas mají i vnější síly, které Ukrajinu podporují. „Podpora Ukrajiny“ neznamená a nemělo by znamenat, že naše vlastní zájmy a obavy zůstávají stranou, zvláště když se ne vždy protínají se zájmy nebo cíli Kyjeva Žádný zodpovědný světový vůdce nemůže a neměl by obětovat zájmy své země pro zájmy jiného. a dobrý spojenec informuje své partnery, pokud si myslí, že jednají nemoudře,“

Nevím, jak to vidíte  vy,  ale  pro mne profesor  Walt  mluví zcela  jasně  – Ukrajina  se  v každém příhodném okamžiku pokusí ten  konflikt  dostat na  úroveň  velké války  -NATO s Ruskem. Ale  třeba  to špatně  čtu a třeba  jsem paranoidní.

Nicméně  Walt  to říká zcela  jasně:

Logiku  chování /Zelenského/ lze pochopit, ale není tomu tak.“ v našem zájmu, nýbrž jen  v zájmu Ukrajiny. A takový přístup se může snadno vymstít…..

„Podpora Ukrajiny“ neznamená a nemělo by znamenat, že naše vlastní zájmy a obavy zůstávají stranou, zvláště když se ne vždy protínají se zájmy nebo cíli Kyjeva Žádný zodpovědný světový vůdce nemůže a neměl by obětovat zájmy své země pro zájmy jiného.

Necítím potřebu sebeméně  cokoliv dodávat!!!!

Vedle  toho  – Bidenův  ministr zahranbičí  Blinken odmítl  Zelenského přání, bezprostředně po raketovém incidentu  zprostředkovat  mu telefonický  rozhovor  s Bidenem. To  je  za všechny komentáře!! Věděl přesně proč!  Prostě  už i  Američanům dochází, jakého vetřelce  si  vychovali!!!!  Že  ten sleduje  výlučně  svoje  zájmy  a  pod jejich  imperativem je klidně odhodlán iniciovat  jaderný Armagedon! 

Takže  se dostáváme  k velmi nebezpečné spekulaci, kterou  kupodivu nikdo  oficiálně nezvažuje,  ale  kterou je potřeba  v  zájmu celého světa  naprosto vodotěsně  VYVRÁTIT!!!!  Má li  svět  mít  vůbec nějakou budoucnost!!!!

Opakuji  – jde  o mimořádně  NEBEZPEČNOU SPEKULACI.  A  divím se, že s ní ještě někdo   nevyrazil! 

Opravdu jde  jen o souhrnu  náhod, které vedli k neštěstí nebo jde o  promyšlenou  a  předem připravenou  akci útoku pod  tzv. falešnou  vlajkou,  která  měla jediný  cíl – skutečně vyprovokovat  kolektivní reakci NATO  proti  Rusku, protože přece  byl napaden členský stát  NATO!!!

Že mi  hrabe?  Možná.  Mám už nějaký věk… A hodně jsem toho zažil, ale svět  v podobné situaci pamatuji pouze  jednou – před už zmíněným 60 roky  v době Kubánské krize!!! Takže se bojím. Nikoliv o sebe, mám po sezoně  a parte mi kouká  z kapsy tak jak tak. Ale bojím se o rodinu svého syna, vnuka i vnučku!  A jejich budoucnost a život.

A pokud jde o to hrabání, kapání na karbid, zbláznění se?  Jestliže  je  na českém/západním  mainstreamu s plnou  vážností  soustředěně  diskutováno,  že  Putin nařídil odstřelit oba  Nordstreamy, aby potrestal Evropu,  ačkoliv mu  stačilo otočit  kohouty  na  ruském začátku obou plynovodů, aniž  by  zničil  drahou a jedinečnou investici a  dosáhl by, co  do dodávek plynu – téhož,  PŘI ČEMŽ VŠICHNI  VŽDYCKY  A JEDINĚ SPRÁVNÍ  DĚLAJÍ, ŽE  TOMU VĚŘÍ,  pak  má  moje  spekulace o možném ukrajinském útoku na Polsko stejné právo na život! Ale  na rozdíl od těch, co tvrdí  tu fantasmagii  o Nordstreamech já otevřeně konstatuji,  že  se jedná o  velmi NEBEZPEČNOU, ZLOU AŽ ŠÍLENOU SPEKULACI!

Ale jestliže  i  Biden je  mimořádně opatrný, aby nedošlo k jadernému konfliktu s Ruskem, pak máme plné právo se dožadovat toho, aby  bylo objasněno,  že nic takového se  skutečně nestalo!!!! A stejně tak bych  rád  ujištění,  že  NATO  zpracovalo a  instalovalo mechanismy,  které  stoprocentně  vyloučí možnost takového incidentu v budoucnu. Ujištění Kyjeva mi nestačí. Jednak  kvůli vyjádření onoho západního diplomata  pro Financial Times,  ale především kvůli  velmi podstatným nesrovnalostem,  které  okolo toho polského raketového incidentu panují. Pokud  tedy informace Gazety  Wyborczej, resp.  Strany . au  sedí!

Začnu tou nejméně podstatnou – česká media  informují, že  ruská raketa kličkovala,a by nebyla sestřelena, ale  bylo jí to málo platné, protože  Ukrajina  vypálila  DVĚ NEBO TŘI RAKETY, z nichž jedna  zasáhla  a ta  druhá  bohužel minula, letěla  dál, ale selhal její autodestrukční mechanismus , který  je  v ní, přesně pro tyto účely  zabudován, takže  letěla  až do Polska  tam dokonala  dílo zkázy!!

Jenže  Strana.ua  referuje  o tom,  že na polskou vesnici dopadly DVĚ  RAKETY!  Dva  výbuchy!!! Oba  do stejného místa!!! Do vesnické vážnice. Pokud  víte, co to je, pak prostě obě trefily stejný cíl  dejme  tomu 5×4 metry!!!! Zásadní  technický  rozpor a obrovská trefa do jednoho bodu! !  Tak jedna nebo dvě rakety  selhaly!!! Jedna  raketa  možná selhat  takhle neobvykle může. Ale hned  dvě????  Ale jak  říkám, tohle  je  ten nejméně  závažná diference, na který  člověk, který nemá v hlavě  piliny, nýbrž zbytky mozku a  pamatuje  si aspoň  5 minut, co před  chvilkou četl  – narazí při srovnání  textů ze  Seznamu.cz a  Strany,ua. 

Takže  jak?

Ale pojďme  k tomu daleko  podstatnějšímu!! Jak že  ten souboj  ruské  rakety a ukrajinských protiraket popisuje  Seznam.cz? Takhle:

Ukrajinci odpálili dvě nebo tři střely, aby zničili ruskou raketu mířící na dobrotvirskou elektrárnu. Ch-101 neletěla ale přímo na cíl, manévrovala ve snaze zmást ukrajinskou protivzdušnou obranu. A dostala se mezi Lvov a polskou hranici,  prý , dle Seznamu.cz píše Gazeta Wyborcza. Jedna z ukrajinských střel ruskou raketu zasáhla, ale u další selhal sebedestrukční systém, takže letěla dál. Její úlomky pak dopadly v 15:40 SEČ v Przewodówě, kde kvůli tomu zemřeli dva muži.

Tak  tady  v  souvislosti s tím, co  vydala  Strana . ua  si ze  svých čtenářů Seznam.cz  dělá  vysloveně  a nehorázně  blázny!!! Pokud  ukrajinský  web NELŽE.  Jak to, že  přináší z Gazety  Wabrczej  následující mapku a jak to, že ji Seznam.cz zamlčel?

Takže cílem  ruské rakety byla Dobrotwirská  elektrárna? Fajn. Protiraketová baterie, která ji měla  chránit  stála  u Lvova? Taky  fajn!!!

Ta červená čára se  šipkami předpokládám značí trajektorii  útoku  ruské rakety! Takže opět  fajn!  Vlastně  ne, to už  fajn  není ani trochu.

Zopakuji, co píše Seznam.cz

Ukrajinci odpálili dvě nebo tři střely, aby zničili ruskou raketu mířící na dobrotvirskou elektrárnu. Ch-101 neletěla ale přímo na cíl, manévrovala ve snaze zmást ukrajinskou protivzdušnou obranu. A dostala se mezi Lvov a polskou hranici,

Takže  ruská raketa  manévrovala, aby unikla ukrajinským antiraketám?  A úplně minula  tu  elektrárnu????  A  dostala se do prostoru mezi Lvovem a polskou hranicí? ??!!!!!

Úžasné, neskutečně úžasné!!! Tomu mám věřit????

Jak potom ta  ruská rachejtle, co manévrovala, ve  snaze uniknout  ukrajinské obraně  asi tak chtěla zasáhnout tu  zmíněnou elektrárnu??? Kdo nám tady  doslova močí na nohy?  To jako, kdyby  Ukrajinci nestříleli, tak  by  provedla  obrat  o 180 stupňů  a mazala  zase  zpátky na východ, odkud přiletěla,  s malou severní odchylkou,  aby  zbořila  tu elektrárnu?? To jako vážně???? Fakt??? 

Buď tedy mířila na úplně jiný  cíl  nebo prostě někdo  zcela  bezostyšně  lže. Ta  raketa  by prostě  byla  elektrárnu  minula. Takže  by bylo zcela nesmyslné proti ní plýtvat  nenahraditelnými a nedostatkovými protiraketami!!!!

Nikdo normální by  v takové pozici už po ní nestřílel!!! Leda, že by……  leda, že by  hodlal trefit úplně něco jiného!!! Jak říkám, velmi nebezpečná , ošklivá a  zlá spekulace!! Ale jestliže existuje nebezpečí celosvětové války, pak je oprávněná a je nade vší pochybnost nutné  ji  vyvrátit. Vyvrátit, nikoliv popřít nebo umlčet! To píší zejména pro služební ucha a voka!  Případná jaderná válka by nešanovala  ani vás  a vaše rodiny!

Ale  mám ještě něco.  Ještě jednu  fotografii.  Kterou Seznam.cz   zcela nezamlčel, ale do inkrimonovaného článku nepřidal. Dal jí až  do dalšího. A  celkem snadno se dohaduji proč!  Takže  je  čas  ji  pustit na sklo.

Takhle  vypadá místo dopadu rakety/raket!!!!  Na  Bloombergu  zveřejnili  ještě  lepší, ale bohužel jsem si ji nestáhnul a teď ji nemohu najít. Takže  musí stačit  tahle, seznamácká

Je  zcela  zřejmé, proč  ji  dávám!!!  Na první pohled!  Vidíte ten obrovský   kráter?  Vidíte  tu  spoušť, tu titánskou díru do země???? A ten převržený těžký  valník a traktor? To musela  ale  být pořádná  šlupka: Detonace prý srovnala navíc se zemí celou sýpku, jak čteme!!!

Říkáte, že  taková raketa  to dokáže?  Dovolím si  vám oponovat!!!  Takováhle raketa  ani náhodou!!!  Jde  totiž  nikoliv  o prostředek na  ničení pozemních  cílů silou výbuchu, nýbrž o protileteckou raketu!!!! A ta  funguje  na úplně jiném principu, než ty, co  ničí pozemní  cíle!  Neničí silou exploze v místě  dopadu, nýbrž snaží se  cíl – letadlo, raketu, atd. zasáhnout  vějířem  kovových střepin  a úlomků. Cílem není co největší detonace, nýbrž co nejširší největší a nejdelší možný  vějíř  šrapnelů. Jde v podstatě  o stejný princip jako výstřel z brokovnice!

Aby  bylo jasné  co mám na mysli  dám sem pár  screenshotů z článku

Nad vyšetřovací zprávou k sestřelu MH17… Doplněno a ještě jednou doplněno! A OPĚT DOPLNĚNO!!!!

kde jsem se snažil rozebírat dokumentaci ohledně  téhle tragedie:

MH179

MH1712k

 

MH1714

MH177

 

Myslím, že je to naprosto ilustrativní. Jistě, MH 17 sestřelila  raketa  komplexu BUK a  tady prý šlo o  S 300, ale princip fungování  těch  raket  bude  plus mínus  stejný. 

Nebudu  řešit,  že  raketa  BUK  má navíc  střepinový  kontejner  uprostřed  svého těla

MH1720

nikoliv  v samotné špici, jak by jeden očekával. Protože  pak  by její  dopad a  výbuch na zemi sotva mohl napáchat nějaké  podstatné škody. Netuším, jak je konstruován projektil S 300. Třeba  má opravdu výbušnou a  výmetnou sekci v samotném hrotu rakety. V každém případě ale pokládám za  zcela nemyslitelné, aby  po dopadu protiletadlové   rakety, jíž selhal autodetonátor VZNIKL TAK OBROVSKÝ DOPADOVÝ KRÁTER jak  vidíme  na dokumentační fotografii ze Seznamu.cz!!!! To prostě není možné!!! A  to ani v případě, že by do jednoho a  toho samého bodu spadly rovnou rakety  dvě! Což  je blbost ještě větší!!!!

Tedy nemožné….. Možné  to je…..  Za předpokladu,  že  by ona  raketa  byla  speciálně upravena!!!! A  měla  v sobě  klasickou nálož  vysoce výbušné  trhaviny  na místo šrapnelové sekce!!! Jenže pak by  nebyla  určena  k  ničení letadel a raket, ale  šlo by  o speciální  úpravu  kvůli ještě speciálnějšímu  použití!!!!

Opět  zopakuji – jde o ošklivou, zlou  spekulaci. O nic  jiného.  Tak ošklivou a  zlou,  že  kdyby se potvrdila,  jednalo by se o mimořádně podlý a zákeřný způsob jak rozpoutat  III. světovou  válku!!! O nic menšího.

Troufnu si  říci, aniž bych ukazoval předem na kohokoliv. že je  v ZÁJMU doslova VŠECH  8 000 000 000 lidí na této planetě, aby tato spekulace byla  mimořádně  důkladně  šetřena a vodotěsně, důkazy  VYVRÁCENA!

Je  totiž  minimálně  stejně pravděpodobná,  spíše pravděpodobnější  než jediná  verze sabotáže na Nordstreamu –  že ji provedli  sami Rusové. Ačkoliv  ti  z ní nemohli mít a nemají žádný  užitek, jen velké ztráty!  U Nordstreamu každá jiná  hypotéza  totiž ukazuje  velmi nepěkným a nepřípustným směrem!!!  A tady u tohohle incidentu  „ukrajinskou  stopu“  šetřit nikdo nebude?  Přesto, že  

„Začíná to být směšné. Ukrajinci ničí [naši] důvěru v ně. Ukrajinu nikdo neobviňuje a oni přímo lžou. Je to ničivější než raketa,“

řekl listu Financial Times diplomat ze země NATO v reakci na žádost komentovat Zelenského prohlášení, že to nebyla ukrajinská raketa.

Zkrátka  těch věcí, které nesedí  ohledně  toho jak je popisován celý incident  je příliš  mnoho!!!

-Trajektorie  Ruskem vypálené  rakety a deklarovaný  cíl nesedí.

-ruská  raketa jej  evidentně mine a už nemůže  zasáhnout

-přesto po ní  ukrajinské protiraketové systémy pálí  jak o život, ačkoli elektrárně  nemohla  už ublížit

-v místě  výbuchu je  kráter  jak po dopadu  bomby  hodně  velké ráže, zničena  byla  sýpka. Netuším zda  dřevěná, plechová  nebo zděná, ale  smetla ji exploze, který  dokázala  převalit a  sešrotovat  valník i s traktorem.

-nikde  ani sebemenší stopa  po výbuch šrapnelu.

Přidejte  si k tomu,  Zelenského tvrzení, že má nezvratné důkazy  o ruském původu rakety a jak se každou cenu snažil dovolat Bidenovi! Ačkoliv  příslušná místa už dávno věděla, že  raketa je ukrajinská a  Zelenský žádné důkazy mít nemůže!

Prostě  příliš mnoho podivností a náhod. Smrtelných.

Proto je nutné tu šílenou spekulaci průkazně vyšetřit!  Chystá se k tomu někdo? Rád bych věřil, že  alespoň interně  ano! Nečekám, že  by se  v kladném případě  výsledky  zveřejnily. Ale  co bych požadoval v každém případě je, aby při případném potvrzení té šílenosti kolektivní Západ  přijal celou serii příslušných opatření, které by s případnými strůjci takovéhle celosvětové sabotáže  zúčtovaly a jednou pro vždy  jim zatrhly  případné zopakování! Existence  světa  visí na  vlásku!!!!!

A jakkoliv jsem už skoro neúnosně  dlouhý, přidám ještě jednu poznámku.

Holandský soud  vynesl konečný  verdikt  v případu MH 17. Nikoho nepřekvapil – tři obžalovaní  Rusové  dostali doživotí, za sestřel je odpovědné  Rusko. Kosa  se  zabývala  tímhle případem dostatečně  důkladně, aby  bylo jasné, že  důkazy prostě nic moc. Spíše nic.

Zejména  chyběli klíčové důkazy – záznamy  z amerických špionážních družic, které tehdy prokazatelně monitorovaly kritickou oblast!!!  Prý existují, tvrdil to dokonce  tehdy Obama. Ale USA je nikdy, přes  výzvu Holandska nedodaly. Prý aby Rusko nemohlo vydedukovat, co všechno o něm USA mohou zjišťovat. Podobně  to je  se záznamy  monitorovacích letadel AWACS. v Bundestagu k  tomu byla interpelace, na  níž  odpovídala  vláda  Angely  Merkel. A ty prý  nic  takového nezaznamenaly.

Velmi informativní články  ze západních zdrojů  k tomuto naleznete v archivu Kosy.

Proč o tom píši – protože  v kauze  MH  17 nikdo nedokládal  žádnými přesnými trajektorii a místo odpalu! Myšleno ze  strany USA  nebo certifikovanými prostředky  NATO!!!!  Tady  tohle všechno k dispozici  bylo. V  podstatě  v reálném čase!!!!

Jak to, že to jednou  funguje a jindy zase ne????

Výběrové vyšetřování podle  cíle?  To snad ne!!!!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.