Steen Jakobsen a jeho dvě krátká, ale zabijácká videa


Předevčírem  jsem vám   nabídl soubor  černých labutí, jak jejich hejno pro rok 2023 na  svých radarech identifikovali  analytici  dánské Saxo bank.

Můžete  si  té bance, jejich prognozách myslet, co chcete. Ale  je  v každém případě dobré se  nad nimi na chvilku pozastavit.

Dnes  vás  navnadím  ještě  více,  dám sem dvě  krátká  videa – cca  5  +3,5 minut délky s hlavním ekonomem Saxo – Steenem Jakobsenem. Který  dal rozhovor  českému finančnímu webu  Investiční portál!

Věřte mi, že  jde o parádní věcičky!  Vyjádřenou mimořádně jednoduchým, ale zcela pregnantním jazykem! Netřeba mít  strach z hostovy angličtiny!! Videa  jsou otitulkovaná!

Začněme  tím prvním

Pro ty z  vás, kteří nemají ani těch pět minut přidám velmi zkrácený  výtah:

V Evropě tvrdíme, že dokud obchodujeme, máme se dobře. Najednou se k nám ale dvě třetiny světa obracejí zády, když říkají, že si budou dělat, co chtějí, s těmi, kdo nebudou klást otázky stran demokracie, svobody slova a podobně. Pokud si někdo ještě neuvědomoval, že evropský obchodní model končí, zjistil to, když v únoru začala válka na Ukrajině. To je první věc. A druhá věc – proč by Indie a Čína měly platit Saúdské Arábii v dolarech? Jaký to má racionální důvod? Obzvláště v kontextu toho, že v reakci na válku na Ukrajině Spojené státy udělaly z dolaru zbraň?

Plus pár  dalších podobně  přesně trefených závěrů, které si Fiala, Obludárium, vždycky a jedině správný tisk o nějakém Bruselu nemluvě, v  životě  nepřipustí!  Opravdu se  vám vyplatí  těch 5 minut  na sledování obětovat!

A hned vzápětí přidám druhé. Je  kratší. 3,5 minutky. Ty určitě máte. Ne li, nedá se svítit. Vaše  chyba, žádný výcuc  nepřidám. Ale  je to nářez, účtující s papalášskou  imbecilitou napříč  kolektivním Západem.

Ještě nějaké dotazy?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.