Valorizace penzí = zlodějna, lhaní a záměrné podvody v míře, které Česká republika dosud nikdy nezažila


Valorizace  penzí se podle očekávání stala  obrovským prvotřídníma  velmi výbušným tématem č.1  na  české politické scéně. To už  dneska  chápe  i  pověstná  bába  Dymáková  z Horní  Dolní. A doufám, že  i konečně oba moji kolegové  z Trikolory na Slobodnom  vysielači. Uvidíme  ve čtvrtek.  A to jsme pořád na  samém začátku  téhle  historie.

Vláda narazila a  ví to. Proto náhle prohlásila, že  změna  valorizačního vzorce bude pouze jednorázová a  jen pro nadcházející  valorizaci  penzí. Pak že jako normál….

Což je zjevná  lež.

Protože nepochybuji o tom,  že  jakmile  se jí podaří sněmovnou protáhnout a to za použití  toho nejhrubšího legislativního násilí  – vyhlášením legislativní  nouze /více o tom vzápětí/ tuhle zlodějnu, pak  nepochybně přijde a   v už normálním parlamentním procesem si  prohlasuje  zásadní a formálně trvalou  změnu pravidel pro údajně okolnostmi vynucený  mikrorůstrůst  penzí.

Což je první a základní lež. Na níž je navěšena  okamžitě  druhá.

Kterou jsem již komunikoval – ona  ta  Fialou a Jurečkou  důchodcům  nyní ukradená  tisícovka nezmizela  z  důchodcovských portmonek jen pro tento rok, ale  pro všechny příští výplaty  důchodů a  to až do konce  života  každého z nich! Každý  další důchod prostě zůstane  o tisícovku nižší, než kdyby  se opozici podařilo tuhle krádež  ve sněmovně  nějak zablokovat. Napořád. A je to dokonce ještě horší  – ta tisícovka, bez které by se prý  český rozpočet zhroutil, by také podléhala každé  další  valorizaci. S ostatními  částmi důchodu!!!!

Takhle si stojí  ta  vlastní podstata problému. Jde o drzou  sprostou krádež, ovšem Fiala  a Obludárium  se  snaží, aby  ji přikryl zákon.  Asi stejným způsobem,  jako když se  protřelá a vyžilá prostitutka snaží  sehnat  nóbl oblečení a vetřít se na ples  v Opeře.

Pekarová Adamová  vyhlásila pro tento drzý pokus o krádež  stav tzv. legislativní  nouze. Což  mimořádně zkracuje  lhůty k projednávání  takto ošéfovaného zákona a to jak ve výborech, tak především na plénu sněmovny.  Dokonce to jde  tak daleko,  že jsou potlačena práva poslanců na vystoupení a vyjádření se k zákonu. Protože    hrozí, prý nedozírné škody, kdyby  se  tenhle  právní bastard projednával  řádně, podle  jednacího řádu. A  to není všechno – ani osoby  s přednostním právem vystoupení – tedy  funkcionáři sněmovny předsedové poslaneckých klubů a  předsedové parlamentních politických uskupení v tomto režimu  nepožívají svých výsad  v plném rozsahu a i je lze omezit. Vše připraveno tak, aby opozice nemohla  na plénu vůbec  nic a zejména ne  spustit obstrukce.

Zákonodárce  kdysi  tenhle  institut  zavedl  pro naprosto mimořádné  situace ohrožení státu a obyvatelstva.Typu  ozbrojený útok na  stát, teroristické akce proti němu, smrtelné epidemie, zemětřesení  tisícileté povodně  a tak podobně.

Zcela  určitě  valorizace  důchodů takové katastrofické ohrožení České republiky nepředstavuje. A to ani v nějakém Fialově, Stanjurově nebo Jurečkově těžkém  rauši! Takže  další lež.

Je  jasné, že jediným důvodem  je  znemožnit  opozici, která vládě  slibovala obstrukční  peklo ve  sněmovně, jaké dosud nezažila,  využít obstrukce. Ten  legislativní paskvil umožňující  onu zlodějnu na důchodcích buď  bude zveřejněn  ve Sbírce zákonů nejpozději 22. března nebo má  Fiala,, Jurečka a Obludárium smůlu! To je to, oč tu běží!    Tohle je ta legislativní nouze!

A konstatuji že  další lež!

Nouze  vzniká  zaviněním cizích faktorů a sil, které  vláda a parlament nemohly předpokládat a  dostatečně se na ně připravit!  Ale  další mimořádná  valorizace kvůli inflaci do téhle  kategorie  rozhodně  NEPATŘÍ!!!   O tom, že  bude,  věděli úplně  všichni. Dokonce  i Obludárium dostatečně předem! Poslední  mimořádné  zvýšení penzí  kvůli inflaci proběhlo loni v září. Tehdy  parlament  rovněž  posuzoval  návrh státního rozpočtu na  2023, který předkládal poslancům finanční podgenius  Stanjura.

Už tehdy, když  s tím svým rozpočtovým blábolem dorazil před poslance,  bylo mu opozicí, ale především odbornou veřejností okamžitě  vyčteno a omláceno o hlavu,  že nepředkládá  plán příjmů a výdajů státu na rok 2023, nýbrž jakousi fikci, kterou nazval drze  ROZPOČET. A jedním z největších a nejsnáze odhalitelných  prohřešků byla komunikována  naprostá  absence prostředků na další  mimořádnou valorizaci, o níž  každému, kdo trochu rozumí státním financím a  číslům, bylo zřejmé, že prostě  velmi rychle po novém roce na vládu udeří!!
Podotýkám  – bavíme se o září  minulého roku!  A kdy  je potřeba  zrealizovat mimořádné  přidávání penzí podle platného zákona? Tehdy, když  inflace   PĚT měsíců v řadě překročí 5 procent, od posledního navýšení penzí . A jestliže, jak ukáže následující  graf dosáhla  v onom září inflace  dosáhla  zatím rekordní  výše 18%

1

zdroj: https://www.kurzy.cz/makroekonomika/inflace/

i pověstnému Pepku Vyskočovi doklaplo, že  další valorizace  státní  kasu čeká  nejspíše  už  v červnu. A  to i  přes veškerá  „kouzla“  finančního podgenia  Stanjury a jeho fámulusů na  Financích!!!

Přesto  v  jeho návrhu státního rozpočtu na tento  jasně se rýsující mimořádný výdaj se nenaplánovala  ani koruna!!!
Taky  se ptáte proč?

Zkusím vám na tuhle triviální  otázku nabídnout  svou odpověď.  Opakuji  – mojí, takže  jde jen o spekulaci.

Ale  kdybych si mohl vsadit, pak na to,  že Obludárium si už tehdy  naplánovalo, že prostě  důchodce orve. Že  celou  situaci  nechají vyhrotit až do krajnosti a pak z poukazem  na  „hrozící škody“, „zadlužení“ , válku na Ukrajině a třeba  i  invazi  Marťanů nebo králičí mor, bude třeba přijmout  zákonnou korekci  valorizačního zákona. A protože  jde o materii krajně nepopulární a háklivou, které se jistě  chytí opozice a udělá  z toho velkou a  dramatickou show,  už tehdy se  domluvili, že  se použije  režim legislativní  nouze!!!! Prostě  plánovaný  podvod. Záměrně!

Alternativně  k tomu ovšem  existuje možnost, že  jsou  natolik retardovaní a  omezení, že opravdu  nikomu z nich nedošlo, že  k té valorizaci dojde  nejpozději v  červnu! Ale  až  z takového stupně fatální  neschopnosti a  trestuhodné  hlouposti Fialu a  exoty  jeho Obludária  nepodezřívám!  Můj favorit  je předem plánovaný podvod, který počítal se  stavem legislativní nouze!

Prostě lež jako věž, všude, kam se člověk podívá!

Ale  to není ani zdaleka  všechno!  pamatujete  jak Jurečka  slavnostně  v prosinci vyhlašoval zavedení  výchovného, kdy  ten z rodičů, dnes  důchodců, který nesl hlavní  tíži výchovy  dětí dostane  za  každého dochovaného potomka 500 Kč  do  zásluhové  části penze?  Tedy  zejména  ženy, které  mateřská opravdu postihuje na  výdělcích a tím následně mají TAKÉ  menší penze?

Neuběhly  ještě  ani dva  měsíce a už se dovídáme, že

Koalice bude jednat podle Jurečky o případných změnách výchovného

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2329659

protože – cituji:

„Musíme i tuto situaci vyjasnit v rámci koalice, pokud bychom tu úpravu neudělali, bude to znamenat, že se bude valorizovat i výchovné, musíme si říct, jestli to do budoucna chceme, nebo chceme nějakou jinou úpravu. Koalice o tom bude jednat, žádné rozhodnutí ještě nepadlo, předpokládám, že ho uděláme v průběhu března,“ řekl Jurečka. Podle něj je několik variant, které je možné zvolit.

Finanční podgenius  Stanjura  razí  teorii,  že  výchovné  by mělo být vypláceno cíleně!  Tedy  v jednoduché  češtině  – kdo má trochu slušný  důchod, utře místo výchovného – nudli. Nepřizpůsobivé  rodiny a  ti, co se intenzivně  vyhýbali práci ovšem budou inkasovat  dál….Podle  Stanjury….

Prostě  další lež a podvod. V přípravném řízení. Zatím.

Je to všechno?  Není! Ani omylem!  Neustále  slyšíme o tom, jak je  česká demografie  naprosto tragická!  Jak  nám obyvatelstvo  v republice  stárne a  jakou  katastrofu  tím pádem  čeká  český  důchodový  systém. Nemá  smysl si zastírat,  že  dobrá demografie Česku opravdu  nehrozí. Nicméně  že  by se jednalo o nějakou zásadní anomálii a katastrofu  v porovnání s ostatnímu zeměmi EU???? Jak nám neustále  valí do hlav?

Nic jednoduššího, než se přesvědčit  na oficiálních  stránkách Evropské unie, konkrétně  Eurostatu: https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Population_age_structure_by_major_age_groups,_2009_and_2019_(%25_of_the_total_population).png

kde naleznete následující tabulku demografie  jednotlivých  členských států, ale i těch podstatných  – nečlenských:

1

Z tohoto přehledu je  zřejmé,  že  opravdu  neprožíváme  žádnou demografickou  hitparádu  Ale  že bychom  se odlišovali  nějak od ostatních zemí Unie a  vyspělé Evropy? Ano, na takové Luzcembursko nebo Irsko nemáme. To je bez debat:  Ale  řada  států nám v roce  2019 mohla jen tiše  závidět. Nemyslím si, že od té doby se cokoliv  změnilo zásadně k horšímu! Covid  v česku  řádil zcela  zběsile pokud  si to dobře pamatuji, tak jen za  rok 2020 ubylo  do Silvestra proti jeho začátku  15 000 důchodců! A celkově je  smrtelné skore  covidového neřáda  hodně  přes  40 000. Když se podívám  do statistik Worldometru.info  a seřadím si  všechny  státy  světa podle počtu na covid  zemřelých na  1 mio obyvatel,  pak už  sice nejsme  best of  covid, ale pořád  nám patří „superšpičkový“  devátý  flek  v téhle  smrťácké  disciplině!!! Viz  tabulka:

1

A vedle toho se pyšníme  tím, že  ČT přijala  na počet obyvatel nejvíce  Ukrajinců z celého světa!!!!

Jak čerstvě potvrzuje  i ČTK:

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cr-ma-na-pocet-obyvatel-nejvyssi-pocet-lidi-z-ukrajiny-s-docasnou-ochranou-v-eu/2329934

Cituji:

Česko má v přepočtu na počet obyvatel nejvíce uprchlíků z Ukrajiny s dočasnou ochranou ze všech zemí Evropské unie.

A přidám ještě jednu horkou zprávu ohledně  ukrajinských  migrantů:

Rakušan: V Česku může zůstat až třetina Ukrajinců

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rakusan-v-cesku-muze-zustat-az-tretina-ukrajincu-40423765

Ten nadpis   mluví sám za sebe!  Ale  i tady budu  tu prázdnou štoudev  v roli ministra citovat:

Jaký dopad by to mělo na Česko /myšleno, kdyby  tady značná  část běženců zůstala/?

Řeknu věc, kterou by ukrajinská strana ne úplně ráda slyšela. Pokud by nám tu zůstalo okolo sta tisíc lidí, tak to může mít pro socioekonomické ukazatele, např. důchodový systém, dlouhodobě pozitivní ekonomické dopady. Potenciální přínos pro českou ekonomiku, který by se mohl začít naplno projevovat třeba už nějakých pět let od začátku krize, doložitelný v různých modelech máme.

Takže  si to shrneme:

Jsme, ohledně  té demografie, opět  vystavení  flagrantní  mase lží!!!

Nelze  zastírat, že  je špatná! Ale nikoli horší než jinde ve vyspělé Evropě!!!! A dokonce  i v  té méně  vyspělé!

Navíc se  nám „díky“ covidu a jeho  důsledků  dost výrazně, řekněme  posunula. A  masivní změna k lepšímu  nastala s přílivem Ukrajinců, kteří přece netouží po ničem jiném, jak nás opět přesvědčuje  vládní propaganda,  než se  v ČR zapojit  do pracovního procesu!!! A  jde převážně o matky s dětmi, z nich asi  1/3 by  tu jaksi mohla  zůstat natrvalo!!! Podle Rakušana.

Ale české důchodce  je nutné podle  Fialova  Obludária  okrást hned, trvale a  nekompromisně! Protože  by si žili na příliš  vysoké noze,  je  špatná demografická struktura  a  státní kasa  by to neunesla!!! Takže  si dáme  pár  dalších grafů. Doznávám, že už  byly většinově    použity  ve  flashi, kde  jsem oznamoval, že  nehodlám účinkovat  v poslední, pro mne nesmyslně  koncipované  Trikoloře  na Slobodnom vysielači a proč. Ale chci  je, kvůli komplexnosti tohoto textu, uvést znovu. Aby bylo zřejmé,  jak si stojí  český  důchodce v porovnání se  svými vrstevníky  v  EU:

Výstřižek1

Výstřižek2

Výstřižek

Výstřižek1

Myslím, že i slepý vidí, že  české penze  jsou podprůměrné! Jak co se  týče  procentního poměru k  průměrné mzdě, tak pokud  jde o její  absolutní výši.

Ale  ti vždycky  a jedině správní tvrdí,  že stát na  sociálních  výdajích jako celku a na důchodech speciálně  musí a musí šetřit!  Že to prostě jinak nejde!!!!

Dobrá. Dobrá! Takže  se podívejme  na  to jak si Fialova  gubernie  stojí  ve  srovnání  sociálních výdajů, míněno všech,    mezi  státy  OECD! A to v poměru k HDP příslušné země!!!!

Výstřižek

Vidíte  Česko na  samém chvostu? Tak jako já?

Namítáte, že  ale přesto mohou být  důchody  rozežraně  vysoké a  ostatní sociální dávky, třeba  ten rodičovský příspěvek-  hanebně  malé?

Dobře!  Takže  si  dáme, další , poslední a závěrečný  graf kolik jde  v tuzemsku na důchody  z vytvořeného HDP!!!!

Výstřižek1

Stejný obrázek!!!  Průměr  zemí EU, celé 27 JE, co se  týče  podílu penzí  na  HDP státu, téměř O POLOVINU VĚTŠÍ NEŽ  VYDÁVÁ  ČESKÁ  REPUBLIKA!!!!!

A přidám  něco nového. Kolikrát jste  už slyšeli,  že v tuzemsku  je obrovsky zdaněná práce??? Že jako je potřeba SNÍŽIT  sociální a  zdravotní odvody, protože  příliš   zatěžují  ekonomickou sféru, protože  ta přestává být konkurenceschopná? A důchody jsou primárně  financovány z těchto odvodů!!!!  Takže, jak to s tím nehorázným zdaněním práce  v ČR  je? Takhle:

Země s nejvyšším daňovým zatížením práce
(zdanění práce v procentech / průměrná mzda v korunách)

1. Belgie:                     51,5 / 102 539
2. Německo:                49,0 / 111 958
3. Rakousko:               47,3 / 104 554
4. Francie:                   46,6 / 82 056
5. Itálie:                       46,0 / 64 963
6. Česká republika:   43,9 / 35 611
7. Maďarsko:               43,6 / 29 919
8. Slovinsko:                42,9 / 43 887
9. Švédsko:                 42,7 / 98 316
10. Lotyšsko:               41,8 / 27 746

Pramen OECD, data za rok 2020

Zdroj:https://www.e15.cz/domaci/tvrde-zdanena-montovna-cesi-odevzdavaji-statu-44-procent-mzdy-1380295

Ano,  máme  6. nejvyšší  odvody  v OECD! Pak ovšem nechápu, že  – viz výše jsou  české důchody  tak nehorázně mizerné!!!  A  totéž platí o sociálních  výdajích státu!!  Které patří  k těm  až tristně nejnižším nejen v EU, ale dokonce  v OECD!!! Kde na  to ty ostatní země, s nižším dzaněním práce – BEROU????

Něco je  špatně!!!  Někdo  nám opět drze a nestydatě  lže!

Slyším odpověď  že  česká ekonomika  je  v rámci  EU  i OECD  těžce podprůměrná a  že  si na důchody a  sociální dávky prostě nevydělá? Vyražte  okamžitě  dveře s každým, kdo takhle  blábolí!

Na finančním webu Peníze.cz naleznete  snadno následující  článek:

Česká ekonomika je devátá nejlepší v EU.

A tam uvidíte  tuto  tabulku a   grafiku. Obojí  hovoří jasnou řečí:

datech.

Index prosperity – stav ekonomiky

Země a pořadí „Trestné“ body
1. Švédsko 52
2. Německo 80
3. Dánsko 88
4. Rakousko 96
5. Francie 102
6. Nizozemsko 108
7. Finsko 112
8. Belgie 120
9. Česko 123
10. Irsko 133
10. Rumunsko 133
12. Španělsko 140
13. Itálie 145
14. Estonsko 148
15. Lotyšsko 149
16. Lucembursko 150
17. Litva 152
18. Chorvatsko 157
18. Maďarsko 157
20. Slovinsko 163
21. Slovinsko 165
22. Malta 166
23. Portugalsko 178
24. Bulharsko 180
24. Kypr 180
26. Polsko 187
27. Řecko 201
Zdroj: Evropa v datech a Česká spořitelna

Zdroj: https://www.penize.cz/makroekonomika/432145-ceska-ekonomika-je-devata-nejlepsi-v-eu-ma-123-trestnych-bodu

Česká  ekonomika je vlastně, podle tohoto zdroje  ve  skvělé a  záviděníhodné kondici!

Takže  znovu!!!!

Jak to, že když  v ČR  je  ŠESTÉ  NEJVYŠŠÍ  zdanění práce  – tedy jedny  z nejvyšších odvodů na  důchody, zároveň jde o DEVÁTOU nejschopnější  ekonomiku EU,jak to že  jsou zde  až 21. NEJNIŹŠÍ sociální  dávky  v podílu k HDP a zcela  zoufale podprůměrný  důchod????!!!! Chápe  tohle  někdo??? Principiálně???

ak to, že  i státy  s daleko horším  stavem své ekonomiky na  ně vydávají nesrovnatelně  více????? Ze svého  HDP??? Když na  penze  vybírají daleko méně  než Česko? Jak to, že jejich penzijní systém se nehroutí a ten náš  ano? Kde je problém?   Ptám se obecně. Protože  nejspíš je někde v  Česku   černá díra, kam mizí důchodové peníze…

A teď  speciálně, protože  tohle  je o  drzém a sprostém okradení  důchodců Fialou, Stanjurou a Jurečkou  při  nejbližší  valorizaci!  Když právě na  servisu ČTK  aktuálně  čtu

Inflace v EU klesla v lednu na deset procent, v Česku je třetí nejvyšší z unie

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/inflace-v-eu-klesla-v-lednu-na-deset-procent-v-cesku-je-treti-nejvyssi-z-unie/2329913

Opět cituji:

Míra inflace v Evropské unii v lednu pokračovala v poklesu z předchozích dvou měsíců a snížila se na deset procent. Tempo meziročního růstu cen zpomalilo z prosincových 10,4 procenta, oznámil dnes evropský statistický úřad Eurostat. Naproti tomu v České republice inflace po prosincovém poklesu opět zrychlila. S hodnotou 19,1 procenta byla třetí nejvyšší v celé unii.

Takže  TŘETÍ NEJVYŠŠÍ inflace  v  Evropě a Fiala  a Obludárium cítí  neodolatelné puzení okrást  české penzisty!

Kdyby potlačili účinně  inflaci, žádné mimořádné valorizace netřeba!!!!

Nelze  mít  žádné pochybnosti, jak dopadne  ten  nadcházející mač  ve sněmovně. Pětihlavá  saň  tam se  svými  108  dokonale předvede, co je zač. A proválcuje  tenhle  hnus! Bez ohledu na to, co budou zkoušet Babiš s Okamurou a jejich lidé. Zneužití institutu legislativní nouze  nakonec zlomí  každý myslitelný  odpor. Za mne  zvůle. A  to volím  ten nejslušnější  možný popisek!

Takže  už  nyní je  jasné,  že  rozhodující slovo bude  patřit  Ústavnímu soudu. Kdysi už podobný  vládní exces řešil a to včetně  zneužití  legislativní nouze. Pokud  by se   Rychetský a  spol. řídili tímto precedenčním výrokem,  je  Fiala  a Obludárium bez  šance!

Učiní tak?  Netuším, mohu jen hádat. A spíše mi  vychází,  že ten podvod a krádež odmávnou! Ačkoliv   s použitím  selského rozumu je právně  podstata jasná.

Nárok na  valorizaci všem současným důchodcům VZNIKL V LEDNU!  Ne, že  až teprve  v červnu! Nic  takového. Současný zákon stanoví,  že  vláda  MUSÍ VALORIZOVAT  penze NEJPOZDĚJI  5 MĚSÍCU  po té, co  inflace pět měsíců po sobě překročila  oněch  5%. To nastalo v lednu.  Čili podmínka  byla  NAPLNĚNA  V LEDNU, kdy nikdo nic netušil o  nějakém novém  „valorizačním vzorci“!!! Za platnosti původního valorizačního předpisu! Takže  vznikl nárok! Což je klíčový argument  – VZNIKL NÁROK! Podle  jasných a srozumitelných pravidel. Přijetí  valorizační novely nese všechny  rysy retroaktivity!!!  Ta by nanejvýš  mohla  účinně  zasáhnout  proti PŘÍŠTÍM  zvyšováním penzí – pro stanovení  budoucích nároků!   Není nad  čím dumat nebo bádat. Ovšem jen tam, kde platí  elementární slušnost, pravidla a kde se nelže, nekrade a nepodvádí. Je  Česko takovou zemí? Parlament nám předvede  že nikoliv. Jestli Ústavní soud  ano či ne, se  velmi brzo dozvíme.

Brněnští ajatolláhové  by ovšem  měli  zohlednit, mimo všeho výše uvedeného také  to,  vláda naprosto nic neučinila, aby inflaci utlumila. Ba právě naopak. Že  odmítla prodloužit odpočet  DPH na  energie, který  zavedl Babiš a  spol.,  že  dlouho a  nesmyslně tvrdila, že není potřeba  ceny  energií zastropovat a jen přihlížela  zběsilému  vystřelení jejich cen, že  naprosto neřešila  zásadní rozpor, kdy  Česko vyrábí nejlacinější elektřinu v  celé  EU, ale  samo díky  bigotnosti  a pokornému slouhovskému postoji  Fialy  a  Obludária  ji kupuje zpět  z lipské burzy, takže  občané  i firmy  platí nejvyšší, či jedny z nejvyšších cen  na kontinentu! Dále  to, že  došlo k nejhrubšímu možnému institutu  legislativní nouze,  protože  vláda  nejpozději v  září dobře  věděla,  že  ji  už  v první polovině  roku 2023 čeká další  mohutné mimořádné navýšení důchodů kvůli inflaci.    Ale protože  bylo před  volbami, nejprve  obecními a  senátními a následně prezidentskými, Obludárium a  Fiala  dělali  naprosto dokonale  mrtvého brouka a nyní  vytasili  tu legislativní  tíseň.  Aby  neohrozili své volební šance! Další podvod. Ale uznávám, že  na naprosto dementní část  voličského elektorátu. Jakkoliv  si leckdo myslí,  že  právě  tihle , kteří se  nechali opít  rohlíkem by na rozdíl od  zbytku měli mít  jako jediní  – volební právo!

Takže  jde  jen o lež a  chladnokrevný podvod. Nic  více, nic méně. Prostě  v normálním státě  by se nic podobného nemohlo stát. A  když už  ano, pak by to, právo respektující  Ústavní soud,  okamžitě  smetl a spláchl do nejbližšího záchoda!

A  proč  to všechno? To už jsme si také řekli minule! Protože  je potřeba  financovat  Ukrajinu a  dodávky  zbraní tam! A  také, aby  Česko mělo na  nové tančíky, dělíčka, letadélka, raketky, flintičky a  já nevím co ještě všeho zeleného! To je potřeba za každou cenu!

Důchodcům nelze  dát, co jim ze zákona patří, ale  armádní rozpočet pro příští rok má narůst o nějakých  50 miliard! A nejen pro 2024, nýbrž na trvalo. Prý  armáda nové zbraně potřebuje. S těmi starými už prý nelze bojovat v moderní  válce!  Ale  Fiala  se kupodivu  Bidenovi pochlubil, co všechno Česko poslalo na Ukrajinu, jako účinnou pomoc,  kde zuří   největší  válka  od  té druhé světové, tedy  válka moderní. A Ukrajinci  ten nefunkční šrot kupodivu  berou a používají!!! Jim starý nepřipadá!  Takže  další sprostá lež!!! Je jich prostě v tomto případě naprosto nekonečné množství!

Valorizovat  v plné míře nelze. Prý by to bylo na dluh. Ovšem financovat  na dluh Ukrajinu nebo  choutky  a požadavky  českých militaristů a  zájmy  amerických, německých, švédských, izraelských a  dalších zbrojařů ano!  Tam dluhy, kterými vláda a její poslušní poslanci zatíží  budoucí generace  – naprosto nevadí!!!!

Tohle je Česká  republika koncem února 2023!!!!

Dodatek:

tenhle  článek se k vám na sklo dostane  až  za asi 10 hodin.  Jenže neděle  přinesla  mnoho mimořádně zajímavých  vyjádření, týkající se,  důchodů a daní. A přiznávám,  že  mne některé výroky doslova šokovaly!!! Svou neomaleností  a drzostí.

Musím   začít  finančním podgeniem Stanjurou!  Neustále  slyšíme, jaká  katastrofa  nám hrozí  pokud nebude schváleno okradení důchodců zneužitím institutu,  v  předmětné souvislosti spíše prostitutu  legislativní  nouze. Že prý  vzniknou nevratné hospodářské   škody velkého rozsahu!!  Tím  Obludárium odůvodňuje  znásilnění  parlamentních pravidel, aby  mohla okrást penzisty. A  co že vypadlo Stanjurovi z mluvidel v neděli  u Moravce? Tohle:

Do letošního rozpočtu se vejde valorizace důchodů, i pokud vládní koalici neprojde návrh na její snížení, prohlásil ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). V neděli v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi uvedl, že nepředpokládá, že by žádal o zvýšení rozpočtu.

„Zatím nepředpokládám, že bych přišel s aktualizací rozpočtu. Uvidíme, jak dopadnou jednání i o valorizaci. Zatím to nepředpokládám právě proto, že rozpočet je už tak objemově značný a změny nejsou tak veliké,“

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-stanjura-valorizace-duchodu-se-do-rozpoctu-vejde-i-kdyz-neprojde-navrh-na-jeji-snizeni-40424012

No  řekněte  – není tohle doslova  na pár  facek do jeho drzého ksichtu???!!! Takže legislativní  nouze, aby  každý důchodce  byl  MÍNUS  TISÍC  korun, protože jinak finanční katastrofa, ale  když se  to nepovede?  Tak se nic neděje, , rozpočet  tu katastrofu unese, aniž by se musel měnit!!!! Kdy jste  naposledy  slyšeli větší  drzost a  sprosťárnu???!!!!

Tohle je tedy ministr  financí  za všechny prachy!!!  Doslova a do písmene – navíc  naše prachy!!!!

A  to není zdaleka  všechno!!! V týdnu přinesl Seznam.cz rozhovor s jakýmsi Petrem Jánským, takto  členem vládního NERVu. Je to  už  od  titulku  pěkné počteníčko,  jen co je pravda!

Do penze později než v 68 letech. Do budoucna správné, říká poradce vlády

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-duchody-pojisteni-do-penze-pozdeji-nez-v-68-letech-do-budoucna-spravne-rika-poradce-vlady-226534#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest205_redesign_feedu_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mládenci je podle  fotky max. 35, takže  operuje  Dánskem, kde prý nárok na  důchod vzniká až v 74!  Tak vlastně těch  68 je pohodička a luxus!

Zdá se, že  současný NERV  pod taktovkou  lumpenpravicového ještřába, dříve  viceguvernéra  ČNB  nám vykrystalizoval do podoby selekční rampy v Osvětimi. Kde sice ti , na které  ten kdo právě na  té české sociální osvětimské  rampě  rozhoduje  kam  kdo půjde a  mají špatný los  neskončí v plynové komoře /ale třeba  to ještě přijde, protože  nějaký  ten  kubík Cyklonu B  by vyšel daleko levněji, než  sociální  dávky a důchody, státní kasa by  podstatně ušetřila, odpadly  by problémy s valorizacemi a navyšováním dávek a  zbylo by  hafo chechtáků  na Ukrajinu, zbrojení, pro kamarády , nadnárodní monopoly, na green deal a  vůbec  všechno opravdu potřebné/, místo do plynu namašíruje někam pod most nebo  do nejbližší kolonie  bezďáků.

Mládenec  Petr  Jánský, co se vidí v těch dánských 74 létech pro odchod na penzi nic podobného Nehrozí. Důchod je pro něj  zatím  stejně  daleko jako Mlhovina  Andromedy. Ale  zjistí a  to podstatně  dříve, než  dnes  čeká, to co my! Že čas  uteče  nesmírně  rychle. Tak rychle, jak si to zatím neumí představit! I když  ON nejspíše nějakou penzi, až  mu udeří asi zas  tak akutně  řešit nebude. Stejně jako nikdo z asociálů současného NERVu. Tihle mívají hodně  vystaráno už zavčas.

Proč  se o tom článku zmiňuji?

Protože  pokud se  vrátíte k té serii grafů  výše a k mému komentu každého z nich, musíte se  znovu stejně podivit  jako já,  že české penze  jsou tak zoufale nízké a na  sociální dávky  jde  doslova  žalostné procento HDP, ačkoliv  lumpenpravice  věčně  pořvává, jak vysoké  jsou v  Česku daně  a   zatížení práce odvody. A co že  říká  o tomhle  klučík Jánský?  Tohle:

Vy tvrdíte, že relativně vysoké důchody nelze dlouhodobě platit relativně nízkými daněmi, přičemž daněmi myslíme i sociální pojištění a další odvody. Platíme ve srovnání s okolními státy nízké daně?

Naše daňová kvóta, když vezmeme všechny daně dohromady, je ve srovnání s ostatními zeměmi v rámci Evropské unie, především s těmi rozvinutějšími, podprůměrná. Takže oproti nim máme potenciál vybírat více daní a platit si tím pádem snad i kvalitnější veřejné služby a vyšší důchody.

Na druhou stranu, například to zdanění práce zaměstnanců je u nás lehce nadprůměrné a mohou za to i relativně vysoké příspěvky na sociální pojištění. Ale vysoké odvody neplatí všichni. Shodnu se s řadou ekonomů, že osoby samostatně výdělečně činné by mohly na sociálním platit o něco více.

Také  vám mohou vypadnout  oční bulvy?! Co že to říká člen NERVu?

1- že  české daně  jsou v  rámci EU PODPRÚMĚRNÉ  a  stát  může  velmi  snadno  napravit  své finanční problémy jejich  zvednutím a  tím pádem bude na  kvalitní veřejné služby a vyřešen deficit důchodového systému!!!!!!!!

Opakuji  – daně jsou podprůměrné!!!

A  v druhém větě konstatuje, že  to tolikrát opakované  halasné   zaměstnavateli a  lumpenpravicí  brečení nad  vysokým zdaněním práce je  v ČR  LEHCE NADPRUMĚRNÉ!

Obojí přesně jak opakovaně na Kose  dovozuji a v dnešním článku  na grafech znovu dokládám!

A klučík Jánský  se tam také zmiňuje o dopadu ukrajinské migrace  do ČR. Přesně ve  stejném duchu, v jakém píši já!!!!

Ale to si zájemci snadno dočtou sami. Tenhle  článek je  už takhle příliš dlouhý! Vím to.

A opět  vyslovím  prosbu – ta  sprostá a drzá krádež  připravená Fialovým Obludáriem jim opravdu nesmí projít jen tak.  Je potřeba, aby  co nejvíce  lidí zjistilo co a jak. Protože  se  to týká každého jednoho z nás. Prosím,  sdílejte tenhle  text  všemi prostředky, které máte k dispozici! Aby  to Fiala a Obludárium měli co nejtěžší! Nejde o propagandu. Jde o  doslova o životní zájem každého z nás!  Když vás  bude  chtít  okrást zloděj, také  hodláte  jen přihlížet nebo se budete  bránit?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.