Nový vzhled Kosy


Včera jsem vyměnil obrázek  v záhlaví Kosy, který tam je od  samého  jejího počátku. Zimní les, kde se  skrývá a  loví  vlk,  vystřídala aktuální grafika  zvoucí na pochody  za mír  a konec  války v jednotlivých městech republiky a  to i  s udáním termínu.

Nedá se  to přehlédnout. Každý si tam může  snadno najít svoje  město, či svoje nejbližší město. Za sebe  říkám, že  v Plzni na Náměstí Republiky  toho 28.3.2023 v 17,00 hod. budu i kdybych tam měl být  úplně  sám. Pokud se nestane  něco zásadního, o čem v tuto chvíli nemám potuchy.Ale  to není důležité. Co naopak zásadní  význam  má,  je  nutnost něco začít  dělat.

Klidně může  být,  že  to budou stejně  beznadějně  bláznivé podniky  jako naše páteční svícení. Nebudu  nijak překvapen. Překvapení  by se  naopak konalo, kdyby se ty mírové  marše v Čechách a na Moravě  rozjely  tak, jak se  to povedlo na  Slovensku. Není to tak dávno, co jsem dával fotky z Popradu. S  velkou závistí.

A  předevčírem,  v rekapitulaci pátečního svícení  Kosa  dala link na YouTube  záznam závěrečného finálního slovenského protiválečného pochodu v Bratislavě.

Dám ho znovu. Pro všechny, kterým včera a předevčírem z jakéhokoliv důvodu  či nedopatřením uniklo.

livehttps://www.youtube.com/watch?v=1OWRDglVCXM

Nejsem závistivý. Tuhle nectnost  umím zvládat. Ale v  pátek, kdy  jsem ten stream sledoval chvilkami na  živo, mne závist  zaplavila jako už  dlouho ne!!!!

Jak to, že Slováci tohle  dokázali, plošně po celé  zemi a s opravdovým velkým  vyvrcholením v Bratislavě?   A my v Čechách  jen věčně  sedíme na zadku a mudrujeme?  A když už se odhodláme  svítit, pak jen v pár místech a  většinově  ještě  tak,  že  je problém dát  dohromady sestavu na pauzírovanej mariáš?

To chceme  svoje zájmy  hájit  blábolením na internetových diskusích? Lajkováním a přeposíláním řetězových  mailů? On už takhle  někdo někdy něco docílil? Ptám se  vás  všech. Nejvíce  však  těch různých internetových  diskusních radikálů,  co  vyzývají k nastolení jiného společenského řádu a odstranění  současných elit. Ale  zejména  k zavedení toho NOVÉHO LEPŠÍHO SPOLEČENSK0HO ŘÁDU!  Řeči jako  Lenin se  Stalinem dohromady  a akční  připravenost  právě  narozeného mimina!

Tohle  je  český opoziční občan roku  2023….

Nehodlám  vám kázat, poučovat  vás, mistrovat. Jen konstatuji. Nic  víc.  Na Slovensku jim to klaplo. V Bratislavě se  sešlo  snad  20 000 účastníků. A přenos  z  demošky trval 3:36 minut!  Skvělé!

Sami si svou pasivitou píšeme  svůj  osud!!! Žádný  div,  že  Fiala  a Obludárium si  dovolí s  drzostí a  arogancí  sobě  vlastní okrást  důchodce!!!  Jak by ne, když  ví,  že  ulice a náměstí zůstanou prázdné a  tiché?!

Tak to prostě je! Máme, co si zasloužíme.

Signifikantní také  je,  že  mi  fotografie té nové  titulní  grafiky Kosy  DORAZILA  ZE  SLOVENSKA!!! Poslala mi ji jedna  slovenská  kosířka, jíž  touto cestou  moc  děkuji!!!

Ne, opravdu  ji nikdo neadresoval vlkovi  z Česka!  Ze Slovenska, prosím! Snažil jsem se  gůglit co  to šlo, abych našel nějaké  české stránky, které by o  akci informovali  více, ale nic  aspoň  trochu kloudného nevypadlo!

Formát té originální  pozvánky není  šikovný. Abych ji  vůbec  šlo  na ten horní banner  použít, bylo třeba  ji ostříhnout,  ale u  i takhle  to není nic moc. Ale je to funkční.  Každý , kdo navštíví Kosu  to uvidí, včetně už  zmíněného kalendáře!  Který jediný je  důležitý. A  to tak dlouho, dokud neuplyne  termín posledního mírového pochodu. Pak se  vrátím ke  svému  tradičnímu obrázku v  záhlaví blogu. Patří tam a je  součástí  určité  jeho image.

A ještě něco –  slovenská  kosířka  tu  originální  českou  pozvánku na pochody poslala  bez jakéhokoliv komentáře.

Já se  sice, po zkušenosti  s Dr. Kovářovou  v senátorských  volbách, kterou jsem popsal, veřejně  zařekl,  že  už nikdy  nic iniciativně pro nějakého politika nebo stranu/hnutí  či nějakou politickou akci neučiním. Leda, že  bych  o to byl požádán a  ta žádost mi přišla  smysluplná. Člověk míní,  život mění!

Rozhodnutí na Kose podpořit  ty mírové pochody  v Česku padlo okamžitě, jakmile  mi  strejda  Gůgl  o téhle  akci  nic nenašel. To nešlo nechat  jen tak!  Takže proto změna  úvodního obrázku Kosy.

Nikoho o nic nežádám. Vím ale, že  na Kosu  chodí z jiných alternativních webů. Nechán na nich , jestli  české Pochody za mír  podpoří nebo ne. Ohledně  svícení mohu konstatovat, že panuje  dokonalé ticho. Pokud  se  nám, pár  světluškám, rovnou nepošklebují. A  to neustále melou  sjednocování alternativy.

Jejich věc.

Je  to všechno?

Ještě  ne.  Tak jako vydávám vždycky  v párek hned  večer  za tepla informaci o tom, jak se kde  svítilo, jsem připraven stejně  referovat o těch pochodech v jednotlivých místech. Když pošlete  třeba kraťoulinký komentář a  pár  fotografií.  Videa prosím ne, leda, že byste je před  tím umístili  na YouTube. Odtud je mohu do článku  umístit.

Tohle  už je všechno!

Vlastně opět ne.

Dnes se  totiž od 17,00 hod pochoduje v Klatovech.

Aspoň podle toho rozpisu…..

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.