Dnes večer Hodina vlka na Slobodnom vysielači


Snad  dnes  večer  všechno klapne, tak jako obyčejně a  bude  další Hodina  vlka. Normálně  si s Borískem vybereme  nějaké  téma, které v uplynulém týdnu na mezinárodní scéně zarezonovalo  nejvíce, alespoň z našeho pohledu a tomu se následně věnujeme v  detailu.

Tentokrát?  přiznávám, že máme  určitý problém. Nepochybně se leckde  cosi hutného vaří, ale  na povrchu to zatím není úplně vidět.

Takovou záležitostí se jeví například  ukrajinská  ofenziva, která má  smést  Rusy  z  bývalých ukrajinských území a to včetně  Krymu. Otevřeně  se  totiž píše, že  jestliže  ji tentokráte  Rusko ustojí a  Ukrajinci nedosáhnou  zisků, riskují  že  Západ omezí podporu. A to by znamenalo pro Kyjev  Game Over.

Na  samotné, přísně  a příkladně  demokratické Ukrajině se  to také  pěkně mele. Obrovskou lekci ze Zelenského demokracie  dostává  právě  pravoslavná  církev. Jejíž  kostely a kláštery jsou  tu obsazeny  násilím, tu  rovnou podpáleny a  ukrajinská SBU  nešetří silou proti  farníkům, kteří  brání svoje  svatostánky. Vedoucí představitelé  církve jsou  v lepším případě  v domácím vězení a  dávají vzpomenout  na  brutální církevní tažení  československé StB proti  katolické  církvi začátkem 50. let. Viz  hausarest pro kardinála  Berana. Současný  příběh  hlavy  pravoslaví na Ukrajině  jako by mu z oka vypadl. Ale  zaregistroval někdo z  vás  nějaký protestíček, třeba nepatrný  od  západních  strážců lidských práv? Ať už  z vládní  či nevládní úrovně? Já nikoliv. Ale  třeba jsem se  jen špatně  díval….

Vedle  Ukrajiny  tu máme  lekci z demokracie  v samotné jejich  supervýspě  -Spojených státech. Kde  je  naprosto brutálně kriminalizován Donald  Trump… Snadno si domyslet proč…

No a pak  tady máme  cestu  Macrona a  Leyenové  do Číny  za  prezidentem Si. Tohle je moc pěkná a  barvitá  záležitost!!!

Jeden z kosířů mi včera poslal skvělý  ilustrační  snímek k té návštěvě. Ještě nikdy  jsem obrázek v  žádné upoutávce na  vysílání nepoužil, ale tenhle stojí za  to!

1

Ten se povedl! A mnohé  říká beze slov.

Tak a  teď  řekněte, co z  toho zvolit….

A to máme nevypořádané maily  z poslední Hodiny  vlka, když nešlo odvysílat  Poštovnu…..

A  soukromě  přidávám  něco, o čem v tuto chvíli Borísek nemá  ani tušení. Že bych  rád otevřel  ještě  jednu  záležitost, která sice prosvištěla  světovými i tuzemskými medii,  za výrazného se pošklebování se Rusku, nicméně nikdo s ní nepracoval dostatečně. Ačkoliv  při svém rozvedení  by ledacos  na Ukrajině  vysvětlovala……

Takže  není  k mání žádný prvoplánový trhák,  ale  dost  zajímavých témat.  A s Borískem to do okamžiku, než zapneme  mikrofony, což se  stane  tradičně

                        ve 20,30 hod.

doladíme. Budeme  rádi, když budete při tom. I když  chápeme, že  kazit  si sváteční velikonoční večer politikou  je  srovnatelné s  nesením kříže na Golgotu, jakkoliv se nechci rouhat ani v nejmenším. Chci tím jenom konstatovat, že pokud si řeknete, že  chcete  slyšet něco úplně jiného, vůbec  se  vám nebudeme  divit.

Příspěvek byl publikován v rubrice upoutávka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.