Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech -část zvyšování daní a rozpočtové škrty


Myslím, že  řada pravidelných návštěvníků Kosy  byla  asi hodně překvapena  tím, že  jsem dosud nijak nekomentoval ten ostudný a drzý  tyjátr, co předvedl Fiala za doprovodu  ostatních  hlav  Pětihlavé saně  co od posledních  voleb ničí tuto zemi zcela bezpříkladným způsobem.

Bohužel si  ke své pimprlové šmíře vybrali pro mne  časově ten nejnemožnější termín – za pět minut  pravé poledne minulý čtvrtek. Zdánlivě  dost  času  to uchopit a okomentovat hned a vypustit  analýzu  v pátek ráno, tak, jak jsme učinil již  x krát při různých  volbách. 

Ale právě  čas  se jevil jako totálně nespolupracující  faktor. Ve čtvrtek večer, navíc  už od  20,00 hod.šla   Slobodnom vysielači Trikolora  s Intibem a Romanem Michelkem a to k aktuálnímu pádu slovenské vlády a instalaci úřednického kabinetu. Navíc  tahle  relace  začíná o půl hodinky  dříve  než  páteční Hodina  vlka  tamtéž. A když  nechcete  vypadat  jako mluvící hlavy  České televize, musíte se  na relaci  aspoň trochu slušně  připravit. Zejména, hodláte li sekundovat někomu s rozhledem a pamětí Romana a invencí  a pohotovostí Intiba. Jak jste se  snadno mohli přesvědčit. A protože  se tisková konference     protáhla až do pozdního odpoledne  a změn „vymyšlených“  těmito  genii zoufalé podprůměrnosti a totálního chaosu  bylo skoro na  šest desítek, nebyla  sebemenší šance to nějak rozumně  sepsat  PŘED Trikolorou. A psát po ní, třeba  do čtyř  do rána? Jako to šlo dříve?  Když  druhý den máte  řídit  docela  dlouho auto? Netroufl jsem si. Takže  analýza  na pátek nedostala  sebemenší šanci.

Nejbližší možný termín – sobota. Ale  já se  vrátil tak pozdě, že mi odpadlo i svícení proti Fialově tmě a válce….. Navíc – sobota není úplně optimální čtenářský den a  ten odporný a neuvěřitelně ubohý  blábol,  který  údajně zachrání  státní finance  České republiky  před krachem je natolik zásadním dokumentem,  ovlivňující  životy nás  všech a dokonce nebo možná především – dosud ani nenarozených dětí,  že je potřeba  jej projednat velmi poctivě a  srozumitelně. 

Jenže  tady zase proti mně  stojí to, že se už k tématu vyjádřil kde kdo a ti z vás, co je tato problematika  zajímá už vědí a  znají. A ti, co naopak otázky  pojímají a pojímali dosud  okrajově, nejsou na nějaký klasický dlouhý vlkův  traktát  zvědaví.

Jenže  právě tuhle  skupinu, pokud její příslušníci  chodí na Kosu chci  cíleně informovat. S maximálním dopadem, tak aby si to pamatovali pro  příští volby. Druhou skupinou, o níž mi jde a  je cílem mého dnešního psaní představují  voliči a sympatizanti  stran  vládní Pětiblábolice. 

Dlouho jsem přemýšlel, jak se od peletonu už  komentujících se  svým dnešním přípisem odlišit. Aby  byl  naprosto  ilustrativní, snadno pochopitelný, založený  na  nezvratných  faktech a nikoliv  smyšlenkách nebo interpretaci a přitom  snadno a rychle  učtitelný a srozumitelný. 

Asi  si teď  všichni  říkáte, po tomhle  dlouhém ale nutném úvodu  – tak jo, vlku to se  ti tedy doopravdy  daří….. Nebojte, od  teď  bude všechno úplně jinak. Už  nebudu  ze sebe drtit  žádná  vlastní písmena a slova, nýbrž  vám  zde  odprezentuji fotoblog.  Tohoto, co  Fiala a  spol. ze sebe vydávili  ve čtvrtek a pak  toho, co slibovali  voličům na holý pupek a podepřeli svým čestným pěrikoaličním. Tohle  zatím, aspoň co mi známo jest, nikoho nenapadlo. A věřím, že  to více než vykompenzuje  ten dlouhý úvod. Grafiky jsou většinově  čerpané  z ČT

01234567891011121314

Takže  takhle  to „vymysleli“. Prý jinak by stát  zbankrotoval…..

A nyní se podívejme, co že  ti samí a stejní  slibovali před volbami! Připomínám, že  pouze před rokem a půl!!!!!

3132333430

A takhle  to reálně dopadlo!!!!!

35 

Jo!  Opravdu SPOLU dali Česko dohromady!!! Žádný další komentář není třeba. Tak co voliči SPOLU /ÓDěs, neTOP, neLidovců/ ale  i lupičské partičky jménem STAN a  Pirátů, co kořistí na zdejším obyvatelstvu ?  Jak jste spokojeni  s  tím  jak vládne  ten  váš  dreamteam? 

Vy jste  jistě  volili s úmyslem, aby  vám a  vaší rodině bylo hůře než za Babiše. Aby  vaše úspory požírala  Fialova  inflace, aby  zdejší volič a plátce daní se  stal ve vlastní zemi  člověkem druhého řádu až za Ukrajincem,  aby jste platili  větší daně, aby  jste  šli později do důchodu, navíc  umenšeného, aby se  vám nevalorizoval důchod podle  zákona, ale podle toho jak se  zrovna  vyspí Fiala, Stanjura, Jurečka a kolik peněz na nová letadýlka, tančíky, raketky, flintičky, bombičky a  kdo ví co dalšího si umanula  harpyje  z Kulaťáku nebo kolik  si představuje  takový  bakalář  z Černína, že by se mělo transferovat Zelenskému, kolik bude  třeba na  sanaci  ekoteroristického šílenství green deal! Vlastně – zapomněl jsem se zeptat, jak se vám ten green deal líbí?  Tohle  všechno jste  svou  volbou  dosáhli!  Jste spokojení? Tohle jste  si totiž zvolili!!!!!

Mohl bych  napsat opravdu dlouhý analytický  materiál a  rozebrat ten prolhaný vládní blábol do poslední šroubku. A nevylučuji, že  to v  týdnu ještě udělám. protože  takovouhle  drzou , sprostou a zoufalou lež, jako ta co byla  tak dramaticky  vyhlášena ve  čtvrtek za pět minut dvanáct jsem snad  v celém svém,  dnes už  dost dlouhém životě, neslyšel.

V každém případě na Slobodnom vysielači se o  alespoň  částečnou rekapitulaci a rozbor jednotlivých  bodů pokusím,  v mimořádném vydání Trikolory, kterou  si budete moci napřímo poslechnout příští úterý ráno v čase 09,00 hod. nebo kdykoliv následně  z archivu. Mám toho ke každému  bodu z těch ohlášených  tolik,  že bych na to sám potřeboval  dvojnásobný  čas a  myslím, že  Roman se tentokráte moc  nezapojí. Ale  uvidíme. Ale platí, že máte li zájem o detail, tak úterní Trikolora  y vás  měla  uspokojit. 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.