Flash – Bild: Rusko opanovalo už 99% Bachmutu


z tuzemských medií  se na nás neustále  valí  zprávy jak opilí a tragicky  neschopní Rusové krvácí u Bachmutu, kde je  stateční a nepřemožitelní ukrajinští  herojově  holýma  rukama  škrtí a ničí  po celých divizích. Vše vydatně podložené  denními operačními svodkami kyjevského generálního štábu, který  se  doslova  vyžívá  v tom kolik desítek ruských útoků v Bachmutu a  Bachmutu  bylo za posledních 24 hodin odraženo! 

Takhle  je nám to podáváno.  A já,  hledíc jako totální vejr právě  čtu na  na webu německého Bildu tohle:

 

Ukraine hält nur noch eine StraßenseiteBachmut jetzt zu 99 Prozent in russischer Hand!

bez překladače po vlkovsku

Ukrajina  už  drží pouze jednu stranu jedné jediné ulice.Bachmut je z 99%  v ruských rukou!

Obsah sdělení Bildu je veskrze  kraťoučký:

Hořké hodiny pro ukrajinskou armádu.

Po více než osmi měsících těžkých bojů se věří, že ruské invazní armádě zbývá jen pár dní nebo dokonce hodin od úplného dobytí bývalého města Bachmut, které má 70 000 obyvatel.

Podle výzkumu BILD se nejdelší bitva války chýlí ke konci poté, co se invazním jednotkám žoldnéřské armády „Wagner“ podařilo za posledních 48 hodin prorazit ve zbývající Ukrajinci kontrolované západní části města.

Podle informací BILD drží Ukrajina pouze jednu stranu nejzápadnější ulice ve městě. Za tím je už jen pár  garáží a pak dva kilometry otevřené krajiny do další vesnice ovládané Ukrajinou jménem Ivanovské.

Včera již „Wagnerovy“ jednotky na svých propagandistických kanálech prohlásily, že se probojovaly k západnímu okraji města a jsou 250 metrů od vítězství.

Ve středu ukrajinská armáda zveřejnila videozáznam potvrzující toto tvrzení. 26sekundové video ukazuje, jak ukrajinští vojáci střílejí raketovými granáty z levé strany ulice Juvileina doprava a pak se rychle utíkají do úkrytu.

Z toho lze vyčíst: desetitisíce ruských mužů se dostaly na východní stranu silnice a nyní ovládají 99 procent Bachmutu. Ukrajina stále ovládá asi 20 budov, tedy méně než 1 procento rozlohy města.

Ukrajinská armáda ve středu zveřejnila nová výmluvná videa. Ukazují muže v plné bojové výstroji, jak opouštějí hořící město pěšky. Ani jeden muž neřekne ani slovo. Místo toho se do tváří vojáků vepsaly útrapy posledních dnů.

Výstřižek

Mezitím se ukrajinští vojenští blogeři zaměřují na kontrolu škod a snaží se dát nový smysl bezprostředně hrozící  ztrátě BAchmutu.

Před několika měsíci prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil  město za nedobytné

Vojenský novinář Andrii Tsaplienko ve středu napsal: „Hlavním úkolem ozbrojených sil není vůbec bojovat na ulicích (Bakhmuta, pozn. red.) , ale vyhrát bitvu o výšiny na bocích. Dokud budou Wagnerovi příznivci bojovat v troskách ulic ovládaných ozbrojenými silami Ukrajiny, nerozšíří své síly do boků.

Jednoduše řečeno: úkolem armády již není město osvobodit nebo dokonce držet, ale pouze zdržovat ruský postup směrem na západ od Bachmutu.

Jednotky ukrajinské armády mezitím pokračovaly ve snaze dobýt zpět boky města. Jejich naděje: Pokud by Bakhmut v příštích několika hodinách nebo dnech padl, ruské žoldnéřské hordy by tam byly uvězněny, protože by nemohly postupovat na západ ani ustupovat na východ.

Čekají tam totiž tzv. „zadržovací “ jednotky ruské armády, které mají v případě potřeby bránit ústupu žoldáků a bývalých odsouzenců skupiny  „Wagner“ i silou zbraní.

Možná, že teď  jakýsi Jakub Janda  nebo  jakýsi Jaroslav Krupka nebo nějaký podobný šmok z těch jedině a  vždycky  správných českých sdělovadel, pokud by náhodou  zavítali na Kosu, aby  si rozšířili obzory nad možnosti klapek na oči, které si dobrovolně  za prachy  nasadili a nehodlají sundat, jen pohrdlivě ohrnou pysk  -pche Bild, bulvár  všech  bulvárů, to je sporo jako TASS  nebo Sputnik! Na  seriozních platformách nic takového není… Tyhle  nájemné  plkače  rád upozorňuji, že  autorem toho článku Bildu je  jistý Julian Röpcke, který za Bild pokrývá  válku  na ukrajinské straně a v ukrajinských zákopech od skoro prvního dne na  místě. Včetně  Bachmutu…. To jen tak na okraj. Ale na  českých ani světových mediích zatím nenajdete  ani zmínku!

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.