Anatomie destrukce  MIM-104 Patriot +  hypersonická střela Kinzhal – analýza díl IV.


Vlkův  úvod:

Web  Sonar21.com  už také byl na Kose několikrát  citován. Nepatří ani mezi největší, dokonce bych ho řadil k malým, a  už vůbec ne k mainstreamu, ale i  tak nebo snad právě proto na něm  lze najít velmi zajímavé informace. Jako například  ke  stále diskutovanému souboji amerických  Patriotů a  ruských  hypersonických střel. Ačkoliv  nejde o pokračování skvělého materiálu na  toto  téma z prvních dvou dílů,  jde o vysoce  zajímavou  záležitost. Viz článek

Russia Cancels More Ukrainian Air Defenses While the U.S. Admits the Economy is stalling

podle překladače

Rusko ničí další ukrajinskou protivzdušnou obranu, zatímco USA přiznávají, že ekonomika stagnuje

Rusko pokračuje v úderech do ukrajinských pozic po celé zemi a Ukrajina nadále trvá na tom, že sestřeluje ruské rakety a že ruské útoky jsou bezvýznamné. No, jak s oblibou říkal Chris Berman z ESPN: „Pojďme na videozáznam“. Následující video poskytuje jasný důkaz, že ukrajinský systém protivzdušné obrany nefunguje (můžete vidět starty z baterií Patriot nebo IRIS) a že Rusko trhá ukrajinský systém protivzdušné obrany na kousky. Zaměřte se na levý dolní kvadrant videa.

Ukrajina odpálila několik raket a ty zmizely v noci. Na značce 0,17 sekundy uvidíte první masivní výbuch na pozici, která odpalovala rakety. Vzhledem k velikosti výbuchu utrpěly ukrajinské jednotky minimálně značné škody. Podívejte se na značku 1:39 na videu. Ukrajina se zřejmě pokusila odpálit raketu, kterou se nepodařilo zachytit a spadla zpět do města Kyjev a explodovala.

Ukrajina nemá zbraňové systémy schopné udělat totéž s Ruskem. Vše, co může Ukrajina udělat, je střílet dělostřeleckými náboji na civilní cíle podél hranice. Zabíjení ruských civilistů posiluje názor Kremlu, že Ukrajina již dávno nefunguje jako konvenční armáda a musí se s ní zacházet jako s teroristickou hrozbou. To znamená, že můžeme očekávat, že Rusko rozšíří své útoky na „rozhodovací“ centra na Ukrajině, což znamená zaměřit se na ukrajinské vedení odpovědné za vojenské a zpravodajské aktivity. Jsem si jistý, že Západ bude řvát pobouřením, ale je jen málo, co může udělat, aby si vynutil změnu ruské strategie.

Schopnost Západu pokračovat v otevřené podpoře Ukrajině je nahlodána řadou negativních ekonomických zpráv. Evropská unie jako celek sklouzává do recese. Philip Pilkington hlásí:

Minulý týden Německo oznámilo , že poté, co vládní statistický úřad revidoval své nedávné údaje o HDP, bylo jasné, že země je v recesi. V nedávné historii měla tendenci držet se dobře, protože globální ekonomika ve srovnání s některými slabšími evropskými ekonomikami zmírnila. Tentokrát to ale vypadá, že Německo vede smečku do recese.

Je to proto, že recese, která se v současnosti nad Evropou rýsuje, se zásadně liší od předchozích iterací. Nadcházející recese není jednoduchý obrat hospodářského cyklu. Místo toho by to mohl být začátek deindustrializace evropské ekonomiky, která už nemá přístup k levné ruské energii.

Spojené státy také vykazují známky slabosti. Bureau of Labor Statistics revidoval předchozí optimistické zprávy s chmurnějším hodnocením:

Produktivita práce v nezemědělském sektoru klesla v prvním čtvrtletí roku 2023 o 2,1 procenta, oznámil dnes americký úřad pro statistiku práce, protože výstup vzrostl o 0,5 procenta a odpracované hodiny vzrostly o 2,6 procenta. (Všechny čtvrtletní procentní změny v této zprávě jsou sezónně očištěné roční sazby.) Produktivita práce byla revidována nahoru o 0,6 procentního bodu, kombinovaný efekt revize produkce o 0,3 procentního bodu směrem nahoru a revize odpracovaných hodin o 0,4 procentního bodu směrem dolů. Ve srovnání se stejným čtvrtletím minulého roku se produktivita práce v nezemědělském sektoru snížila o 0,8 procenta, což odráží 1,4procentní nárůst produkce a 2,2procentní nárůst odpracovaných hodin. (Viz tabulka A1.) Pokles produktivity o 0,8 procenta je prvním případem, kdy řada změn ve čtyřech čtvrtletích zůstala negativní po dobu pěti po sobě jdoucích čtvrtletí; tato série začíná v prvním čtvrtletí roku 1948.

Na obzoru se rýsuje okamžik zúčtování. Spojené státy a Evropa nebudou schopny udržet svou finanční a vojenskou podporu Ukrajině bez ohledu na to, čeho Ukrajina dosáhne ve své vysoce očekávané ofenzivě. Spojené státy udělaly fatální chybu, když předpokládaly, že by mohly vést nebo podporovat vojenské operace, jako to dělaly v Iráku a Afghánistánu, aniž by vytvořily válečnou ekonomiku. Washingtonská podpora teroristických útoků uvnitř Ruska posiluje pozici Moskvy vůči Západu a činí nepravděpodobnějším, že může nebo bude vyjednáno urovnání války na  Ukrajině.


Tolik článek na Sonaru21.com

Primárně ho dávám kvůli  těm záběrům na  souboje  ruských a  amerických  raketových a protiraketových systémů. Nicméně  druhá  část, která se věnuje  západní ekonomice, perfektně doplňuje, řekněme , dnešní  hlavní článek Kosy, převzatý z  Foreign Affairs. Oba  se  totiž, jak nejtvrdší americký  mainstream, tak americká alternativa, shodují v jednom, že Západ s podporou Ukrajiny začíná mít potíže….

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.