Co všechno nám sděluje včerejší článek Washington Post, že sabotáž obou NodrStreamů provedla Ukrajina DOPLNĚNO!!!


Ten včerejší  článek  Washington Post, převzala  Kosa  a vydala jej jako

SUPER FLASH -Washington Post: CIA věděla už loni v červnu o útoku na NordStream

Nelze nechat  bez důkladné analýzy  a komentáře. Tak podstatné, jak to jenom lze a jak to jen dokáži.  Původní  záměr – připojit  to za  text  z WP, jak obyčejně v těchto případech činím nepřicházel v úvahu. Kvůli předpokládané rozsáhlosti úvahy. Takže  samostatný text a  dnes, co se týká standardních výstupů Kosy – jediný. Aby nezapadl. Věřím, že si počtete.

Na úvod  shrnu, co  WP zjistila

-sabotáž  je  dílem Ukrajiny a její samostatnou akcí,  s níž nikdo další neměl co společného

-ta ji připravovala  dlouhodobě

-za  sabotáž a sabotéry  odpovídal  a osobně  je  řídil vrchní  velitel  UK Army Zalužný,Zelnský o ničem neměl ani ponětí

-tomu se skoro povedlo akci  utajit  před spojenci a  konkrétně dokonce i před  Američany

-jenže  jakási nejmenovaná  evropská  špionáž dostala  od  svého superagenta na Ukrajině  echo,  že se  to přeci jen připravuje, včetně podstatných detailů. A kupodivu  se nikomu zatím nepodařilo odhalit, která špionáž , že byla tak daleko lepší a schopnější než tolik opěvovaná CIA a ostatních asi 50 dalších amerických špionážních organizací

-jakmile  tyto informace  získala  a nějak ověřila, okamžitě  informovala  CIA a  tím i Washington

-ten, ta  tajemná špionážní evropská organizace, ale  i Washington upozornil Němce a některé  další evropské země.

-to upozornění  německá vláda dokonce  ještě před parlamentní,i prázdninami  pustila poslancům  Bundestagu

-kupodivu žádný  z poslanců to nevykecal  německému tisku, ačkoliv jinak  Bild, ARD, ZDF, Spiegel a ostatní se zpravidla  jinak dopídí úplně všeho

-ještě podivnější je,  že  i přes upozornění na  možnost  atentátu na Nordstreamy  nikdo v Německu, Dánsku, Švédsku a  kdo ví kde ještě nepodnikl sebemenší  pokus o ochranu potrubí. S  vizí  zimy  na krku a  nedostatku plynu

-přestože tedy západní vlády  a tajné služby, včetně  Američanů,  věděly  o ukrajinském útoku  TŘI MĚSÍCE PŘEDEM, okamžitě po  výbuších a  ještě hodně dlouho po té celý kolektivní Západ  svaloval vinu za  sabotáž na Rusko. Bez mrknutí oka.

-tahle informace  bourá  tu historku  o skupině prokyjevských sympatizantů, kteří  se  rozhodli,  že si to s Ruskem vyřídí po svém a diverzi provedli na  svůj  účet bez pomoci kohokoliv

Tolik základní sumář. Poruším svůj  zaběhnutý  modus operandi a zásadní závěr  si nenechám  tentokráte  až na konec, nýbrž půjdu s ním ven hned:

Ať  se na mne  takový Krupka  z Deníku a  další  mainstreamoví  upravovači pravd a  vykladači jediného správného názoru nezlobí a nebo třeba  klidně,  ale  já tentokráte  Washingtonu Post nevěřím. Tedy  WP  ano,  že  se k citovaným informacím dostala  věrně  je podal – i když  vůbec nechápu tuhle  jeho větu:

The Post souhlasil se zatajením jména evropské země a některých aspektů podezřelého plánu na žádost vládních úředníků, kteří uvedli, že odhalení informací by ohrozilo zdroje a operace.

Co vedlo WP  z  tomu tajení?  A  proč  si  jeho vydavatelé myslí,  že  když  onu zemi znají  oni, tak  že se k té informaci nedostane někdo další, kdo to následně pustí ven? Nikdy  jsem v  žádné redakci nepracoval, ale  tenhle přístup je proti elementárnímu  rozumu!!!

Proto si  dovolím zásadní závěr, podle  mého názoru jde  o exkluzivní dezinformaci. A tvrdím, že  ve  srovnání s  tím, co  zveřejnil Seymour  Hersh  jde  o celkem slaboduchý  podfuk jak vyvinit  ty    na které  Hersh  ukázal z  jakékoliv odpovědnosti! Teorie  o Rusech a jejich účasti  se ukázal a býti zcela neudržitelnou. Ale  ukázat nyní  na USA  jako viníka základní energetické energetické katastrofy???  Nepřijatelné, nemožné!

První pokus, vysloveně  slaboduchý  blábol o  jakési  partičce proukrajinských nadšenců, kteří se  ad  hoc  domluvili, všechno zafinancovali  ze  svého a  na jakési lepší pramici  dojeli  doprostřed  Baltu, s nejméně  dvěma  tunami  vysoce brizantní  speciální výbušniny a tam nejspíše  se  šnorchlem a potápěčskými brýlemi  přes  nos ve  dvou lidech provedli  takovouhle  destrukci a pak zase klidně odjeli, aniž by  si jich někdo všiml a  doteď  je  nikdo není schopen dohledat, protože  disponovali  falešnými bulharskými pasy,  byl natolik dementní a  nehájitelný,  že  holt musel přijít  těžší kalibr  – nejmenovaná tajná služba a  viníkem je Kyjev. Samozřejmě, že nikoliv  Zelenský. Ten o ničem nevěděl. To drželi mimo. Aby  nepoškodili jeho image a nikdo jej nemohl označit  za lháře prolhaného!  Ale především jde o to negovat  Hershova  odhalení a  zjištění, ukazující na Bidena  a jeho nejbližší okolí! Tohle je  ono pověstné jádro pudla!  očistit  Ameriku a  její  vrchnost. Ukrajina neUkrajina.

Nepůjdu  do technických detailů té  zprávy. Musel bych  opakovat  veškeré  výhrady, které jste  četli, když  jsem trhal na kusy  ten  blábol o jachtě  Andromeda. Protože zase máme  co do činění se šesti lidmi!!!!  A nějakou  jachtičkou. Ale tentokráte  to jsou nikoliv motivovaní amatéři nýbrž  profíci každým coulem!!!  Že  cestovali  napříč  Evropou se dvěma  tunami výbušniny? Že  by ta jejich  lodička  musela  být  sakra velká, aby  se  tam těch 20 metráků toho speciálního bum bum vešlo? A k tomu  speciální potápěčské vybavení, Včetně  helia a   toho podvodního vozidla?  A také zcela určitě  dekompresní komory. Ale  co, Kyjev  takovými supermany  nepochybně  disponuje! Vždyť  je  vybral a řídil osobně  Zalužný!!! A  to je někdo vedle  koho  Alexandr  Veliký, César, Napoleon, o nějakém  Žižkovi  nemluvě  vypadají  jako  pověstný kadet  Biegler! Tohle  fakt nemá cenu znovu pitvat. Všechno co jsem zpochybnil u první verze  jachtičky  stojí na  vodě i nyní.

Pojďme se věnovat  podstatnějším věcem a  tomu, co by  z téhle  verze  zničení NordStreamu vyplývalo, pokud  by se  snad někdy ukázalo, že je pravdivá! A že  by  to reprezentovalo obrovské překvápko.  Podle mne srovnatelné s přistáním UFO  na pekingském náměstí Nebeského klidu nebo na  Time Sqaure v New Yorku.

Já ty  základní informace, vyplývající z článku  WP  rozeberu  svou oblíbenou metodou – tedy  per  partes, bod po bodu:

-sabotáž  je  dílem Ukrajiny a její samostatnou akcí,  s níž nikdo další neměl co společného

Za sebe  říkám, že  to je nemožné!  Ukrajina nemá přístup k Baltskému moři. A  akce na divoko, s přepravou  nejméně  dvou  tun speciální  výbušniny  a dalšího specializovaného materiálu  minimálně přes  část  Evropy a  to nekoordinovaně  s  příslušnými vládami  je  nebetyčná blbina. Vedle  toho – Baltské moře je  specifické,  trasa plynovodů  a jejich vyhledávání i potápění k nim chce  speciální znalosti, dovednosti a vybavení. Které  se  v zablokovaných  ukrajinských černomořských přístavech  nacvičit  vyzkoušet prostě  nedá. Prostě musela  by  tam být nějaké   a docela  velká součinnost nějakých  dalších  států/státu.  V takovém případě by  tuhle zprávu dostala CIA  už ve  fázi počátečních příprav. A ona  ji neměla? Vážně?

-Ukrajina akci  připravovala  dlouhodobě

no tohle  se  rozumí samo sebou. Verze o pratičce  dobrodruhů, co se někde  sešli odpálili a zase si řekli pápá  je natolik ubohá, že jí může  věřit jen Lipavský, Černochová a Pekarová Adamová.  Příčetný  člověk nikoliv. Ano, takováhle  sabotáž  sepřipravuje  velmi dlouhoa  detailně. A opět  platí  -a to o tom CIA  neměla  žádnou povědomost?  Vážně?  když má svými agenty  SBÚ a  další mocenská centra  v Kyjevě  nepochybně  prolezlá  jako  mraveniště  chodbami?

-za  sabotáž a sabotéry  odpovídal  a osobně  je  řídil vrchní  velitel  UK Army Zalužný,Zelenský o ničem neměl ani ponětí

Tak teď  prosím  tu  o  Smolíčkovi!  A  rychle!  Tak  Zalužný  si  takovouhle  akci rozhodl sám , bez vědomí politického vedení své země? Doopravdy? To by si Zelenský a  potentáti kolem něj  nechali líbit? Že  nejvyšší generál jejich země  nemá potřebu s nimi takhle zásadní záležitost, o které nikdo neví, jak dopadne a  kdy  se proflákne, navíc  s rizikem  vzniku III.ww, nekonzultovat??? Nejen se jich nezeptat, ale  prostě  je ignorovat?  A nepostavili by ho ke  zdi?  Ten kdo tohle bere  vážně  by  ve  svém vlastním zájmu  měl být  držen trvale  ve svěrací kazajce!

-tomu se skoro povedlo akci  utajit  před spojenci a  konkrétně dokonce i před  Američany

No a opět se dostáváme k tomu,  že  Američané ani nikdo další o téhle  soukromé, přísně tajné  Zalužného bojovce  neměl sebemenší tušení!!!  Přesto, že  to v jeho štábu a kolem něj bude samý US poradce a  mentor.  Nehovoříc o  tom, jak by  asi Amíci  reagovali na takové  akce za jejich  zády  a bez jejich vědomí…. Podle mne  by  na revanš  Zalužného úplně zařízli! Takhle  si součinnost  s někým jako on, kdo je od nich úplně závislý, rozhodně  nepředstavují!  Takový  týpek musí poslouchat jako hodinky a meldovat  i když  si třeba  jen krkne.

-jenže  jakási nejmenovaná  evropská  špionáž dostala  od  svého superagenta na Ukrajině  echo,  že se  to přeci jen připravuje, včetně podstatných detailů. A kupodivu  se nikomu zatím nepodařilo odhalit, která špionáž , že byla tak daleko lepší a schopnější než tolik opěvovaná CIA a ostatních asi 50 dalších amerických špionážních organizací

Ejhle  ejhle!!!  Co nezjistili  všichni agenti CIA a  dalších  amerických  špionážních služeb, co uniklo  NSA , kontrolující  elektronickou komunikaci  napříč  zeměkoulí a  přirozeně  také  tu ukrajinskou se povedlo jakýmsi evropským tajným čičmundům.A  stačil jim k tomu  jeden jediný  ukrajinský práskač. Který ovšem měl přístup  k těm nejtajnějším ukrajinským záležitostem, protože  tohle určitě  supertajné  bylo.  Takže  tenhle  práskač  jakési  podivné špionské organizace  se ukázal být  neskonale lepší  než celá CIA, NSA a spol. a to i přes obrovské peníze, co ročně  v USA  spolknou???  Ve světle  tohoto zjištěn se  člověku přímo nutí otázka  – jestliže  to je pravda, není na  čase, respektive – nebylo už dávno na  čase  tu oslavovanou CIA  a  ty další služby  okamžitě  rozehnat  jako  nechtěné těhotenství. Protože  se předvedli  jako sbírka  zcela  neschopných dementů.

-jakmile  tyto informace  ta tajná služba získala  a nějak ověřila, okamžitě  informovala  CIA a  tím i Washington

tak tohle  je  snad  to jediné, čemu bych na  téhle  story  věřil. Kdyby se něco takového stalo doopravdy, pak Koudelkové  celého kolektivního Západu  by meldovali  sofort  do Langley. A jiitě  by také dostali medaili George Teneta…..

-ten, CIA, ta  tajemná špionážní evropská organizace, upozornili Němce a některé  další evropské země.

Tak  ro od nich bylo doopravdy  ušlechtilé, musím konstatovat!!! Ušlechtilé a  zase ušlechtilé! A zeptám se,  proč  a za jakým účelem ty informace Němcům byly postoupeny? A  s jakým doporučením?  Vzhledem k výsledkům  by  si člověk  myslel,  že  to nebylo doporučení, nýbrž příkaz -NE ANYSTE NĚCO PODNIKLI!!! Protože, ale o tom za  chvilku…

-to upozornění  německá vláda dokonce  ještě před parlamentní,i prázdninami  pustila poslancům  Bundestagu

Tak  poslanci Bundestagu věděli, poslanci Bundestagu znali a nic?????  Vůbec nic???? A  nechali  takovéhle  obrovské ohrožení  německé ekonomiky  jen tak?????  Není na  čase, vedle  CIA a  NSA atd.  rozehnat, pro totální neschopnost také německý parlament??? Bezodkladně??? Než  stihne  způsobit nějakou ještě  větší katastrofu???

-kupodivu žádný  z poslanců to nevykecal  německému tisku, ačkoliv jinak  Bild, ARD, ZDF, Spiegel a ostatní se zpravidla  jinak dopídí úplně všeho

Tak tohle je pro mne  to nejneuvěřitelnějsí na  celém příběhu! Bundestag  čítá 598 poslanců. A všichni  vědí a nikdo neutrousí spřáteleným a finančně  zajímavým novinám ani slůvko??? Ačkoliv jindy  meldují a meldují!!!  A  v tomhle  mlčení jedou svorně  i šikanované parlamentní  strany  Die Linke  a AfD, které jednak  vládě nemohou přijít na jméno a  mydlí jí schody  co to jde a navíc mají  úplně jiný poměr k Rusku než ti vždycky a jedině  správní a  ani  oni nic neprozradí???? Nebo to  snad  měli k dispozici jen ti vždycky  a jedině správní poslanci a  strany?  A on z toho není skandál, který také může  skončit  vypsáním nových voleb hned po prázdninách????

-ještě podivnější je,  že  i přes upozornění na  možnost  atentátu na Nordstreamy  nikdo v Německu, Dánsku, Švédsku a  kdo ví kde ještě nepodnikl sebemenší  pokus o ochranu potrubí. S  vizí  zimy  na krku a  nedostatku plynu

Znovu  – Washington a  ta tajemná evropská  služba  upozornili  Němce  a další státy  a  ty nijak na to upozornění nereagovaly?????  To se mi snad  ani nemůže  zdát!!! Protože by to znamenalo, že  německá vláda  naprosto nesmyslně  jednala proti zájmům své země  a vystavila  ji riziku  naprosto hrozných hospodářských škod!!!! Které také přišly!!!! Viz exploze  cen  energií  po výbuchu. Která těžce poškodila  celou evropskou/světovou ekonomiku a způsobila naprosto nevídanou inflaci! Obrala  občany  o jejich  těžce  získané úspory  vystavila  hospodářství možnosti energetického kolapsu, od něhož  Evropu a Německo speciálně  zachránila  jen druhá nejteplejší zima  v  historii  měřená teplot! Něco takového nepokládám za možné!!!  A  vedle  toho – Ukrajina  je  smrtelně  závislá  od  západní pomoci, od  zbraní a munice  až k penězům. Bez nich by se  do týdne  zhroutila!!!!  a  ani Bidena, ani Scholze  ani nenapadne, aby  vzali telefon a  zavolali toho herce  do Kyjeva a nebo Zalužného a sdělili mu  – hele ty vořežprute,   víme  že… a  upozorňujeme  tě, že  jestli to bouchne, tak  to bude  to poslední, co jsi  udělal a  s Ukrajinou i tebou končíme???!!!!  To by opravdu neudělali, ani by je to nenapadlo?  Jak je  potom možné,  že  USA  zatrhli  Kyjevu  zaútočit  na  ruské cíle  v Rusku začátkem května, jak si to původně naplánoval????  Když tohle byl daleko drzejší  útok než jakýkoliv jiný????  Nepochopitelné a nepochopitelné!!!! Opravdu  jsou ve Washingtonu tak  akce  vůči Zelenskému a Ukrajině  neschopní  vůči nim tak submisivní???? Skutečně  chce  Scholz  vstoupit  do dějin jako někdo, kdo bez mrknutí oka z nějakého nepochopitelného důvodu málem zničil  německé hospodářství???? Opravdu touží po tom, aby  ho hnali  svinským krokem z Berlína ne do jeho domovského Hamburku, ale nejspíš  až někam na severní pól?

-přestože tedy západní vlády  a tajné služby, včetně  Američanů,  věděly  o ukrajinském útoku  TŘI MĚSÍCE PŘEDEM, okamžitě po  výbuších a  ještě hodně dlouho po té celý kolektivní Západ  svaloval vinu za  sabotáž na Rusko. Bez mrknutí oka.

Tak tohle je  jedna  z  mála  věcí, které mi v  tom článku připadají uvěřitelné, ba normální!!!! Tohle  se přece  děje od  začátku  téhle zcela  zbytečné  války. Které se  šlo snadno vyhnout. Naplněním Minských dohod. Kdyby je Západ nepojal  jako  bezpříkladné  oklamání Ruska. Aby s e Ukrajina  stihla  vyzbrojit!  Například!  takže  vůbec nic  divného. Naopak!

-tahle informace  bourá  tu historku  o skupině prokyjevských sympatizantů, kteří  se  rozhodli,  že si to s Ruskem vyřídí po svém a diverzi provedli na  svůj  účet bez pomoci kohokoliv

Ano, ale  to byla  první nutná  rychlá  reakce  na  Hershova  odhalení!!! A podle  toho to vypadalo. Ovšem tohle, co nám nyní předkládá WP  není  o nic  lepší. V podstatě  stejný  blábol. A  s tou nejmenovanou  evropskou špionážní organizací, co s e dozvěděla  daleko více než celá  CIA nebo NSA se to podle mne má úplně  stejně jako s tajemným , s Ukrajinou sympatizujícím miliardářem, co  to všechno sám zorganizoval a  zafinancoval. Soudím  že nikdy neexistoval a stejně nikdy  neexistovala  ta  utajená evropská  superšpionážní organizace. Ta  také neexistuje. proto ji nikdo nemůže  jmenovat.  Proto nevěřím WP  nýbrž  Seymouru Hershovi!!!  U něj  všechno má logiku a  vazbu na  další články  skládačky. A  zvláštní je, že  Hershovi vyčítají, že neodhalil svůj  zdroj, ale  tady nevadí  ani utajená identita  té špionské organizace  ani její utajování ukrajinského zdroje. Dokonc e WP napíše, že  pro to má pochopení. Pro Hershe  ho neměl.

Ale  to není  ani zdaleka  všechno, co mne  v souvislosti s  tou bajkou WP  napadá. Nevěřím jí, ale budu na  chvilku dělat, že  ano. Protože pokud  to někdo vezme  vážně, musí  z toho také vyvodit  důsledky.

V první řadě  je na  odvolání celá německá  vláda  a špičky  tajných služeb. měli informace  s tříměsíčním předstihem a  nepokusili se  s nimi cokoliv  smysluplného a  rozumného udělat!!§ Ani to nejmenší! Způsobili  německému státu, všem občanům a německé ekonomice obrovské a nevratné škody!!!! ZA mne dokonalá a dokonaná  vlastizrada!!!  Padne nebo nepadne  německá  vláda! Vedle  toho je třeba  rozpustit  Spolkový sněm. Už jsme psal proč, nebudu se opakovat!

Pokud  by to byla pravda bude německá vlád a čelit smršti  žalob.  Od  akcionářů různých firem, typicky  Uniperu, který  málem zbankrotoval, kde spousta  akcionářů přišla  o velké peníze. Ale  vlastně od  majitelů každičké firmy, co jich  v německu je. Protože  všichni byli postiženi  explozí cen energií. A co odškodnění obyčejných občanů, jimž inflace požrala úspory?  Co pojišťovny  zajišťovny, kryjící ztráty?  Co postižený zahraniční  kapitál německou nečinností a co jeho škody? Zažaluje německou vládu  někdo u amerických soudů?????

Tahle  zpráva  WP  za normálních okolností nemůže  zůstat  bez doslova zemětřesných  následků.  Tohle už není  jen nějaká  povídačka  typu JPP /jedna paní povídala/, která se  souhrou náhod  dostala  do novin!!! Tohle je prvotřídní a obrovský skandál, obviňující  speciálně německou vládu a německý parlament  z nekonání  v  době  flagrantního ohrožení  německých životních zájmů!  Pokud je to pravda, vláda by měla okamžitě  padnout! Opozice by ji měla  trhat na kusy a občané  také. Informace  WP  jiný výklad  nepřipouštějí. Nebo existuje  druhá možnost – že  Spolková vláda  vystoupí a prohlásí,  že  story  WP je  vylhaná od  A  do Z.   Pak to ale  je třeba věrohodně  doložit.

Už proto,  že  být  velkýma poškozeným německým akcionářem nebo poškozenou firmou, okamžitě podávám  k německým soudům  žalobu o náhradu  škody.  A být malým německým akcionářem, rovněž poškozeným , najdu advokáta, který by byl ochoten podat  hromadnou žalobu o odškodnění s  očekáváním, že se ke mně  připojí stovky  a tisíce  dalších.  A u soudu by se  přesvědčivě ukázalo, kdo a co, kdo lže a lhal.

V každém případě malér pro německou politiku a politiky.  Zatím ovšem nevidím žádné náznaky, že  by  někdo v německu chtěl to zemětřesení spusit. Ani tisk a  dokonce  ani opozice, lačnící po moci.. Co je  špatně???

Inu  to, že , jak jste  četli v úvodu, pokud  by  někdo přesvědčivě  rozprášil tu bajku  WP, potvrdil by se  Hersh. Že  všechno vymyslely provedly  USA!!! A už by to nešlo zvrátit. Třetí  pohádka  stejného typu  je nemožná.

Ostatně  je jedno jestli má pravdu Hersh nebo WP, jedno je naprosto jisté  Washington BĚDEL nejméně  tři měsíce  předem, co se  chystá. Že to je obrovská provokace  a zásah  Ruska. Ať to provedl sám nebo Kyjev. V každém případě Zalužného nezastavil. A připustil další vystupňování  války, odehnal Moskvu od jakýchkoliv  úvah na nějaké mírové rozhovory a posunul svět k jaderné  válce. Ačkoliv, pokud platí Hershova  zjištění  tak činit nemusel a pokud ta  WP mohl Ukrajinu snadno zarazit jedním telefonátem!!! Nic takového se  ani v jednom případě nestalo. Z toho vyplývá, v obou variantách zcela  jednoznačný  závěr – USA prostě  chtěly maximálně poškodit  Rusko a to nejen  okamžitě, ale i do budoucna, spíše  bych řekl, že  to především a učinit  Evropu energeticky  zcela závislou na Spojených státech. S podlomením jejích  hospodářských schopností.  Prostě výhra, trvalá  výhra. A  Evropa, myšleno  ta politikářů a nájemných psáčů,  si to  nechává líbit. Ba  dokonce tomu i tleská. Američané i  zbabělá  evropská  vrchnost  mají strach jen z jednoho – že  si lidé v  evropských státech konečně  uvědomí, jak na ně tahle nesmyslná a zbytečná  válka dopadá a mění jejich osudy. A když se tak stane, pak se začnou pídit po viníkovi. A  tady  se všichni rozhodli, že  to v žádném případě nesmí být  Washington!   Takže  už se otevřeně ukazuje  na Ukrajiua  její nejužší vedení. S  tím, že s e spoléhá na  to, že  si lidé  řeknou – oni jsou ve válce, takže  holt  dělají  i zoufalé činy. Dojde jim konečně,  že  ty zoufalé  činy  zoufale  dopadají na jejich hlavy a  zoufale  je platí a  financují?  Přesně  tohle  je to, z čeho kolektivní  západní papaláši  mají  husí kůži. A  Zelenský a  spol. také.

Vedle  toho  – pokud  si Kyjev počíná takhle  svévolně, bez ohledu na zájmy  těch, co ho drží na  živu, nutně  si široká veřejnost  musí  říci,  že takovéhlemu  naprosto nezodpovědnému a avanturistickému monstru je zapotřebí  okamžitě  zatrhnout  tipec, protože  je  schopen, kvůli svým rozmarům svět zatáhnout  do III.ww.  Jak podle mne  už zkoušel  učinit loni v listopadu  při známé  aféře s údajnou ruskou raketou, co zabila  dva lidi  v Polsku. Aby se nakonec ukázalo, že  šlo o raketu ukrajinskou!  Za mne operace  stejného druhu!

A  aktuálně  se musím ptát  dále  – kdo ve  světle „odhalení“  o Ukrajině, Zalužném a jejich roli ohledně NordStreamů  ještě věří tomu, že  Kachovskou přehradu  zničili Rusové a nikoli Kyjev???

Prostě  lež na lež. Ať to člověk vezme  z  jaké   chce  stránky.

Opakuji  – to s  čím přišel  WP je jen další krycí a  narychlo spíchnutá  slátanina, mající  za úkol  vyzmizíkovat Hershe a jeho tvrzení. Za mne  opravdová, nefalšovaná a  klasická fake  news.

Dodatek ze  čtvrtečního rána

Právě na  německém webu  ntv.de  čtru,  že  Ukrjaina  se proti článku  WP  ohradila

Selenskyj äußert sich zu Nord Stream-Sabotage

Zelenský se vyjádřil k sabotáži Nordstreamu

Kdo stojí za zničením plynovodů Nord Stream 1 a 2? Podle zprávy médií Washington předem věděl o údajných ukrajinských plánech na sabotáž. Prezident Zelenskyj nyní kategoricky odmítá účast Kyjeva.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj popřel podíl své vlády na sabotáži plynovodů Nord Stream 1 a 2. „Jsem prezident a podle toho vydávám rozkazy. Ukrajina nic takového neudělala. Nikdy bych se tak nechoval,“ řekl Zelenskyj v rozhovoru pro „Bild“, „Welt“ a „Politico“, když byl dotázán na relevantní článek ve Washington Post, požadoval důkazy o ukrajinské účasti.

Článek Washington Post zveřejněný v úterý uvedl, že americká vláda se o plánu ukrajinské armády dozvěděla od evropské zpravodajské agentury tři měsíce před výbuchy v září 2022. Podle zprávy Ukrajina plánovala tajný útok na potrubí pomocí potápěčů podřízených přímo vrchnímu vrchnímu veliteli ozbrojených sil.

I když Spojené státy nemohly zprávy nezávisle potvrdit, sdílely informace se zpravodajskými službami Německa a dalších zemí, uvádí Washington Post. O výsledku byli informováni i poslanci Bundestagu.

Na konci září 2022 byly po explozích poblíž dánského ostrova Bornholm v Baltském moři objeveny celkem čtyři úniky ve dvou potrubích. Spolkový státní zástupce v Německu zahájil 10. října předběžné řízení proti neznámým osobám. Jde o podezření z úmyslného způsobení výbušného výbuchu a protiústavní sabotáže.

Ředitel pro komunikaci Národní bezpečnostní rady John Kirby nechtěl úterní zprávu Washington Post komentovat: „Za žádných okolností se nebudu z pódia zapojovat do diskuse o zpravodajských záležitostech,“ řekl. Kirby zdůraznil, že samotné noviny uvedly, že americké zpravodajské služby nemohly informace potvrdit. Výzkum médií NDR, WDR a „Süddeutsche Zeitung“ nedávno dospěl k závěru, že v tomto případě existuje několik vodítek směrem na Ukrajinu. Jde o podezřelé schránkové firmy a osobu s možným napojením na ukrajinskou armádu, uvedlo. Federální prokuratura ani federální vláda tyto zprávy nekomentovaly.

—————————————————————————————————————————

Nic jiného se  ani čekat nedalo. V jednoduché češtině  to znamená,  že  Zelenský právě  prohlásil:

Washington Post LŽE až se mu od huby  práší. Zcela  výjimečně  bych Zelenskému  i věřil.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.