Úvodník dnešní Kosy – o čínských autech


Pokud byste  si v  archivu Kosy  vyhledali  články  týkající  se evropského  autoprůmyslu,  vlastně  jediného komplexního průmyslového odvětví, které  dosud  Evropa  provozuje na  špičkové světové úrovni,  snadno by jste objevili  texty, v kterých  jsem varoval před  důsledky  vyklizení  ruského trhu západními  automobilkami. S tím, že  mezeru okamžitě  zaplní  čínská konkurence, která  Rusko použije  jako testovací pole k proniknutí  na  evropské trhy. Kde  si prostě osvojí know how, logistiku a  vše nutné, aby  se  následně prosadila a nejnáročnějších evropských trzích. S  tím, že  to pro evropské automobilky  bude  představovat  doslova  zdrcující dopady.

Dnešní Kosa  vám hodlá přinést  dva  artikly  k tomuto tématu, převzaté  ze  specializovaného webu Autoforum.cz.  Dovedla mne k nim naprostá náhoda. Nejsme  autíčkář a  plechovka na kolech je pro mne  předmětem typu televize. Jen výrazně  dražším. A nebezpečnějším. Potřebuji  ho jen na to, abych se přepravil z bodu A  do bodu B v  co nejkratším čase a v co nejpříjemnějším komfortu.

Nicméně  ty  dva kousky  z Autofora  nelze pominout.  Jsou psány  nikoliv  tvůrci politických propagandistických  blábolů, nýbrž  autíčkáři.

O to zajímavější  čtení, typicky  na sobotu, se jedná! Užijte  si ho.
A pokud  pomýšlíte  na pořízení  nějaké nové popelnice se  spalovákem, než  je „velké bez/,ozky“  z Brusleu zakáží,  pak máte námět na přemýšlení.

Já nedávno chvilku přešlapoval, že  bych jako ještě  jedno nové autí…než se  to vystříbřilo, že  netřeba, tak čínský  MG  HS na  seznamu také  byl. Ale  teď  bych si asi počkal na…. No za chvilku uvidíte.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.