STEM: Hodnocení vztahu občanů české republiky k vybraným zemím Evropy a světa během války na Ukrajině


Že mám rád  různé  průzkumy  a  statistiky  je myslím dostatečně  známo. Mimo jiné proto,  že mne  vyvedou mimo  mou  názorovou bublinu a  ukáží mi, jak vypadá  obecné mínění mimo  ni.  Což, kdybych propadl dojmologii, je naprosto nemožné.

Tuhle mi někdo v  reakci na  Vilnius napsal,  že proč  jako straším m  jaderným Armagedonem,  že Vilnius  riziko  té konfrontace  výrazně  snížil, když  jako Zelenský a Ukrajina  utřeli nudli místo pozvánky  do NATO. Dotyčnému  jsem odepsal, aby  si důkladně přečetl závěry summitu, zejména  tu pasáž  o F16 pro Ukrajinu a o výcviku ukrajinských pilotů a  následně  i reakci  ministra Lavrova, který v  rozhovoru pro ruský portál Lenta.ru  sdělil,  že  Rusko přijme  speciální opatření pro případ, že  Ukrajina  F16 obdrží. Neboť  jde o  nosič  jaderné výzbroje a  Rusko nehodlá testovat, zdali na Ukrjaině  atomové zbraně  pro F 16 jsou nebo ne. A také  sdělil, že atomové  velmoci, konkrétně  USA, Británie  a  Francie  byly  varovány  pře  dodávkou letadel a  před následnými kroky  Rusko federace.

Nejen  já  to vyhodnucuji jako  jasné  varování,  že Rusko v takovém případě si vyhrazuje právo sáhnout  po taktické  jaderné zbrani.   Tohle  je  rozdíl  mezi  texty postavenými na  dojmologii osobního názoru a  těmi, které pracují  s  fakty. A mezi  fakta  patří opravdu a zásadně  statistiky  a průzkumy. Přes všechny  rádoby  vtipné a chytré  kecy o tom, že  lze  věřit  jen statistikám, které si někdo sám zfalšuje.

Takže po tomto delším a nesouvislém úvodu s e dostáváme  k meritu  věci.
STEM provedl  reprezentativní průzkum co si  čeští občané  myslí  o zahraničních politicích a cizích státech.

Celý originální průzkum naleznete  zde

Hodnocení vztahu občanů české republiky k vybraným zemím Evropy a světa během války na Ukrajině

Já z něj vytáhl jen grafy  připojil krátký komentář.

Výstřižek

Nemyslím, že  je  v této hitparádě  něco extra překvapivého. Snad  poslední místo Palestiny, při šestém místě od konce pro Izrael… Zvláštní. Nikoho nezaskočí pozice Ruska a Číny  po té neuvěřitelné  masáži, jíž  jsme denně  vystaveni. Ale  Ukrajina  hned před  Ruskem???? Když  za nás přece  bojuje za  demokracii a prosperitu a naše hodnoty????

A spojenec máximo -USA v dolní třetině  tabulky, těsně před odporným orbánovským Maďarskem? Divné,  že? Moc  divné.

Výstřižek1

Vývoj preferencí od  roku 2021 do 2023?  Nepřekvapí. Nijak  zásadně. Jen  ďábelské Rusko  se nám jaksi lehce  zvedá,Ukrajina a USA  lehce klesají…. divné, moc  divné….

Výstřižek2

Tenhle grafík je prima!  Rusko bylo dlouho výrazně populárnější než Ukrajina. A  to přesně  do okamžiku  než  Čuk a Gek podle  statečného pluk..omlouvám se – generála Koudelky  zaútočili  na  Vrbětice, respektive, než  to na ně prasklo. Pak válka a drtivý pokles a vzestup a nyní zcela opačné trendy!  Copak copak?  Copak se nám pokazilo  na  masážní frontě?  Že by  došlo  duševní mýdlo s jelenem na vymývání mozků?

Výstřižek4

I tohle mne  moc a moc  zajímá!!! Čtyři  nejzásadnější mocnosti  kolektivního Západu, ty nejechtovnější  a jejich popularita  u  české populace….. Ještě  se nedostaly  na  historické  dno, kam padly po začátku  II. války  proti Iráku. Leč  už  jsou skoro  tam. Sestupný trend  je zcela nepřehlédnutelný. Ale  uniká  mi  ten malý úletík vzhůru  u Británie. Copak  udělal Londýn  dobrého,  že  si polepšil? Co mi  uniklo? Že  by  Češi honorovali  vykopnutí lháře a podvodníka  Johnsona  z politiky?Nebo  jde o reakci  na Bena  Wallaceho a toho jak zpražil Zelenského ve Vilniusu? To  sotva.  To průzkum nezachytil.

Výstřižek5

Tak tomuhle  zkoumání nerozumím…  Nebyla  spíše  na místě  otázka, zdali  je EU přítelem České republiky??? A Británie jako přítel EU?  Po tom, když  z ní utekla? Po tom, když  EU zvažuje  s VB  řízení pro nedodržení  smluv o brexitu?  Zvláštní.

Vlastně ne, jen svědectví  o tom, nakolik je český občánek obeznámen  s fakty. A jak funguje  dojmologie.

A  Ukrajina?  Je přítelem nebo nepřítelem EU  vážení? Přítelem nepochybně. Na  100%. Zejména, když se  chce mohutně přisát na unijní penězovody!! Tak tohle bude zatraceně  drahá přízeň. Dalo by se psát  i o ostatních,  ale  je mi hrozné vedro. Takže ne. Nebo jinak  – co takhle  tasemnice?  Je nebo není přítelem toho, v kom se usídlí?

Výstřižek6Výstřižek7

Tahle  hitparáda je  za všechny  peníze. Vede  ji  Čaputová… Sakra proč?  Kvůli  její  tvářičce…. Není  to trochu málo? Vlastně  šíleně  málo? Většině  českých buldů ten fotogenocký  ksichtík  úplně  stačí!!! Ničeho více mu netřeba.  Papeže  Františka  naopak chápu. Plně. Mně  je  sympatický  také.

To ostatní. Všechno  pod 50%. Takže  jsou vlastně komplet  nesympatičtí, jen trochu jiným procentem. Hrdina  všech  hrdinů z Kyjeva,  Biden, Leyenová??? Budíček!!!  Budíček Šafr, budíček ČT!!!! Koukejte  s tou mizerií něco udělat.

Velmi by mne zajímalo, čím  Čechy  zaujal polský  Duda?  Že  bychom  oceňovali,  že  chce  Evropu  mermomocí zatáhnout  do III. světové,  nebo to,  že trvá  na provozu  dolu Turow, který  prokazatelně  může  za ztrátu vody  ve  Frýdlantském  výběžku?  A proto má naše  sympatie?

Výstřižek8

Tak tohle je opravdu  výzkumnická senzace! Reprezentativní  výzkum? Opravdu?  Když  z aktuálních politiků  je tam jen Biden, Scholz a Putin?????

Proč  ne Macron, Sunak, Leyenová, Zelenský???  Tedy  alespoň?  Není to takhle náhodou  kvůli nejspíše  jasným křivkám na jih? Těžce na jih???  Ale  i tak – Bidenovi  mohutně padla popularita, zatímco  Putlerovi už  zase odporně  stoupá.. No fuj!

Za mne moc pěkný  průzkum!!!! Lepší než dojmologie!

Nakonec  přidám ještě  jeden  grafík týkající  se českých občanů a Ukrajiny od konkurenčního Medianu:

Výstřižek6

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.